Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie poddajemy się

GRZYBICA POCHWY - ciag dalszy skasowanego topiku

Polecane posty

Gość klonek
A w jakich proporcjach stosowałaś wodę utlenioną i jak długo.

Gość zupka111buziaczek.pl
ja tez mam spokoj juz 8 miesiecy a dreczyło mnie to 5 lata wyleczyłam sie sama wyczyałam na jednym z topikow o szczepionce solcotrichovac a zeby ja wziasc musiałam sie wyleczyc a zrobiłam to pijac jogurty naturalne z wkrojonym czosnkiem nie współżyłam przez 2 miesiace jadłąm dużo ryżu malin i jażyn,płukanie woda z octem i jogurtem wkładanie czosnku na noc wiadomo gdzie bielizna tylko i wyłacznie bawełniana !!stringi odpadają ;( witamina C i jak by ktoś chcial cos wiecej to pisac na maila :Dpowodzenia bo wiem ze potrzeba bo sama spedziłam na topikach 4 lata

Gość zupka11buziaczek.pl
poprawka

Gość doxycccccccccc
witamina C dopochwowo?

Gość Niewiedzaca.....
dziewczyny prosze powiedzcie mi jakis sposub z tym zabkiem czosnku,jak dlugo go trzymac i ile dni to stosowac??

Gość Niewiedzaca.....
noi oczywiscie czy nie zaszkodzi ten czosnek??

Gość olalalla..

Gość zupka11
ja czosnek wkładałam na cała noc jeden zombek nie boj sie go włożyc bo wyjmiesz go napewno ja tez miałam taka obawe ale sie przemogłam rano robiłam irygacije pochwowe taka rozowa pompka jest spycijalna nazywa sie irygartor dopochwowy w kazdej aptece bez recepty cena do 20 zł i tam wlewałam jogurt naturalny z żywymi kulturami bakterii troszke octu i woda przegotowana albo sam ocet z woda jednak by nie przesadzic z ilosca octu poniewaz moze byc sucho okropnie i troche piec albo woda z jogurtem tak zeby nie było za rzadkie lub za geste. ponaddto sa tabletki cena ok 11 zl z bakteriami kwasu mlekowego nazwa chyba lukadofid czy cos bardzo podobnego bez recepyt i stosowałam takich 3 -4 na dzień .I jezeli sie podmywacie to ja uzywałam w tym trudnym okresie wody samej a teraz jest z Orflame taki płyn tam są te bakterie kwasu mlekowego i jest to jednyna zecz ktora mnei nie uczula i czuje sie naprawde ok. A przypomne ze twoj facet tez musi sie leczyć wiem ze to krepujace dla niego i dla ciebie ale poprosic mozesz Ty swojego lekarza o cos dla niego moj uzywał maści nawet jak nie maił zadnych objaw i kwasu borowego raz na jakis czas . a i mnie uczulały prezerwatywy i do tej pory nie moge ich stosowac wiec mozecie na to tez zwrócic uwage.

Gość flumycon
to nie jest lukadofid pomyslilas sie:( nie ma czegos takiego bo spr na necie wlasnie:(

Gość może Lacidofil...
może Jej chodziło o Lacidofil, abo Lakcid - tak mi tylko przyszło do głowy że może to to...

Gość jodi
witam.Moja historia jest dość długa. Grzybice pochwy dostałam około1,5-2 lata temu. Z partnerem wyjechaliśmy nad morze i tam w drugi dzień pobytu zaczęło mnie PANICZNIE swędzieć i nie zdawałam sobie sprawy co to może być bo może to wydać się dziwne, ale nie słyszałam o czymś takim jak grzybica pochwy. Postanowiłam powiedzieć o tym partnerowi i okazało się, że on ma to samo.Nieświadomi przyjechaliśmy do domu. Objawy były nie regularne i pojawiały się po stosunku. Wizytę u ginekologa odkładałam bo uważałam, że to minie.Objawy tylko nad morzem były tak silne. Niestety ż czasem było coraz gorzej, mało stosunków,swędzenie, potem upławy i pieczenie podczas mycia.Po tak długim czasie postanowiłam pójść do gin.Przyznam,że do lekarzy nie chodzę bo jakoś nie lubiłam i nigdy nie było powodów. W trakcie wizyty dowiedziałam sie, ze to grzybica pochwy , ale nie wiedziałam czym to grozi. Pytałam gin co to oznacza itd ale nic za bardzo nie mówił Przepisała mi fluconazole i lactovaginal dla mnie i partnera.Nie mając bezpośredniego dostępu do internetu nic nadal nie wiedziełam. Po trzech dniach leczania mogłam już bez przeszkód szukać w internecie informacji. No i wiadomo co sie dowiedziałam. Szukając na to leku cudu weszłam na forum,w którym dziewczyna o pseudonimie "wyzwolona" opowiadala o cudotwórczym działaniu czosnku na grzybice. Pomyślałam,ze spróbuję tego gdy moje leki zawiodą, ale przyznam żadnej ulgi mi nie dawał. Po 3 tyg zastosowałam czosnek. W trakcie stosowania czosnku czułam lekkie swędzenie na zewnątrz. postanowiłam zastosować krem na zawnątrz. Szukając dobrych kremów żadnego z polecanych nie było w aptece jedynie maść propolan. Stosując czosnek dopochwowo po 4 dniach włączyłam również maść. Początkowo na zewnątrz i trochę wprowadzałam do środka oczywiście ile sie dało. Po dniu moze dwóch rano poszłam sie myć żeby znów się posmarować i włożyć czosnek znów podczas mycia zaczęło mnie piec a wydzielina była serowata. Załamałam sie bo myślałam,że to mi pomoże.Zaczęłam myśleć, że może to przez tą maść. Bo piekło mnie gdy wkładalam ją głębiej i swędzenie małe ale nadal było. Postanowiłam nie przestawać kuracji a nawet zaczęłam maść nanosić na czosnek i do pochwy. Po 3 dniach gdy już nie było takiej wydzieliny zaprzestałam leczenie. Wspomnę że podczas leczenia nadal coś mnie swędziało. Przyszedł czas na wprowadzanie jogurtu(jestem właśnie w trakcie stosowania) .minęły 2-3 dni i ciągle mam wrażenie że jak pójdę się myć to zacznie mnie znów piec, ale narazie jest ok choć nie wiem co będzie dalej

