Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ignacja

IDĘ STĄD...

Polecane posty

wiesz..ale nie jest powiedziane ze ktos z personelu celowo skrzywdzil, zrobil siniaki, zadrapal itp...czesto jest tak ze np przy kapieli czy ubieraniu zlapie sie taka osobe mocniej za reke itp i moga sie pojawic siniaki ale to ze sa przypadki przywiazywania pensjonariuszy do lozek w nocy np to niestety prawda, czesto sluzy to tylko temu zeby personel mogl sobie odpoczac :o

przeciętnababka85 >> ja tam jestem zadowolona, powiem ci wiecej...uwielbiam swoja prace, a klienci ktorzy mieszkaja w domu sa fantastyczni, bardzo ciepli, wylewni, zabawni... ja wiem ze ludzie czesto boja sie takich miejsc, brzydza sie itd...

wlasnie o to mi chodzilo zeby sie spytac czy nie wiedza nic o tych siniakach... przeciez jesli nic nie maja do ukrycia to moga powiedziec - babcia byla agresywana.. albo ze pomagali wyjsc z wanny i za mocno scisneli... to jest zrozumiale, ludzkie w sensie popelniania bledow.. a tak to rodzina teraz zyje w niepewnosci i snuje domysly.. :O

Nie no ja nie twierdzę, że ją celowo tłukli czy coś... po prostu było mi przykro. Zresztą my sie moja babcią interesowaliśmy, mój tata bywał u niej conajmniej raz w tygodniu, zawsze więc personel wiedział, że ktoś nad nią czuwa... może z pozostawionymi samym sobie jest gorzej, czy nie Negrai?

moze z punktu widzenia pracownika to inaczej wyglada, nie mowie ze tam napewno niefajnie jest.. dobrze ze lubisz ta prace :D poprostu nie znam sie na tym i taki irracjonalny \"lek\" przed tego typu placowkami mam.

Gość hiltonkaa
no powiedzcie mi wreszcie a nie jakimiś babciami się zajmujecie

Gość hiltonkaa
co z tymi włosami???? MAM FARBOWAć CZY NIE??????????

no zdecydowanie tak Ignacja :o w takich miejscach od wejscia mozna rozpoznac osoby ktore sa pozostawione samym sobie a ktore maja rodziny. powiem wam jedno...ja pracuje w calkiem fajnym zespole, jest duzo mlodych zaraz po szkole ludzi, dla ktorych taka praca jest pasja i to tez widac na pierwszy rzut oka :) to nie jest straszne miejsce

hiltonak link jest dobry - w sensie dziala, ale tu uwazaj IDIOTYCZNY w tresci.. tak mi sie otworzy.. :O poza tym tematyke mamy troche inna, wiec Twoj kolor wlosow jakby nie pasuje... jezeli w glowie masz tyle co paris to maluj sie i upodabniaj do niej jak chcesz.. moze niedlugo plyte nagrasz?

hiltonkaa >> zaloz swoj topik o wlosach i nie wcinaj sie ... nie podawaj linkow z trojanami, bo to nie przystoi dziewczynce poki co jestem grzeczna :)

Negai --> podnioslas mnie na duchu, juz chyba inaczej spojrze na takie placowki. nie bede ignorantka.. pierwszy raz rozmawiam na temat Domow Opieki.. dlatego taki laik jestem sorry jak Was czyms zdenerwowalam :)

przeciętnababka85 >> powiem ci ze jak zaczynalam studia to na pierwszym roku pojechalismy do takiego domu na tzw obczajki, to co tam zaobaczylam mnie przerazilo..chcialam zrezygnowac z kierunku, poczulam totalne obrzydzenie, lek itd...ale jakos przetrwalam pierwszy rok, na dzien dzisiejszy wiem ze nie spelnilabym sie w innym zawodzie

