Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Haloooooo jest tutaj ktos?? Dziewczyny musimy sie zmobilizować bo tak to chyba jeszcze nie było żeby od tylu dni nikt się nie odezwał. Wiem że teraz jest mało czasu.....kazdy pewnie sprzata i porządkuje groby najbliższych......ale napiszcie chociaz pare zdań. U mnie wszystko po staremu.Szkoła i dom na zmianę.....do tego Kamila karate i angielski.Na karate w dalszym ciągu chce bardzo chodzic, z angielskiego tez jestem zadowolona.....uczy ich młoda dziewczyna i jest bardzo fajna.....ale najwazniesze jest to że Kamil dobrze sobie radzi(tak twierdzi pani) A poza tym Oliwia mi trochę przychorowała.Dwa dni miała gorączkę....teraz juz nie ma ale za to doszedł katar i gardełko ja boli.Narazie leczymy sie same.....może się uda:) Acha i mamy mała żałobę:( nasza pirania wczoraj zdechła....co prawda ja z tego powodu bardzo nie boleje:O bo juz miałam dosc tej ryby.....była taka duza i tak brudziła że oprócz wody w akwarium nic nie miała. Teraz wreszcie zrobimy akwarium jak sie należy:) To chyba tyle co u mnie.Zaraz jade zrobic trochę zakupów na te dwa dni.....bo ze względu na Oliwię nie będziemy sie chyba wypuszczać nigdzie dalej....chyba że Grzesiek z Kamilem do swoich dziadków na grób pojedzie. Po południu jedziemy z siostrą troche grób posprzątac,umyć,zmienic znicze. Shenen,Ana co za doły macie ......mam nadzieję że juz Wam przeszło:)

Hej:) Co to za pustki?? mam Was znowu molestować na gg?

Cześć!!! Ja korzystam z wolnego i siedzę w domu,a raczej zostałam zmuszona do wzięcia wolnego, bo moja Zuzia ma zapalenie gardła i w związku z tym wzięłam sobie dwa dni urlopu i dziś i jurto jestem w domu...:) Moja Ala jak na razie bardzo dzielnie się trzyma i nie choruje.....jest bardzo zadowolona z siebie, bo jeszcze nie opuściła ani jednego dnia w szkole..... A poza tym w szkole idzie jej jak na razie dobrze...problem mamy tylko z pisaniem, bo bardzo jej się nie chce i czasem czytać też nie ma ochoty...najgorsze jest to, że nie mam s;osobu jak zmusić ja do czytania i pisania....bo ani prośby, ani tłumaczenia nie pomagają.....jestem kompletnie czasem załamana i zrozpaczona...... Poza tym w pracy ciągle coś się dzieje.....i nie mam kiedy nawet zajrzeć na pocztę..... A tak w ogóle to co tydzień szykują nam się imprezki....w zeszłą sobotę spotkałam się z moimi koleżankami z pracy i balowałyśmy do północy...ale się uśmiałyśmy, aż nas brzuchy bolałay....teraz w sobotę mamy urodziny Jarka chrześnicy, za tydzień w sobotę urodziny Zuzi, za tydzień imieniny mojego taty, a w następną sobotę są mikołajki...nic tylko mocno trzymać sięm za kieszeń...:) To tyle u nsa w telegraficznym skrócie.... zmykam, bo zaraz Ala wróci ze szkoły....jak dam radę to jeszcze dziś tu zajrzę...:)

Cześć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie jesteście????????????????????????????? Przynajmniej nas trochę podniosę..... :):):)

hej dziewczyny daję tylko znak, że żyję. ostatnio u mnie festiwal katarków. najpierw na prowadzenie wybiła się Łusia, Mela dzielnie ją goniła. Łusia wydobrzała, Meli nadal z nosa ciekło, Łusia w\" pięknym\" stylu powróciła do konkursu z iście konkursowym kaszlem, któremu dał radę dopiero antybiotyk. Mela natychmiast przebiła ją zapaleniem oskrzeli. później było kilka tygodni spokoju po czym ja i Melka kichamy, prychamy, nosy cieknące. Michał trzyma się jak na razie, ale też już kicha. podsumowując mam klinikę w domu mam nadzieję, że Wy trzymacie się z dala od katarów i tym podobnych atrakcji. buziolki

