Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

intima_30

JAKIE BYŁY U WAS PIERWSZE OBJAWY CIĄŻY c.d.

Polecane posty

Gość Czyzby...
A i wg kalendarza, to prawie 12 tydz, dol brzucha mam wiekszy, strasznie twardy i cos mnie pobolewa jak na owulacje.... Czyzby...???

Czyzby- a dlaczego po prostu nie zrobisz testu? Objawy masz typowe, wiec powinnas zrobic. Mnie tez nie odrzucilo od fajek i alkoholu czy kawy.No i musialam zrezygnowac ze wszystkich uzywek w strasznych meczarniach. Najgorzej bylo z fajkami:) Zrob tescik i daj znac:) Dziewczyny dzieki za rady co do lekow. Mam nadzieje ze to nie bedzie zapalenie piersi... Juz mi troszke mija, wzielam kropelki do nosa dla niemowlat i tantum verde. Na szczescie goraczki nie mam to wstrzymam sie jeszcze z paracetamolem. Sbitarka- gratulacje duzego bobaska, moja tez rosnie jak na drozdzach. Co do szczepien to faktycznie ciezka sprawa:( Moja tez zle je znosi. Ale tak sobie mysle ze przeniez musza one byc dobre skoro robia je milionom dzieciaczkow??

Dziewczyny,naczytalam sie glupia o rozejsciu spojenia lonowego,a to dlatego ze tak mnie boli.tzn malutki tak schodzi nisko ze nie moge sie czasem ruszyc,a w nocy ciezko wstac z lozka do toalety,czasem az kostki tam w srodku mi strzelaja.tez tak mialyscie??? jejku,co ja bym dala zeby juz urodzic.... Mysle ze moze wina tego lezyw tym ze synus jest duzy.wiem ze podobno jest dlugi ale moze tez wazy duzo,niestety dokladnie w tym kraju sie tego nie dowiesz...dopiero jak urodzisz.nie prowadza tu takich badan zebyw razie za duzego dziecka zaplanowac cc.

strasznie zmalal tu ruch.... ahaja - a jak Ty sie czujesz?dolek minal?ja wczoraj z moim ukochanym rozmawialam na temat powrotu do polski i co...niepotrzebnie sie zdenerwowalam,faceci maja zupelnie inne podejscie dow syztskiego.szkoda slow.nie dosc ze mam okroipne dni ostatnio to tym tylko sobie spierniczylam samopoczucie jeszcze bardziej. naprawde jestem wkurzona ostatnio. hormony chyba szaleja. a jak tam nasze nowe staraczki????Czyzby i Olisia???

Gość Czyzby...
zrobie i dam znac, mam stracha, bo chcialabym i boje sie :)

Czyzby nie boj sie:) co ma byc to i tak bedzie.kochana przynajmniej bedziesz wiedziala!trzymam kciuki z calych sil i czekam na wiesci!!!

Gość olisia83
Dziewczyny!!! Przed chwila zrobilam test i wyszly... 2 kreseczki!!! Tylko jedna jest bladziutka ale w ulotce czytalam, ze to tez ciaza. Boze, jak ja sie ciesze i zarazem bardzo sie boje!! Co ja mam teraz zrobic, od czego zaczac? Napewno od wizyty u gina ale ten na urlopie :-( Moge wogole pic kawe, co jesc? Mam milion pytan, znacie jakies dobre stronki www o ciazy? Pozdrawiam wszystkie!!!!!!!!!

Olisia- gratulacje!!!!!!!!! jeaa!!!!! baaardzo sie ciesze!!!oh pamietam jakie to uczucie!!Kochana pytaj o co chcesz tylko!!! Zacznijmy od tego ze jak najszybciej do lekarza i do apteki po kwas foliowy marsz!!! pozaa tym kawe odstaw i przestaw sie na bezkofeinowa(Nescafe pycha hehe) lub cos w rodzaju inki albo zbozowki jesli nie jestes od konkretnego smaku kawy uzaleniona. Kofeina nie sluzy dzidziusiowi w ogole! Dam Ci pewna stronke od ktorej ja zaczelam http://babyonline.pl/ . Teraz prosze nas tu czesciej odwiedzac!!ale sie ciesze!!Wszytskiego najj!!bedzie cudnie!