Gość jodi
zapomniałam wspomnieć że podczas leczenia używałam i uzywam nadal płynu do higieny intymnej lactacyd femina mam nadzieję, że dobrze napisałam. Jeśli któraś z was ma obawy co do zastosowaniu czosnku tak jak miałam to mogę powiedzieć, że czosnek nie powodował u mnie jakiegoś pieczenia czy innych objawów poza tym, ze czułam go w oddechu.Nie wiem jeszcze czy pomógł mi on czy nie, ale napewno nie zaszkodził

Gość jodi
zapomniałam wspomnieć,że stosuję płyn do higieny intymne lactacyd femina. Jeśli któraś zwas obawia sie zastosowanie czosnku to mogę powiedzieć,że u mnie był on nie wyczuwalny nie piekło mnie gdy był w środku żadnych przykrych dolegliwości tylko podczas stosowania dopochwowego maści przez chwilę czułam lekkie pieczenie,ale ona jest również na ranki i oparzenia więc napewno nic złego mi tam nie robiła. Jedyny uboczny objaw to nieprzyjemny czosnkowy oddech. Napiszę co i jak za kilka dni

Gość jodi
zapomniałam wspomnieć,że stosuję płyn do higieny intymne lactacyd femina. Jeśli któraś zwas obawia sie zastosowanie czosnku to mogę powiedzieć,że u mnie był on nie wyczuwalny nie piekło mnie gdy był w środku żadnych przykrych dolegliwości tylko podczas stosowania dopochwowego maści przez chwilę czułam lekkie pieczenie,ale ona jest również na ranki i oparzenia więc napewno nic złego mi tam nie robiła. Jedyny uboczny objaw to nieprzyjemny czosnkowy oddech. Napiszę co i jak za kilka dni

Gość barbara1957-57
Droga jodi, grzybica czy drozdzaki pojawiają się w okresie oslabienia organizmu. Oslabiają organizm anytbiotyki, cukrzyca i wiele innych chorob cywilizacyjnych. Aby skutecznie zawalczyć z grzybicą, powinno się wzmocnić cały organizm- układ imunologiczny. Żyjemy w czasach bardzo nieprzyjaznych dla człowieka. Mamy żywność mocno przetworzoną przemysłowo a tym samym z małą zawartością mikro i makro elementów, jak również i witamin. Jemy dużo konserwantów i fastfood\'ów. Takie odżywianie powoduje, że jesteśmy niedożywieni. Aby nasz organizm dobrze funkcjonował, musimyzastanowić się nad odpowiednią, dobrą dietą. \"SKŁADAMY SIĘ Z TEGO CO JEMY\" pozdrawiam barbara

Chciałabym podzielic się z wami w jaki sposób uporałm sie Candidią.Leczyłam sie kilka lat i bez większych rezultatów,aż do czasu,kiedy zaczęłam stoswać dietę i przyjmować suplementy. Podstawą diety było wykluczenie:cukru,natomiast żeby całkowicie się go pozbyc przestałam również jeść takie produkty jak: Makaron, ziemniaki, biały ryż,owoce( wszystkie!), warzywa tylko zielone,przetwory mleczne,zero mąki i produktów mącznych,chleb tylko na zakwasie bez drożdzy oraz cukru(znalazłam tak w sklepie z ekologiczną żywnością),wszystkie przetworzone produkty zawierające cukier np.ketchup,musztarda,majonez,przestałam pić alkohol,kawę,czarną herbatę. Dodatkowo przyjmowałam candidie clear(NOW), kwas mlekowy np.AC ZYMES,oraz skład witamin (NOW),piłam dużo wody z cytryną i herbat ziołowych.Wiem,że trudno się dostosować do tak radykalnej diety,ale ja byłam bardzo zdesperowana i to była jedyna szansa na poprawę.Udało mi się wyleczyći to jest nagroda za wszystkie wyrzeczenia.Nadal nie sporzywam cukru,oraz niektórych produktów w/w,już od roku nie mam żadnych dolegliwości i mam nadzieję,że tak pozostanie.Życzę dużo zdrówka.

