Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość majrel
do Subrina - jesli wpada w slomkowy to najlepiej zneutralizowac go farba londa color naturals 12/9 - perlwy blond lub farba majirel 9.22- bardzo jasny gleboki blond opalizujacy

Gość majrel
do aga - jesli chcesz miec naprwde chlodny blond to polecam troszke mocniejse farby np profesjonalne welli lub londy , z welli koleston perfect- odcien 12/89 lub 10/16 z londy profesjonalnej super chlodny wychodzi odcien 12/6 wszystkie kolorki miesza sie z woda 9%

Gość majrel
do Okta- jesli masz wlosy z natury ciemny braz to zadna farba nawet majiblond ta najjasniejsza z woda 12% nie wyjdzie tak ciemne wlosy wymagaja wstepnej dekoloryzacji, natomiast mozesz sprobowac mocniejszymi farbami np welli koleston perfect odcien 12/7 lub 12/22 z woda 12% dostepne na allegro z tym ze kolor blond wyjdzie na tak z natury ciemnych wlosach bardziej taki karmelowy co akurat u naturalnych brunetek wyglada super

Gość majrel
do kluseczka- akurat nigdy nie pracowalam na farbach firmy rene blanche ale odcien ten jest na oziomie jasnego blondu 8 masz wsloki silnie rozjasnione ale jesli one sa jasno zolte to odcien z domieszka popiolu czyli barwnika niebieskiego moze wyjsc wpadajacy w lekki seledyn

Gość qwertyk
marijel co myslisz o koleston perfect 8/38 z emulsja 6 % na wlosy ciemny blond .naklada sie ja na suche ? proporcja 1 do 1 czy moze lepiej 1 do1,5

Gość takatamta
bardzo proszę o wskazanie gdzie mogę przejrzeć paletę kolorów loreal professional? nie u fryzjera

DO MAJREL: Poleciłaś mi nałożyc na moje słomkowe włosy (taki kolor wyszedł po farbie exelence bardzo bardzo perłowy) farbę londa 12/9 perłowy blond zeby zneutralizowac kolor ale jakoś nie jestem przekonana do tego odcienia, nie wiem czemu ale wydaje mi sie,że zamiast rozjaśnic to przyciemni mi włoski. A co myslisz Majrel o nałożeniu farby Garnie Color Naturals 111 superjasny popielaty blond? Czy ten odcien pozowli mi rozjaśnic włosy na kolorek zbliżony do platynowego? A jeśli nie to jaką inn a farbę poleciłabys? Pozdrawiam

Gość majrel
do subrina- kazdy ma inna struktre wlosa z doswiadczenia wiem ze odcien londy 12/9 wychodzi bardzo jasny jesli chcesz miec bardzo platynowe wlosy mozesz uzyc 111 nutrisse powinien byc dosc jasny lub farbe koleston perfect welli profesjonalnej odcien 12/89 lub 10/16 z woda 12%

Gość majrel
Palete farby majirel mozna przgladac w sklepach i hurtowniach fryzjerskich lub w internecie w sklapie fryzjerskim pro sprzet z tym ze paleta w internecie jest niewiarygodna kolory w realu sa zupelnie inne

Gość majrel
koleston perfect welli nr 8/38 jest odcieniem raczej cieplego bezu na twoje wlosy zmieszalabym go z woda 9%w stosunku 1:1 wszystkie blondy z kolestonu miesza sie z woda 9% oprocz odcieni special blond

Gość kfe
czy kolorek majirel 9.02 na włosach ciepły blond z poziomu 10 wyjdzie ładnie?

Gość anusia_srusia
---> do majirel :) w załączniku przesyłam mój kolor wyjściowy - mam jakiś taki nijaki kolor i już nie wiem co mam robic żeby pozbyc się tych rudości (niedawno wychodziłam z bardzo ciemnego brązu-prawie czarnego). Te końcówki są troszkę mniej rude na żywo, ale w realu wyglądają okropnie :( no i góra jest jaśniejsza niż dół - jakieś 2tony ;/ czy mam szanse uzyska kolorek taki jak na zdjęciach?? błagam o pomoc:) kolor mógłby by nawet o ton jaśniejszy niż na fotkach. mój wspaniały (o zgrozo!) kolor: http://img197.imageshack.us/img197/8355/imgp6688.jpg kolor który mnie interesuje: http://img27.imageshack.us/img27/8633/35608902.jpg http://img197.imageshack.us/img197/2960/96278312.jpg http://img199.imageshack.us/img199/8726/111kk.jpg ten odcień w środku jest ciut za ciemny, takie światło :)

Gość majrel
odcien 9.02 powinien na poziomie 10 w tonacji cieplej wyjsc ladnie ale nie bedzie to chlodny odcien blondu raczej bardzo jasny cieply bez

Gość majrel
aby pozbyc sie tych raczej zolci niz rudosci musisz uzyc farbe ktora zawiera duzo fioletowego pigmentu ktora zneutalizuje te zolcie - polecam farbe profesjonalna londy nr 12/6- specjalny fioletowy blond ( tak sie tylko nazywa) ale ten kolor to jasniutki blond wpadajacy w perlowy powinien dac efekt podobny do tej modelki ze zdjec , farba ta dostepna jest czasem na allegro , w hurtwniach fryzjerskich rowniez w internetowych sklepach fryzjerskich , ten kolor musisz zmieszac z woda 12% w stosunku 2:1 tzn na tubke kremu dwie czesci wody .

