Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gość
Jak nie zrobisz lewatywy to wydalisz wszystko przy porodzie. Nie da się tego powstrzymać. Nawet jak myślisz że dasz radę to nie dasz.

Gość gość
Tak wlasnie mi sie wydaje dlatego lepiej ja zrobic , naczytałam sie troche tego w internecie i kazdy pisze co innego , ze niby organizm sam sie oczyszcza a po lewatywie trzeba ciagle do toalety i jest jeszcze gorzej wiec zapytałam :) ale tez uważam ze lepiej zrobic

Gość gość
Pytanie do dziewczyn, które rodziły niedawno na Łubinowej? Co tak naprawdę jest potrzebne w torbie 'do porodu'? Wersje na stronie, szkole rodzenia i u położnych są różne. Jak to wygląda w praktyce, co TRZEBA mieć? Koszula, woda, jedzenie, skarpetki, podkład ten na łóżko? Co jeszcze?

Gość gość
Witam. Czy w szpitalu jest nacisk na karmienie piersia? Ja nie bede karmic piersią czy bedzie to.uszanowane? Co z mlekiem i butelką muszę zabrac swoje rzeczy czy otrzymam w szpitalu?

Gość gość
Podkład na łóżko? Koszula? To już nic nie dają w tym szpitalu? Normalnie może jeszcze z pościelą przyjść :/ Jeśli jest ktoś zorientowanych to dajcie znać.

Gość dafa
Ja tam rodzilam w 2014 i bede znowu gdzies za dwa tygodnie. Jesli sie nic nie e zmienilo a raczrj z opisow widze ze nie to musisz miec dla siebie koszule do karmienia dwie trzy sztuki ci wystarcza.jakas krótka do porodu bo przychodnia dlugiej przy ciaglym badaniu bedzie ci niewygodnie,skarpetki musza i nie musza to zalezy od ciebie czy bardzo marzniesz w stopy czy nie, podklady na lozko tak.oczywiscie jak nie bedziesz miala albo ci braknie to ci dadza, i to najlepiej miec te 90/60.podkłady-podpaski dla ciebie, majtki siateczkowe wielorazowe polecam.biustonosz do karmienia, szlafrok, kapcie.ty tyle potrzebujesz.warto miec wode przy porodzie jedzenie i tak i tak dostajesz to nie musisz chyba ze jakies swoje smakolyki ;-) ale jak sie rodzi to nie ma ochoty sie w ogole jesc jestes skupiona na czym innym. A dla dziecka pampersy chusteczki pieluchy tetrowe dwie trzy sztuki.w sumie tyle.odnosnie ciuszkow czy rozek nie musisz bo oni daja swoje to od ciebie zalezy.stroj na wyjscie dla malenstwa.

Gość Ela3
Witam. Rodziłam na lubinowej w 2009 r oraz w 2015, teraz będę rodzic po raz 3 w lipcu i jeżeli chodzi o karmienie piersią czy tez butelka to tutaj nie ma nacisku.wystarczy informacja ze sie nie chce karmić naturalnie wtedy dziecko dostaje buteleczki z mlekiem po które trzeba sie zgłaszać do dyżurki pielęgniarek. Nie spotkałam sie z żadnym nieprzyjemnym komentarzem odnośnie tego ze nie karmie piersią i dlatego między innymi wybrałam ten szpital. Położne wszystkie bardzo mile ogólnie wszystko tak jak byc powinno. W razie pytań służę:))

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :-) A myślicie że warto dopłacić u nich za coś extra? Np dodarkowa położna 1000 zł?

Gość dafa
Ja tam rodzilam w 2014 i bede znowu gdzies za dwa tygodnie. Jesli sie nic nie e zmienilo a raczrj z opisow widze ze nie to musisz miec dla siebie koszule do karmienia dwie trzy sztuki ci wystarcza.jakas krótka do porodu bo przychodnia dlugiej przy ciaglym badaniu bedzie ci niewygodnie,skarpetki musza i nie musza to zalezy od ciebie czy bardzo marzniesz w stopy czy nie, podklady na lozko tak.oczywiscie jak nie bedziesz miala albo ci braknie to ci dadza, i to najlepiej miec te 90/60.podkłady-podpaski dla ciebie, majtki siateczkowe wielorazowe polecam.biustonosz do karmienia, szlafrok, kapcie.ty tyle potrzebujesz.warto miec wode przy porodzie jedzenie i tak i tak dostajesz to nie musisz chyba ze jakies swoje smakolyki ;-) ale jak sie rodzi to nie ma ochoty sie w ogole jesc jestes skupiona na czym innym. A dla dziecka pampersy chusteczki pieluchy tetrowe dwie trzy sztuki.w sumie tyle.odnosnie ciuszkow czy rozek nie musisz bo oni daja swoje to od ciebie zalezy.stroj na wyjscie dla malenstwa.

Gość gość
Pojechałam do szpitala jak miałam skurcze co 8 minut bo od takich mi się zaczęło w sumie... Później miałam co 10 później co 5.. Ciężka sprawa :-D Położna się wszystkim zajmuje a co do karmienia piersią chyba aż tak nie będą naciskać, nie mają prawa, jak powiedziałam, ze potrzebuje odpocząć i się przespać to dostałam butle dla małej

Gość gość
Pojechałam do szpitala jak miałam skurcze co 8 minut bo od takich mi się zaczęło w sumie... Później miałam co 10 później co 5.. Ciężka sprawa :-D Położna się wszystkim zajmuje a co do karmienia piersią chyba aż tak nie będą naciskać, nie mają prawa, jak powiedziałam, ze potrzebuje odpocząć i się przespać to dostałam butle dla małej

Gość gość
Jeśli to pierwszy poród to na spokojnie, ja żałuje, że nie pojechałam o 9 rano tylko w nocy, bo skurcze miałam cały następny dzień, jednak po wizycie w toalecie przestraszyłam się, że zaraz zaczne przeć i pojechałam :-)

Gość gość
Dziewczyny pytanie bardzo ważne: mam wskazanie napisane od lekarza internisty że wzeglu na mój kręgosłup...czy to wystarczy czy będą się czepiać żeby bylo od ortopedy???? Bo do ortopedy terminyze hoho i nie chcą nic wcześniej terminu ustalić...