witam i ja:))w zimny ale słoneczny dzień. U nas dobrze Oskar na szczescie nie choruje odpukać..... za to w poprzedni piątek babcie zabrało pogotowie bo nie mogłam jej dobudzic,już od tego piątku jest w domu ale słabiutka ,okazało się że była to śpiączka cukrzycowa ja mam troszke problemy dermatologiczne ale od ponad 3 tygodni jestem na lekach wkrótce do kontrolii to zobaczymy.... potem podeśle jakieś foteczki:)zebyście nie zapomniały jak wyglądam:P Ana,Shenen jak tam??mam nadzieje ze nastroje juz lepsze?? Aga jak akwarium??uz urzadzone?? Kasiu z tymi wydatkami to masz racje:( Oskar miał urodziny teraz mikołaj gwiazdka ach....ostatnio ma manie kubusia puchatka musi być wszystko z kubusiem:) Ana76 życze końca tych chorób,wybacz ale mimo ze to niecioekawe to sie usmiałam z posobu w jaki to opisałaś gratuluje weny:D

przeoczyłam Mone z tej stronki 🖐️ :) do całej reszty tez macham oczywiscie🖐️

mam jeszcze do Was prośbe,wyrażcie swoja opinie na temat tego kubusia:) bo zastanawiam sie czy Oskar nie jest już na niego za duzy,tzn czy choc troche sie jeszcze nim pobawi.....?? http://www.allegro.pl/item481316012_interaktywny_kubus_puchatek_disney_gacus_hit_tv.html bo jak bylismy w tesco to stalismy przy nim 20 minut bo taki był nim zafascynowany;-)tylko cena na półce mnie przeraziła bo kosztował w sklepie 249 zł:O ale na alegro widze ze sa tansze,zreszta na urodziny kupilismy mu komputerek oczywiscie kubusia:D i w sklepie tez bysmy przepłacili

hej Laski !!! :) Wreszcie jestem ...wróciłam do żywych . Od razu na poczatku przepraszam, że się nie odzywam pomimio tego że od początku września nie pracuję. Nie mam nowej pracy ale w sumie to pewnie z mojej winy bo nie kwapiłam się tak bardzo do jej szukania. salon sobie już dawno z powodu godzin pracy. U mnie osttnio nie zaciekawie było.. IzaU mogę zrozumieć jej sytuację choć nie wiem o co chodzi dokładnie..ja też od ponad miesiąca chodzę na terapię do psychologa...miałam dołek. Nigdy nie byłam w takiej sytacji ..same wiecie że jestem osobą pozytywnie patrzącą na świat i wesołą ale niestaty też dopadły mnie kiepskie nastroje. Wszystko spowodowane nawarstwieniem się problemów, za duzo jednak spadło na moją małą główkę. Już teraz jest nawet spoko..powiem Wam że byłąm kiedyś przeciwna psychologom itp. ale naprawdę dużo rzeczy zrozumiałam po takich sesjach. Teraz tylko muszę znależć nową pracę i będzie oki. Tylko tez z tym się tak nie spieszę, bo wiecie za chwilę święta i NR, a osobę nową zawsze na najgorsze godziny i dni dają. Dzięki za pamięć a przede wszystkim Ana 24 Ty zawsze jesteś na straży naszego topiku. 👄 🖐️ pozdrawiam i przesyłam buziki 👄

Mona - w tej chwili u mnie kondycja finansowa też kiepska. ale może jakoś w inny sposób mogę pomóc...? Nie obraź się ale może jakieś rzeczy na zimę dla dzieci potrzebujesz, choć tyle mogę Cie wesprzeć.👄

