Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *wszechpolak*

Dlaczego kobieta uwaza ze moze usunac ciaze mowiac ze to prawo do wlasnego ciala

Polecane posty

Gość to mu nie urodze
bo nie dosc ze strace figure to jeszcze badzie chcial alimenty :-O

Gość buhahah
Chyba nigdy nie mama figure, rozstepy, mdlosci i ROZUM Wiesz niektore dziewczyny to powinny byc chyba bezplodne ;)

Niebieska - po co się masz denerwować. :-) Zdążyłam Cię polubić po tych kilku wypowiedziach... Miłego popołudnia życzę i do następnego na Kafe. :-)

Gość najgorsze jest to
ze na ten temat męzczyzni wypowiadaja sie tak jakby pozjadali wzystkie rozumy To chyba kobieta powinna miec wiecej do powiedzenia a nie mężczyzna . Jesli kobieta zostaje zgwałcona albo ciąza zagraża jej zyciu to dlaczego nie ma prawa decydowac o sobie ? TO lepiej zeby kobieta umarła podczas porodu ( bo takie ryzyko isnieje)i osierociła nowo narodzone dziecko albo co gorsza reszte swoich dzieci ? Gdzie tu logika ? Albo jeszcze jeden przykład kobieta na skraju ubóstwa rodzi dziecko ,ale nie stac jej na wychowanie. Nie chce go oddac bo go za bardzo kocha a panstwo nie zapewnia jej godziwych warunków do egzystencji . Czy 64 zł rodzinnego na dziecko to wystarczjąca kwota aby je utrzymac ? To wszystko paranoja. Kazda uboga rodzina powinna dostawac od rządu przynajmniej 300 zł miesiecznie , bo wychowanie dziecka kosztuje . Trzeba je wyzywic , ubrac i kształcic . Nawet podręczniki szkolne śa bardzo drogie . Po prostu paranoja. Natepny przyklad. Matka i lekarz z góry wie ze urodzi dziecko niepełnosprawne , chore , np. bez kończyn , z rozszczepem kregosłupa itd - wiele roznych chorob. i co ? Dziecko bedzie cierpiało z powodu swojego kalectwa i matka bedzie cierpiala patrzac na kalectwo swego dziecka . Nie ma nic gorszego niz widok dziecka ktore bardzo cierpi . Niech wypowiedzą sie te wszystkie mądre osoby co pozjadaly rozum na temat aborcji : CZY CHCIELIBYSCIE MIEC I PATRZEC NA CIERPIENIE WłASNEGO DZIECKA ? bO JA NIE - Ja na szczescie nie mam takiego problemu .Uwazam ze sa sytuacje ze kobieta powinna sama zadecydowac o swoim ciele i losie. Natomiast nie popieram aborcji dla własnego widzimiesię . Ale jak ciąza ma stanowic zagrozenie dla zyciz matki i dziecka to nie rozumiem ludzi ktrorzy to popierają. Powiedzcie mi jeszcze jedno : A jak to wy bysice mieli sie urodzic kalekami itp.ja wolałabym sie nie urodzic jakbym miała byc kaleką lub nieuleczalnie chorą . Po co tak cierpiec ??!!!!

Gość do wszechpolaka
a dlaczego faceci mówią nam czy mamy rodzić czy nie? dlaczego to faceci (tj politycy i klechy) albo babcie, które dzieci juz mieć nie mogą, decydują o naszych macicach i naszym życiu? jestem przeciw aborcji ale kobieta w tym rzekomo wolnym kraju powinna mieć prawo do decydowaniu o swoim zyciu sama!

Gość *wszechpolak*
napisze to po raz drugi Jesli potrafisz zajsc wciaze tylko sila swojego umyslu bez ingerencji faceta to wtedy mozesz sama decydowac o losie plodu. Potrafisz??

Gość ty wszechpolaku odpowiedz mi
chcialbys zeby twoja zona umarla podczas porodu bo ciąza była zagrożona ? Czy chcialbys miec chore nieuleczalne i kalekie dziecko ??? Odpowiedz mi na to pytanie . bo tylko sie wymądrzasz !!!!!!!!!!!

No dobrze wiec reasumujac jesli facet bedzie chcial,zeby dziecko usunac to juz mozna, tak? Bo napisales,ze nie tylko ja o tym bede decydowac ale rowniez ojciec mojego dziecka.I co wtedy? A chcialam zauwazyc,ze zazwyczaj kobiety robia to pod presja wlasnie facetow!

Acha i chcialabym dodac najwazniejsze, czyli moje zdanie, otoz ja osobiscie niegdy bym sie nie odwazyla poddac aborcji ale potrafie zrozumiec i jestem za! I pomijajac te wszystkie rozniace sie wypowiedzi, to temat ten jest sprowokowany przez politykow ( PiS), ktorzy chca sie podlizac \"beretom\", wiec nie ma co gadac!

