Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

intima_30

JAKIE BYŁY U WAS PIERWSZE OBJAWY CIĄŻY c.d.

Polecane posty

Witanko. U mnie wczoraj padal snieg, ale od razu stopnial, a dzisiaj jest tylko zachmurzono? Co to za powitanie wiosny? Ponoc u nas w weekend ma byc dopiero poprawa pogody. Jak tam samopoczucie u was? Wrocilam w nocy o 1. z pracy i przeczytalam wasze wypowiedzi. No musze powiedziec, ze daliscie tempo, bo ostatnio ten topik posuwal sie \"jak krew z nosa\". Pozdrowionka, ktora dzisiaj pojdzie za mnie do pracy na 14.30? Bo mnie sie nie chce...

Witam! Dziewczeta czy słyszałyście może coś o szczepieniu które ma zapobiec \"uaktywnieniu \" sie u dziecka choroby genetycznej- rozszczepu podniebienia??

Przykro mi Karolka, mnie to pytanko raczej nie dotyczy, bo jak narazie nie mam dziecka.Ale poszukaj moze cos w wyszukiwarce Google, moze tam cos znajdziesz.

Mnie generalnie też jeszcze nie dotyczy, ale siostra mojej mamy jako dziecko musiala przejsc wiele bolesnych zabiegów z tego powodu, a ostatnio lekarka zwrocila jej uwage ze jej corki powinny sie przed zajsciem w ciaze zaszczepic, niestety nic blizej nie wyjaznila. Masz racje poszukam na googlach. Pozdrawiam

Gość titi
Witam! Mam takie pytanie jestem jakis tydzien przed miesiaczka strasznie bola mnie piersi ale troszke inaczej niz przed sama miesiaczka bolą a raczej kluja mnie sutki takiego czegos jeszcze nie miałam, pozatym czuje bol w plecach, piersi sa nabrzmiale czy to moze oznaczac ze ja jestem w ciąży ?

Gość titi
wczoraj byłam u internisty bo ten bol promieniuje i wydawało mi sie ze boli mnie pod pachami ale on stwierdzil ze z jego punktu widzenia wszystko jest wporzadku zapytal czy nie jestem w ciazy przez przypadek i ze mam se kupic lagodny przeciwbolowy srodek paracetamol ja juz nie wiem co mi jest chodze znudzona mdli mnie i jestem jakas nabuzowana ...

Titi, na moje oczy to ciaza, ale z testem odczekaj jeszcze, bo i tak nic nie wykaze, bo to za wczesnie...

Gość titi
Karina ja nie ufam testom bo juz mnie 2 razy oszukaly i to wtedy kiedy nie byłam gotowa na ciąże ....

Gość titi
to znaczy ze w wieku 18 lat zaraz po moim 1 stosunku test wyszedl mi pozytywnie po czym ginekolog sugurujac sie wynikiem testu wyznaczyl mi termin porodu i ja przez 3 miesiace z musu układalam sobie zycie myslac ze jestem w ciazu a w niej nie bylam. Zas rok temu rowniez wyszed mi pozaytywnie chodz nie bylam w ciazy

Gość titi
jezu ja nie moge wysiedziec w pracy wszystko mnie drażni a koniecznosc noszenia stanika doprowadza mnie do szału ;/

Gość eliza22
titi dałaś mi nadzieje! Test wyszedł pozytywny a ciąży brak, to naprawde możliwe?

Gość titi
Tak to możliwie - dwa testy wyszły mi pozytywne

Gość eliza22
A czy poza tymi testami miałaś jakieś objawy np. nudności, jakieś bóle jajników, zawroty głowy, itp. i jak lekarz wytłumaczył to, że testy wyszły pozytywnie a nie jesteś w ciąży, brałaś jakieś leki?

Gość titi
po pierwsze nie miałam miesiączki 2 miesiace po 2 moj lekarz sugerujac sie wynikiem testu jak juz wczesniej pisa lam wyliczyl mi termin porodu pamieta ta date jak nic 26 luty pani rodzi 3 miesiaze zylam w przekonaniu ze jestem w ciazy

Gość titi
do tego lekarza juz nie poszlam - bo postanowialam ze jak juz jestem w ciazy to bede codzic prywatnie i tam tez okazało się ze ciązy brak bo lekarz robil usg bo w koncu to niby byl 3 miesiac i wtedy sie okazalo ze brak dziudziusia

Gość marianna_janna
poztywny wynik testu mimo braku ciąży może oznaczać różne choroby

Gość titi
miałam robioe po tym wszystkie badania ktore wykazaly tylko minimalne zaburzenia hormonalne a nastepnie dostalam okres

Gość marianna_janna
titi, sorki ale skoro nie miałaś okresu przez dwa mieś. to chyba nie są to minimalne zaburzenia hormonalne poza tym dziewczyno, jaki lekarz po teście aptekowym zrobionym przez pacjentkę wyznacza termin porodu, przecież lekarz musi to potwierdzić!!!! to jakiś absurd!!! przecież powinien wysłać cie na test z krwi!!!!!!!!!!!!

Titi - to rzeczywiście dziwny był ten lekarz... Nawet podczas badania gin. powinien był wyczuć, czy masz rozpulchnioną macicę czy też nie... Jak można postawić \"diagnozę\" bez badań?? Czy to aby na pewno był wykształcony ginek??

Gość titi
Ja wiem ze to absurd ale kobieta u ktorej bylam miała napis na drzwiach lek. ginekolog to po pierwsze po 2 jak wyzej pisałam miesiączki nie miałam 2 miesiące po swoim 1 stosunku ktory przeciez powoduje duze zmiany w organizmie kobiety co do drugiego testu ktory wyszedl pozytywnie - wtedy miałam drobne zaburzenia chormonalne a miesiaczke dostalam 2 dni po zrobieniu testu

Gość titi
To była Pani doktor ze stazem a badac mnie badala ale stwierdzila ze mam skrzywiona szyjke maciczna i nie moze am sie dostac i ze musimy poczekac - poczym pokrcila kulkiem powiedziala z testy nie kłamia i wyznaczyła termin porodu a jak juz zaczełam krwiac pobiegłam do niej bo blisko sie przestraszyłam to chciała mnie wysłac na skrobanke bo zaczyna sie poronienie uciekłam poszłam do prywatnego i wtedy on stwierdzil ze przeciez tu zadnej ciazy nie ma

Gość zatroskana
cześć laseczki mam pytanko -w zeszłym miesiącu zaczęłam plamić 2 dni przed spodziewnym @ potem sie wszytsko " rozkulało " tylko teraz nie wiem od kt.órego dnia liczyć okres do następnego @ , bo jeśli od plamienia to spóźnia mi się już a jeśli nie to jeszcze mam czas heh .Błagam pomóżcie

Gość titi
tak wogole to przepraszam za błedy ort ja juz dzisiaj nie mysle,,,