Witajcie dziewczyny Dobrze że troszeczke się ruszyło na naszym topiku.....bo szczerze mówiąc już myślałam że zakończymy naszą internetowa znajomość:( U mnie jakoś leci dzień za dniem.Dzieciaki mi ostatnio troche przychorowały.Najpierw Oliwia później Kamil.Ale już jest dobrze i nawet obeszło sie bez lekarza. Kamila nie było w szkole i ma tyle zaległoście że głowa boli....do tego jeszcze w sobote odrabiali 12 listopada Tak więc szkoła-dom i tak wkółko...... Teraz jestem na etapie poszukiwania zabawek dla dzieciaków....a mamy ich sporo bo 7.Dla więszkości już mam pomysły i cześć już kupiłam.Do tego trzeba pomyśleć nad urodzinami Kamila i Oliwii....jak to wszystko zorganizowac...dzieciakom znowu zabawy powymyślać....chociaz w tym roku będę miała pól na pół chłopców i dziewczynek,więc mysle że będzie nieco spokojniej:D A co u Was....... Kasia widze że nadszedł czas pierwszej klasy.....oj jak ja dobrze Cię rozumiem:)Pamiętam jak to było z Kamilem.Nie dośc że lekcje odrabiał 3,4 godziny to bez przerwy chciało mu sie pić,jeść.....i jeszcze tysiąc innych rzeczy.Musisz jakoś przeżyć ten okres......najgorsza jest pierwsza klasa.....a później czwarta...dziecko musi się odnalesc w nowych warunkach.....a to zajmie trochę czasu. Uwierz mi to co dzieci mają w klasach od 1 do 3 to jest tylko cząstka tego co będą mieli w czwartej klasie. Poprostu jestem w szoku.....tyle maja nauki.Sprawdziany z religii,plastyki,techniki!!!!!!Za moich czasów tego niebyło:O Ana 76 mam nadzieję że ten nieciekawy festiwal juz się skończył ;) Kreska jestem pod wrażeniem twoich tortów....tym bardziej że mnie lada chwila czekaja urodziny dzieci:) A może prześlesz mi przepis na torta i sama spróbuje cos upichcić.....twoje tak ślicznie i apetycznie wyglądały;) Życze zdrówka dla babci🌼 Jeśli chodzi o tego interaktywnego kubusia to myśle że Oskarek jest juz na niego za duży.....a to spory wydatek i szkoda by było żeby mu się znudził. Betti co za kiepskie nastroje???Ty taka wesoła i wiecznie uśmiechnięta dziewczyna.Mam nadzieję że już wygrzebałaś się z tego dołka:) To tyle chyba.....trochę nadrobiłam zaległości......i oby takich długich przerw na naszym topiku więcej nie było;)

o jak miło że dziewczyny się pokazały:) ja też się opuszczam ale najgorzej mi jest jak wypadne z rytmu potem sie zmobilizowac,ale bede sie starac;-)obym tylko monologu nie prowadziła:D Betii przytulam......jua nie miałam okazji(chociaz nigdy nic nie wiadomo....) ale sporo słyszałam o takich terapiach psychologicznych i myśle że to dobry pomysł,ciesze sie że i Tobie pomógl i będzie juz dobrze..... co do pracy to ja rownież mimo ambitnych planów :Pnarazie nadal się obijam,ale podobnie jak Ty postanowiłam przeczekać już ten ponad miesiąc bo święta,renamenty:O no chyba ze wczesniej zwolni sie miejsce to mozliwe ze od grudnia zaczne,wynagrodzenie nie jest specjalne ale byłabym duzo czasu w domu a to mi odpowiada...ale ta praca stoii jeszcze pod znakiem zapytania,zobaczymy jak to bedzie... Aga dziekuje ci za miłe słowa,ja kochanie głównie robie torty z bitą śmietana bo takie maja u nas najlepsze \"wziecie\":P do tego jakies owoce w srodek i jest pyszniutki,z kremami to naprawde bardzo mało.Jakbyś chciała sie zaopatrzyc w jakies ozdóbki to polecam tego sprzedawce http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4075960 ma fajne rzeczy do ozdobienia tortu i jest godny polecenia bo juz miałam przyjemnosc kilka razy:) no właśnie jeszcze takiego dylematu z zabawką nie miałam:O z jednej strony boje sie ze szybko pojdzie w kat,z drugiej zaś on jest w sumie dopiero na etapie uczenia sie najprostszych piosenek czy wierszyków a ten kubus ma to w sobie ,no i moje dziecko jest tak wpatrzone w niego.....wczoraj właśnie wieczorem pisaliśmy list do mikołaja i oczywiście on chce kubusia:D Kochane Wy mnie tu nie straszcie tą szkoła bo juz zaczynam panikowac:)

