Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

bellarossa

ZOLOFT. wiecie co艣 o tym leku?

Polecane posty

Go艣膰 czarna33
Witam,ja biore Zoloft od 2,5 tygodni - przez pierwszy tydzie艅 偶adnych dzia艂a艅 ubocznych, od 1,5 zawroty g艂owy /nieraz ca艂y dzie艅, nieraz po schyleniu w d贸艂, nieraz p贸艂 dnia/, czy kto艣 te偶 tak mia艂?bo nie wiem czy zmieniac na cos innego?czy przechodzi i po jakim czasie?bo troche mi przeszkadza - nie moge jezdzic samochodem i nie jest to tez mi艂e w pracy:( Kiedy艣 bralam przez 5 lat seroxat i wtedy okaza艂 sie dla mnie cudem!!!nie mia艂am zadnych objaw贸w do ok.p贸l roku temu jak mnie znowu l臋ki trzasn臋ly...echh czy z tego mozna wyjsc calkowicie....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 AgaLaskowiak
Witam Kupi臋 pilnie sertralin臋 (Asentra, Asertin, Zoloft, Zotral, Luxeta) Prosz臋 o kontakt : agalaskowiak@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depresja... sk膮d ja to znam...
Witajcie Kochani!:) Od co najmniej 7 lat zmagam si臋 z depresj膮. Zawsze by艂am melancholijna, cz臋sto p艂aka艂am i mia艂am drastycznie niskie poczucie warto艣ci. Do tego cz臋stoi stawa艂am si臋 agresywna i bezczelna dla ludzi, kt贸rzy nigdy nic mi nie zrobili. Nie rozumia艂am dlaczego si臋 tak zachowuj臋. Potem dosz艂a ci臋偶ka nerwica l臋kowa, anoreksja i jeszcze wi臋kszy smutek. Do lekarza posz艂am dopiero rok temu, kiedy w skutek ogromnego stresu i r贸偶nych wydarze艅 nagle ca艂kowicie si臋 za艂ama艂am a m贸j stan by艂 ju偶 krytyczny do tego stopnia, 偶e chcia艂am odebra膰 sobie 偶ycie. Lekarka przepisa艂a mi Zoloft. Bior臋 go od roku i... czuj臋, 偶e 偶yj臋:)) Pierwsze tygodnie by艂y fatalne, u mnie wyst膮pi艂y takie skutki uboczne jak: dr偶enie r膮k,szcz臋ko艣ciski, spowolnione my艣lenie, przewlek艂e zm臋czenie i senno艣膰, b贸le n贸g, oczywi艣cie ca艂kowity brak apetytu i sama ju偶 nie pami臋tam co. Najgorsze by艂o to dr偶enie r膮k, bo nie mog艂am nawet napisa膰 nic normalnie. stan ten trwa艂 mo偶e ze 2 tygodnie teraz wszystko wr贸ci艂o do normy:) nie zamierzam jeszcze odstawia膰 zoloftu, nie czuj臋 sie gotowa.mam 21 lat i ci臋偶kie prze偶ycia za sob膮. Ale w okresie wzgl臋dnego spokoju, jaki zapewni艂 mi zoloft nauczy艂am si臋 walczy膰 o siebie i wiem, 偶e ka偶dy moment jest dobry 偶eby zmieni膰 wszystko:) Pozdrawiam serdecznie i 偶ycz臋 duuu偶o u艣miechu!:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sko艂owany
Mamy pytanie czy zoloft mo偶e zmienia膰 osobowo艣膰 cz艂owieka kt贸ry jest bardzo wra偶liwy ? Moja dziewczyna od 8 miesi臋cy bierze ten lek i si臋 totalnie zmieni艂a. Si臋gn臋艂a po zoloft bez konsultacji z psychologiem a przyczyn膮 by艂o nag艂e l臋ki. Do tej pory wydawa艂a mi si臋 normalna potrafi艂a si臋 艣mia膰, p艂aka膰 ,roz艂adowywa膰 emocje og贸lnie kontrolowa艂a swoje uczucia byli艣my d艂ugi czas szcz臋艣liwi . Po zolofcie jest ca艂y czas w euforii, sta艂a si臋 sztuczna, przesta艂 j膮 interesowa膰 zwi膮zek , jej 偶ycie zamieni艂o si臋 w zabaw臋, zero odpowiedzialno艣ci. Przez kilka miesi臋cy nie widzia艂em 偶eby chocia偶 raz p艂aka艂a a cz臋sto si臋 to jej zdarza艂o bo zawsze by艂a wra偶liwa . Kocham j膮 ,zale偶y mi na niej, ale mam nieodparte wra偶enie ,偶e to nie jest ta sama osoba. Odtr膮ci艂a mnie nie s艂ucha swojej rodziny wydaje si臋 jej ,偶e wszystko wie najlepiej. Prosi艂em j膮 偶eby posz艂a do psychologa ale to jak walka z wiatrakami. Jak mam jej pom贸c i czy warto nadal stara膰 si臋 o ni膮 nawet jak ona tego nie chce ? Mo偶e po odstawieniu zoloftu wr贸c膮 do niej uczucia a te psychotropy po prostu bardzo mocno podzia艂a艂y na jej psychik臋 ? Pozdrawiam i za ka偶d膮 odpowiedz z g贸ry dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Chodzisz na terapie w trakcie brania zoloftu? Te偶 mam to przepisane, troche si臋 obawiam brania tego leku... Napisz prosz臋 jak z terapi臋.

