Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka2391

Czy mogę zostać mamą ??? Prosze wejdźcie i odpiszcie

Polecane posty

ferry ty to masz dobrze . bo ja lepiej nie bede wspominala swojego wieku > ale cos ... zyje dalej z kochanym bobaskiem w brzuszku mam nadzieje :D

No nie wiem, czy mam dobrze, bo ta ciąża byłaby szokiem dla wszystkich, łącznie z głównym zainteresowanym. Jego rodzina mogłaby mnie przekląć, wykląć i skląć na czym świat stoi.

Nie wiem jak facet może być zszokowany? Logicznym jest, że współżycie bez zabezpieczenia = możliwość ciąży.Może zacznj z Nim o tym po prostu rozmawiać?

ngLka, nie w tym rzecz, to nie jest nieodpowiedzialny gówniarz, ale nie będę wdawać się w szczegóły, bo forum nie jest do tego odpowiednim miejscem.

ngLka, nie w tym rzecz, to nie jest nieodpowiedzialny gówniarz, ale nie będę wdawać się w szczegóły, bo forum nie jest do tego odpowiednim miejscem.

Ok.Gwoli sprostowania - nie zakładam wcale, że to nieodpowiedzialny gwniarz. Zakładam tylko to, że faceci mają ograniczoną możliwość zaglądania w przyszłośc, czyli w konsekwencje swoich czynów, dlatego trzeba z Nimi rozmawiać o tym, co będzie.Nie chcez - nie pisz - bo nie o to chodzi.

ngLka >> a moze ty mi podsuniesz jakiś pomysł.... jak powiedzieć rodzicom aby nie byli bardzo wkorzeni i zli na nas .... Żeby przez parę następnych miesięcy nie mówili : \" Jesteście nieodpowiedzialni...i w dodatku za młodzi na dziecko \" . Ja jestem innego zdania ... mysle ze jezeli para ma pieniadze na utrzymanie dziecka i ma dzie mieszkac to nie ma jak dla mnie problemu w tym... Tylko to rzeba jakoś wytłumaczyć rodzicom... Ale jak??? pomóżcie :(

w moim przypadku szkole moge skonczyc pozniej ... a moj chlopak da sobie rade ... Poprostu kochamy sie i jak ktos mowi nam ze dziecko moze poczekac to my wtedy mowimy ze nauka moze poczekac... My tak chcemy strasznie tego dziecka.. ale tez nie chcemy sie klucic z rodzicami...

Kaiseńko - niestety wiele Ci nie pomogę, bo nie mam podbnego problemu - moi by się bardzo cieszyli.Na Twoim miejscu zastanowiłabym się DLACZEGO byliby źli? Jeśli jesteś na Ich utrzymaniu, to Im się nie dziwię - myslę, że mogliby mniej okazać swoje niezadowolenie, gdybyś im pokazała zawczasu, że umiesz o siebie zadbać (np znajdź pracę).

Gość ivcia30
ferry, boze, ale mnie pocieszyłas, ja tez sie staram o dziecko, a sytuacja moja... no coz... bardziej skomplikowana byc nie moze. nie napisze na forum, bo zjedliby mnie tu wszyscy zywcem, ale postanowilam sie nie przejmowac gadaniem ludzi, a dziecka pragne, bo kocham mojego faceta.

ivcia, to chyba mówimy o tym samym... Jutro testuję (o ile nie dostanę okresu), a dzisiaj miałam cholernego stresa w durnej aptece, łypałam na boki, czy nie wejdzie ktoś znajomy

Temperatura spadła (36.58), więc pewnie nie jestem w ciąży - chyba nie ma sensu robić testu - ale okresu nadal nie ma :O

kasienka, a kiedy masz mieć okres? Przypomnij mi... Mierzysz tempki regularnie?

Gość ivcia30
ferry, oj moja sytuacja chyba bardziej skomplikowana niż twoja. ale nie chce się licytować tutaj. chociaż mój nie jest żonaty. jeśli twoja tempetarura spada, to nie zaciążyłaś. juz to przerabiałam, niestety :-(

ferry > @ powinnam dostac około 16 maja .... temperaturke nie mierze ale jak teraz codziennie rano sie budze to glowe mam gorącą... kurcze starsznie chcialabym zrobić ten test jak najszybciej aby wiedzieć juz czy jestem w ciaży czy nie...

Gość ivcia30
kasieńka, teraz temperaturę masz wysoką, bo to druga połowa cyklu. zawsze tak jest. jesli nie spadnie w dniu okresu spodziewanego lub po, wtedy są podejrzenia do ciąży. teraz staraj sie nie nakręcać.

Gość ivcia30
ja nteż czekam na okres, tzn. kochałam sie 4 dni po okresie i chcialanbym byc w ciąży, ale juz pare razy sie rozczarowałam, więc...

ivcia 30 > ja tak samo kochalam sie 4 dni po okresie...i tez czekam .....A kiedy zamierzasz zorbic teścik?? bo mnie juz nerwy biora jak sie za niedlugo nie dowiem czy jestem czy nie...

dziewczyny jezeli zrobie test za np. 2 tygodnie to chyba powinnam pozniej udac sie do ginekologa bo wole sie upewnić ( gin. lepiej mi powie :) ) ..... A u was jak dziewczynki ???

kasienka, nie mam po co, skoro tempka spadła. Szkoda marnować testu, w tamtym cyklu (a trwał 41 dni! :O ) zrobiłam aż 4. Zobaczę, co będzie jutro.

Ksieńko - powinnaś odczekać do ok 4 tygodni po zapłodnieniu z tym pójściem do ginekologa - wcześniej USG może nic nie wykryć.

ferry - który to dzieńwyższych tempek?

a warto zebym zrobila tescik w dniu kiedy powinnam dostac @ ???? czy lepiej zebym poszla do gina ???

Kasieńka - jeśli okres nie nadejdzie, to możesz zrobić :)

Zaczęło mi się plamienie, więc na 100% nie jestem w ciąży. Moje ostatnie tempki (zaokrąglam, np. tam, gdzie powinno być wg termometru 36.87, wpisuję 37). 29 dc: 36.90 30 dc: 36.90 31 dc: 37.00 32 dc: 36.58