Witam dziewczyny, Mnie już dobrze, choć niestety pewne sprawy (majątkowo-finansowe) nie ułożyły się tak jak planowałam.... trudno. Nasza finansowa porażka ciągnie się w związku z tym, z utęsknieniem czekam na przedszkole dla dzieci. Już brakuje mi pomysłów jak zająć ich w domu. Podobno już w lutym ma być otwarte. Wreszcie będę miała rozwiązane ręce. Bardzo bym chciała już pójść do pracy. Beti, dziękuję za propozycję, kochana jesteś 👄 jakoś ciągniemy. Na całe szczęście są lumpeksy, można niedrogo ubrać dzieci i siebie :) Ale jeżeli by Ci coś „zawadzało” w domu z ubranek po synku, to przyślij Beti, będę wdzięczna! (tylko Staś duży jest, nosi już rozmiar 122) Co do terapii, myślę, że to dobry pomysł. Ja byłam u pani psychlog ze Stasiem, jak słowo daję, chętnie bym sama pochodziła – ta kobieta była jak balsam na serce :) W grudniu muszę zapłacić oc a nie mam jeszcze żadnych zniżek, wolę o tym nie myśleć.... Shenen, jak tam? 🌻 Kasiu, śniło mi się, że przyjechałaś do mnie :D Najlepsze było to, że uciekałyśmy przez okno, bo ktoś do nas zaczął strzelać....też mam pomysły :D No proszę, Ala w szkole. Ciekawa jestem jak to u nas będzie wyglądało....Staś zanim cokolwiek zrobi to się nagada, nagada.... wszystko go interesuje, tylko nie to, co ma zrobić :D Już sobie wyobrażam to odrabianie lekcji. Chyba osiwieję, tym bardziej, że uważam, że mnóstwo czasu się w szkole marnuje, nauczyciele człowieka zniechęcają do przedmiotu, zamiast zachęcić, i w ogóle oduczają zadawania pytań, zduszają entuzjazm i naturalną ciekawość dzieci. Bo program trzeba przerobić. Wszyscy mają być tacy sami i mieć po równo w głowach. W ogóle ten system jest do niczego. Dobrze będzie Kasiu, Ala się wdroży. Myślę, że każde dziecko lubi dostawać dobre oceny, może jakoś ją zachęcić? Może jakaś książka o tematyce która ją interesuje? Ja bardzo nie lubiłam czytać. Odmieniło się to w 4 klasie, pierwsze dzieło, które „pochłonęłam” to „Łowcy wilków” Curwooda, a dalej już poszło galopem. Trzeba było mnie na dwór siłą wyrzucać, a i tak brałam ksiązkę :D Ana 76, zdrówka :) Kresko, dziękuję za zdjęcia, zaraz sobie obejrzę :) Myślę, że miś jest super. Jak się Oskarowi podobał to na pewno będzie trafiony prezent. Miłego dnia ❤️

dzień dobry:) wiecie wczoraj wybrałam sie ze smykiem na spacer do lasu i tak przemarzłam że do wieczora się nie mogłam rozgrzac,ja jestem taki zmarzluch że chyba na te najbliższe miesiące zabarykaduje sie w piwnicy przy piecu:P Ana24 całkiem zapomniałam napisac ze dziekuje za zdjecia i ze jak zobaczyłam to jedno to zdebiałam w pierwszej chwili bo myślałam że Juleńka stoii przy żywym dziku:Dpowaznie dopiero po chwili sie zorjentowałam(taka ze mnie blondynka:P ) Mona czytałam o twoim śnie:D ja czasem mam też takie chore że parodia normalnie:D tego OC nie zazdroszcze szczególnie w takim miesiącu jak grudzień........Święta czas wspaniały ale jednak finansowo strasznie kieszeń narusza

a kochane zaraz wyśle Wam na skrzynke nr gg bo tamto jest juz dawno nieaktualne bo niestety nikt nie pamietał hasła:P i trzeba było założyc nowe,wiec jak cos to odzywac się:D bo nie mam zadnych Waszych nr teraz