Udost臋pnij ten post

Sko艂owany bior臋 Zoloft ju偶 od ponad roku. Absolutnie nie zmieni艂a mi si臋 osobowo艣膰. Odczuwam wszystkie emocje, z艂o艣膰, strach, rado艣膰, szcz臋艣cie a tak偶e l臋k, tylko ten zdrowy l臋k. Takich lek贸w nie bierze si臋 ot tak. Je偶eli jest 藕le dobrany to w艂a艣nie takie rzeczy mog膮 si臋 dzia膰. Lek ma za zadanie poprawi膰 samopoczucie, podnie艣膰 pewno艣膰 siebie ale na pewno nie tak jak sta艂o si臋 to w przypadku Twojej dziewczyny. Twoja dziewczyna powinna uda膰 si臋 do lekarza a najlepiej psychiatry chocia偶by dlatego 偶eby w rozs膮dny spos贸b odstawi膰 Zoloft. Je艣li b臋dzie mia艂a l臋ki czy cokolwiek innego to na pewno mo偶na si臋 leczy膰 nie zmieniaj膮c osobowo艣ci. Nie na tym to polega. 呕ycz臋 powodzenia. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daniellla89
Mam pytanie odno艣nie do wizyty u lekarza. Czy taki lek psychiatra przepisze od razu, czy najpierw wy艣le do psychologa na wywiad, czy na jakie艣 badania etc? Czy wystarczy i艣膰 od razu do psychiatry i powiedzie膰 mu o swoich objawach depresyjnych i to wystarczy? Jakie s膮 Wasze do艣wiadczenia z lekarzami? Chcia艂abym dosta膰 recept臋 na Zoloft, a nie mam ochoty udowadnia膰 pi臋tnastu osobom, 偶e cierpi臋 na depresj臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Witam po raz kolejny. Niestety pr贸ba odstawienia nie powiod艂a si臋, nadal bior臋 leki. Mam takie pytanie czy kto艣 z Was mia艂 zmieniany Zoloft na Setaloft??Je艣li tak to czy Setaloft dzia艂a艂 na Was tak samo jak Zoloft.Przez ostatnie 20 miesi臋cy bra艂em Zoloft, ale lekarz kt贸ry by艂 w zast臋pstwie mojej Pani doktor przepisa艂 mi Setaloft (tez sertralina ale inny producent, poprostu ta艅szy lek), wi臋c bior臋 od 3dni i pogorszy艂o mi si臋 samopoczucie, i teraz nie wiem czy to wina leku czy poprostu si臋 pogorszy艂o.Fakt faktem wypi艂em wczoraj 2piwa ale wcze艣niej tez mi si臋 zdarza艂o wypi膰 i nie mia艂em takiego pogorszenia.Je艣li kto艣 z Was mia艂 podobne sytuacje, prosz臋 napiszcie.Pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Do wszystkich kt贸rzy zaczynaj\膮 bra膰 Zoloft. Ja tez mia艂em z艂e pocz膮tki odno艣nie Zoloftu ale m贸j lekarz powiedzia艂 mi wprost, 偶e pogorszy mi si臋 na pierwsze 2 tygodnie samopoczucie, no i tak by艂o. M贸wi艂a jeszcze 偶e je艣li pogorszy mi si臋 na pocz膮tku samopoczucie tzn, ze lek mi pomo偶e i b臋dzie dzia艂a艂, tym razem tez mia艂a racj臋. Tak偶e wytrwajcie te pocz膮tki bo naprawd臋 warto, nie poddawajcie si臋 bo ka偶dy z lek贸w trzeba bra膰 miesi膮c 偶eby by艂a widoczna poprawa.Wytrwa艂o艣ci i pogody Ducha:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daniellla89
Kochani, m贸g艂by kto艣 odpowiedzie膰 na moje wcze艣niejsze pytanie? Zastanawiam si臋, czy psychiatra b臋dzie dla mnie 艂askawy i przepisze mi ten lek ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 og贸lny mo偶e to zrobic przecie偶
