Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny czy jak mam zaświadczenie o tokofobii do CC ale od zwykłego lekarza medycyny (poz) na lubinowej będą to akceptować ?? Czy trzeba mieć też pieczątke od psychiatry lub psychologa???

Gość gość
Ciekawe ile razy padnie jeszcze to pytanie. Chodzicie sobie na nfz a potem chcecie rodzić na Łubinowej i wieczne pytania czy akceptują zaświadczenie. Chodź sobie tam do lekarza, płać 200zl za każdą wizytę to będziesz wszystko wiedzieć a nie czerpać informacje z forum.

Gość gość
Nie trzeba płacić za każdą wizytę żeby rodzić na Łubinowej, można chodzić na NFZ / KOC. Ja w ramach KOC chodziłam na wizyty do współpracującego gabinetu (nie w szpialu) i niejednokrotnie przynosiłam tam rózne wyniki badań czy konsultacji robionych gdzie indziej (np w ramach opieki medycznej z firmy) i lekarz brał to normalnie pod uwagę. Na takich prywatnych konsultacjach dawałam kartę ciąży i lekarze się wpisywali odpowiednio.

Gość gość
Mnie się wydaje że autorce chodzi czy wystarczy sama pieczątka lekarza POZ czy musi tam być pieczątka psychologa czy psychiatry....

Gość gość
Dziewczyny czy szpital wystawia zaswiadczenie tzn opiekę dla ojca co się należy 2 tyg?czy trzeba do lekarza prowadzącego po to pójść?

Gość gość
Też jestem ciekawa czy można poprosić dla taty opiekę w szpitalu? Która wie?

Gość gość
Opieke wypisuje szpital. przy wypysie pani która robi wypis od razu też daje opieke tylko trzeba podac odpowiednie dane

Gość gość
Dziewczyny jakie ciuszki bralyscie do szpitala dla swoich maluchów ? Czy trzeba brać cos więcej niż to co jest podane na stronce ?

Gość gość
Odnośnie ciuszków - jak oddajesz dziecko do kąpieli to pytają czy ubrać w swoje czy twoje. Ubierają najczęsciej w kaftanik + śpioszki. Teoretycznie można więc w ogóle nie brać ubranek i będzie spoko ale jeśli zdarzy ci sie, ze dziecko sie obsika przy przewijaniu itp to wiadomo musisz przebrać w swoje, nie bedziesz biegac i prosic o spodenki ;) Nie użyłam w szpitalu ani razu body. Raz ze bylo bardzo ciepło a dwa, że używalam szpialnych kaftaników.

Gość gość
Przed planowana cc nie ma lewatywy. Nie je sie od 14 dnia poprzedniego wiec jelita sa puste a.i potem sie nie je przez 1,5dnia. Pieczątkę o tokofobii lepiej mieć od psychiatry ale to juz trzeba pytać bezpośrednio lekarza albo w szpitalu.

Gość gość
Dziewczyny może głupie pytanie ale jednak zadam kubek, talerz, sztućce też bralyscie czy szpital dawał swoje ??

Gość gość
Witam jestem aktualnie w 33 tygodniu ciąży, to moja druga ciąża, przy pierwszej urodzilam przez cc z uwagi na słabą siatkówkę gdyż mam krótkowzroczność. Rodzilam na lubinowej. Teraz tez bym chciała. Niestety ciaze prowadzi lekarz spod lubinowej, wiec umówiłam sie na wizytę kwalifikacyjna za 2 tyg do dr Wieczorka. Zastanawiam się czy to ze pierwszy porod byl przez cc czy teraz tez muszę mieć podkładkę od okulisty czy automatycznie jet to wskazanie do cc? Poza tym czy polecacie dr Wieczorka i czy to on w razie czego przeprowadzi cc?

Gość gość
Jedzenie szpitalne dostaje się z cateringu w plastikowych opakowaniach, z plastikowymi sztućcami i spokojnie można tak zjeść. Ale jak chcesz sobie poza tym własnego soku nalać czy zjeść coś swojego - zabierz sobie własne rzeczy :)

Gość gość
Ja tez nie uzylam swoich ciuszkow, jedynie te na wyjście :-) kubek i sztućce mi się przydały :-) pieluszki tetrowe tez warto zabrać :-)

Gość gość
Jak to lekarz spod Łubinowej?

Gość gość
Spoza lubinowej miało być a nie spod ;) literowka :D

Gość magicdiune
Witam serdecznie czy po cc spotkałyście się z kangurowaniem dziecka przez tatę ? jak to wygląda?

Gość OlkaJolka
Ilu osobowe sa sale poporodowe? Od czasu gdy ja rodziłam w 2012 podobno trochę się to zmieniło, ale mam sprzeczne opinie. Proszę o odpowiedź te mamy które tam niedawno rodziły

Gość gość
Normalnie. Dają dziecko tacie. Jak na wyglądać?

Gość gość
A skąd masz sprzeczne opinie? Bo jak z tego forum to kolejna opinia będzie znowu plotka lub niewiarygodna więc może wejdź na stronę i przeczytaj.

Gość gość
Przecież na stronie jest wszystko opisane co do sal , nawet są zamieszczone zdjęcia oraz filmik

Gość gość
chodzi mi o to czy ojciec dostaje dziecko po cc tak jak ma być w kontakcie "ciało-do-ciała", rodziłam tam w 2010 i nie było "normalnie" bo ojciec dostał go w beciku, a mnie przytulono go jedynie do policzka

Gość gość
Zadzwoń, spytaj, spotkaj się z położną wtedy wszystko będzie jasne. Chyba że jesteś jedną z tych osób które chcą odbyć minimalną ilość wizyt na Łubinowej żeby tylko się tam dostać na darmowy poród. Wtedy to faktycznie pozostaje tylko forum.

Gość gość
Pod wzgledem sal nic sie nie zmienilo (wyszlam ze szpitala 2 tyg trmi wiec mam swieze info) tatus dostal dziecko i polozna spytala czy chce skora do skory potem mnie przywiezli i dostalam małą na 2h... ale wlasciwie chcialam napisac o opiece poloznej juz w domu... jesli macie swoje polozne ktore beda chodzic do Was po powrocie do domu to zorientujcie sie czy przychodnia(polozna) noe ma problemu z tym ze lubinowa jest w KOC... i ma swoje polozne...

Gość gość
Sale sa dwuosobowe. A po cc tata dostaje na gołą klatke piersiową dziecko w samym pampersie i jest z nim tak do momentu aż mama zostaje przewieziona na salę.

Gość gość
Bardzo dziękuję za info :) o kangurowaniu

Gość gość
A co przeszkadza Ci to Że ktoś odbywa minimalna ilość spotkań z lekarzem i rodzi na lubinowej ? Taka jest polityka tego szpitala i dzwoniąc tam Panie pielęgniarki same do tego zachęcają , chyba Ci żal tylko w zasadzie nie wiem czego ...

Gość gość
Dzisiaj to ja się przeraziłam najświeższa opinia Pani która rodziła na lubinowej wczoraj . Niestety jest to opinia najgorsza z możliwych , podobno straszne kolejki brak pomocy położnych , krzyk . Aż jestem przerażona tym co przeczytałam . Jeszcze jest chwila czasu wiec mogę zmienić szpital

Gość gość
Tez to widziałam na fb lubinowej , tez byłam nastawiona na poród tam ale jest coraz więcej negatywnych opini wiec chyba zrezygnuje

Gość gość
Mogłaby któraś z Was wkleić tą opinię? Nie mam fb, a termin na kwiecień więc zdążę jeszcze zmienić szpital...