Hej !! Wpadłam na popołudniowe capucino :) I tylko kawę pijam czasami już nie codziennie jak ostatnio. Od ponad miesiąca nie palę, i przez to też nie pijam tak dużo kawy, i nawet gumy nie rzuję:) bo wszystko kojarzyło mi się z fajkami. Dzięki dziewczyny, że jednak ten topik istnieje jeszcze, choć już nie ma człowiek tyle czasu co kiedyś. Pamiętam jak dzień bez czytania i odpisania na cafe był dla mnie dniem straconym . Teraz już inne problemy, zmartwienia...ale jak pisałam powoli się wygrzebuję. Nawet zaświtała mi myśl że okrągłe 30-te urodzinki wyprawię. Starszym już powiedziałam że pożyczam im samochód i mają pojechać gdzieś na weekend, a ja imprezkę zrobię. Mam nadziję ze fajnie będzie, i człowiek czasami musi się spotakć w większym gronie się odstresować. Mona pewnie że jeśli coś bym miała to wyślę, ale Staś naprawdę spory chłopak i chyba nici z tego bo Mój Kacper też nosi w takim rozmiarze ciuchy...a wiesz że spodnie to już się nie nadają dla nikogo bo zaraz dziury. trudno, ale miałam dobre chęci...przykro mi.👄 Ana24- nie wiem czy jutro tu zajżę bo mam wizytę, więc już dziś z okazji urodzin składam : Abyś była uśmiechnięta w dniu tak ważnego święta. Abyś mimo biegu lat, zawsze kochała cały świat. Abyś duchem młoda była i nic sobie z problemów nie robiła. _________ ___$$_$ ____________$$$__$_$$$$ ____________$$__$$_____$ ___________$$$_$__$_____$ __________$$$$_____$$___$$$$$$ _________$$$$$______$$_$______$$ ________$$$$$_______$$________$ ________$$$$$_______$_______$ ________$$$$$$_____$_______$ _________$$$$$$____$______$ __________$$$$$$$$_______$ __$$$_________$$$$$$$_$$ $$$$$$$_________$$$ _$$$$$$$_________$ __$$$$$$_________$$ ___$$$___$_______$$ ___________$_____$ _______$$$$_$___$ _____$$$$$$__$_$$ ____$$$$$$$___$$ ____$$$$$______$ ____$$$________$ ____$__________$ _____________$_$ ______________$$ _______________$ _______________$ _______________$ PA Kochane

Ana24 z dniu twych urodzin Życzę Ci, abyś odnalazła: w ciszy swoje myśli i marzenia, w bliskich Ci osobach siłę i piękno stworzenia, w otaczającym świecie radość istnienia, w kolorach, smakach i zapachach wielkość natchnienia, a w sobie miłość. 😘

Ana24 z okazji urodzin Życzę Ci, abyś odnalazła: w ciszy swoje myśli i marzenia, w bliskich Ci osobach siłę i piękno stworzenia, w otaczającym świecie radość istnienia, w kolorach, smakach i zapachach wielkość natchnienia, a w sobie miłość. 😘

Kończe kawe i nikt sie nadal nie pojawił:( trzeba dom ogarnąć i jakis obiad zrobić a mi sie tak nie chce:O od 2 dni bola mnie korzonki sama nie wiem czy mnie przewiało czy coś podniosłam ale jak sie zasiedze to wstac nie moge:( pogoda u Was też taka straszna??pochmurno zimno,wieje ze głowe chce urwać i leje do tego:( miałam dzis w planach pojechac do miasta popłacić rachunki bo cholera:P znów sie nazbierały:O,ale nie wiem jakos aura za oknem mnie nie mobilizuje wcale Beti powiedz mi jak rzucilaś papierosy nie zwiekszył ci sie apetyt??Ty masz wymarzona figure :D ale ja jesli by mi sie jednak wkoncu udało wygrac z tym nałoiem boje sie okropnie ze przytyje

