Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość julisari
do majrel. ciemny blond

Gość julisari
szkoda, że Cię nie mam bo nie wiem co robić...farbki czekają:-)

Gość do Kamalasundari
Witam Majirel! Proszę o poradę: Mianowicie mam aktualnie taki kolor włosów: http://i.pinger.pl/pgr320/eef3ab7700278ab84b27f0ec/doutzen-kroes-1.jpg , a chciałabym uzyskać taki: http://www.rafiner.pl/items/1551/1271152602.jpg Co według Ciebie powinnam zrobić, jakiej farby użyć? Zdaję sobie sprawę, że Doutzen Kroes ma na drugim zdjęciu refleksy, natomiast te odcienie dość mocno się różnią i nie wiem w jakim kierunku iść. Natomiast zakładam, że skoro to ta sama modelka, to jednak jest to możliwe.

Gość do majirel
Witam Majirel! Proszę o poradę: Mianowicie mam aktualnie taki kolor włosów: http://i.pinger.pl/pgr320/eef3ab7700278ab84b2 7f0ec/doutzen-kroes-1.jpg , a chciałabym uzyskać taki: http://www.rafiner.pl/items/1551/1271152602.j pg Co według Ciebie powinnam zrobić, jakiej farby użyć? Zdaję sobie sprawę, że Doutzen Kroes ma na drugim zdjęciu refleksy, natomiast te odcienie dość mocno się różnią i nie wiem w jakim kierunku iść. Natomiast zakładam, że skoro to ta sama modelka, to jednak jest to możliwe. Błedny pseudonim w poprzednim poście

Gość julisari
właśnie doczytałam, że nie wolno mieszać excele z preferenc:-( no to zostaje mi jedynie zdecydować się na którąś z nich

Gość bezowa blondynka
Juz zglupialam, to mam klasc tylko 10.21 ? Czy mieszac je ze soba??? "bezowa blondyniasta" ale namieszalas. Z tego wszystkiego wstapilam dzisiaj do salonu fryzjerskiego i tamtejsza pani fryzjerka powiedziala, ze moge spokojnie polozyc sam 10.21 bo 9.1 z polowa 10.21 zdecydowanie ten kolor mi przyciemni. Majrel ratuj, kto ma racje??

Gość bezowa blondynka
do julisary a czy ta farba nie jest tez z serii preference? Sztokholm i 03 to raczej ta sama seria z tego co pamietam.

Gość julisari
do bezowa blondynka, jaki masz swoj kolor i odrost? ja ciagle sie waham co robic;-( stokholm patrzy na mnie

Gość julisari
excrllrnce 03 to creme a tamta to preference farba w żelu...myslisz że to jest to samo?

Gość bezowa blondynka
julisari ale napisalas wczesniej tak, wklejam to zdanie "Kupiłam wczoraj sztokholm loreal Z2 i preference 03." wiec zrozumialam, ze kupilas 03 preference a nie excellence. Ja mam wlosy rozjasniane. Moze lepiej poczekaj na majrel, ja w sumie tez czekam bo juz nie wiem co robic :P.

Gość julisari
bezowa blondynka mam 2 opakowania : 1. loreal excellence creme 03 superjasny blond popielaty 2.loreal recital preference Z2 b.b.jasny blond opalizaujacy

Gość julisari
ja też mam rozjaśniane , tylko odrost ciemny i o niego się martwie...by nie był pomarańczowy

Gość bezowa blondynka
julisari, to tak jak juz doczytalas tych farb sie nie miesza. Ja tez mam z natury ciemne wlosy, pewnie swoje bedziesz musiala rozjasnic, zeby rude nie wyszly lub zolte po samej farbie.

do bezowa bondynka- i w farbie preference i w excellence sa odcienie 03 superrozjasniajace, ale farby excellence creme nie miesza sie z preference , jesli chcesz pomieszac stockholm preference to musisz ja pomieszac z preference 03 albo excellnce cereme 03 pomiesac z excellence 10.21 , natomiast mieszanka excellence 10.21 z excellence 9.1 nada bardziej chlodny odcien ale tez kolrek bedzie ciemniejszy , natomiast sam odien 10.21 nie ochlodzi koloru blond , ktory wyszedl zloty lub zółty

do julisary - jesli masz ciemny odrost to musisz sam odrost rozjasnic dowolnym rozjasniaczem a pozniej polozyc na to mieszanke farb ktore podalam powyzej

Gość bezowa blondynka
Droga majrel ale to nie ja mialam ten dylemat a kolezanka julisari :), juz mi wczesniej wyjasnialas, ze preference z excellence sie nie miesza bo to krem a tamto zel, a odcienia 03 preference nie posiadam :P. Ja chcialam polozyc samo 10.21 ale zrobilam probe i rzeczywiscie nie dosc, ze nie pokrylo mi tej zolci to wyszla zlotawa rudosc na odroscie i nieco na calosci, zmiany koloru nie zauwazylam, takze wg Twojej rady zmieszam 9.1 na pol z 10.21 excellence.

