Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważne pytanie...

Jesteście za aborcją, kiedy ciąża jest wynikiem gwałtu?

Polecane posty

Gość ważne pytanie...

Jestem zagorzałą przeciwniczką aborcji i uważam, że usuwanie ciąży, to usuwanie dziecka, czyli morderstwo, ale ostatnio zmierzyłam się z tym problemem, bo mam w rodzinie kuzynkę, która zaszła w ciążę będącą wynikiem gwałtu i teraz chce usunąć. Co o tym myślicie? W sytuacji gwałtu jesteście za prawem wyboru?

Gość orewpoiuhvph
ja bym nie mogła wychowywać dziecka swojego kata....

Gość jak dla mnie
Ja urodziłam.Nie było mi łatwo podjac taka decyzje,ale moje przekonania mi nie pozwoliły usunąć.Sumienie by mi spokojnie zyc nie dało.Teraz moja córeczka ma 3 latka,jest cudowna i kochana.Kocham ja bardzo.Nie obwiniajcie dziewczyn,które chca usunac,bądz usuneły ciaze z gwałtu!!To jest najkoszmarniejsze przezycie jakie moze spotkac kobiete.Potrafie zrozumiec jesli decyduja sie na aborcje:(

w takim przypadku jestem zdecydowanie za, ponieważ: a- próbowano mnie zgwałcić - gwalt to przemoc wiec nie rozumiem dlaczego dodatkowo musialabym byc zmuszona do bycia inkubatorem (to tak a propo checi zaostrzenia obowiazujacych przepisów) b- mam problemy ze zdrowiem i o dziecku mogę sobie póki co pomarzyć więc nie zamierzam rodzić dziecka poczętego na wskutek przemocy, tylko \"swoje\" tzn poczete swiadomie i chciane c- balabym sie ze gdybym zdecydowala sie urodzić i oddac do adopcji to przez 9mies zmieniłabym zdanie (wiadomo - hormony robia swoje) a potem bym tego żalowala - byl kiedys o tym temat w Rozmowach w toku - o matkach dzieci z gwałtu, ktore pomimo matczynej milosci nie moga zapomniec o gwalcie i dziecko im o tym przypomina

Ja w sumie nie potrafię się określić, myślę że na to pytanie może odpowiedzieć tylko dziewczyna którą to spotkało... Powiem tylko, że w takim przypadku kobieta powinna mieć prawo wyboru.. czyli w sumie jestem za...

Gość również jestem ZA

Gość do autorki topiku
powiedz mi czy ty nie masz co robic? Musisz zakładac takie prowokujące topiki?

Gość ////////////////
Ważne pytanie...Skoro jesteś przeciwnieczką, to dalcego dwie ciąże usunęłaś? Przeciez nikt Cię nie zgwałacił...

Gość Gerii
jest to zgodne z obowiązującym prawem i ma prawo usunac taką ciążę, nikt jej nie moze zmusić do urodzenia tego dziecka, bo wtedy to byłaby podwójnie skrzywdzona przez brutalne zycie, nie zazdroszczę, jeżeli bedzie chciała usunąć to jestem w stanie w pełni zrozumiec jej decyzję, i nikt z nas nie powinien potepiac tej decyzji, i owszem jestem nie za aborcją ale za prawem do aborcji w wyniku gwałtu, jak najbardziej jestem za