Kurcze oczom nie wierze ze jestescie!!!! Juz mialam za wami jakas pogon kanugrska wysylac. U nas tez z pogoda nie ciekawa, w jeden dzien pot po tylku leci a na drugi dzien trzeba gacie z golfem wyciagac. A przecierz u mnie za pare dni lato, ale chyba sobie drogi pomylilo albo siedzi w jakies knajpie i % na rozgrzewke polyka. My juz zyjemy wyjazdem pod namioty. Moj luby nawet powyciagal juz wszystko i sprawdza co by tam jeszcze dokupic. Narazie jestem przerazona tymi wszystkim tobolkami ktore musimy ze soba wziasc. Ale w tym roku pierwszy raz od 10!!! lat jedziemy bez butelek, krzeselek czy nocnikow. A tak pozatym to stara bida, tak jak wszedzie zreszta, kazdy pilnuje kazdego grosza, wszystko idzie do gory szczegolnie zywnosc. Kabinujemy jak mozemy kupujac co mozemy z farm. Ale byle by do przodu!!! Bo nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, to moje motto ostatnio jest!! Lece spac bo juz pozno sie zrobilo. Pozdrawiam was serdecznie i milego cieplego dnia wam zycze🌻

Gość Ania2ania21
Witam, mam do Was dziewczyny pytanie-jesteście już doświadczone w tych sprawach dot. urlopu wychowaczego. otóż chodzi o to że do sierpnia 2009 jestem na wych. ale chciałabym mieć drugą dzidzie ale tak żeby po wych, iśc w pracy na L4 a pozniej po porodzie na macierz, i znow na wych. moje pytanie czy tak sie da?? z góry dzieki za pomoc

Hej:) Dziewczyny ,Dziękuję Wam za otrzymane życzenia urodzinowe na poczcie ,na NK i tutaj:) Dziękuje że pamiętałyście🌻 U mnie ostatnio tylko pod górkę:( nic nie czytałam ale mam nadzieję że w weekend nadrobię i wszystko Wam napisze. Jeszcze raz Dziękuje ::)

Hej Laski !! Dotka- ale Ci zazdroszcę wyjazdu, ciepło, namioty, pikniki od razu kojarzą mi się czasy młodości. Powiem szczerze, że na wyjazdach byłam ale pod namiotami to jak w szkole byłam :) zatęskniło mi się Kreska- no niestety zwiększył mi się na początku apetyt i to na słodycze większości. Przemek tak patrzył z przerażeniem jak po obiedzie potrafiłam zjeść całą dużą Milkę . Smiałam się że chciał żebym rzuciła to rzuciłam, a on ale nie chce żebyś przytyła, a ja mówię to wybieraj albo nie palę albo tyję...ha,ha. Ale luzik takie skłonności miałam przez pierwsze 2 tyg. teraz już jem normalnie i mam swoją wagę. Więc do dzieła Kreska..trzymam kciuki 👄 Ja dziś przeszłam borowanie dwóch zębów..ale dentystka spoko. Póxniej odwiedziłam galerie i kupiłam już prezent dla Przemka jeszcze dla Kacpra już wiem co, ale może się przejadę do jakieś hurtowni zabawek podobno taniej. Jutro wizte mam u psycholożki, cieszę się na te sesje bo naprawde dużo mi pomagają. Ogólnie babeczka spoko, i umie mnie tak podbudować bo już nie miałam najmniejszej nawet motywacji. Miłego wieczorku Pa👄

ana24 ❤️ 🌻 wszystkiego nalepsiejszego urodzinowego weny nie mam więc tylko tyle, ale Ty wiesz, że szczerze :D ;) u mnie wszyscy zdrowi, to chyba dzięki Waszym życzonkom powrotu do zdrowia tak mi się dziewczyny zmobilizowały :D tyle tylko, tak na szybko, bo jak już wspomniałam weny u mnie niet (może już śpi :p ) buziolki