Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Cześć, mam do sprzedania bon na zabiegi fryzjerskie ( balejaż dwukolorowy lub koloryzacja plus mycie,suszenie,cięcie,modelowanie) w salonie Promesa w Warszawie. Bon sprzedam za 70 zł, a zabiegi które można wykonać za bon obejmują wartość 170 zł. Bon dostałam w prezencie, ale nie jest mi potrzebny. Można go wykorzystać do 30.11.2011r. Jeśli jesteś zainteresowana to proszę o kontakt: 726373719.

Gość majrel
do koleston- a jaki kolor ma Twoj odrost?? bo jsli ciemny blond to koleston 12/11 go nie rozjasni do jasnegochlodnego blondu, nalezy najpierw nalozyc sam rozjasniacz tylko na odrost a pozniej polzyc koleston, wlosy nie ciemnieja pod wplywem rozjasniania

Gość majrel
do miska82- intensifikator pigmentu daje sie po to aby poglebic dany refleks, np z kolestonu jest mix popielaty 0/11 lub 0/88 niebieski ktorego daje sie tylko 2 cm do calej farby aby nadac chlodny refleks

Gość mireńka50
do majrel, ptyasz się o aktualny kolor - jasny brąz loreala z serii preferense, mam 50 procent siewych włosów. kiedyś zrobiłam pasemka i wyglądałam kiczowato, zrobiłam też mroźny kasztan ale nikomu się nie podobało .pozdrawiam

Gość KOLESTON
Mój odrost to ciemny blond.Dziękuję za pomoc i pozdrawiam:)

Gość majrel
do mireńka 50- to moze sprobuj preference M3 Toscan, jest ladnym bezowym ciemnym blondem

Gość mireńka50
Do majrel, dziękuję ślicznie , myślę że spróbuję m3 ,podoba mi się na zdjęciu.pozdrawiam

Gość bezowa blondynka
majrel. Odrost mam w kolorze jasny braz, niektorzy fryzjerzy upieraja sie, ze to ciemny blond ale ja obstawiam, ze jestem szatynka.

Gość maniac2012
Hej Majrel! Mam do Ciebie wielką prośbę. Mam włosy na poziomie 8 albo 7 - mają one lekko popielaty odcień. Nie były one wcześniej farbowane. Chciałabym w te wakacje zmienić kolor. Zastanawiam się nad jaśniejszym blondem, bo brąz to bardziej na zimę bym kładła. Właściwie to nie mam pomysłu jaki odcień wziąć i jaką farbę kupić(musi być profesjonalna, bo nie chce zniszczyć włosów, ew. Casting). Tak więc mam szare oczy, a mój odcień skóry jest jasny i chłodny w zimie, a w lecie przybiera lekko brązowy neutralny odcień, trochę brzoskwiniowy. Zastanawiam się nad odcieniami beżowymi z poziomu 9. A ty byś mi co poradziła? Bardzo proszę o odp :)

Gość majrel
do maniac2012 - polecam ci koloryzacje luo color odcien 9.12 na nigdy nien farbowanych wlosach daje ladny efekt rozwietlonych wlosow

Gość majrel
do bezowa blondynka- przy tak ciemnym odroscie kolor ktory ci polecilam moze wyjsc na odroscie złoty , musisz najpierw rozjasnic sam odrost dowolnym rozjasniaczem a pozniej nalozyc mieszanke excellence , lub uzyc odcieni mocno rozjasniajacych z serii pure platinum z alfaparf evolution z woda 9%

Dziekuje za odpowiedz Majrelko troche mi rozjaśniłaś o co chodzi w tych pigmentach a powiedz moja droga jak bym nałożyła 8.11 majrela z ćwiartką 9.22 i do tego pigment tylko nie wiem który tak aby sie bardzo błyszczały_moze srebrny wyjdzie z tego coś ładnego czy za bardzo wymieszane bedzie??na tych moich złotych włosach chcialabym uzyskac kolorek ponizej http://www.bazarek.pl/produkt/226238/joanna-mcrem-farba-32-platynowy-blond.html taki jak ma na opakowaniu modelka oczywiście ta farba nie ma nic wspolnego z tym kolorem na opakowaniu

Gość majrel
do miśka- taki ocien ja na pudelku to raczej da Ci farba majiblond 911 z woda 6% plus cwiartka 8.11, sam 8.11 wychodzi dosc ciemny dajac odcien szarego lekko przydymionego blondu

Gość bezowa blondynka
Czyli, ktore mi polecasz z serii alfaparf ? Ok, to ja juz rozjasnie ten odrost bo jest dosc spory i naloze excellence a nastepnym razem to jest za jakies 1.5 miesiaca zdecyduje sie na alfaparf, czy on pozniej zgasi mi ten bezowy blond na wlosach?