patrz par臋 post贸w wy偶ej jak ch艂opak opisuje, 偶e jego dziewczyna dosta艂a od og贸lnego ten lek. Przepisze, tylko mo偶e sie jedynie wkurzy膰 za sugesti臋 twoj膮 co ma ci przepisa膰. Oni s膮 przeciez nie omylni etc itp umc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daniellla89
Z tego co wiem, nie ka偶dy internista jest odpowiednio wyszkolony i wi臋kszo艣膰 odsy艂a do psychiatry. A do tego moja lekarka og贸lna to okropnie nieprzyjemna kobieta i nie mam ochoty si臋 przed ni膮 uzewn臋trznia膰... Tak wi臋c p贸jd臋 prywatnie do psychiatry i nie b臋d臋 sugerowa膰, co ma przepisa膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 og贸lny mo偶e to zrobic przecie偶
najlepiej powiedz 偶e tw贸j psych jest na urlopie albo co艣 i potrzebujesz tego leku ot co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kie艂basa82
Wzi膮艂em od lekarza recept臋 na Zoloft i bior臋 zn贸w od jutra.Nosi mnie po tym Setalofcie. Mi leki przepisuje lekarz rodzinny, chcia艂 tylko za艣wiadczenie od psychiatry i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kie艂basa82
Witam zna kto艣 z was jaki艣 dobry o艣rodek psychoterapii grupowej w Lublinie oczywi艣cie na NFZ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Cze艣膰,5 dzie艅 po powrocie do Zoloftu, i w ko艅cu mi lepiej, ju偶 mnie nie nosi, w****rwia mnie tylko to odrealnienie i g艂upie my艣li (w sumie ka偶dy z nas chcia艂by szybkiej poprawy). Najwa偶niejsze to si臋 czym艣 zaj膮膰 i nie poddawa膰 si臋 my艣lom, nie jest 艂atwo ale damy rad臋:) Trzymajcie si臋 jakby co艣 to piszcie lukkielbasa@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Witam, napiszcie mi jakie macie do艣wiadczenia: lepiej Zoloft brac rano czy wieczorem? A moze to bez znaczenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
do kangurek: Witaj a lekarz Ci nie powiedzia艂 jak masz bra膰 Zoloft czy rano czy wieczorem? Ja bior臋 rano 艣cisle wg zalece艅 lekarza i Tobie tez tak radz臋 Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Ja r贸wnie偶 uwa偶am 偶e lekarz powinien powiedzie膰 kiedy masz za偶ywa膰. Ja bior臋 wieczorem i te偶 jest dobrze. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam, mam takie pytanie:czy ktos z Was bierze Zoloft d艂u偶ej ni偶 4 lata?Ja bior臋 i nadszed艂 moment kiedy wszystko co z艂e wr贸ci艂o. Znowu si臋 boj臋, nachodz膮 mnie z艂e my艣li, po kt贸rych od razu zaczynam si臋 denerwowa膰.Czekam na wizyt臋 u psychiatry, bo przesta艂am sobie ze sob膮 radzi膰:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Do Niuni 200 Ja bior臋 Zoloft 2 lata i 3 miesi膮ce, przez od prawie miesi膮ca mam dawk臋 75mg, wcze艣niej bra艂em 50mg. U mnie tez niezbyt dzia艂a, pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kitak01
Jestem nowa ale poniewa偶 zmienilam lek chcia艂abym odsprzeda膰 komu艣 potrzebuj膮cemu Zoloft 2x 100mg oraz 1x50mg. Sprzedam taniej ni偶 w aptece, mam paragony. Prosze pisa膰, odezwe si臋.

