Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaa

rurki szklane u 14-latka-do czego moga sluzyc?

Polecane posty

Gość gość
tragedia na tym swiecie

Gość Dejek
FAJNE podejście do dziecka... masz być robotem na moje rozkazy i być dokładnie taki, jaki twoj rodzic chce żebyś był ! Rodzice często robią to dzieciom. Większość z nas nosi w sobie koszmary z dzieciństwa i przekazuje je swoim dzieciom - robiąc im taką samą krzywdę - czynią ze swoich dzieci posłuszne zwierzątka lub robociki... zakazy... nakazy... A może by tak inaczej? Może by tak po ludzku? Może by od małego nie uczyć dziecka hipokryzji? Bo który rodzic nie pije kawy? herbaty? nie pali ? nie wcina rafinowanego cukru i innych narkotyków/uzależniaczy/substancji psychoaktywnych? a potem do takiego młodziutkiego człowieczka ktoś kto jest BOGIEM, ktoś kto wychował, karmił, dbał... powie...."zabije cie jak akurat tą używkę sobie zaaplikujesz ! nie interesuje mnie że od tysięcy lat jest normalne że ludzie się odużają, nie interesuje mnie że jest dużo mniej szkodliwa używka niż te legalne które ja - Twój rodzic biorę codzinnie" a potem dziwne że nastolatkowie przechodzą "bunt". to jest po prostu normalne. Przestańcie okłamywać swoje dzieci, bo kiedy podrosną - właśnie się to tym kończy. sięgnie dzieciak po trawkę i się okazuje całkiem fajna. A rodzice mówili że to be. więc rodzice nie mieli racji... To nie musi być trawka. TO szersze zagadnienie. Przedmiot którego dotyczy jest obojętny. Niech każdy zacznie robić to co naprawdę chce, a nie to czego chce jego EGO, a świat się sam naprawi. Wiem że temat stary, ale przecież to się w głowie nie mieści że takie zabobny po necie śmigają w 21 wieku.

Gość sumer
zeby to chociaz bylo legalne

Gość dzidek99
co sie dzieje z ta mlodzierza

Gość dudzic
i na co mu to potrzebne

Gość gość
Dlaczego takie rzeczy musza sie dziac?

Gość olechowski mateurz
taki jest swiat i tego nie zmienisz

Gość gość
moje dziecko przez to plulo, tak powiedzialo jak sie go spytalam

Gość zawadzki sztefan
jak moga dziecia sprzedawac te lufki

Gość gość
Minęło parę lat i jak sobie poradziłaś z synem ? co z nim dzisiaj jest ?

Gość figiel tadeusz
jeszcze te dopalacze.

Gość filip zapotoczny
schizofremia sie po tym ujawnia

Gość gość
Po co grzebiesz w jego prywatnych rzeczach? Każdy ma prawo do prywatności. Po za tym: "im mniej wiesz tym lepiej śpisz"...

Gość krzyszrtof adamczak wf
dopalacze gorsze od wszystkigok

Gość krzyszrtof adamczak wf
dopalacze gorsze od wszystkigok

Gość figiel pawel
tyton mogl palic

Gość anita kaczmarek  ruda
te fifki to katastrofa

Gość krzewskizawdzkifigielmaczkabr
tabake moze wciagal

Gość gość
teraz za 25-30 zł znaleźć jaranie to szczęście. Wiadomo jakis nafaszerowany chemią zbiciuch się znajdzie. ehh co to były za czasy gdzie pitak był za stówke ;D

