kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 jestem 4 dni po okresie ... czy moglabym zajsc w ciaze teraz ( 4 dni po okresie ) ???? Prossze odpiszcie bo to dla mnie bardzo wazne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiscie ze moglas Napisano Kwiecień 29, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 prosze o wiecej opinii.... i jakie moge miec objawy ciazy i kiedy moje je miec... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka3693 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 A wiec kasienko2391... objawy ciazy wystepuja dopiero po jakis 5 do 6 tygodni od zaplodnienia... zaczekaj jeszcze jakies 2 lub 3 dni... jesli nie bedziesz miala okresu ( a do tej pory mialas go regularnie) to najlepiej kup sobie test ciazowy... pozdrawiam...:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 a ile dni po zaplodnieniu moge zrobic test ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka3693 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 test robi sie tak 6 dni po terminie miesiaczki ( 6 dni po dacie w ktorej powinnas miec okres) ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 W ciążę można zajść - szczególnie, jesli nie zna się swojego cyklu - a 4 dni po miesiączce to praktycznie najlepszy czas przy cyklach 25-30 dni.Test zrobiony w 3 tygodnie po współżyciu powinien być wiarygodny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Zakładając, że miesiączka trwa ok 5 dni, to 4ty dzień po niej daje 9 dzień cyklu. Jesli był to 4 dzień cyklu, to ciąża możliwa tylko przy cyklu bardzo krótkim (ok 24-27 dni) - ale nigdy nie wiesz ile trwa cykl - aż się nie zakończy.. organizm to nie zegarek a kalendarzyk można o kant tyłka rozbić.Co do objawów - sa osoby, ktre maja tylko dwa - zanik miesiączki i poród - a sa i takie, które odczuwają bóle i mylą je z nadchodzącą miesiączką - później okazuje się, że miesiączki nie ma a test jest pozytywny (bóle z rozciągania macicy). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 czyli jest duze prawdobodobienstwo ze jestem w ciazy??? :D bo jezeli tak to sie bardzo ciesze bo dziecko to najwiekszy skarb swiata :) dziweczyny prosze ... piszcie wszystko o ciazy ( np. w 1 i 2 miesiacu jak sie czujecie .. co sie zmienia w was.. czy jecie wiecej i kiedy widac juz brzuszek :D ) piszcie prosze bo jestem ciekawa :) buzZzZziole :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 nikt nie odp i nie podzieli sie ze mna wiadomosciami ??? :D prosze piszcie :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekstaska69 Napisano Kwiecień 29, 2007 idz do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekstaska69 Napisano Kwiecień 29, 2007 idz do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jacccccccccccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 nie zajdziesz w ciążę 4 dni po okresie. to bzdura. Owulację masz około 13 dnia cyklu, więc nie licz na zapłodnienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Bzdurą jest szablonowe zakładanie, że cykl kobiety jest matematyką. Czytając o sposobie działania kobiecego organizmu mozna się wiele nauczyć a rozsiewanie bzdur treści powyższej powoduje, że internet jest pełen fałszywych treści, które nierzadko kończą się niechcianą ciążą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaccccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 trochę się wyedukowałam, chodząc po lekarzach i starając sie o dziecko. Cztery dni po okresie jest niemożliwością! Chyba że ktoś ma super krótkie cykle. Bzdury piszesz, koleżanko przede mną, powtarzam, bzdury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 jaccc... proponuję doedukować się nie trochę, jak napisałaś - ale porządnie.napiszę w wielkim skrócie:Owulacja ZASZE wypada na 10-16 dni przed okresemOwulacja NIGDY nie występuje w 1 i tym samym dniu (koleżanka powyżej nie napisała jak długie ma cykle).Ja miewam cykle długości 35-37 dni i faza lutealna jest względnie stała u jednej kobiety. ZAWSZE. W związku z cyklem 37mio dniowym owulację miewam 20-21 dc, bo moja faza lutealna wynosi 15-16 dni.To nieprawda, że owulacja zawsze wypada w połowie cyklu - są dziewczyny, ktre mają cykle trwające ok 40 dni, wówczas u Nich owulacja wypada na okres 40 dni - stała liczba między 10 a 16.Nie wierzysz? Widocznie to Twoje \"trochę\" to dosłowne TROCHĘ. Każde wiarygodne źródło informuje o tak podstawowych rzeczach, jakie opisałam powyżej -proponuję poczytać bo od niewiedzy jeszcze gorsze jest sianie błędnych informacji na forach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaccccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 nie mam zamiaru się z toba sprzeczać na tym poziomie. Nie masz racji i tyle. Każdy ginekolog ci to powie. a twoja teoria sie nie sprawdzi w praktyce. i w tym cały ból Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaccccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 rozsiewasz głupoty po internecie, a dziewczyny sie będą nakręcać, a potem płakać jak przyjdzie @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Mój ginekolog nawet nie musi interpretować moich wykresów, koleżanko, bo sama to robię a mimo to zanoszę je na każdą wizytę.I powtórzę jeszcze raz - świecisz niewiedzą - to nie jest grzech - ale nie siej niewiarygodnychifnormacji - odsyłam do podręcznika \"Biologia, klasa 5\". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaccccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 mam doktorat z medycyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaccccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Jasne, a ja jestem Święty Mikołaj.Proszę, oto Twój doktorat z medycyny! Strona medyczna :)http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/kiedy-kobieta-jest-plodna-48.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 \"Faza niepłodności względnej. Dlatego nazywa się względną, ponieważ długość tej fazy nie jest stała. W przypadku krótkich cykli miesięcznych wzrost komórki jajowej rozpoczyna się tak wcześnie, że faza płodności może zaczynać się już pod koniec miesiączki. Dlatego jeśli kobieta ma krótkie cykle stosunek odbyty w trakcie miesiączki może być płodny. Jeśli kobieta ma cykle normalne (taka norma to około 28 dni odstępu między miesiączkami) wtedy stosunek płciowy odbyty w czasie miesiączki jest niepłodny.\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 boze .. dziewczyny nie moge was zrozumiec... jestem 4 dni po okresie.. wczoraj w sobote kochalam sie z chlopakiem i doszlo do wytrysku (w srodku)... okres mam co 29 dni ... okres dostalam 18 kwietnia i trwal rowny tydzien.. CZY MOGE BYC TERAZ W CIAZY?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jacccccc Napisano Kwiecień 29, 2007 no to teraz napisałaś precyzyjnie. Nie cztery dni po okresie, tylko cztery dni po zakończeniu okresu. To zasadnicza róznica. 7+4=11. W jedenastym dniu cyklu mozna zajść w ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Jak najbardziej. To był Twój 10 dzień cyklu. Jeśli i ten cykl będzie trwał 29 dni, to można założyć, że owulacja odbywa się u Ciebie między 13 a 19 dniem cyklu.Ale nie dowiesz się, czy i ten cykl będzie trwał 29 dni, do czasu aż się nie skończy. Test zrób najlepiej ok 3 tygodnie od ostatniego stosunku. Powinien być wówczas wiarygodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Nie 10 tylko 11 dc, pomyliłam się - czyli szanse są bliżej, niż dalej - dokładnie tak jak pisałam na początku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasienka2391 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 dziekuje ngLka > mam nadzieje ze bobasek sie udal :D a czy moglabym zrobic test ciazowy tydzien po zapldnieniu bo nie moge sie doczekac zeby sie dowiedziec czy jestem w ciazy???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ferry 0 Napisano Kwiecień 29, 2007 ngLka, jestem chyba w identycznej sytuacji, co kasienka. Stosunek miałam w 11 dc, owu, według tempek i śluzu w 16. Dzisiaj powinien być okres, a go nie ma... Jeśli cykl się wydłuży, to czym, oprócz ciąży, może być to spowodowane? W tamtym cyklu owu miałam w 28 dniu i miesiączka przyszła jak w zegarku 14 dni później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 29, 2007 Zrobić możesz ale niekoniecznie test powie prawdę :-)Znaczy: test pozytywny powie prawdę a negatywny niekoniecznie.po pierwsze nie wiesz, kiedy doszło do zapłodnienia (jesli dosżło, bo w 1 cyklu masz tylko ok 40% szans na ciążę, jeśli trafiłaś w dni płodne). Może do niego dojść nawet 4-5 dni po stosunku. Po drugie do zagnieżdżenia dochodzi między 5/6 a 12 dniem od chwili zapłodnienia i dopiero wtedy rozpoczyna się produkcja hCG wykrywanego przez domowy test, tzw \"sikaniec\" :-) Hormon potrzebuje jeszcze kilku dni na wzrost, by być wyrytym przez test.Lepiej poczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach