Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *wszechpolak*

Dlaczego kobieta uwaza ze moze usunac ciaze mowiac ze to prawo do wlasnego ciala

Polecane posty

Po pierwsze nie zycze sobie by mnie obrazano. Z wszechpolakami wspolnego nie mam nic. Ja nie mowie pozatym o ciazach z gwaltu tylko o babkach ktore uwazaja ze ich cialo to ich sprawa i o aborcji na zyczenie. Ciaze z gwaltu, chore, zagrazajace zyciu to zupelnie co innego. W tym wypadku pojawia sie aspekt morlany i kazdy ma prawo do decyzji w tej sprawie. Ja sie nie wypowiada bo sama nie wiem co bym zrobila. Natomiast nigdy nie zrozumiem idiotek usuwajacych ciaze bo\"jeszcze nie czas\", bo\"musze zrobic kariere\", \"ustatkowac sie\".

Gość georgina
o rany- każdy powinien dostać to na co zasługuje.Kto morduje powinien zostać zamordowany, etc

Gość statystyki mowia ze
Kobiety usuwajace ciaze ryzykuja uszkodzeniem macicy i bezplodnoscia w konsekwencji

Gość georgina
nie bzdury...nie bzdury kodeks Hammurabiego troszku przerobić i byłby świetny, szczególnie w dzisiejszych czasach

Gość ja tylko ............
jejku! To temat rzeka i nigdy nie dojdziemy do porozumienia.Ja tez sama jestem za i przeciw. Za jesli kobieta zostala zgwalcona,jesli ciaza zagrozic moze jej zyciu,jesli dziecko mialoby urodzic sie kalekie----usuniecie ciazy tylk w czesnym stadium. Przeciw jesli poprostu wpadla i nie ma ochoty jeszcze zostac matka,bo tak wygodniej.Jesli jestesmy na tyle dorosle aby isc z kims do lozka,to badzmy na tyle dorosle aby odpowiadac za swoje czyny!!! Ale i tak lepiej usunac niz potem dziecko zabic!

Jak widzę, georgina, jesteś osobą, która \"grzeszy\" wyjątkowo dziwną moralnością. Dla mnie w tym momencie jako odszczepieniec podpadasz pod lincz, który tak ochoczo zalecasz. niebieska sukienka - komentarz napisałam zanim przeczytałam twój post z 12.39.

Gość ja tylko ............
wiec tak naprawde to nie ma jednoznacznej odpowiedzi............

Gość bambucha
kobieta uważa (nie każda , tak na marginesie) , że moze usunąć ciążę , bo to jest ZAWSZE decyzja kobiety. Może nie ma takiego prawa , ale mozliwosć zawsze ma. Dziecko jej w jej ciele , ona musi byc gotowa na niedogodności ciaży. Co sie z dzieckiem stanie po urodzeniu , to juz inna para kaloszy , ale jesli kobieta zwyczajnie nie chce być w ciaży , to ma jak najbardziej dostęp do inkubatora. Może w każdym momencie poczynic kroki , ktore zniszczą płód - i nikt jej tego nie zabroni , chyba ze się ją spęta nieruchomo. Tak to już jest.

Wszechpolak, skończ tą jałową dyskusję. Ten temat został obejrzany i omówiony z każdej możliwej strony. Niedobrze mi się robi jak co drugi artykuł traktuje o aborcji, a ja muszę na to patrzeć. W każdej gazecie jest jak nie jeden to kilka! od dzisiaj chyba będę czytać tylko Auto Świat:/

Nie da sie rozstrzygnac tego sporu . Nie ma jednej odpowiedzi bo nie ma jednej moralnosci. Nie oznacza to jednak ze nie mozna dyskutowac. Warto jednak pamietac ze do ostatecznego rozwiazania nigdy nie dojdziemy.

Przeczytalam Wasza dyskusje i wiecie co? tak sobie mysle, ze kobieta moze w ciazy pic alkohol czy brac narkotyki, moze imprezowac i palic, moze nie leczyc chorob i tym wszystkim doporwadzic do smeirci plodu czy jego ciezkiej choroby i to NIE JEST KARALNE czyli w zasadzie traktuje sie to jak czyn na wlasnym ciele. Przeciez gdyby dawala alkohl niemowlakowi to zabraliby jej dziecko itd a nikt nie karze jej za to samo w ciazy... :-O wiec jak to jest? plod jest wlasnoscia matki czy nie?