ja skonczylam (tzn koncze :) AWF i mam kolezanki ktore sa po specjalizacji z costam...gerontoprofilaktyki (nigdy nie moge tego zapamietac) i to sa swietne kobiety!!! Wiecej takich!! Niestety w tym osrodku gdzie byla moja babcia same panie kolo 50 w personelu... Inna mentalnośc, taka sorzed 20 lat :(

a swoja droga to mnie zawsze ciekawilo co starsze osoby maja do powiedzenia...do dzis mam czasami tak ze rozmawiam z pania x czy panem y i normalnie szczena mi opada, oni maja tyle wspomnien i tak chetnie sie tym dziela...uwielbiaja kiedy sie ich slucha

dobrze ze sa tacy jak Ty ludzie.. pocieszajace, bo do tej pory same zle informacje slyszalam na temat tych placowek.. w sumie o dobrych nikt nic nie mowi, zawsze zle podaja - jak cos sie stanie. Wiec uogolnilam..

przeciętnababka85 >> bo dobre informacje niestety sie nie sprzedaja, a zle owszem

Negai podziwiam naprawdę!!! Ja nie dałabym rady psychicznie... gorsze jest dla mnie chyba tylko hospicjum :( W domu opieki w ktorym bylam nie bylo strasznie strasznie... jak juz mowilam nikt nikogo nie bil itp (przynajmniej ja tego nie widzialam) byl sklepik, fryzjer, zajecia z fizykoterapii itp... tylko ta atmosfera... no i moja chora babcia, serce mi sie krajalo jak widzialam ja taka bezbronna... :(

Gość hiltonkaa
z jakimi trojanami? przecież to zwykła strona do wklejania zdjeć...nie rozumiem was..poza tym dwa wpisy wyżej to podszywacze, a tematu założyc nie udało mi się, o czym pisałam...

Ignacja >> twoje odczucia sa jaknajbardziej dla mnie zrozumiale bo kiedys tez tak mialam. to kwestai przebywania tam, poznania tych ludzi.....oni pomimo tego ze sa cierpiacy, starsi, samotni to maja w sobie iskre i potrafia dac popalic jak dzieciaki w przedszkolu :D

Ignacja -->pewnie tak na to miejsce patrzylas bo tam Twoja babcia byla, strach o nia.. emocjonalnie podchodzilas do tego. ale jak sie okazuje niepotrzebnie - sa takie osoby jak Negai :D i zapewniaja \"naszym\" bliskim opieke czyli pozytywnie :D

przeciętnababka85 >> az tak zle to nie jest...takie mamy czasy ze sensacja jest dzis jak ktos kogos zabije, opluje, zniewazy, wykreci numer itd...nie warto sie tym zalamywac bo takie rzeczy byly sa i beda

Gość hiltonkaa
dobra wczułam się w temat.. ignacja - nie czytałam od początku, ale się doczytałąm, że Twoja babcia jest/była w domu opieki i tam jej źlejest/było. To dlaczego nie wziełaś babci do siebie i nie zaopiekowałaś się nią?

wiem wiem ale zadko jakies pozytywy slychac.. tylko jak zabili opluli czy zniewazyli posła :D a ja myle ze o dobrych ludziach tez powinni mowic.. bo gdzies nikna w tym swiecie .. dlatego ludzie mowia \"zly swiat\" bo tylko newsy o zlych rzeczach do nich docieraja...

przeciętnababka85 >> dziekuje cie kochana :D ja nie robie nic szczegolnego...wbilam sobie jedna rzecz do glowy podczas studiow: postanowilam traktowac drugiego czlowieka tak jakbym sama chcial byc traktowana coraz wiecej takich ludzi jest i bardzo dobrze, ludzie zaczynaja pracowac z pasja, nie jest to tylko obowiazek. umnie na oddziale nie ma np mowienia na klientow per dziadek czy babcia...ale wiem ze starsze pokolenie tak czesto tytuuje :o np moja szefowa...brr