Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatrzymana

jak długo może trwać zastój?

Polecane posty

Gość tola 33
Alexandria-a jak slodycze? masz do nich slabosc? sbeach-musztarde uzywaj ajak nie ma cukru to juz wogole,jabardzo lubie do parowek ,do salatek ,do szyneczki-wiecej nie pisze bo sie glodna zrobilam Dobranoc dziewczyny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tola właśnie zauważyłam że już mnie tak do nich nie ciągnie i ptrafię się oprzeć kiedyś to jakby mi ktoś postawił coś słodkiego pod nosem to bym jadła aż zjadła a teraz potrafię się poczęstować dla przyzwoitości i stop ale praktycznie słodyczy nie jjem po prostu nie kuszą mnie barek pełny a ja nie zaglądam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzisiaj dzien 2 poprawnie - zaliczony :) cos mnie ssie w zoladku, wiec uciekam do lozeczka dobranoc 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzien dobry ! wstawac spiochy :) ja zaczynam dzien 3 - nie jest zle, myslalam ze polegne po 1 :) w sumie to wszystko byloby ok. ale nie mam pomyslow na taka mala przekaske w ciagu dnia :( orzechow nie lubie, serek topiony srednio a warzyw zjadam juz tyle, ze nie mam ochoty na wiecej :I (zawsze popoludniem jadlam owoce) moze cos doradzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zadowalam sie pestkami dyni lub jajkiem :P Ach i jeszcze babeczki jarzynowe... ktore sama piekłam x)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Stroken ---> chodzi Ci o babeczki jarzynowe quiche, te ze szpinakiem? ja nienawidze szpinaku ale moze mozna je upiec z czegos innego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
ale dzisiaj pieknie na dworze-ja bylam z rana na zakupach Alexandrio-ty masz dobrze ze nie ruszaja cie slodycze to juz polowa sukcesu ja narazie sie trzymam ale kiedys nie moglam miec zapasow w barku Sbeach-ja po poludniu robie sobie deser-jogurt naturalny chudy+aromat do ciasta+slodzik a jak do tego doddasz zelatyne i wstawisz w pucharku do lodowki to wyjdzie pianka i bardziej zapycha mozna serek wiejski na 1 fazie albo chudy twarog t cynamonem i slodzikiem mozna tez upiec ciasto:2 kostki chudego twarogu+4 jajla ,aromat i slodzik bialka ubic reszte zmiksowac i polaczyc-mozna upiecw blaszce takiej do keksu albo powkladac ciasto do foremek babeczkowych i dodac do kazdej porcji np kakao,kawe rozpuszczalna itp to jest bardzo dobre do kawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cześć dziewczynki 🖐️ widzę że się trzymacie, więc i ja sie pochwalę ;) wczoraj wieczorno-nocna impreza z grillem u znajomych, masa żarcia i cóż, alkoholu też ;) zabraliśmy samochód, miałam bat, więc nie piłam, ani kruszynki, ani odrobinki:D i poza tym nie musiałam się tłumaczyć dietą, żeby znajomi nie popękali ze śmiechu, łatwej jest powiedzieć \"nie piję bo prowadzę\" kiedy można pić czerwone wino i w jakich ilościach maksymalnie? bo to moja bolączka, lubię wino, nawet mogłabym wybrac lampkę półwytrawnego czerwonego wina niż czekoladę :) a z jedzenia - zabrałam na tego grilla polędwicę dla siebie i karkówkę dla męża, co prawda zjadłam tez kawałeczek kiełbasy, ale lepsze chyba to niż sałatka jarzynowa na bazie ziemniaka sałatką się nie skusiłam jadłam do tej polędwicy pomidory i kiszone ogórki do słodyczy jakoś mnie na razie nie ciągnie, miałam kryzys czwartego dnia, chciało mi się coś słodkiego, ale teraz już jest ok, ciastka leżą na stole w kuchni, nawet opakowanie jest otwarte, ale nie ruszam muszę sobie jakiś zapas zakupowy zrobić, kupię fasolkę czerwoną do sałatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
