Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina 24

Gdzie sa fajni faceci?

Polecane posty

Gość I dont like your girlfriend
Tylko, że ja wchodzę na maila raz na dwa miesiące, więc mógłby być problem. Jak ostatnio w styczniu chciałam przeczytać wiadomość, to zapomniałam hasła. Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pytaj. Chętnie zaspokoję Twoją ciekawość. :)

To możesz sobie założyć nowego maila. Mogę Ci wysłać zaproszenie do gmaila. Jak masz przeglądarkę firefoxa to nawet nie musisz do niego wtedy wchodzić, bo wystarczy, że otworzysz przeglądarkę i ona sama Ci będzie sprawdzać i dawać znać, jak coś będzie. Jest naprawdę super.

Jeśli tak będzie lepiej to powiedz, co mam zrobić. Nie mam pojęcia, czy mam przeglądarkę, o której mówisz, bo się na tym kompletnie nie znam. A tam normalnie jest zabezpieczenie hasłem, bo nie chcę, żeby ktoś czytał moje wiadomości??

Żeby sprawdzić czy masz tą przeglądarkę popatrz sobie jak jesteś np. na kafeterii na górny pasek - ja mam napisane: \"Kafeteria - - Mozilla Firefox\". W zależności jaką masz przeglądarkę, powinno być tam napisane jak się ona nazywa (po nazwie strony). Jak nie masz, to mogę Ci napisać jak ją zainstalować. Tak, jest zabezpieczona hasłem - to zależy od Ciebie. Ja na swoim komputerze nie używam do niej hasła (mam ustawione, że automatycznie je wpisuje) bo i tak mam w Windowsie własny profil zabezpieczony hasłem, więc nikt z domowników mi nie wejdzie.

Lepiej będzie, jak nic nie będę instalować, bo zawsze coś muszę popsuć. Ale mam napisane u góry to, co mówisz: "Kafeteria - - Mozilla Firefox".

Czyli masz Firefoxa więc możesz to spokojnie zrobić, bez żadnego instalowania. Wystarczy teraz, że podasz mi jakiegokolwiek swojego maila do którego pamiętasz hasło a ja Ci wyślę zaproszenie i napiszę co dalej. (Możesz wysłać adres maila na mojego maila, jak nie chcesz tutaj publicznie).

Musiałam założyć nowego, bo niestety nie pamiętam hasła. idontlikeyourgirlfrie@o2.pl A co się robi z takim zaproszeniem??

Tylko bez tej spacji w środku.

Gość nie ma fajnych facetów
wszyscy faceci to ŚWINIE !!!!!

Zaraz Ci wyślę zaproszenie. Z tego co pamiętam klika się w linka w mailu zaproszeniu i wpisuje swój login i hasło. Jak założysz, to napiszę co dalej. \"Nie ma fajnych facetów\" - w przedszkolu była taka wierszowanka \"kto się przezywa, sam się tak nazywa: :P

Nie, nie brakuje "nd", bo się nie zmieściło. Nie wiem, czy dobrze to wszystko zrobiłam. Jak dla mnie to zbyt skomplikowane. Co mam dalej robić? I jeszcze nie wiem jak będę tam wchodzić, bo jak wchodzę na maila, to przez www.o2.pl, a jak chcę wejść na to coś to co mam wpisać??

Możesz tam wejść przez stronę www.gmail.com I możesz sobie też ustawić przeglądarkę tak, że przez nią automatycznie będzie się sprawdzać. Musisz tylko w przeglądarce (na górze) kliknąć: Narzędzia > Dodatki i tam jest taki niebieski napis \"pobierz rozszerzenia\". Otworzy Ci się strona i na górze masz pole szukania. Tam musisz wpisać: \"Gmail Manager\". Dać Search Pojawi Ci się: \" Gmail Manager by Todd Long Allows you to manage multiple Gmail accounts and receive new mail notifications. Displays your account details including unread messages, saved drafts, spam messages, labels with new mail, space used, and new mail... \" Klikasz na odnośnik \"Gmail Manager\" Otwiera Ci się następna strona. I tam jest taki zielony przycisk \"Install now\" Klikasz go. Po chwili powinien uaktywnić się w okienku przycisk \"Zaistaluj\". Po tym uruchamiasz od nowa przeglądarkę. I w prawym dolnym rogu ekranu powinnaś mieć taki symbol czerwonej koperty. Jak to będziesz miała, to napisz, wtedy jeszcze tylko pare rzeczy trzeba ustawić i działa :)

A pisałam Ci już, że jestem blondynką?? Zrobiłam wszystko, jak mówiłeś, aż do momentu "zainstaluj". Nie wiem, co masz na myśli mówiąc "uruchamiasz od nowa przeglądarkę", w każdym razie nie pojawiła mi się żadna koperta.

Zamykasz okienko przeglądarki. I otwierasz ją jeszcze raz. Blondynki też są zdolne, więc żaden problem. Dasz radę :)

I co teraz?

Tak

Klikasz na niej prawą \"łapką\" myszy - Ustawienia. I powinno Ci się pojawić okienko \"Gmail Manager ustawienia\" z zakładką Ogólne włączoną. W danych konta wpisujesz jako nazwa swój nowy adres emailowy, wpisujesz hasło. Jeżeli masz swój własny profil w Windowsie zabezpieczony hasłem zaznaczasz \"Zapamiętaj hasło\" i \"podczas uruchomienia automatycznie loguj do tego konta\". Zaznaczasz też tą opcję co jest na samym dole (o bezpiecznym połączeniu).

Zrobiłam

Teraz jeszcze raz wchodzisz w tamte ustawienia i wybierasz zakładkę, co ile ma być automatycznie skrzynka sprawdzana (jak dla mnie 5 minut jest akurat idealnie, często, a nie na tyle by zapychać łącze). Jak chcesz mieć dźwięk, gdy coś przyjdzie zaznaczasz opcję z dźwiękiem i wybierasz ścieżkę do pliku z dowolnym dźwiękiem. Np. \"C:\\WINDOWS\\Media\\ringin.wav\" - dzwonek telefoniczny - raczej trudny do przegapienia. A ten dźwięk masz na pewno w Windowsie.

Już.

No to teraz będzie Ci co ileś tam czasu sprawdzał automatycznie skrzynkę, jak tylko będziesz miała przeglądarkę włączoną. Zawsze możesz też sprawdzić sama - klikasz prawym i wtedy na adresie mailowym. Jak coś jest to się kopertka robi niebieska. Jak chcesz otworzyć skrzynkę, wystarczy, że klikniesz raz np. na kopercie obok i się od razu otwiera :) Zaraz Ci wyślę maila, to sama zobaczysz.