A mnie tylko zastanawia,że poglądy przeciwników są jedynie słuszne.A jak ktoś ma inne zdanie to już tylko wyzwać go i zgnoić.Nawet na durnym forum.Jakoś nie zauważyłam u przeciwników aborcji chęci do dyskusji,chęci do przekonania do swojego zdania.Przeważnie tylko wyzwiska.No sorry,ale mnie taki sposób nie odpowiada.Czy to jest ta wolność przekonań i poglądów?Bo można komuś powiedzieć\"jebnij się w łab\"a nie można mieć innego zdania?To ja mam taką wolność w głębokim poważaniu.

Gość georgina
nie, nie, nie "o rany".Nigdy nikomu nic złego nie zrobiłam, ewentualnie samej sobie.Uważam tylko że jeśli ktoś krzywdzi świadomie drugiego powinien za to zapłacić.A ja do linczu za co?

Gość ja tylko .................
dziecko nie jest wlasnoscia niczyja,rowniez matki,pold tez! nikt nie moze za nikogo decydowac zyc czy nie! usuniecie ciazy jest czyms okropnym! nie jest to naturalne!

Kurde... Lincz? :O Coraz bardziej się dziwie tym ludziom...:O Niebieska sukienka, sądzę, że to co piszesz, jest rozsądne. Nie popieram aborcji w poznym stadium, ale gdy jest jeszcze wczesnie... A co do gwałtów... takie dziecko może przekreślić życie. I nie mówcie mi o adopcji, bo ile dzieci jest w bidulach? :O dosc ich ;p Kiedy byłam w gimnazjum, dziewczyne z rownoleglej klasy spili i zgwalcili koledzy.. z klasy :O i nie mow mi, ze sama jest sobie winna itp. To była spokojna, cicha dziewczyna. Teraz ma 150cm, dziecko, znieksztalcone cialo i rok w szkole w plecy... jak mialaby znalezc sobie meza? Może np. Twojego syna? Brata? Fajnie? Miala szanse sie wybic z patologicznego srodkowiska. Dziecko praktycznie tę szanse przekreslilo...

Gość georgina
o rany a Ty mężczyzna czy kobieta jesteś? Bo jak mężczyzna to chętnie dam się zlinczować ;)

Gość ja tylko .................
moja znajoma spotkala kara,usunela-bo nie czas,bo jeszcze nie chce--pozniej bylo wydawanie kasy na rozne zabiegi aby miec---teraz zal i pretensje do siebie ----juz miec nie moze!

Gość georgina
przedłużacz orgazmów ale ja tylko pomarzyć mogę o dlugim orgaźmie przy linczowaniu ;)

Nie chce mi sie czytac wszystkiego ALE............. Autorze zadajesz pytanie kto mi daje prawo do decydowania o usunieciu \"mojego\" plodu! Totez ja ci zadaje pytanie kto tobie daje prawo do podejmowania decyzji za mnie?????????????????????

Gość *wszechpolak*
Nitka__85 Jesli potrafisz zajsc wciaze tylko sila swojego umyslu bez ingerencji faceta to wtedy mozesz sama decydowac o losie plodu :classic_cool:

Gość *wszechpolak*
wlasciwie to sama sobie odpowiedzialas na pytanie ;)

Gość Chyba nigdy nie mama
BO- MEZCZYZNA NIE WIE, CO TO MDLOSCI BO- MEZCZYZNA NIE WIE, JAK PRZEZ CIAZE MOZNA STRACIC FIGURE I ZE POJAWIAJA SIE ROZSTEPY BO- MEZCZYZNA NIE WIE, JAK TO JEST BYC W CIAZY. tylko kobiety musza przez to przechodzic, wiec one same maja prawo decydowania o tym, czy chca byc w ciazy i czy chca ja juz potem, ewentualnie po fakcie , usunac ,.,.,.,