Miałam objawy ze strony układu pokarmowego( biegunka,skurcze jelit, bóle żołądka,)grzybicę pochwy,parcie na pęcherz,bóle głowy,nudności,wymioty,bóle w klatce piersiowej,wilczy apetyt(jestem szczupłą osobą).Trwało to kilka lat.Zwiedziłam wyszystkich lekarzy i zjadłam więcej leków niż moja babcia z dziadkiem przez całe życie,a to był błąd,za który powinni zapłacić interniści,którzy sobie "chałturzą" w przychodniach państwowych jak również prywatnych. Zanim odkryłam,że to grzyb leczyłam się również u psychiatry( 2 miesiące)ale bez rezultatów.Dieta i zaprzestanie wizyt u lekarzy pozwoliły mi zacząć żyć na nowo. Zaznaczam,że nie można sobie pozwolić nawet na odrobinę słodyczy,To jest recepta na grzyba.

Gość jodi
witam ponownie moja kuracja jest zakończona. W obecnej chwili jest ok. Chciałam wspomnieć, że stosuję dietę ubogą w cukry praktycznie wogóle ich nie spożywam oraz alkohol.Niestety z pieczywa nie mogłam zrezygnować,ale ograniczam się do ciemnego. Dziękuję za informacje i również pozdrawiam.

Gość jodi
Grzybicę pochwy dostałam na 1000% procent nad morzem. Bo tam pojawiły sie pierwsze objawy, antybiotyki zażywałam może z dwa razy przez człe swoje życie nie stosuję też antykoncepcji. Dziewczyny uważajcie gdy będziecie wyjeżdżały gdzieś lepiej miejcie własna pościel i dezynfekujcie ubikacje

Gość candidiofobia
Hej Kobitki, mnie też ta choroba męczy sporo czasu. Leczyło mnie wielu lekarzy i dopiero na tym forum dowiedziałam sie, że powinnam odnowić swoją florę bakteryjną. Ktoregoś dnia dopadło mnie to cholerstwo i było to święto i musiałam sobie jakoś natychmiast pomóc. Kupiłam więc Albothyl (czytać uważnie ulotkę) i Lactovaginal (użyłam całe opakowanie) i miałam spokój na 9 miesięcy!! Nieźle. Odstawiłam też wtedy pigułki anty i używałam prezerwatywy ze swoim chłopakiem. Po 9 miesiacach zaczełam brać pigułki, nasz pierwszy stosunek bez prezerwatywy i co??? Wrociło!!! A lekarz mi powiedział, że jak partner nie ma objawów to nie ma co leczyć i że grzybica to nie jest choroba przenoszona drogą płciową! Dziewczyny, może dla niego mogłabym kupić coś bez recepty?? Co przepisuja lekarze waszym partnerom? Wydaje mi się, że albo zaraża mnie facet, albo pigułki tak na mnie działają... ( w ulotce można przeczytać że pigułki mogą powodac grzybicę pochwy). Buuuu.........

Gość barbara1957-57

Gość co robic pomozcie
Hej, Po ostatniej kuracji antybiotykowej złapałam grzybice i teraz próbuję jakoś sobie z nią porazić :( znajoma polecała mi Candivac (jej pomógł zwalczyć, to paskudztwo) czy ktoś juz go stosował?

Gość ejjjjjjjjjjjjjjjjj
a jakie sa objawy grzybicy lub innych chorob??jakby ktoras napisala to bylabym wdzieczna

Gość zmęczona infekcją
do: co robic pomozcie Czytałam dużo pozytywnych opinii na temat Candivacu i mam zamiar zacząć go stosować. Próbowałam już z różnymi probiotykami i nic nie pomogło. Po krótkotrwałej uldze grzybica powracała :(

Gość barbara1957-57

Gość barbara1957-57
Witam Cię serdecznie - zmęczona infekcją Moim zdaniem, powinnaś oczyścić z toksyn organizm i doprowadzić go do równowagi - homeostazy. Organizm nasz ma zdolność samozdrowienia. PS Jeśli chcesz więcej informacji, napisz do mnie na prywatny e-mail. Wiem co to jest za cietpienie przy tej dolegliwości.

Gość barbara1957-57
Witam Cię serdecznie - zmęczona infekcją Moim zdaniem, powinnaś oczyścić z toksyn organizm i doprowadzić go do równowagi - homeostazy. Organizm nasz ma zdolność samozdrowienia. PS Jeśli chcesz więcej informacji, napisz do mnie na prywatny e-mail. Wiem co to jest za cietpienie przy tej dolegliwości.

Gość barbara1957-57

Gość ewakrecona
Witam. Cierpie na to draństwo juz od wielu lat, terz zaszlam w ciaze i obawiam sie czy to nie zaszkodzi dziecku, jestem w 4 tygodniu i wlasnie mnie to dopadlo:(((((((((( Prosze o opowiedz.