Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcinaboliząb

ząbek - pomocy!

Polecane posty

Gość marcinaboliząb

cholernie boli mnie ząb - dolna szóstka - zbiera sie ropa i zgrubiały mi węzły chłonne , całą noc nie spałem, nic nie jadłem oprócz pyralginy, ale i to mi już nie pomagało, więc poszedłem do szpitala (mam blisko) do chirurga szczękowego, który po obejrzeniu ząbka zapisał mi ketonal na ból, a na proźbę o antybiotyk wyśmiał mnie mówiąc, że w taką pogodę tylko od niego spuchnę... teraz jem ketonal, ale pigułka 100mg pomaga na 2-3h a potem ból wraca... miałem jeść 2 na dobe a jem 2 na 6 godzin... ile można jeść tego ketonalu na dobe, bo w ulotce nie ma dawki maksymalnej??? Czy antybiotyk naprawdę by nic nie pomógł???

hmm.... a tego zeba nie trzeba przypadkiem usunac? co to za lekarz ktory przeisal tylko srodki przeciwbolowe?;/ przy ropie i tak na niewiele sie zdaja. idz do innego lekarza

Gość marcinaboliząb
hmm... on powiedział, że to do leczenia jest... PS a jak by mi go chcieli wyrwać, nawet pod potrójnym znieczuleniem to bym chyba zwariował! ja go nie moge jezykiem dodtknąć!!!

Gość marcinaboliząb
czy możliwe żeby aż tak napierdzielał ząb??? gdzie są granice bólu zęba?? czy może być gorzej??? (na filozofię mi się zbiera od tego bólu)...

Gość idź do stomatologa
prywatnie rzecz jasna!!!!!!!!!!! i to biegusiem

Gość akunia
skoro masz rope to znaczy ,ze jest stan zapalny.ten chirurg to chyba kretyn!nie czekaj ,idz do dentysty z bolem musza cie przyjac.jestem pewna ,ze dostaniesz antybiotyk.przeciez sie wykonczysz.nie ma zmiluj samo nie przejdzie.wal do dentysty.

Gość marcinaboliząb
nie mozna chyba (na logike) wyrywac zeba z ropa pod spodem, bo sie do krwi dostanie, prawda? trzeba rope zlikwidowac, ale chyba nie ketonalem, tylko antybiotykiem... zaraz pojde do prywatnego jakiegos... dzieki za wsparcie

idż do dentysty przepisze antybiotyk zeby pozbyć sie stanu zapalnego i potem leczenie a jak nie to wyrwij \"chwasta\"

Gość akunia
dostaniesz antybiotyk na bank.to juz nie jest Polska 19wieku.idz koniecznie ,bo mi sie doslownie łzy same cisna jak czytam co piszesz.toz to horror taki bol zeba.ketonal tu nic nie da.trzymaj sie.

Gość idź do stomatologa
moim zdaniem tez da antybiotyk powodzenia

Gość marcinaboliząb
Byłem! - bardzo miła pani była ;) dała mi antybiotyk, prześwietliła i dostałem... igłę żebym sobie przekuł sam bombel z ropą - co już zrobiłem, jest może troche lepiej ale jeszcze tam coś siedzi w tym bomblu... najważniejsze że odzyskałem wiarę w sadystów, tzn w dentystów ;) PS czy picie szałwi jest wskazane na rope?

Gość marcinaboliząb
bąbel chyba powinno być...

Gość idź do stomatologa
moze plukaj jedynie szalwią? dalabym Ci septosan bo mam pod dostatkiem w domu :D ciesze sie ze trafiles do kogos z glowa na karku zdrowka

Gość aaajaaa
Zamiast szałwii zakup sobie dentosept. Taki srodek do plukania :)

Gość majsterklepka
Dentosept albo szalwia sa dobre ;) a Ty nie masz czasem zapalenia okostnej? :o ps.ja się nie znam tylko wiem ze tak mzoe być..:o

Gość majsterklepka
.........aaaaaaaaaaa co Ci ta pani zrobiła? mozesz nam powiedziec dokladnie???;):P

Gość marcinaboliząb
a to już nasza tajemnica ;) Dentosept spróbuje jutro dostać, o ile dożyję ;) Wiem że może być jeszcze "suchy zębodół" i "zgorzel gazowa" - kolejne dwie hipotezy do sprawdzenia ;) jeszcze raz dzięki wszystkim za zainteresowanie pozdrawiam

Gość majsterklepka
ale to musialeś chyba z tym czekać, bo tak od razu się takie coś nie robi przeciez... no, miłych..;)

Gość majsterklepka
ech...nie ma to jak fajny dentysta .....p(ł)ci przeciwnej..oj kors :classic_cool:.... ten kontakt osobisty to jest jednak niezastąpiony 😭 ....mi rwali zęba jak przyjechal kiedys prez.Clinton do Polski... ok, juz nic nie mówię...