Gość gość
Lepiej zapytaj gin o to czy wystarczy. A czy te wskazania internista wpisał Ci do karty ciąży? Dał ci jakiś oficjalny papierek pod którym się podpisał? U mnie od okulisty wymagali najlepiej wpisu do karty z pieczątką.

Gość gość
Tak tak do karty ciąży oraz wypisał to zaświadczenie ten druk co można pobrać na stronie szpitala liniowej.

Gość gość
Zapytaj lekarza ale oni pytają o wskazania przy przyjęciu wiec wskazaniem jest kręgosłup także nie powinni sie przyczepić :)

Gość gość
Czy któraś z was dostała zalecenie kontroli słuchu w porazdni audiologicznej? Jeśli tak to mogłabym prosić o podesłanie wykazu placówek ? Dają to na takiej niebieskiej ulotce ale niestety starsza córa mi ją wyrzuciła i mam problem,żeby zarejestrować dziecko :) Katowice i okolice

Gość gość
Witam. Chciałam dopytać o ubranka dla dziecka. Dają szpitalne, czy raczej niechętnie i lepiej mieć swoje i czy jak już się da swoje, czy można liczyć na ich odzyskanie? Pytam, bo słyszałam różne wersje.

Gość dafa
Daj swoje. Po pierwszej dobie jest dziecko kapane to wtedy mozesz dac swoje ubranka ale nie musisz jak nie chcesz.potem oddaja przy kolejnej kapieli twoje ubranka jesli ci cos bedzie brakowac to im zglaszasz i ci przynosza od razu.

Gość dafa
A ja mam takie pytanie jeszcze czy ktoras z was rodzila w wodzie? Bo sie nad tym zastanawiam czy mniej boli niz normalnie. I drugie pytanie czy ktoras z was siedziala w wannie w pierwszej fazie porodu? Czy tylko prysznic ewentualnie. I czy za ta wanne trzrba placic.bo oferuja niby do dyspozycji wanne ale jak rodzilam w 2014 to tylko mi pokazaly prysznic.i nie eiem czy za ta wanne trzeba placic czy wtedy poprostu nie bylo jak z niej skorzystać bo w ten sdzien co rodzilam było 10porodow.

Gość gość
Wanna jest duza fajna na sali porodowej I jest bezpłatna, a wlasciwie we dwoch salach, ja korzystalam tylko z prysznica, ale nie miałam ciężkich skurczy wiec to zależy od bólu, ale woda fajnie działała, piłka oraz masaż - polecam. A jeśli chodzi o ciuszki to dają swoje szpitalne, ale jeśli dasz do kąpieli swoje to przebiora dzidziusia. Rożek tez jest szpitalny wiec nie ma obowiązku go brać chyba ze chcesz :-)

Gość Sylu
Witajcie dziewczyny:-) Czy możecie polecic konkretną położną z Łubinowej? Mam zamiar wykupić opCje dodatkowej położnej Ale nie wiem która wybrac. Zastanawiam się nad Panią Kasia i Panią Sabina, jeśli możecie coś więcej o nich napisać bede wdzieczna

Gość gość
A jak się nie wykupi położnej to kto jest przy porodzie? Lekarz podobno w ostatniej fazie, więc wcześniej jeśli nie wyrażę zgody na studentów to kto się mną zajmie?

Gość gość
Położne się Toba zajmują a później tez położna odbiera poród w obecności ginekologa i pediatry. Tak bylo u mnie 2 tyg temu. A jeśli chodzi o studentów to tez nie wyrazalam zgody, ale była później jedna studentka podczas porodu gdzie miałam juz to wszystko gdzieś :-D ale okazała się niezastapiona! Pomogła mi później się ogarnac, była przemila. I jeśli chodzi o plan porodu to czytają go owszem, bo rozmawiała ze mną o nim polozna jak jeszcze lezalam ze słabymi skurczami

Gość gość
Ile dni jest się w szpitalu po porodzie sn??? 2?

Gość gość
Też położna, ale ta która akurat będzie na dyżurze a nie wybrana ;) I nie będzie z tobą siedziała od samego początku cały czas tylko raczej doglądała.

Gość gość
Jak wszystko jest w porządku to po 2 dobach powinno się wyjść do domu

Gość gość
2 doby chyba ze urodzisz wieczorem to zostawiają do 3 dnia rano, urodziłam 19:40 w środę wyszlam w sobotę o 11

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi dotyczące położnej. To mój pierwszy poród więc obaw sporo a kompletnie nie wiem czego się spodziewać.

Gość gość
Byłam dziś na wizycie przed porodem u dr Wieczorka i myslalam ze nastepna wizyta bedzie u anestezjologa a tu dr kazał mi przyjsc raz jeszcze ,nie wiem czemu nawet pani w rejestracji byka zdziwiona ,nue wiem czy to nie naciąganie na kolejna wizyte za 250 zł ...