Wielkie dziękiz pełen profesjonalizm Majrel miłego weekendu życzę Twoje rady i cierpliwość dla nas sa nieocenione pozdrawiam

Gość bezowa blondynka
majrel czy po excelence uzyskalabym taki kolor jasny blond? Chodzi mi wlasnie o ta proporacje cala 9.1 na polowe 10.21 czy lepiej postawic na chlodny bez . http://www.zeberka.pl/art.php?id=12229&b=1 Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Gość majrel
do beżowa blondynka- ocien excellence creme powinien byc zblizony do tego ze zdjecia choc nie az tak chlodny, natomiast po alfaparf PP01 bylby identyczny

Gość majrel
do miśka- też życze Ci wszystkiego dobrego:)

Gość elazpoznania
Mam pytanie. Swoje włosy mam w kolorze średni blond, pojawiły mi się już siwe włosy i zastanawiam się jak dobrać odcień farby tak żeby pokrył siwe włosy a reszta żeby zachowała taki kolor jaki mam, żeby to wyglądało naturalnie. Jak wybrać trafnie farbę tak żeby nie różniła się od moich naturlannych włosów ? Pozdrawiam.

Gość bezowa blondynka
majrel a gdyby zmieszac excellence z preference :), lub gdybym uzyla wody z preference do mieszanki excellence to wyszedlby jasniejszy kolor wlosow czy nawet zblizony do tego jaki ma Natalia Lesz? Pytam bo podobno preference ma silniejsza wode niz excellence. Jeju naprawde jest mi glupio wciaz pytac ale obiecuje, ze juz wiecej nie bede :). Buziak.

Gość maniac2012
Dziękuję Majrel :)

Gość do bezowej blondyniastej
Sama farba 10.21 powinna pokryc ci te slome na glowie :P, jednakze najpierw rozjasnij ten odrost bo kolor bedzie nierowny :P. Mozesz tez zastosowac sama 10.21 preference, jest to dosc mocna farba, albo casting perlowy blond, wybija on zolc na wlosach :P. Odrazu mowie, ze to zdanie mojej fryzjerki, zeby nie bylo ze wtryniam sie w slowa majrel :P.

Gość Inna Katarina
wITAJ;) Zastanawiam się jak uzyskać taki kolor włosów jak ta blondynka na zdjęciach http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1378061028326&set=t.100000035960925&type=1&theater i tym http://i2.pinger.pl/pgr345/96b2b94b000828044de69524 dodam, że mam włosy na poziomie 10 a odrost na poziomie 8 zależy mi na tym by w słoncu nie miały złotawego połysku bo teraz maja niestety;/ czy diacolor do farbowania wchodzi w grę|? Pozdrawiam serdecznie

Gość majrl
do inna katrina-pdobny jasny odcien chlodngo blondu mozesz uzyskac farba alfaparf evolution 11.21

do bezowablondynka - nie mozna mieszac farby prefrenc z excllence. prefrnc ma wode 6% tak samo jak excellnce creme, jedynie odcienie z serii les blondissimes maja wode 9%, preference jest troszke mocniejsza i ma postac żelu ktory troszke daje jasniejsze kolory ,tak jak pisalam wczesniej mozesz uzyc farby evolution z alfaparf, lub pomieszac excellence creme , albo jesli chcesz jasniejszy kolor to preference odcien Viking pomieszaja z ferią odcien 102

do ela z poznania- jesli nigdy wczesniej nie farbowalas wlosow to trudno jest przewidziec czy dany blond wyjdzie idealnie jak Twoja natura, masz tez siwe wlosy wiec należaloby uzyc farby majirel z serii naturalne głębokie np 9.0 pomieszana z 8.1 lub excellence creme odcien 9 pomieszana z 9.1 tzn na cala tubke 9 dajesz polowe 9.1 lub farba preference odcien Kopenhague ktory jest najbardziej naturalny i podobny do sredniego blondu

Gość julisari
Witajcie. Majirel mam do Ciebie pytania. Przebrnęłam przez wątek połowicznie:-) Kupiłam wczoraj sztokholm loreal Z2 i preference 03. Mam odrost około 1,5 cm. wczęsniej majiblond szedł 911 ale wypłukuje się na żółto i dość szybko. Chciałam Ciebie zapytac czy ta mieszkanka j.w pokryje mi odrost? aby nie był rudy jakie istnieje prawdopodobieństwo że się uda?: myslalam pomieszać pół na pół z wodą z preference choć mam jeszcze oksydant 9% który dodawałam do majiblond

Gość elazpoznania
Dziękuję Majrel :) Jesli można zapytać to w jakim salonie pracujesz ? moze bym sie wybrala do ciebie na farbowanie :)