Gość widze ze wszechpolak nie
potrafi odpowiedziec na wyzej postawione pytanie. Łatwo wypowiadac sie jak temat tyczy kogos innego .Jednak gdy problem dotyczyłby ciebie "ciąza zagrarazajaca zyciu i zdrowiu twojej zony i twjego dziecka " nie umiesz juz sie wypowiedzic . Ciezko było by ci wybrac czy zycie zony czy zycie dziecka .

odpowiadajac na pytanie w temacie: moze dlatego,ze jest polaczone z cialek kobiety pepowina i lozyskiem? moze dlatego,ze zyje w jej wnetrzy i wszystko co kobieta robi moze odbic sie na zyciu dziecka? moze tez dlatego,ze kazda kobieta chce miec zdrowe dziecko? po co ma umrzec przy porodzie i zostawic dziecko same na swiecie ?(jak nie ma ojca bo zostala zgwalcona) pozatym kobieta ma wieksze prawo decydowac o zyciu swojego dziecka niz jakis pojebany polityk czy popierdolony ksiadz ktory nic nie wie o zyciu. gwalt, choroba, zagrozenie zycia - aborcja ! tak jest juz w kazdym normalnym kraju, oprocz polski oczywiscie, kraju najbardziej jebnieego systemu prawne go i korupcji.

Gość opowiedz wszechpolaku
jakiego bys dokonał wyboru : zycie zony czy zycie dziecka ( mam tu na mysli płód ) ???????? Gdybys sie dowiedzial ze twoja zona jest w ciązy ale ta ciąza stanowi zagrozenie dla zycia i zdrowia twojej zony to nalegalbys zeby ciąza była za wszelką cenę utrzymana ??????? Odpowiedz wszechpolaku wreszcie ?!

Nie było by problemu gdyby tabletki antykoncepcyjne (nowej generaciji) były refundowane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Albo rozdawane za darmo kobietom, które nie mogą mieć dzieci (zagrożenie dla życia) lub nie mają za co je wychować (patologia i młody wiek) Dlaczego w Polsce ne można problemów rozwiązywać u podstawy....????

Gość wazne
aborcja ze wzgledow zdrowotnych lub przez gwalt-TAK!!! ale co myslicie o aborcji,bo wpadlam i nie mam ochoty na dziecko???????

Gość mam prawo do aborcji
dlatego że to moja sprawa, dlatego że mnie na to stać i dlatego że g.. cię to obchodzi faszystowski weszpolaku

Gość wazne
niektore PANIE tu wypowiadajace sa niedojzale emocjonalnie (chyba) poniewaz traktuja dziecko jak przedmiot!!! kobieta ma prawo decydowac o zyciu dziecka-------no,tak,fajnie:-o ma prawo decydowac o swoim ciele,no tak ale pold ,to nie jej cialo,to inna ,osobna zywa istota (komorka) .

Gość ok ok ok ok
do wazne --> co ty pieprzysz, jaka osobna komorka! Przeciez to jest jej czesc,niech ci bedzie,ze komorka ale jej bo jest od niej uzalezniona i "przyczepiona".

Gość do ważne
kobiety decydowały decydują i będą decydować o życiu każdego człowieka na tej ziemi - czy ci się to podoba czy nie

Gość z tej racjii
kobieta ma prawo do aborcji ,ponieaż to ONA w większości poswięca czas !!!

Gość wazne
poswieca czas na co???

Gość prawo do życia
oczym wy rozmawiacie , jaka aborcja nazywajcie rzeczy po imieniu to jest MORDERSTWO , nikt nie daje nienorodzonemu dziecku żadnego wyboru , choć tak samo ma prawo do życia a poza tym to wszystko jest kwestia wiary ,,Pan Bóg dał życie i On ma prawo je odebrać ,, no i jeszcze pozostaje 5 przykazanie,, Nie zabijaj ,,......................

Gość do ważne
na ciążę poród i wychowanie dziecka debilu

Gość wazne
Do "do ważne" no nie wiem kto tu jest debilem. jesli uwazasz,ze kobieta moze decydowac o wyskrobaniu sie ,poniewaz bedzie musiala chodzic w ciazy ,rodzic i poswiecic swojemu dziecku czas ,to raczej z toba cos nie tak.

Do niedawna byłam \"za\" prawem do aborcji... weszłam jednak (aby w pełni być świadomym) na strony jej poświęcone i po obejrzeniu zdjęć zmieniłam nieco zdanie. Teraz wydaje mi się, ze aborcja powinna być dopuszczalna w ekstrymalnych sytuacjach, ale jedynie w pierwszym ewentualnie drugim miesiącu ciąży... nie dłużej... bo po tem o już naprawdę małe dzieci są...

Gość do ważne
bo to jej wybór czy chce ten czas poświęcić twoje oburzenie nie ma sensu - kobieta któa nie chce urodzić dziecka i tak go nie urodzi - żadne prawo nic nie zmieni ja wyjechałabym do niemiec albo do szwecji bo mnie na to stać inne zrobią to w polskim podziemiu albo w warunkach "domowych" - czasami umierając ale dla niektóych lepiej umrzeć niż urodzić dziecko z gwałtu

Gość wazne
Ignacja masz swieta racje!!!!🌼❤️👄

Gość jeszcze raz zadaje pytanie
dlaczego nikt nie chce odpowiedzic na to pytanie . Czy to pytanie przerasta przemądrzałych na tym forum? jeszcze raz . Przypuscimy ze masz zone i chciecie miec dziecko . ALe.... niestety okazuje sie ze ta ciąza jest wysokiego ryzyka bo zagraza zyciu twojej zony . Na dodatek to dziecko urodzi sie nieuleczalnie chore . Jakiego wyboru wykonałbys ? Czy za wszelka cenę chcialbys zeby twoja żon urodzila to dziecko - wiedzac ze zona moze umrzec przy porodzie a ty zostaniesz z chorym dzieckiem > Czekam na odpowiedz . Tylko sie tu wymądrzacie , ale co byscie zrobili gdyby taki probelm dotknąl was ?????????