Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza_camea

cena pierścionka zaręczynowego i jaki kamień

Polecane posty

Gość ja sie nie znam ale
po co taki drogi

Gość poszukaj tam
Ktoś ściemnia albo leci na kasę

Gość co do zareczyn...
Cóż, ja dostałam pierścionek z cyrkoniami, wybieraliśmy razem, bo mój kochany dałby się prawdopodobnie podejść babce - doradczyni, jest mało asertywny w dziedzinach, w których się nie zna;) Chciał mi kupić z brylantem, ale ja orzekłam, że nas nie stać (byliśmy studentami i w tamtych czasach nie opływaliśmy w luksusy;) ) i że będzie mi mógł kupować brylanty na 10tą rocznicę ślubu :) . Kosztował tak mało, że być może wiele kobiet chwalących się tutaj pierścionkami nawet by na niego nie splunęło - ale jest piękny i nigdy nie widziałam nawet podobnego do niego - był kupiony u małego jubilera z autorskimi wyrobami. Kocham ten pierścionek, mimo, że teraz mam już kilka naprawdę drogich brylantów, bo okazało się, że los nam sprzyja i nie musiałam nawet czekać do 10tej rocznicy ślubu...

Gość ja mam b drogi pierscionek
taki wybral, taki dostalam, przeciez nie bede mu robic awantury ze taki kupil a o cenie dowiedzilam sie przypadkiem , jak szukalam obraczek, troche jestem w szoku jesli chodzi i wyglad to jest b klasyczny, nie wyglada na drogi ale i tak sie ciesze,

Gość Asia12333
Moje zareczyny to byla calkowita niespodzianka, niczego sie nie spodziewalam a moj ukochany sam musial wybrac pierscionek i musze powiedziec ze trafil w 10 bo jest delikatny i skromny a zarazem bardzo elegancki- taki jak lubie i ma maly brylancik. Mozna go tu zobaczyc http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=298355384

Gość Nuta tewn pierścionek
jest oblesny... :o

Gość ło matko co za pskudztwo...
chyba bym sie popłakała jakby mi facet takie cos dał... :o

mnie moj TZ podpytywal co mi sie podoba. W rezultacie dostalam taki, ktory najbardziej oczarowal i mnie i jego (on o dziwo tez ma slabosc do pieknej bizuterii ;)) http://www.apart.pl/brylanty/nowe/tanzanit/ mam akurat ten, ktory jest widoczny po lewej stronie, taki z prostokatnym szlifem

Gość ja-anka
moj kosztowal chyba ok 1500 jest z brylantem, wybieral go moj chlopak , zareczyny byly dla mnie zaskoczeniem i ciesze sie ze sam podjal decyzje, pierscionek jest dyskretny, siczny i tylko moj :)

:D w sumie to nie musisz, bo jakoś średnio mnie to interesuje....

Gość do dziubus
kotry to ten z tanzanitem?? bo widze tylko z owalnymi szlifami--- a tak w ogole to ta seria mi sie b podoba! lubie brylanty laczone z innymi kamieniami

ja tez uwielbiam diamenty z innymi szlachetnymi :) mojego nie ma tam na dole, gdzie sa wyszczegolnione poszczegolne pierscionki i inne, jest po lewej stronie, sa tam kolczyki, zawieszka i wlasnie ten pierscionek, takie duze nieco rozmyte zdjecie.

Gość upupup
upupupup

do Nuta tewn pierścionek : Tobie nie musi sie podobac, grunt ze mi sie podoba: ) zgadza się?

Gość najka najka.
a ja mam piersionek za 209 zl i gdyby mozna bylo sobie tanszy wybrac to bym wybrala. Co za roznica ile pierscionek kosztuje? Wazne ze sie go dostanie :) nie cena najwazniejsza...

oczywoscie, ze nie cena, chyba najwazniejsze jest kryterium czy sie podoba czy nie:D

Gość wesele 7 czerwca
ja do tej pory nie mam pojęcia ile kosztował mój- to była ogromna niespodzianka!!! nie wyobrażam sobie jak można samej sobie wybrać pierścionek... może jeszcze powiedzieć- tego i tego dnia o tej godzinie masz mi się oświadczyć??? mój pierścionek jest sromny, bo jak mój narzeczony go kupował to oboje jeszcze byliśmy studentami bez kasy;) ale jest prześliczny: białe złoto i szafir.... nie mógł wybrać lepiej:)

Gość ratunku bo nie wiem
a ja mam pierścionek za 980 zł jest z brylantami i szafirami, musze przyznac, ze sama sobie wybierałam, ja jestem taka ze jak mi sie cos nie podoba z bizuterii to nie załoze chocby nie wiem co ...mama bardzo drogie kolczyki ale ich nie lubie i juz a mój pierscioneczek to cudo i bede go nosiła do konca zycia

Ja mam dziwną zdolność do wyhaczania najdroższej biżuterii, samochodów, ciuchów itd:-D Pierścionek wybierałam sobie sama, stwierdziłam ze ten a nie inny, po czym okazało się że ma 4 brylanty i szafir i kosztuje ponad 600 zł... no ale przeszło, codziennie na niego patrzę i wiem że nic nigdy nie będzie się mi tak podobać jak on:) Najpierw był wygląd pierścionka, potem patrzyliśmy na cenę, ale stwierdziliśmy że lepiej zapłacić więcej ale kupić coś co naprawdę mi się podoba:)

Gość armi
Może odkurzę temat troszkę. Ale mam dylemat... Dziewczyny pomóżcie... Chciałbym mojej lubej kupić pierscionek zaręczynowy... Ale nie mam pojęcia jaki... Jak próbowałem wysępić dyskretnie nieco informacji od Ukochanej to odpowiedziała, że lubi wszystko co się świeci. Jedyne kryteria to nie może być duży kamień bo nie lubi dużych kamieni i to bardzo i najbardziej lubi srebro... Nawet jak zapytałem dlaczego nie białe złoto to powiedziała, że jej skromnym zdaniem srebro jest lepsze i nie jest tak drogie... Ogólnie jest skromną dziewczyną, ma drobne dłonie więc pierścionek chyba też powinien być subtelny żeby ładnie wyglądał na ręce... Jakie wzory proponujecie? Mi osobiście podobają się pierścionki podobne do obrączek, ale nie wiem czy taki pierscionek wypada kupić na zaręczyny... Czekam na wasze podpowiedzi... Aaa i chciałbym wiedzieć jeszcze jaki kamień kupić? Czy oprzeć się na znaczeniach (zabobonach) Niby dla kobiet majowych (urodziny ma w maju) należałoby kupić szafir... Cena też żeby nie była wygórowana bo niestety nie stać mnie na pierścionek o kwotach liczonych w tysiącach...

Gość caca
Pierścionki z brylantami nie są takie drogie jak nam się wydaje. Do 1000zł można kupic piekny pierścionek :) a chyba każda dziewczyna na taki zasługuje!