Gość anusia_srusia
dzięuję ślicznie za odpowiedz, a jest jeszcze jakaś kombinacja koorystyczna z farb majirel - jakoś mam większe zaufanie to tej firmy :)

Gość majrel
jesli chcesz to zrobic farba majirel to polecam serie majiblond odcien 901s - bardzo jasny popielaty superrozjasniajacy zmieszac z odcieniem z serii majirel 9.22- bardzo jasny opalizujacy gleboki z woda 12%

Gość qwertyk
czy koleston nakladam na suche czy mokre ? a jesli mam juz emulsje welli 6 a nie 9 to moge poprostu dac jej wiecej albo przytrzymac troche dluzej ?

Gość majrel
koleston perfect kladzie sie na suche nieumyte wlosy, do odcieni blond musisz uzyc wode 9% dodanie wiekszej ilosci wody 6% nic nie zmieni wydluzenie czasu tez nic tu nie da.

Gość martusia fi123
Zdekoloryzowałam włosy eclair clairem z loreala. Nakładałam go na farbowane na ciemny niemal czarny brąz włosy, choc miał wychodzic średni.. Mój naturalny kolor to ciemny lekko miodowy blond(w lecie) a taki szarozłotawy w zimie, z tendencją do rudzenia na końcówkach. Po dekolorze wyszedł mi odcien miedzianego średniego blondu przeplatany złotymi pasmami. Aby to zneutralizowac nałozyłam z exelenca 9 i kolor rudy jak był tak został, ale całosc się stonowała. Czym zafarbowac włosy, żeby zneutralizowac tą miedz? popielatym blondem? Chce docelowo uzyskac jasny złoty odcien blondu - mniej więcej w takim odcieniu http://ikf.com.pl/fryzury-krecone/fryzura260851.htm Czy 03 z preference bedzie dobra?

Gość martusia fi123
zapomniałam, że mam juz kupioną z exelenca 7, bo najpierw myslałam, zeby ją połozyc po dekolorze, ale nie uzyłam, bo wydawała mi się za jasna. Czy ona się nadaje?

Gość majrel
odcien excellence nr 7 to bardzo ciemny odcien u ciebie wyjdzie jak ciemny blond wpadajcy wrecz w jasny braz, odcien miedziano zoltawy po dekoloryzacji najlepiej zneutralizuje farba majirel odcien 9.22 lub 9.02 jesli chcesz uzyc farby komercyjnej to mozesz sprobowac prefernce 03 z tym ze ten odcien wyjdzie dosc jasny i na pewno nie taki jak ta modelka na zdjeciu, o wiele lepszy bedzie odcien ferii 92 lub belle color 13

Gość martusia fi123
majirel, bardzo Ci dziękuję za odpowiedz. W sumie straszny jest fakt, że nalezy byc expertem używając produktów ze sklepowej półki, bo nie wychodza wcale tak, jak podaje na opakowaniu producent. W koncu na exelence7 jest napisane, że to jasny blond :| Nie mam dostępu do sklepu fryzjerskiego, wiec poszukam ferii lub bell kolor o nr które podalas. O efekcie powiadomię. Jeszcze raz bardzo dziękuję!

Gość majrel
na opakowaniu 7 pisze blond( a w oznaczeniu technicznym jest to ciemny kolor) mysle ze lepiej wyjdzie u Ciebie feria 92

Gość Majka1975
Witaj Majrel! Mam takie pytanie, czy 10.21 Excellence albo Z2 Stockholm Preference to odcienie podobne do loreal majirel 10.21? Poszukuję ładnego jaśniutkiego blondu, który nie zniszczy a ładnie pomaluje średni naturalny blond. Bardzo proszę o podpowiedź:)

Gość martusia fi123
Faktycznie się pomyliłam. Pomyliłam exelence 7 z 9 :) Zwracam honor! Szczerze mówiac troche się boję popielu, że na odrostach wyjdzie szaro a miedz zmieni się w zielen - wpływ forów i nie znających się na rzeczy forumek.. Dlatego poszukam tego beżowego blondu z bell color. Choc wolę loreala, prosze mi tu potwierdzic, że na pewno wyjdzie cos złotego, to ucałuje :) !

Gość majrel
odcienie 10.21 preference i excellence to takie same odcienie jednak przeznaczone sa one do farbowania wlosow jasnych z natury natomiast 10.21 z majirel to jest technicznie ten sam odcien ale w farbach majirel sa zupelnie inne skladniki i inne barwniki 10.21 z majirel mozna zastosoawc na twoje wlosy z woda 9% ale nie bedea one tak jasne jak na testerze farby majirel o wile lepsza bedzie miesznka np farby majirel odcienia 10.1/2.1 - super jasny popielty blond z odcieniem 10.21- bardzo jasny blond opalizujaco- popielaty lub mieszanka excellence creme 10.21 z excellence creme nr 03

Gość martusia fi123
ojej.. jaka ja nie w temacie.. garnier jest produkowany przez loreala..:>

Gość Majka1975
Bardzo, bardzo dziękuję:)

do marjel korzystajac z okazji,ze doradzasz wszystkim paniom tutaj na forum i jestes profesjonalistka w tej dziedzinie prosze o porade, moj naturalny kolor wlosow to sredni popielaty blond a obecnie mam sredni naturalny blond.Chcialabym uzyskac taki kolor http://elgon.pl/bardzo-jasny-bezowy-zloty-blond-p-144.html stosujac farby loreal ( fryzjerskie badz ze sklepowej polki)prosze poradz kochaniutka

Gość majrel
taki kolor jak farba elgon czyli ciply bez otrzymasz stosujac majiblond odcien 9.21 z woda 12% z tego co wiem farby elgon sa tez dobre z farb komercyjnych zblizony kolor otrzymasz stosujac ferie nr 92