Tak poza tym wrocilam od lekarza przed chwila. Powiedzial ze duuuza dzidzie nosze i dlatego te bole w kroczu.no i przytylam tylko 1 kg od 6 tyg wiec sie bardzo ciesze:) Czekam i czekam na synusia.jak mnie niecierpliwosc pochlania...

jakajana- naparwde nie wiesz ile maly wazy?? myslalam ze bede tu nam mowic wage dziecka. ja jak bylam ost to mi tylko powiedzial ze wazy mniej niz 400 gram, nie wiem czy waza jakas inna metoda bo jak bylam jeszcze w polsce u gina to mi mowil ze duzy jest i ze ma 400 g, i jak ti nie zglupiec. kolejna wizyte mam juz 10 wrzesnia i juz nie moge sie doczekac, strasznie mi sie dluzy te 4 tyg, w polsce to sobie latalam co 2- 3 tyg, lun jak cos mnie niepokoilo a tu jakos tak inaczej wszytsko. co do sampoczucia to lepiej, znacznie lepiej, choc pogoda doluje bo leje od wczoraj i zimno, jak ogladam pogode polska to az mnie skreca tam 27 stopni, super:) a moj mezus chyba zrozumial juz jak bardzo chce wrocic do polski, bo nawet ost jak mnie pocieszal bo mialam dolek, to mi mowil ze mam sie nie martwic ze wrocimy w przyszlym roku:)))) :)))))))i nawet zaczal ogladac oferty pracy w pl:)))) jakajana- moze uda ci sie przekonac jednak swego kochanego, moze musi dojrzec do tej decyzj, oswoic z nia i nic kochana sie nie martw dbaj o siebie i nie mysl o nieprzyjemnyach rzeczach.

ahaja - no tu nie podaja wagi.jak bylam w polsce to zrobiulam sobie usg w 20tc i wtedy sie dowiedzialam tylko,ale tutaj na kolejnym usg powiedzieli tylko ze jest ok i tyle,zadnych wymiarow itp. no wyglada to inaczje wysztsko niz w polsce.Mam tylko nadziej ze to nie bedzie jakis 5kg słonik bo az strach mnie nachodzi myslac o porodzie:) Bardzo fajnie ze Twoj mezus tak mowi,jak ja bym tez tak chciala... Moze i moj w koncu dojrzeje,tylko ze my tu jestesmy juz prawie 4 lata,wiec mysle ze coraz ciezej bedzie mu dojrzec do takiej decyzji a coraz bardziej przyzwyczaja sie do zycia tutaj.Jednak mam nadzieje ze to sie zmieni.za tydzien bedzie tu juz mama z tesciowa,jak ten czas leci,a synus sie nie rodzi...te ostatnie tygodnie dluzsze sie wydaja niz cale 9 miesiecy:) Trzymaj sie kochana dzielnie i obys dalej czula sie jak najlepiej!!!buziaczki!

Wiecie co? Wczoraj w nocy jak ogldalam film polecialo mi cos,nie byl to sluz,tylko cos wodnistego i nie duzo.czy to moga byc wody?od tej pory nic takiego nie polecialo,ale zastanawiam sie.jesli to wody czy porod moze sie niedlugo zaczac?czy mam sie martwic?

jakajana no nam teraz styknelo 2 lata i plynie 3 rok jak tu jestemy, nawet nie sadzilam ze tyle tu bedziemy bo w sumie przyjechalismy tu na wakacje no i ... zostalismy, dobra praca itd. kurcze jakajana rzeczywscie musisz sie spieszyc jak chcesz zdazyc na mamuski;)) a jestem w szoku ze tej wagi nie mowia, kurcze tak ciezko im powiedziec ile wazy dziecko przeciez to widza na monitorze. a my polacy tak kochamy cyfry itd i wiadomo kazda mama sie cieszy jak slyszy ze maluch ma juz tyle i tyle:)dziwny ten system tu maja.

