Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XGirl

Dziewczyny chcące zrzucić 5 kg Jutro START 17.04. Nigdy nie jest za późno!!!

Polecane posty

z ta jajecznica swietnie mi doradzilas, zjadlam ja kolo 12.30 i do osiemnastej mialam spokoj z jedzeniem potem zjadlam jeszcze kromke chleba zytniego ciemnego z maslem (sorry... masla nie bylo duzo) troche salaty, jogurt wymieszany z platkami zytnimi i suszonymi sliwkami i na tym koniec na dzis chyba tak bardzo nie zgrzeszylam dzis... prawda?

Kate bardzo przyzwoicie :) i bez grzeszków. Nie wiedziałam, że ta jajecznica jest tak sycąca! Ja dziś: Śniadanie: Pomidor z cebulą, szklanka kefiru z otrębami pszennymi Przekąska: średnie jabłko , 3 małe kiwi Obiad: Niestety byłam w restauracji :/ i zjadłam kurczaka (w panierce ;( ) w sosie śmietanowym, sałatka pomidor+ogórek, troche surówki z białej kapusty.... Ehhhhh... kolacji brak

Kate Moss no ja mam przepis na domową galaretkę ale żelatynę potrzebujesz bez tego się nie ściągnie, ale założę się że znajdziesz w supermarkecie. Oto przepis: Składniki: 35 dag malin, 2 dag żelatyny, 20 dag cukru(może być słodzik 10g) 3 łyżki wody gorącej, 3/4 litra wody. Sposób przyrządzenia: Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę w zimnej wodzie. Potem ją odcisnąć, zalać kilkoma łyżkami wrzącej wody, podgrzać i mieszając rozpuścić w gorącej wodzie. Owoce opłukać, zmiażdżyć, wycisnąć przez woreczek, miazgę przelać wodą, zmieszać z sokiem. Płyn wymieszać z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzić na kilka godzin przed podaniem na budyń też mam własnej roboty ale tam dużo masła jest więc nie jest zbyt dietetyczny

dzieki wielkie, zelatyne juz kupilam kurcze wlasnie zaczelam szukac na necie ale same jakies dziwne przepisy byly myslisz ze maliny moge zastapic innymi soczystymi owosami? np mandarynkami? grejfrutem? po prostu wycisnac sok z grefruta? jestes kochana wlasnie o taki przepis mi chodzilo

no nie wiem ja nigdy tak nie robiłam wiem że jak np dodasz świeży ananas to się nie zsiądzie ale mandarynki nie mam pojęcia? Ja zawsze robię z jagód, malin lub truskawek i jest pycha ale jak ci wyjdzie z mandarynek i gerjfruta to daj znać!

Aniołku skoro jesteś już tak uczynna to mam prośbę... jeśli znasz jakiś fajny dietetyczny przepis np na sernik, lub inne ciasto bądź coś na słodko to w wolnym czasie wstawisz? Bo robie babski wieczór i coś by się przydało zjeść słodkiego ale nie zbyt kalorycznego..... :)

wlasnie mocze zelatyne zrobie z grejfruta, zobaczymy czy mi wyjdzie... bedzie na niedziele.... naprawde kochana jestes... a nie wiesz jak zrobic kisiel??

no a przepis, masz przepis? proszeee... aha zapomnialam chodzi najbardziej o to zeby w tym przepisie na sernik nie bylo budyniu, bo gdzie ja tu budyn znajde...

ja nie wierzę w dobre i dietetyczne ciasta jak ciasto to malutki kawałeczek ale jakiegoś pysznego jak bardzo chcesz coś nisko kalorycznego to możesz zrobić sernik na zimno z serka naturalnego i słodzika ale ja kiedyś jadłam u koleżanki gotowy sernik na zimno light z torebki tylko nie pamiętam czy z Delekty czy z Otkera i był nawet OK Ja jak mam gości to robię Amerykańskie ciasto czekoladowe z orzechami (Chocolate brownies) i wszyscy je uwielbiają mam też przepis nisko tłuszczowy ale niestety ciasto nie jest już takie pyszne:(:(:(

widac ze swietnie gotujesz.... ale to dobrze bo wiesz jak unikac pulapek i jakie sztuczki zastosowac zeby odciazyc dania i desery

Kisiel owocowy(mogą być inne owoce ja lubię żurawiny) 50 dag czerwonych porzeczek 25 dag malin 10 dag czarnych porzeczek 15 dag cukru(może być słodzik 7,5g) 5 dag mąki ziemniaczanej Umyte owoce przełożyć do rondla, wlać pół szklanki wody, poddusić. Przetrzeć przez sitko nylonowe. Mus zagotować z cukrem. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z musem i mieszając zagotować. Przelać do szklanych miseczek i ostudzić.

ale dzieki... jejku wlasnie kluce sie z narzeczonym... i placze w klawiature.. przepraszam was ale musialam sie wyzalic

można z mammy zrobić jak masz tylko roboty jest troszkę więcej i smak jest ciut inny ale możesz spróbować jak chcesz(musisz też mieć mikser do tego)

nie martw się wszystkie sie czasem kłócimy z naszymi facetami wszystko na pewno dobrze sie skończy i będziecie mogli się pogodzić w jakiś przyjemny sposób;)

dzieki, to chyba bardziej powazne, ale nie wazne...chlip chlip trudno..; wrocmy do kisielu...

no to następnym razem jak będziesz w Polsce to sobie przywieź z kilo wystarczy ci na rok ale jak będziesz na zakupach to poszukaj jeszcze jestem pewna że znajdziesz

jak ja wyjechałam do stanów a potem do angli to też mi się wydawało że nic nie znajdę a znalazłam wszystko włącznie z kiszoną kapustą, ogórkami i kaszanką:) Trzeba tylko poszukać. Jak dobrze poszukasz to na pewno znajdziesz jakiś polski sklepik polaków teraz jest wszędzie pełno więc na pewno jest jakiś sklep no chyba że nie mieszkasz w dużym mieście

Ratana ciesze się, że się ze mną zgadzasz :-) teraz napełniam brzuch wodą bo jak pomyśle o tym cieście ... :-P

ojjj,i po imprezie..zjadłąm chrupek mase i wypilam szampanów.. nnatally -->we wtorki sie wazymy!!:* 3majcie sie cieplutko i dzielnie dziewczynY !

dzien dobry! jestem pierwsza! wlasnie jem sniadanie: lyzka otrebow+lyzka platkow zytnich+ jedno male rozgniecione kiwi+ plaska lyzeczka konfitut + jogurt 0% i kawa... ja tez sie zwaze we wtorek! i dziekuje za wczorajsze przepisy, postaram sie znalezc wszystko co trzeba i zrobic porzadnie

kate moss - bez mała mamy podobną sytuację z tym że ;) Ty chcesz ważyć 50 a 60 :) tylko że ja mam 180 cm ;) często ćwiczysz ??

juz sie rozpisywalam na temat mojej nienawisci do cwiczen , wiec jak juz pisalam nie cwicze w ogole, ale bardzo duzo chodze, dlatego tluszcz mi sie odklada na brzuchu a nie na nogach ( w udzie mam 48 :) dziewczyny mnie zachecily i tylko jak sie skonczy @ to zaczynam 8min abs mimo mojej szczerej nienawisci do jakichkolwiek cwiczen, myslalam tez o jodze ale to juz poltoraroku jak o niej mysle....

kurcze wysoka jestes... tez bym chciala... chociaz tu we francji bym sie wyrozniala bo tu dziewczynki maja po metr piecdziesiat