Gość julisari
majrel Dziękuje za odpowiedź, wczoraj położyłam na odrosty stokholm potem, na 15 min. na resztę, powiem że efekt pozytywnie mnie zaskoczył, śliczny ten kolorek w ogóle. odrost nieznacznie się różni. jestem zadowolona i nie przypuszczałam że drogeryjna farba da mi taki efekt.

Gość bezowa blondynka
julisari a otrzymalas blond w chlodnej tonacji? U mnie nic a nic Sztokholm nie ruszyl :(, jedynie dal cieply odcien taki zlotawo rudy, ale w niedlugim czasie zamierzam zrobic nim wlosy jak juz przygasze nieco te slome na glowie, moze w tedy da lepszy efekt.

Gość Kamalasundari
Majirel, a ja? Naprawdę bardzo proszę o poradę... Ponawiam pytanie z tej strony, bo chyba mnie przeoczyłaś: Witam Majirel! Proszę o poradę: Mianowicie mam aktualnie taki kolor włosów: http://i.pinger.pl/pgr320/eef3ab7700278ab84b2 7f0ec/doutzen-kroes-1.jpg , a chciałabym uzyskać taki: http://www.rafiner.pl/items/1551/1271152602.j pg Co według Ciebie powinnam zrobić, jakiej farby użyć? Zdaję sobie sprawę, że Doutzen Kroes ma na drugim zdjęciu refleksy, natomiast te odcienie dość mocno się różnią i nie wiem w jakim kierunku iść. Natomiast zakładam, że skoro to ta sama modelka, to jednak jest to możliwe.

Do "bezowa blondynka", moze ja sie wypowiem. Jesli chodzi o te slynna mieszanke to jak najbardziej przykryje zolty kolor, nie wiem jaki masz ty ale ja bylam zolto-ruda po rozjasnianiu, ale te rude i zolte wlosy to pozostalosci bo balejazu bo sam odrost rozjasnil mi sie dosc jasno przy wodzie 6%. Po rozjasnieniu polozylam Koleston 12/89, ktory bardzo szybko sie zmyl i znowu wygladalam jak slonce. Co prawda mialam poczekac jeszcze z kolejnym farbowaniem ale nie wytrzymalam i wczoraj pofarbowalam wlosy 9.1 z 10.21 i co? Jestem zdumiona efektem, wlosy sa leciutko szarawe ale tylko delikatnie a reszta jest w tonacji chlodnego blondu, moze i bezowego, ale ja raczej przewage popielu widze, ktory niewatpie z czasem sie wymyje. Ogolem rzecz biorac jestem o wiele bardziej zadowolona z drugiego farbowania niz z pierwszego, zoltego poki co nie widac, przebija tylko rudy ale z czasem sie go pozbede poprzez podcinanie koncowek, i co mnie zaskoczylo, ze pieknie chwycilo moje ciemne odrosty, wszystko ladnie sie zlewa w calosc. Oczywiscie jeslisi chcesz uzyskac jasny, zimny blond to nie masz na co sie nastawiac bo kolor rzeczywiscie wychodzi ciemniej za to w swietle dziennym wyglada o wiele jasniej. Zreszta moim zdaniem nie musisz sie sugerowac, kazda z nas ma inne wlosy, niewazne czy otrzymalysmy ten sam kolor po rozjasnianiu, efekt farbowania moze sie znacznie roznic. Pozdrawiam.

do tralalinska- na zdjeciou jest zrobiony balejaz koloru platynowo perlowego z koralowym blondem o ktory odcien ci chodzi???

Kamalasundari - sorry ze Cie przeoczylam, link do zdjec sie nie otwiera:(

bezowa blondynka - odcien stockholm kladziony sam nie ruszy Twojego koloru, wyprobuja labo mieszanke excellence albo farbe loda color naturals 12/9 - perlowy blond ( tania farbka a daje fajny efekt chlodnego blondu)

Gość bezowa blondynka
modnyjozef, dzieki, jednak zrezygnuje z tego excellence bo nie chce miec szarosci na glowie nawet jesli sie zmyje :P, wole zimny blond taki bardziej naturalny. malne sie londa jak radzi majrel a pozniej zastosuje sztokholm.

Gość vupe
Witam. Mam pytanie. Jaki oxydant zastosować do farby matrix 8CC ? jest to kolor intesywna miedź.

do vupe- do tego odcienia oxydant 9% chyba ze masz wlosy na poziomie 9 to 6%

do Kamalasundari - modelka ma wlosy dosc chlodny jasny blond , jezeli masz wlosy farbowane tak jak na pierwszym zdjeciu to musisz wlosy mocno rozjasnic dekoloryzatorem do poziomu 9 - bardzo jasny blond a pozniej polozyc np alfaparf evolution 11.21 z 11.11 lub koleston perfect 10.16 ewentualnie majirel 10.21 z majiblond 911