Zatrzymana-na grillu mozna nawet smacznie i dietetycznie jesc-najgorszy jednak alkohol-ja to piwo do grilla lubie ale mieszkam w bloku wiec nie bede na grillowac a jesli chodzi o wino to mozna w 2 fazie ja sobie pije ze 2 kieliszki co jakis czas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tola --> juz mi slinka leci na to ciasto ale nie bede go robila, bo znam siebie i na jednym kawalku sie nie skonczy :( dzisiaj mam dzien glownie salatkowy - tak jakos wyszlo, ale ja lubie salatki wiec powinno byc ok. aha robilyscie dziewczyny te babeczki quiche, te ze szpinakiem? chetnie bym je zrobila ale musialabym dac cos innego zamiast szpinaku, bo nie lubie moze macie jakis pomysl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
mozesz dac inne warzywka np kalafiory i brokuly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie znam tych babeczek, można je w pierwszej fazie jeść? zaraz jadę na bazarek, mam nadzieję zaoszczędzić parę złotych na warzywach, poza tym chyba jakąś sałatkę z tuńczykiem zrobię, z tuńczykiem i czym jeszcze?:D jajko można dać, prawda? może fasolkę czerwoną czy cuś, poszukam sobie jakiegoś przepisu ;) cieszy mnie to wino w drugiej fazie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak, one sa w I fazie przepis: Quiche: 300 g mrożonego szpinaku włóż na 2,5 minuty do mikrofalówki. 12 foremek do babeczek wysmaruj tłuszczem. Wymieszaj w misce 3 jajka, 3/4 szklanki startego sera żółtego light, 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki, 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli i 3 krople ostrego sosu paprykowego. Rozdziel masę do foremek. Piecz w temp. 180°C ok. 20 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o, fajne to może być :) znalazłam przepis na ciekawą sałatkę, na jakąś specjalną okazję może byc, bo jak dla mnie tak na codzień to chyba trochę droga jest :D Składniki: 2 pomidory, 1 awokado, 2 gałki sera mozzarella, oliwki czarne, pestki słonecznika, 2 ząbki czosnku, liście świeżej bazylii, 1/3 szklanki oliwy z oliwek (opcjonalnie z pestek winogron), sól, świeżo zmielony pieprz Jak przyrządzić? Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w grubsze plastry. Ser mozzarella kroimy również w plastry oraz umiejętnie kroimy w plastry awokado (tniemy dookoła pestki, tak aby powstały pierścienie). Układamy na talerzu naprzemiennie pomidor, ser, awokado, dodajemy całe bądź połówki oliwek i posypujemy słonecznikiem (nie za dużo). Rwiemy liście bazylii i posypujemy potrawę. Sprasowany czosnek mieszamy z oliwą i polewamy potrawę, używając łyżeczki, co pozwoli nam rozprowadzić dokładnie czosnek na całej potrawie. Lekko pieprzymy i solimy. Troszkę schłodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z tuńczykiem jest wiele opcji, ale czym majonez zastapić? można do chudego jogurtu dodać łyżeczkę majonezu dla smaku? bo z samym jogurtem może nie za bardzo smakować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dla mnie odpada nie lubie awokado i sera mozzarella, za czarnymi oliwkami zreszta tez nie przepadam :) w sumie ja malo co lubie z \"egzotyki\", chociaz np. kuchnia grecka - mniam! bylam w zeszlym roku na Krecie i zakochalam sie w tamtejszym jedzonku, a co dziwniejsze jadlam, jadlam i nic nie przytylam :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
ja wole zamiast mozzareli Fete light -kroje w kostke do tego salta pomidor swwiezy ogorek i winegret i sie mozna najesc mozzarella jest dobra do zapiekanek ja tych babeczek na slono nie robilam a majonez uzywam light winiary-on jest wydajny ,do salatki duzo nie trzeba -ostatni jogo majo kupilam ale mi nie smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