no to chyba wody:))))) podobno niektorym kobietom leci od razu chlust i nie ma, a niektorym stopniowo wylatuja, kurcze jakajana trzymam kciuki zeby bylo chlust i .... po wszytskim:)))

Gość Czyzby...
Rano zrobilam test... Nie musialam czekac nawet minuty... KTOS "tam" mieszka !!!!!!!!!!!! O kurcze, tyle sprzecznych uczuc we mnie, no i nie wiem czy juz dzisiaj powiedziec mezowi, czy poczekac do czwartku bo to beda jego urodziny, nie wiem czy wytrzymam nic nie mowiac. Liczylam sie z pozytywnym wynikiem, a teraz nie wierze.....

cZyzby-gratulajce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co za cudowny dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A mowilam ze ten topik przynosi szczescie??!! Jak sie ciesze!!!Kochaniecznie daj znac jak mezus zareagowal jak jz mu powiesz!!wzytskiego dobrego kochana!!zagladaj tu do nas jak najczesciej i pyatj jak cos:)!!! ale suuper:):)

Gość Czyzby...
Jak to fajnie, ze jest internet, to forum i ten topic i ze mozna podzielic sie wszystkim ze wszystkimi :) Maz jeszcze nie wie, czekac do jego urodzin, czy nie ?????? A ja wewnetrznie szaleje i sie miotam, jak to bedzie, co to bedzie, czy podolamy i takie tam typowe macierzynskie mysli mi sie kreca, trudno mi uwierzyc, ze bede mama, choc to juz nawyzszy czas ( mam 31 lat), ale im czlowiek starszy tym trudniej swiadomie podjac decyzje o dziecku. Troche martwie sie tym, ze mieszkam w Irlandii i tu opieka nad ciezarna wygada troche inaczej, ale z drugiej strony to tutaj dziala, wiec moze to w Polsce przesadzaja z iloscia badan itp. Nie wiem,ale nie bede latac do Polski do ginekologa, w koncu nie ja pierwsza zamierzam rodzic w tym kraju :) Brzuszek mnie troche bolli,a raczej ciagnie, a poza tym brak objawow ! :)

Czyzby - ja mieszkam w anglii i mysle ze to apropo ciazy funkcjonuje tu tak samo jak w irlandii albo przynajmniej baaardzo podobnie.nic sie nie martw,bedzie dobrze!! Co do mezsia- kiedy ma te urodzinki??? Kochana teraz sie zacznie najwieksze szczescie. Lece juz spac!!!dobranoc! Jeden skurcz za mna,niestety tylko jeden:/. pa:)

Gość do czyzby
opieka w irlandii nad ciezarnymi nie jest taka zla...jesli chodzi o sam porod to pewno nawet lepsza siostra mojego chlopaka urodzila 10mcy temu tutaj synka i wszystko bylo oki a jak widzialam zdjecia ze szpitala i zobaczylam sale w jakiej lezala to ci powiem ze o takiej w polsce to nie ma nawet co marzyc//

Olisia- No widzisz!!! A jednak!!!Jak to roznie z tymi objawami:) Bardzo sie Ciesze ze to jednak fasola:) GRATULACJE OGROMNIASTE!!!🌻 Czyzby- Tobie tez gratuluje:) !!!🌻 Ale tutaj wiedzialam od samego poczatku ze jestes w ciazy:) Podziwiam za wytrwalosc ja bym nie wytrzymala tyle czasu:D A mezowi bym powiedziala od razu, zreszta i tak pewnie zauwazy ze z Toba cos nie tak:D Jeszcze raz gratuluje nowym mamusiom:)

czyzby- gratulacje:)))0 ja bym tez nie wytrzymala zeby nie pwoeidziec:))) a hdzie mieszkasz w irl bo ja tez jestem z irl jestem z cork. pozdrawiam