Gość stachowskikmurzyzlomiarz
trzeb asamemu dzialac

Gość juniewicz oliwimaczkaszprotawa
na co to chlopakowi

Gość maddyspencer
Ale p*********e wszyscy... sluchacie radia maryja, ogladacie telewizję I mózgi wam przeżarło od tych głupot. Po pierwsze - mógł palić COKOLWIEK. Tytoń, haszysz, trawkę, jakiś inny zmieszany szajs, mimo wszystko stawiam na trawkę. A teraz, głuptaki, zapamiętajcie sobie, że żebymóc wypowiadać się na jakiś temat poczytajcie w wiarygodnych źródłach. Dzięki mojemu wieloletniemu doświadczeniu jestem w stanie stwierdzić trochę więcej od kur domowych, mateczek swoich idealnych synalków. Marihuana nie uzależnia. Koniec kropka. Jest zdrowsza od papierosów I mniej niebezpiezpieczna od alkoholu. To prawda, rozluznia, nie polecam jej w duzych dawkach, bo mogą wystąpić niepożądane konsekwencje - tak jak od wszystkiego. Pierwszy raz sprobowalam z bratem wieku 14 lat. Jal widac, nadal nie jestem uzalezniona, a moje zdrowie nie ucierpialo, pomimo sporadycznego popalania w mlodosci. Aktualnie nie palę, za to moj brat nadal, ale nie ma problemu z odstawieniem, chocby ostatnio nie palil przez rok, nie czul potrzeby. wyglada normalnie I nie bierze zadnych innych substancji psychoaktywnych. Obydwoje mamy prace I dzieci, normalne zycie. Marihuana nie wplywala na moje zycie towarzyskie, ani na nauke. Czynila mni moze troche spokojniejsza, troszeczke bardzij wyluzowana I dzieki jej dzialaniu czesto sie cieszylam (dzieki pobudzaniu przez ziolo sfer w mozgu odpowiadajacych za to). Jak widac trzeba dzialac zglowa I wszystko bedzie w porzadku. Jezeli uprzecie sie zeby katehgorycznie zabronic dziecku palenia, to bedxie to robilo napprzekor wam, a jak zaczniecie sttaszyc, tym gorzej dla was. Chyba nie chcecie pogorszyc waszych kontaktow z dzieckiem? Jaksprawic by dxiecko nie poszlo w zla droge (co prawda jezeli bedzie mialo do tego sklonnosci to I tak nicnieporadzicie): jezeli znajdziecie/wyczujecie/zobaczycie dowody na palenie marihuany (ale musza to byc niepodwazalne dowody!) porozmawiajcie z dzieckiem delikatnie, nie przystepujcie do ataku, nie musicie nawet mowic ze wiecie otym, tylko zssugerowac. Wybierzcie mily, spokojny dzien, przygotujcie nalesniki czy cos. Musicie wytlumaczyc ze jest na to zawczesnie, nawet jezeli to nieprawda I powiedziwc ze wolelibyscie zeby przelozyli to na oozniejsze zycie. Toi taknie zadziala, ale podloze jest przygotowane. Caly czas mowcie spokojnie, niedenerwujcie dziecka. Powiedzcieze jezeli juzmusi to robic to pozwolicie mu nato I tylko na to JEZLI oceny sie poprawia/nie pogorsza, beda miec dbre zachowanie I co najwazniejsze beda popalac tylko od czasu do czasu np 2 razy w miesiacu w malych dawkach, zeby nie zaszkodzic zdrowiu. I tylko to. Zadnych papierosow, alkoholu, markotykow. I ze pieniadze na to maja sobie sami zapracowac. Macie jak w banku ze dziecko sie zgodzi na taki uklad I bedzie sie stosowac. czyli macie 2 w 1: ziecko ulozone I kontrola nad nim zachowana, gwarancja ze nie popadniew nalogi. Jak rozpoznac ze palil? zapach w pokoju utrzymuje sie do pol godziny, oo rekach, oddechu ciezko wykryc. Brudne lufki mozna szybko wyczuyscic, no ale wiadomo. Czesto trzymane lub palone w aluminiowych sreberkach. Jezeli hoduje to latwiej to zauwazyc. Zapoach jest slodkawy, ciezko go okreslic, najleoiej kupic I powachac zeby wiedziec potem co pali.mozna poznax po oczach do godziny po paleniu, dzialanie jest jednak krotsze. Czesto, nie zawsze, zapuchniete, zaczerwieniine, szkliste oczy, duzo pije, maapetyt I gadatliwosc, u niektorych od razu po zapaleniu lekko trzesa sie rece. Mogabyc inne objawy, to ju sprawdzac indywidualnie. Tylko nie reagujcie zbyt przesadnie I histerycznie na wadomosc ze wasze dziecko pali, to normalna rzecz wdzisiejszychczssach. Szczerze to nie wiem czemu nadal jest to uznawane zanarkotyk. Dla prxypomnienia jest nawet uzywane w medycynie! jezeli chcielibyscie dowiedziec sie nieco o dlugotrwakych skutkach wplupywu thc na mozg, to napiszcie, chociazterz nie mam juz czasu I to wszystko pisze na szybko, wiec przeoraszam za bledy. Pamietajcie ze 1/1000 przypadkow probowania/ palenia marihuany konczy siena czyms gorszym. A poza tymztego siewyrasta, a warto miecjakieswspomnienia z mlodych lat!

Gość stachowskifilipszprotawa
trzeba dziecku jakies pasje znalezc

Gość juniewiczoliwia ul s maciek
moze znalazl

Gość stachowskifilipszprotawa
to takie nie grozne

Gość figielstachowski
JA od ojca sie nauczylem

Gość ziemniak scy
jest dobse

Gość niebororo
marihuana szkodzi mniej od papierosów. aczkolwiek 14 lat to trochę za wcześnie mimo wszystko na piwko fajki czy zielone, znaczy i tak se czasem zajara, napije się itd no ale nic mu nie będzie. ważne żeby rodzic był stanowczo przeciw, co by nie przesadzał za bardzo tylko się czasem pobawił XD

Gość gość123342432
Ten dzieciak ma już 24 lata, ciekawe jaką drogę życiową wybrał.