majonez light, fajnie, zakupię więc też znalazłam tez przepis na fajne danie które pasuje pod pierwszą fazę, trzeba tylko na fasolkę szparagową świeżą poczekać, chyba że można by spróbować w wersji z mrożonką, skłądników jest na cały gar, można zrobić mniej Składniki: - 1 kg fasolki szparagowej, - 5 dużych, dojrzałych pomidorów, - 3 ząbki czosnku, - 10 małych, białych cebulek, - 4 łyżki oliwy, - kilka łodyżek tymianku, - sól, pieprz. Jak przyrządzić? 1) Z fasolki usuwamy końce i dzielimy strączki na pół. Pomidory nacinamy od góry krzyżykiem i odcinamy od dołu rdzeń. Wkładamy je na chwilę do wrzątku (nie dłużej niż 1 min.). Gdy nieco ostygną ściągamy skórkę, kroimy na pół poprzecznie i wyrzucamy pestki.. Dzielimy na drobne kawałki. Czosnek rozdrabniamy. Cebulki obieramy i dzielimy na ćwiartki. 2) Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulki i lekko je rumienimy. Dokładamy pomidory i smażymy razem kilka minut. Wrzucamy fasolkę, czosnek i otarty z łodyżek tymianek. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. 3) Dusimy pod przykryciem ok 20 - 30 min. na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Mozarelli w sumie nie jadłam jeszcze chyba ;) w sałatce w sumie można go zastąpić feta light, na pewno łatwiej ją dostac w sklepie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
fajny przepis-mozna by z mrozonka ja sie lata nie moge doczekac bedzie tania cukinia ,papryka to bedzie mozna fajne jedzonko robic mozzarella jest gumiasta surowa a jak sie ja pokroi w plasterki i na zapiekanke polozy to lepiej smakuje niz zolty ser ja lubie fete light-jest chuda a mozzarella ma wiecej tluszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość calvinkleins_gurl
czasem potrafie nic nie zjesc..lecz przychodza takie dni ze spustoszylabym cala lodoowke;/.. wiem za samo glodzenie sie nic nie da jesli proces matabolizmu bedzie nadal przebiegal powoli.. pozatym mam kilka znajomych ktore juz pzrez to tarfily do szpitala.. probowalam nawet zwracania pokarmu, dzieki czemu przez nawet nastepny dzien nie bylam glodna i dlugo potrafilam nic nie zjesc, ale nielubie tego i nie mozna przeciez w nieskonczonosc wymiotowac..bo sie popadnie w bulimie....aj;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do osoby powyżej -> myślę że masz już poważny problem wróciłam z zakupów, juz wiem, gdzie mogę jeździć po warzywa, całkiem niedaleko od miejsca w którym mieszkam, znalazłam nieduży bazar kupiłam składniki do sałatki z tuńczykiem, łącznie z majonezem light, kupiłam też szpinak i foremki, wypróbuję jutro ten przepis na ciasteczka teraz szybka kapusta na krótko której resztę jeszcze miałam w lodówce i pędzę po dziecko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam po południu rowerek dziś zaliczony obowiązkowa godzinka nawet dzieciątka moje =] się przyłączyły i dobrze bo ruchu u nich też nie za wiele a tak wogóle idzie dobrze co widać poniżej dziś mam gości w domku także czasu za bardzo nie mam zajrzę może wieczorem miłego popołudnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
alexandria ---> gratuluje 7 z przodu 🌻 🌻🌻 ja na na swoja 5 z przodu musze jeszcze niestety poczekac, ehhh dziewczyny jak to jest z tym zoltym serem, bo doczytalam ze mozna np. cheddar i ser zolty light, ale teraz tak : cheddary sa rozne, ja kupuje taki co ma 15% tluszczu wiec jak - mozna? no i ile tego sera moge zjesc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
ja kupuje ser Hit z Ryk on ma 13 procent to ten twoj moze byc -a ile to nie mam pojecia ja rzadko kupuje zolty ser Alexandrio-gratuluje spadki wagi wrocilam z zakupow -ale oni oszukuja w marketach-skusilam sie na salate bo byla po 0,99 a jest taka malenka ze na rynku bym kupila takie dwie w cenie jednej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tola --> z tymi marketami to swieta racja trzeba miec oczy dookola glowy! a co do sera, to jak zjem 2 razy w tyg. po 3 cieniutkie plasterki to nie powinno byc zle, co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
spokojnie sbeach mozesz jesc tyle sera-ja po kolacji-zrobilam sobie salatke sledziowa:sledzie marynowane,czerwona cebula,groszek i ogorki kiszone ale cos mnie niebezpiecznie ssie -ale musze dac rade

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×