Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

cukrzyca ciazowa-jaka dieta .pomocy

Polecane posty

slonko-----.mowisz zalezy od glukometru>????kurcze to jak mam to sprawdzic .??? a to w takim razie nie zalamuje sie zrobie po 2 godz i zobacze.

netar nie to nie,pojde do tesciowej i mi zrobi bo nie odmowi bo bedzie sie bala ze ja myszy zjedza,hihihi. to mowicie ze jest wszystko ok,ciesze sie bo juz chcialm leciec do lekarza,bo oczywiscie panika,to jednak moj maz ma racje bo chcial wypie.........ic ten glukometr przez okno jak zobaczyl ze juz sie stresuje .

Gość
nie od glukometru słonko cos pokreciłas chyba anita to skopiowałam z netu : Norma Poziom cukru we krwi na czczo < 110 mg% Poziom cukru we krwi 2 h po posiłku < 140 mg% Poziom cukru we krwi przed snem < 120 mg%

kurde no to co jest w taqkim razie bo ja dostalam takie opisy... przed posilkiem,...........60-------do 95 1 godz po posilku.........do 125 2 godz po ..............120............ miedzy godz 2.00 a 4.00 w nocy .....60..

Net na pewno nic nie pokręciłam bo jak byłam na szkoleniu z obsługi\" to jeszzce glukometru w ręce nie miałam bo babka szukała a w międzyczasie, druga mi na sucho tłumaczyła i powiedziała, że najpierw rano, potem godzinę albo dwie po posiłku, zobaczymy jeszcze bo nie wie jaki glukomtr mi znajdą.........i potem znalazł się glukometr sprawdziła jaki i powiedziała, że tym godzinę po posiłku się mierzy.

Gość Laaalooo
anita - nawet nie wiesz jak sie ciesze :D dobrze ze jest dobrze :D oj tak serniczek na zimno mi się tez marzy, ale poczekam do przyszlego tygodnia na wyniki i wtedy moze zrobi i az 1 kawałeczek uszczkne sobie :D ja mam tą krzywą mieć robioną we wtorek, i tak na wszelki wypadek to juz przeszlam na diete, zaraz jak zobaczyłam ten cukier w moczu, ale tak mysle czy to dobry pomysl...bo jesli wczesniej bez diety mi takie wyniki wyszly to moze teraz tez powinnam odzywiac sie normalnie tak jak do tej pory i zobaczyc dopiero co wyjdzie w wynikach z krwi, bo inaczej to troche takie "oszukane" będą, potem wroce do swoich nawykow, i znowu skoczy albo co :O czy któraś z Was sie zna na tym tak na serio dobrze, ze moze mi powiedziec czy moja obawa jest uzasadniona ? oczywiscie zapomniałam o to spytac lek. :( niebieska - czy mogłabyś o to spytać tą swoja znajomą, czy to nie będzie oszukańcze jak teraz już nie tknę słodyczy do wtorku?

LaaaaLooo jak mi się tylko uda ją złapać to na pewno zapytam, postaram się jak najszyciej bo narazie ma wyłączony telefon a w domu mówią że jej nie ma :( więc to znaczy ze ma spotkania

lolooooo dlatego wlasnie powinnas miec badanie fruktozaminy czyli sredniehj z dwuch tyg.tak jak ja,bo wlasnie lekarz mi powiedzial ze teraz jak stosuje diete po tych ostatnich wynikach to te moga wyjsc niewiarygodne ,dlatego kazal mi zrobic ta fruktozamine.

Gość Laaalooo
anita - a ta frukto....to też z krwi? to się robi w lab.?

Gość Laaalooo
dzięki niebieska - będę wdzięczna - jeszcze jakbyś się mogła spytać, czy przy cukrze w moczu: 3,3 (gl/l) jak będę się odżywiac normalnie (do czasu tego bad. krzywej), ale już bez przesady ze słodyczami, tylko w granicach umiaru, to nic mi się nie stanie, nie zasłabnę ani nic od nadwyżki tego cukru? (bo największym kanałem w tej całej sytuacji jest fakt, że tak na prawdę to nie wiadomo ile ja tego mam we krwi, i czy w ogóle mam; ani skąd się wziął w moczu)

Laaalooo jak chcesz to Ci podaje jej gg, może uda się ją zwłapać bo ja od 20 bede miala wystepny 4233094

anita - to już 30 tc :D niebieska - dzięki :) ale poczekam na ciebie, nie musi to być koniecznie dziś, może być jutro, albo jak będziesz miała czas :)

ok, kochane ja uciekam bo mam występ dzisiaj, trzymajacie za mnie kciuki bo jak zawsze mialam jeden dzien zeby sie piosenek wyuczyc

no to blisko jestesmy bo ja 31 tc.a ty na ktorego masz termin????i skad jestes???

ach to tak jak ja to znaczy ja juz mam 3 terminy ,bo na 1 .06 i na 13.o6 i ostatni to na 20.06 takze juz sama dokladnie nie wiem.

Cześć dziewczyny! 🌻 Na chwilkę tylko wstąpiłam, bo mam to za sobą. Miałam cukrzycę ciążową:( ale wyszło mi to na dobre :) Przed zajściem w ciąże ważyłam 62 kg, dzięki temu że dosyć rygorystycznie przestrzegałam diety w czasie ciąży, po porodzie ważyłam 53 kg. Uwierzycie? Schudłam w ciąży! :)

uwierzymy bo ja odkad stosowalam diete a trwalo to tylko tydzien to scudlam 2,5 kilo.

ojoj ja bym nie chciała schudnąć :( bo i tak waże malutko, przed ciążą 48 kg, a teraz przytyłam tylko 6kg, wiec spadek jest wykluczony :P

3majcie kciuki żeby krzywa wyszła dobrze :) czyżby topik upadł już, czy tylko niedzielne pustki?

Laaalooo dalej tutaj jestesmy cos mialam pisac, ale nie wiem juz co zycze powodzenia na tescie moja znajoma powiedziala ze badanie krwi jest bezwartosciowe i dała uzasadnienie, z resztą zawsze jak cis mowi to podaje argumenty dlaczego tak twierdzi

hej hej :) jeszcze jestem w domku, ale już niedlugo buuuu 😭 jak to bezwartościowe? to z czego to najlepiej zrobić?

czesc dziewczyny . a ja wam powiem ze bardzo dobrze jak sie jednak nie ma tej cholernej cukrzycy. ]mozna sobie pojesc miecha grilowanego walnac sobie redsika zimnego ,pojesc smakolykow a zwlasza lodow w taka pogode,musze powiedziec ze mi toi bardzo odpowiada. mam nadzieje lolooooo ze ty tez nie bedziesz musiala sie katowac ta dieta. pozdrawiam odezwijcie sie czasami. a co tam u ciebie niebieska ???jak przedstawienia????