Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość szafencja
do Marjel farbki juz przyszly i jutro z siostra farbowanie :) Tylko prosze Cie zebys mi wytlumaczyla jak to nalozyc zebym miala w miare jednolity kolor. Moje wlosy teraz sa w 3 kolorach : odrost, miedź i troche jasniejsze konce kiedys rozjasniane http://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=4728391&d=1339760463 zdjecie niestety kiepskie To mieszanie farby dla mnie to czysta magia:D Mam pomieszać cala tubke 9,13 z cwiartka 9,21. Czyli musze dodac 112,5ml wody. Tylko ze pisalas ze na konce dac 6%. Prosze wytlumacz mi jak to pomieszac i ile trzymać na odroscie, czy potem te miedziane i na sam koniec koncowki? Nie mam wagi aptecznej wiec miarka bedzie chyba strzykawka :D Mozesz mi napisac na chopski rozum jak podzielic te farbki z tymi dwiema wodami? Plissssssssssssssss

Majrel, radziłaś mi na moją zbyt jasna popielata grzywkę color and shine garniera 8 lub color naturals 9.3 (żeby wyrównać w miarę z resztą włosów) z tym, że mówiłaś że to drugie lepsze. Color and shine jest wycofany dowiedziałam się, a z color naturals nigdzie nie znalazłam 9.3 więc pewnie tez nie ma. Było tylko 9.13 i no i to 8. Wybrałam ta 8 z color naturals bo bałam się tej popieli znów jakiejkolwiek kłaść i teraz w domu sprawdziłam na paśmie i nie nadaje się - zbyt szaroburo i za ciemno trochę, dół jest jednak dużo cieplejszy. W ogóle jak patrzyłam to ciężko o taki kolor 9.3. Cz wziąć tą 9.13 z color naturals? Cz szukać tego 9.3 wśród innych firm? Cz może mogłabyś coś innego polecić? i co byłoby wg Ciebie najlepsze z farb profesjonalnych na te moje włosy - może jednak coś zamówie jeszcze w ostateczności. Proszę o pomoc:)

Ale ogólnie muszę przyznać, że kolor po tym 11.11 i 11.20 na włosach mam cudny, taki jaki chciałam - beżyk. Poniżej wklejam zdjęcie, żeby się pochwalić i podziękować:) http://img99.imageshack.us/img99/536/img01117201206151715.jpg Grzywka nie jest biała tylko bardzo, bardzo jaśniutki blond, jaśniejsza o ton gdzieś od reszty bardziej popielata i tak samo wierzch włosów u góry i to się odznacza. Może jakiś toner?

do cherry080888 - to co jest na zdjeciu to jakies nieporozumienie , nie wiem ktos wkleił zdjecie ktore nie jest tymi kolorami, odcien 6.7 jest jasnym chlodnym brazem , jak chcesz glebszy kolor to wez 5.7 te zdjecie nie maja nic wspolnego z prawdziwa paleta evoloution

Gość cherry080888
właśnie też mi jakoś zdjecie nie pasuje do opisu. Mam nadzieje ze farby z tego sklepu są oryginalne i nie będzie niespodzianek. Czy do 60 ml farby mam zakupić 120 ml oksydantu???

Gość kajetanka82
Dziewczyny pomóżcie : Kilka godzin temu kupiłam Loreal Paris intensywna miedź- farbę, spróbowałam na pasemku i nic nie wyszło, więc poszłam do sklepu po rozjaśniacz, farbę zostawiłam zamkniętą ale zmieszaną, włosy rozjaśniłam, chcę pomalować farbę a ona z jasnego koloru zrobiła się czekoladowa i czy teraz jak jej użyje to zafarbuje mi na rudy czy ciemny? Proszę o pomoc

do - kajetanka82 - farba sie utlenila i stad taki kolor dziwie sie ze jeszcze amoniak aplikatora nie rozerwal, tak nie wolno robic

Gość MAJIREL 9.02
Majrel, jeśli znasz odpowiedź na moje pytanie to BARDZO PROSZĘ CIĘ O ODPOWIEDŹ. PYTANIE: W jakich proporcjach pomieszać 9.0 z tym 9.22 z majirela, żeby uzyskać 9.02 ????? Chcę robić na 6%.

do MAJIREL 9.02 - ja bym zmieszala raczej majirel 10 z 9.22 ale jak masz 9.0 to na cala tubke 9.0 daj cwiartke 9.22 z tym ze odcien bedzie srednim blondem bo 9.0 pokrywa mocno wlosy i wychodzi ciemniej niz w testerku

do Pytalska do majrel - pisalam juz wczesniej woda 3% nie przyciemnia a farbuje ton w ton

do ania2303 - dialight czy po staremu diacolor 9.01 to toner do jasnych wlosow i pasemek trzymasz go ok 5 minut i woda nie ma tu znaczenia czy 1.9 czy 3 % poniewaz dialigt nie rozjsnia wlosa, moze tez byc z welli touch 8/81

do Taki mam nick jak nikt :) - jesli to ma byc excellence to pomieszaj 10 z 9.1 i blond powinien byc naturalny

Gość prywataaa
MAjrel czy nie masz dość czasami tych samych pytań ? :) Podziwiam Twoją cierpliwosc :P

Gość mama bączka i pajączka
Farbuję włosy od bardzo wielu lat, zawsze najjaśniejszymi odcieniami. Między innymi majiblond 911, koleston 12,89 itp. Włosy mam bardzo długie, i długości mocno spłowiałe.

do mama bączka i pajączka - ja bym połączyla dwa odcienie alfaparfu 9.01 i 9 w proporcji pol na pol z woda 6%

do Do pani majrel :) - odcien preference helsinki na wlosach na poziomie 9 i 8 daje efek jasnego chlodnego blondu, od poziomu 7 daje efekt blondu cieplo bezowego

do szafencja - na odrost dajesz pol tubki 9.13 z cwiartka 9.21 z woda 9% nastepnie po 35 minutach z tubki odcienia 9.13 wyciskasz koleja polowe i dajesz kjolejna cwiartke 9.21 i mieszasz z woda 6% i nakladasz na dlugosci i konce na 15 min

do cherry080888 - farbe evolution miesza sie 1:1.5 czyli na cale 60 ml farby dajesz 90 ml wody 6% lub 3%

Gość Do pani majrel :)
A jak położe helsinki na lekko złociste włosy na poziomie 9 to jaki bedzie efekt ? :) Dziekuje za odpowiedzi.

Gość Do Pani Majrel :)
Dziękuję bardzo :)

Gość catatrophy
Majrel,odpowiedz prosze na moje pytanie setr 251.