Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olimpia 33

Czy spowiadacie się ze środków antykoncepcyjnych i wkładki wewnątrzmacicznej?

Polecane posty

wiem - zatem może lepiej wystapi z KK i wybra inna drogę? Masz wolna wolę i wolny wybór

Gość *** *** ****
rany---> no to przejdź na babtyzm

Gość rany
ja wieze w boga a nie w kosciol i tyle nielatam do kosciola co tydzien a ksieza ktorzy zemna rozmawiaja niemaja nic przeciwko stosowaniu antykoncepcji mimo ze to wbrew prawu kosciola niechce zmieniac wiary ale niebede tez slepo wierzyc we wszystko co wymysli koscioł mala li udaje sie wam przez 3 lata to super ale znam tez dziweczyny ktore zaszly w ciazy mimo stosowania metody termicznej i zmarly bo powinny usunac ciaze a najlepiej niezachodzic wcale byly mezatkami maialy 2 dzieci i slepo wierzyly w to co mowi kosciol efekt? zmarly i one i ich dzieci

Gość za grzech uważam
do ---rany-- -nie wiem czy się orientujesz ale jest wiele sposobów na uprawianie seksu i to całkiem przyjemnych!!!!!!! ---trzeba sobie jakoś radzić...

Gość rany
he he wiem wiem

Gość NO COS TYYYY

Gość *** *** ****
no i pieknie...zostanie to tym kobietom w niebie policzone i chwaly niebieskiej dostapią, a bliscy co ich tu na ziemi oplakują tez za swe cierpienia wynagrodzeni w niebie będą...i o co chodzi? taki właśnie jest katolicyzm...nie podoba się nie przystepujesz. a ksieza..cóż...KK jako sekta w Polsce biednieje ostatnio...jakos trzeba wiernych przy sobie zatrzymywac

nie wydaje mi się zeby nam się \"udawało\" poprostu poznałam swój organizm i mój mąż też go zna...wpdanij na 28dni - jest tam wiele dziewczyn i jeszcze żadnej się dziecko z wpadki nie zdarzyło - jeśli juz to błędnie zinterpretowały swoje objawy płodności i ich ocena zawiodła a nie metoda

Gość rany
a co tym dziecia p otym ze mama w niebie bedzie wynagrodzona? ja niebeda mialay jej milaosci na ziemi?

Gość dla ciebie rany
Ciekawe, czy jak komuś prezerwatywa pękła, to leciał do producenta, żeby dał na dziecko?

Gość za grzech uważam
SWIęTE SłOWA

Gość za grzech uważam
TO DO MAłA-LI

Gość rany
mala li ja jak nie bralam tabletek to maialam okre co 20, 40, 50,dni nic regularnego a pzrytym tak bolalao ze przez 2 dni na zastrzykach przeciw bulowych jechalam a owulacje kiedy mam to doskonale zawsze wiedzialam tyle ze przytych okresach to trudno bylo ustalic zaile dni bedzie owulacja

Gość za grzech uważam
-..>>>rany ile ty masz latek??

Gość rany
jesli pekla to znaczy ze zle stosowal i tyle mi nigdy niepekla jak stosowalam

Gość *** *** ****
te dzieci będa miały trudniejsze życie niż te co maja mamy, a wiadomo im trudniejsze zycie tym latwiej się do nieba dostać. trzeba z pokrą przyjmowac Co Bóg daje i co zabiera. taka jest wiara w KK...i coż z tego że Ci się nie podoba..jest taka jaka jest...nikt Ci jej sila nie narzuca...ja tam akurat jestem ateistką i mam o KK fatalne mniemanie...ale jest taki jaki jest i niczyje oczekiwania, ani wytykania blędow go nie zmienią...mozna w nim być albo nie i już.

Gość rany
25lat od 2 biore tabletki ze rok wychodze za mąż

Gość dla ciebie rany
No, jasne... Jak wpadli z NPR-u, to znaczy, ze źle rozpoznali, albo się zasad nie trzymali i ryzkowali.

rany - i z nieregularnymi okresami też stosują met. objawowo termiczną naprawdę :) A i wiele się boryka z silnym bólem w czasie okresu...słyszłaś o castagnusie? To roslina - podobno dobrze dziala na bolsne okresy - no i nie jest to lek hormonalny tylko naturalny :)

Gość rany
mozna wierzyc i uznawac kosciuł ale niekonicznie w niego byc zapatrzonym he he za moje poglady zawsze mnie wywalali z religi

Gość za grzech uważam
->>>>rany zrozum,ze jeżeli kobieta ma męża to jak mówi mała -li przez pewien czas uczy się swojego ciała i wie co jest co ...to trochę inaczej jak panienka która może współżyje innym rytmem

Gość lusssia
To przykre , że świat idzie do przodu a kobiety nie znają swojej fizjonomii - to jest dopiero zacofanie i brak zainteresowania. Swoimi błędami obarczają Kościół i państwo a prawda jest taka, że wielu ludzi nie dojrzało do małżństwa i nie jest gotowych do bycia z drugim człowiekiem. Wystarczy zaobserwować pary, które do ołtarza idą w trójkę a nie w dwójkę, więc o czym mu w ogóle mowa...?

Gość dla ciebie rany
NPR nie wymyslili księża, lecz lekarze. A KK je dopuszcza. Trzeba być nie wiem kim, zeby tej róznicy nie zobaczyć. W Stanach ekolodzy uzywają tylko NPR.

Gość rany
ja dostalam tablrtki metody obiawowo termicznej nigdy niestosowalam słyszalam tylko oniej, czytalam troche wczesniej stosowalam przezerwatywy a co do tego kiedy mialam owulacje to czulam takie uklucie w dole brzucha i kiedys sie pokusilam i pzrzez rok sprawdzalam na testach owulacyjnych stad wiem

nie no nie przesadzajmy i stosując NPR można wpaśc - tak samo jak przy tabletkach czy spiralach...nie twierdze że npr jest dla każdego...rzeczywiście trzeba się nastawic na otwartośc na nowe zycie...znam jednak pary które odkładaja poczęcie z powodzeniem po 10-15 lat i co nie wiąże się z tym że ich życie seksualne to pustynia :)

Gość *** *** ****
rany--->ehh...nie rozumiem...zapatrzonym?? albo wierzysz i uznajesz wyszystko albo twoja wiara jest plytka i nic nie warta...albo albo...półśrodki to obłuda

Gość lusssia
Kobiety są głupie, że faszerują się prochami, niszczą swój organizm żeby facet miał wygodę i mógł korzystać kiedy tylko ma ochotę.

Gość rany
ksieza to faceci wiec niemogli jej wymyslic wiem ze to wymyslili lekarze i wiele kobiet ja stosuje z powodzeniem ale niewszystkie moga tak samo jak niekarzda moze brac tabletki czy stosowac przezrwatywy

Gość za grzech uważam
przeczytaj od poczatku a potem pogadamy ... a miałam już się położyć..

Gość rany
lussia to nie o to w tym chodzi zreszta ja mam na przyklad swoja siostre lekarz powiedziala jej ze jest bezplodna wiec odstawila tabletki porobila badania i powiedziano jej ze w zyciu w ciazy niezajdzie do tylo w czerwcu 2005 roku a w sierpniu byla w ciazy wiec nic do konca niejest pewne