Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zelel

nie rozumiem/

Polecane posty

Agula85 doszła do odmiennych wniosków. :) Co w sumie sobie nie przeczy (bo Ty też nie chcesz seksu). Ale czy Twój chłopak dawał Ci wyraźnie do zrozumienia, że chce się już z Tobą kochać? Rozmawialiście np. o zabezpieczeniu (antykoncepcji)?

Skoro jesteście ze sobą tak blisko to porozmawiajcie ze sobą na ten temat. Chodzi mi o sprawe podięcia współżycia.

i co w zwiazku z tym casanovo?? bo dobrze gadzasz, a swieze spojrzenie faceta duzo moze wniesc

Casanova, pewnie masz racje. Ale przeciez z seksem nie jest tak na PSTRYK i juz! Bedziemy rozmawiac o tym kiedy chcemy TO zrobic. Przeciez nie bedzie tak, ze zostanie ze mna na noc, a nastepnego dnia okaze sie, ze juz po wszystkim:/ Wiec nie rozumiem dlaczego mialby unikac takich sytuacji, skoro i tak do (hmm) \"ostatecznego\" zblizenia nie dojdzie:/

Dziękuję, Dziewcinko (fajny nick :) ), ale tu Autorka więcej może wnieść do tej dyskusji, niż ja. :) Bo my wiemy tylko tyle, co nam powie (napisze)...

tak na mnie mowi mezczyzna, ktorego kocham kocham kocham :D ale niezbyt ciekawie teraz jest miedzy nami, ale to szczegol :o tez pomyslalam o tym, ze moze sie obawiac takich nocy... Bo jesli sie nie rozmawia to pozniej nie wiadomo na czym sie stoi...

Autorko - czasami tak się dzieje - że chłopak zostaje u dziewczyny na noc, robi się gorąco i... jest ten pierwszy (spontaniczny) raz. Gorzej, gdy wcale nie myślą o zabezpieczeniu... Ja myślę, że o pełnym seksie zaczyna się mówić sporo wcześniej, niż on nastąpi. Trzeba oswoić się z tematem, poznać poglądy i oczekiwania partnera, omówić kwestię antykoncepcji (dla odpowiedzialnych par), itp. Rozmawialismy na te tematy już? A jak chłopak u Ciebie (dwa razy) nocował, to jak sie zachowywał? Był \"grzeczny\", czy było wtedy gorąco? :)

Ja rozumiem, że możesz nie być jeszcze gotowa na (pełny) seks, ale po 2,5 roku bycia z kimś chyba się o seksie trochę rozmawia, prawda?

Echhhh... Nie potrafie tego wytlumaczyc:( Wiem, ze by chcial - tak ogolnie. Ale do tego dochodza inne sprawy - odpowiedzialnosc, ciaza, no i zobowiazanie.

Hmm.. No bylo goraco, ale prawie zawsze jak u mnie jest jest goraco :)

wlasnie rozmowy!!!!!! pamietam jak ze swym lubym rozmawialam jak ma to wygladac, gdzie itd. mowilismy jak nie mozemy sie tego oboje doczekac, tej bliskosci :) echhh.... TYLKO ROZMOWA taka niekrepujaca ani Ciebie ani Jego....

Myślę, że powinnaś sobie trochę przemyśleć tę kwestię, a nawet porozmawiać kiedyś o tym z chłopakiem. Przecież odpowiedzialność to między innymi kwestia odpowiedniego zabezpieczenia przez niechcianą ciążą. Przecież nie ma sensu czekać do ślubu z seksem TYLKO dlatego, że może być z tego dziecko. Takie podejście jest własnie (według mnie) mało odpowiedzialne. No, ale to jest Twoje życie i to Ty musisz podjąć jego wyzwania. :)

Ale ja jeszcze nie chce seksu. Jesli ktos mi powie, ze to niedojrzale to chyba go walne:/

zelel => Tracisz tu sporo czasu na rozmowy, z ktorych nie jestes zadowolona zamiast po prostu porozmawiac ze swoim chlopakiem. Jestes raczej powsciagliwa w wyrazaniu swoich mysli i to tez moze byc jednym z problemow miedzy Wami. Wydaje mi sie, ze po 2,5 roku znajomosci ludzie znaja sie jak lyse konie i nie maja przed soba tajemnic, niedomowien. Ty jestes osoba, ktora powinna wiedziec, dlaczego on nie chce zostac, a nie obcy ludzie na forum.

to jest normalne, ze mozesz nie chciec seksu jeszcze, ale jesli tylko chodzi o zabezpieczenia i odpowiedzialnosc to uwazam, ze tak to nikt by tego nie robil przed slubem... jesli nie chcesz,ok. nikt nie zmusza, ALE rozmawiac o tym mozna, oswoicie sie z tym, z mysla o wspolnym wspolzyciu...

Mam trudny charakter:P i w dodatku nie potrafie opisac wszystkiego tak, jakbym chciala :( Ale w koncu nie polski, a matematyka jest moja krolowa ;)

Ja już wychodzę, może zajrzę tu jutro. Ale uważam, że przede wszystkim musicie zastanowić się nad odpowiednim zabezpieczeniem - takim, które da Wam pewność. Jeśli zadbacie o to, żeby była pewność, to wtedy łatwiej będzie przejść do seksu. Ja wiem, że żadna metoda (prócz wstrzemięźliwości) nie da 100% pewności, że nie zajdzie się w ciążę, ale można tak się \"dostosować\", żeby pewność była baaaardzo duża. Np. prezerwatywa i seks w dzień niepłodny (a jak go ustalić, to już inny temat). Wiem po swojej dziewczynie, że obawa przed ciążą skutecznie zniechęca do seksu, a ciągłe myślenie o tym, że może zajść w ciążę psuje całą przyjemność z seksu. Dla nas idealnym rozwiązaniem stały się pigułki antykoncepcyjne. Teraz czerpiemy radość i przyjemność z seksu kiedy tylko mamy taką możliwość. :) Ach, rozmażyłem się... ;)

Niby wiem to wszystko. Nikt na forum nie powinien szukac rozwiazania swoich problemow. Echhh.... Jutro mnie juz tu nie bedzie ;)

Gość upupup up*

Gość ja też nie rozumiem
czego ona nie rozumie :D