I znowu tu pustki. a co z nowo zafasolkowanymi?Kobietki? oznajmilyscie mezusiom? buziaki ahaja - u Was tez taka okropna pogoda?u nas leje non stop.okropnie jest:/ Czekam na synusia....:)

Gość Czyzby...
Oj dziewczyny, dzieki za gratulacje i mile slowa, maz sie dowiedzial kilka godzin temu, nie wytrzymalabym do czwartku, kupilam sliczne malutkie spioszki (zamiast butkow, ktorych nie udalo mi sie znalezc) i wreczylam mu je i juz wszystko bylo jasne. Jesli chodzi o Irlandie, to wiem ze jest calkiem dobrze, tylko my-Polki nie mozemy sie obyc bez ginekologa, a oni nie widza powodu zeby "tam" zagladac. Przez kilka miesiecy mieszkalam w Mallow, ale wrocilismy do Killarney, gdzie rozpoczela sie nasza przygoda z Irlandia- to odpowiedz na pytanie gdzie mieszkam. Pozdrowienia P.s. maz szaleje, pierze, sprzata i co chwie pyta czy chce herbate albo czy jestem glodna, biedny, zestresowal sie troche ! :) :) :)

Czyzby - super!kochanego masz mezusia!!!! Co do ginekologa,mi tego nie brakuje,uwazam wrecz ze kiedy juz urosnie brzuszek i kiepsko sie czujesz to watpliwa przyjemnosc z co 2tygodniowego rozkladania sie na fotelu,bo i po co??wyztskie wyniki Ci zrobia,a jesli czujesz sie zle,podejrzewasz ze cos moze byc nie tak w miejscach intymnych,powiadamiasz polozna lub GP i oni kieruja wtedy do ginka,takze sie nie martw.ciaza jest tu traktowana jakos cos normalnego i dobrze.Wszytskiego dobrego kochana! a w ogole jakies dolegliwosci czy jeszcze nic?kiedy idziesz do GP?buzka

Przelecialam tak tylko ale widze że są nowe mamusie :) Gratuluje!!! Pisze malutko bo wróciłam do pracy, do tego jestem chora i na wszystko brak mi czasu. Strasznie sie czuje :( Szymon rosnie jak na drożdżach :) Pozdrawiam i życze POWODZENIA

hej agus - fajnie ze synus rosnie zdrowiutko:) Ja ciagle czekam na ta cudna chwile,a pmaietam jak Ty nie moglas sie doczekac,jak ten czas leci.... U nas kiepska pogoda,az nic sie nie chce.Wczoraj bolal mnie brzusio caly,dzisiaj rano mialam skurcz,niestety jeden,teraz pobolewa mnie jak na @,ale nic wiecej sie nie dzieje. Wiecie,mysle ze jakbym urodzila zeslzo by z emnie cale cisnienie,jestem tak wpieniona od paru dni,to chyba hormny,najchetniej zamknelabym sie gdzies i z nikim nie rozmawiala.

jakajaana- to cos wodnistego to moga byc wody ale troszke malo, moze zaczyna sie cos w koncu dziac ?:) Mi nie odeszly wiec nie wiem jak to nawet wyglada. Mi polozna przebila na stole. Hej Aga- Fajnie ze sie odezwalas:) Zycze zdrowka, tez ostatnio mialam lekkie przeziebienie ale na szczescie szybko przeszlo. Dzieki Bogu Ali nie zarazilam. Mam swietne krople na nos jakby ktos chcial oto nazwa:\" euphorbium\" to krole dla niemowlat koszt jakies 25 zl. Ale dzialaja. Mialam zawalony nos, a po dwoch dniach stosowania jka reka odjal:) Pozdrowionka!!!

alotus - myslalam ze to moze wody.ogolnie ich powinno byc duzo chociaz zdarza sie ze sie sacza,ale znowu gdyby sie saczyly to jeszcze pozniej bym to czula. Czekam na cokolwiek,bo meczy mnie bol brzuszka no iw iadomo,niecieprliwosc:) Babcie beda juz w czwartek a wnusiowi sie nie spieszy:))