Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieskieoczka

dzisiaj zastrzyk tak bardzo sie boje

Polecane posty

Gość niebieskieoczka

dzisija o 20mam zastrzyk leki diclac i witamina b12:(tak bardzo sie boje nie lubie zastrzykow a ta witamina podobno diabelsko boli:(

Gość a ja lubie zastrzyki
chyba jestem nienormalna :P trzymaj sie

Gość niebieskieoczka
a takie mega bolace po ktorych cierpnie noga tez lubisz???

też bym się bała. Okropność.Ale są w życiu rzeczy które musimy przeżyć. Trzymam kciuki. Moja mam miała te zastrzyki z B12

no niekoniecznie, ale nie zawsze prosze o znieczulenie, jestem wytrzymala na rozne zabiegi chirurgiczne moja mam dostaje co mies. zastrzyki w dupe....od 20 lat i nie narzeka ;) ja chyba mam to po niej :P

wiem ze to nie latwe :( ale postaraj sie jakos rozluźnic powodzenia

Gość niebieskieoczka
dzieki: nie mam wyjscia musze daC rade catie;;i co bolace sa te zastrzyki witamina b12???

mówiła mi że sam zastrzyk nawet nie jeśli go pielęgniarka wstrzykuje powoli. Gorzej jest później. Pośladek tak ją bolał że nie mogła siedzieć. Nie chcę Cię straszyć, bardzo Ci współczuję. Pociesz się tym że są gorsze rzeczy np poród lub wyrywanie zęba

Gość niebieskieoczka
czyli jednym slowem masakra tak???ale boli tez jak wstrzykuje???:(

Gość 9oun
jak będziesz powoli miała wstrzykiwany płyn, to komórki pod wpływem ciśnienia nie będą się rozrywały i nie ędzie tak bolałao

mówiła że nie jeśli wstrzykuje powoli. Głowa do góry. Jak już będziesz po to może się z nami podzielisz jak było? O której idziesz?

Gość 9oun
poza tym nie napinaj mięśni, to potem będzie lżej

Gość 9oun
poza tym nastaw sie psychicznie na wyjątkowo niebolący zastrzyk i już nie masz problemu;)

Gość kasikkkkk
a ja kiedyś jak poszedłam na zastrzyk to zemdlałam tylko gdy zobaczyłam strzykawke

Gość niebieskieoczka
o 20 ide:(normalnie mam takiego stresa:(zoladek mnie boli:(a tu musze 5takich zastrzykow wybrac:(

ja mam zawsze tak, ze muszę wiedziec co i jak bedzie bolec...muszę sie przygotowac psychicznie na bol...i wtedy jest luzik...dlatego lubie jak podczas zabiegu ktos gada, ze zachwile zrobie to a to, ze moze zabolec tak a tak wlasnie duzo zalezy od fachwosci personelu tez ale mysle, ze bedzie dobrze :) w koncu się babeczki na tym znają i widzą jak kłuc zeby bylo najmniej bolesnie

warto potem pochwalic taka pielegniarke, zeby wiedziala czy dobrze wykonala zabieg albo powiedziec ze bolalo ;) albo miną przynajmniej pokazac, moze nastepnym razem bedzie uwazniejsza dla innego pacjenta

pomysl sobie ze to tylko uklucie komara :) najwazniejsza jest psychika... ja tez bardzo dlugo mialam z tym problemy, mdlalam nawet po pobraniu krwi :/ to wszystko przez strach... ale musialam sie przyzwyczaic bo bralam tyle zastrzykow, ze bym musiala dzien w dzien mdlec... ;) bedzie dobrze! to tylko chwila i po sprawie

Gość niebieskieoczka
jestem chora nie moge sie ruszac mam z korzonkami plus rwa kulszowa dojrze ze bolace zastrzyki to jeszcze nie moge chodzic:(juz 3tygodnie siedze w domu jak kolek:(

mialam to samo napisac :)

jak będziesz po to sobie to jakoś wynagrodź. Najlepiej kup sobie coś w nagrodę ;)

Gość niebieskieoczka
chcialabym zaczac biegac ale jak z takim bolem juz mi tylek urosl od siedzienia i lezenia:(musi sie jakos ulozyc

Gość nie ma co rozpaczać
Ja kiedyś miałam bardzo silny ból żołądka i pielęgniarka musiała zrobić mi zastrzyk. Lekarz i pielęgniarka ostrzegali, że to dosyć bolesny zastrzyk. Odmówiłam jego wykonania- taka byłam przerażona. W końcu się zgodziłam, pielęgniarka wstrzykiwała zawartość bardzo delikatnie, powoli i powiedziała, że jak będę odczuwać ból, to ona przestanie- podziałało, bo nie bolało mnie w ogóle.

niebieskieoczka- juz niedlugo sobie polatasz i zapomnisz o chorobie :)

Najważniejsze, to trafić na \"ludzką\" pielęgniarkę. Dobra pielęgniarka wie, jak zrobić zastrzyk, żeby w ogóle nie bolało.

Gość niebieskieoczka
dzieki dziewczynki troche mi dzieki wam ulzylo jakos musze to przezyc:(jakos dam rade nie mam wyjscia ze tez mi sie to musialo przytrafic

poza tym zazwyczaj wychodzi na to ze wiecej z tego strachu niz bolu :) daj znac jak wrocisz 🌼

Gość niebieskieoczka
dzieki mam nadzieje ze nie bedzie az tak tragicznie:moglaby byc juz ta 20 juz bym chciala byc po wszystkim