Udost臋pnij ten post

Kielbasiu82 Dzi艣 by艂am u lekarza,jakiegos nowego,bo ten do kt贸rego chodzilam juz nie przyjmuje u mnie w przychodni.Co prawda wizyta nie byla za ciekawa,bo Pani doktor potraktowala mnie jak totaln膮 wariatk臋 oderwan膮 od rzeczywisto艣ci, no ale taka jej praca:) Odno艣nie Zoloftu, to chyba oderwalam juz wszystkie kupony od tego leku i przesta艂 na mnie dzia艂a膰.Dosta艂am recept臋 na cos nowego-Elicea.Zobaczymy jak to bedzie-mam nadzieje ze lepiej. Jak narazie na dwa dni mam odstawic Zoloft,zeby wyczyscic organizm i dopiero zacz膮c Elice臋.Na poczatek 5mg przez tydzien, a potem 10mg juz caly czas.Chce zaczac znowu terapie, ktora przerwalam i mam nadzieje ze dostane sie do tego terapeuty, do ktorego chodzilam wczesniej.Boze jak ja chce znowu zyc normalnie i bede do tego dazyc:) A Ty czujesz sie troche lepiej po zwiekszonej dawce Zoloftu? Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Do Niuni W sumie czuj臋 si臋 troch臋 lepiej, l臋ki ust膮pi艂y. Wr贸ci艂em na terapi臋 i licz臋 na to 偶e trafi艂em na dobrego terapeut臋 i 偶e tym razem j膮 uko艅cz臋. Chc臋 naucz臋 sie radzi膰 sobie bez lek贸w (bo nie chc臋 ich bra膰 do ko艅ca 偶ycia). Chcia艂em Cie zapyta膰 na co dok艂adnie si臋 leczysz, no i jak ten nowy lek-s膮 jakie艣 efekty? Pozdrawiam i zdrowia 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

Kielbasiu Ciesze sie,ze wrociles na terapi臋:) Powiem Ci,ze ja sama nie wiem na co sie lecze.Na poczatku podobno byla to depresja,owszem objawy byly podobne.Potem jak poszlam do innego lekarza to stwierdzil,ze to chyba nie jest depresja tylko nerwica.A teraz to ja juz sama nie wiem,wiesz nawrot choroby byl taki jak na poczatku,leki i brak checi do zycia i doszly mi jeszcze glupie mysli, po ktorych strasznie sie zaczynam bac i denerwowac.Nie wiem co ze mna jest. Wiem,ze chce byc zdrowa, a przynajmniej czuc sie tak jak przez ostatnie dwa lata.Mialam jakies leki i nerwy,ale szybko sobie z tym radzilam. A Ty na co sie leczysz?Tylko leki? Zycze Ci rowniez powrotu do zdrowia i sily do walki. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich serdecznie. Ja to na pewno jestem rekordzistka, poniewaz jade na Zolofcie od stycznia 2006. Ten lek doslownie uratowal mi zycie. Pozdrawiam, W

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Do Niuni Cze艣膰 ja si臋 lecz臋 na dystymi臋 (tak twierdzi lekarz), u mnie objawy s膮 takie-g艂upie my艣li, kt贸re wywo艂uj膮 niepok贸j i depersonalizacja (wyobcowanie) no i przez to mi si臋 nic nie chce, jutro id臋 do lekarza bo min臋艂o ponad 3 tygodnie od zwi臋kszenia dawki (z 50mg na 75mg) no i bez rewelacji. Wydaj臋 mi si臋 偶e poprawa mojego samopoczucia wynika z mojej w艂asnej pracy nad sob膮.Ciekawe na jaki inny lek mi zmieni, bo wi臋kszej dawki nie b臋d臋 bra艂 bo to za du偶y koszt.Wa偶ne 偶e mam nadzieje 偶e b臋dzie lepiej.Uda Nam si臋 zobaczysz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Do Miss Ukrainy Bierzesz Zoloft ju偶 sze艣膰 lat i nadal dzia艂a? Nie mia艂a艣 jaki艣 przerw w dzia艂aniu leku? Jaka dawk臋 bierzesz?Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kielbasa82
Do Miss Ukraina Tzn. bierzesz juz 4 lata:) Mi dzisiaj lekarka zwiekszy艂a dawke na 100mg, nie wiem czy to w og贸le bezpieczne?

Udost臋pnij ten post