Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka2391

Czy mogę zostać mamą ??? Prosze wejdźcie i odpiszcie

Polecane posty

Kasieńka - do ginekologa, owszem.Ja tylko piszę, żebyś nie nastawiała się od razu na to, że zobaczysz dziecko na USG.Lolka - skoro bierzesz tabletki, to w ciąży nie będziesz.

Gość zrozpaczona lolka
ale słyszałam ze i tabletki zawodza... biore je (cilest) juz od miesiecy.... znowu, bo kiedys brałam kilka lat, potem miałam dłuzsza przerwe i nie brałam, teraz od kilku miesiecy znowu je biore....czasem sie zapomni jedna lub dwie z opakowania :(( ale sporadycznie... :)), od niedzieli zaczełam nowy listek... wiec chyba wszystko bedzie ok i nie 'wpadłam'...???

Gość Ewa1997
Czemu nie? A mało to osób na tym forum wpadło na tabletkach, w tym na Cileście?

Kasiu ,zanim zaszłam w ciąże poszłam do gina,poniewaz chciałam sie przygotowac do ciązy, Wazne było aby Pani doktor mnie przebadała ,zrobiła cytologie,porobiłam wszelkie przydatne badania. Tak było w mojej pierwszej ciązy i tak jest i teraz,staram sie o bobaska i zanim zaczełam sie starac zrobiłam dokładnie to samo.Przeciez lepiej zapobiegac niz leczyc.

bydziubelka > dzieki za wiadomości > lepiej wiedziec wiecej niz nic ;) Dziewczyny gdzyby nie wy to ja bym nic nie wiedziala :D jestescie kochane ... i trzymam kciuki za wasze bobaski i za was same :*

Kasiu tez trzymam kciukasy za Ciebie . DZis mam termin miesiaczki ,ciekawe czy dostane ,rwa mnie piersi i boli brzuch ,najsmutniesze jest to ,ze to moje zwykłe objawy okresu:(

dziewczyny co do tabletek anty to powiem Wam szczeze ,ze nadaja sie one wylącznie dla osob bardzo systematycznych i obowiazkowych. Wazne jest to aby nie zapoominac o braniu regularnie ,nie mozna sobie pozwalac zeby zapomniec o jednej lub dwoch. Moze lepiej zalozyc sobie spiralke???? Kiedys bralam cilest ,nigdy nie zapomnialam o wzieciu tabletki ,wystarczy sobie nastawic komorke i problem z glowy.

bydziubelka > trzymam za ciebie kciuki i nie poddalaj sie > moze akurat sie uda jesli niedostaniesz @ ... Dziewczyny te co byly w ciazy lub te co duuuuuzo wiedzia o ciazy to piszcie ;) PoZdRaWiaM WsZyStKie KoBiEtKi :*:*

Gość zrozpaczona lolka
ngLka... myslisz? :] :/ mam nadzieje, ze i tym razem mnie nie zawiodły...

Lolka - wskaźnik Pearla mówi o tym, że 1 na 1000 zachodzi rocznie przy stosowaniu tabletek. Co daje jedną na około 13000 kobiet stosujących TYLKO tabletki i współżyjących przez cały cykl BEZ PREZERWATYWY.Musiałabyś mieć cholernego pecha, by zajść akurat jak stosujesz gumkę, co mnie również zdumiewa - po co gumka jak są tabletki... ale to nie moja sprawa - fakt jest faktem - idź, zagraj w totka i zobacz jakie masz szanse zgrnięcia pełnej puli. Podobnie miałabyś z ową gumką, nieszczęśliwie pękniętą - przy tabletkach.Jeśli zapomniałaś 1-2 tabletek to ryzyko oczywicie się zwiększa - ale nie na tyle, by siedzieć i gryźć paznokcie z nerwów.Nawet para starająca się o dziecko i współżyjąca w dni płodne - nie ma większych szans na ciążę w 1 cyklu - niż 40%

Gość zrozpaczona lolka
ngLka... jak czytam Twoje odp... to jestem szczesliwa :] ale i tak bedzie to NAJCIEZSZE moje 21 dni... w sumie nigdy mnie ten cilest nie zawiodł, ale i tak mam jakies obawy....:/ wiem jak to jest z toto-lotkiem...czasem cos puszcze... :] ale jakos tym razem.... sie boje :/ mam nadzieje, ze tym razem tez bedzie ok..tak jak piszesz... pocieszyłas mnie :] i mam nadzieje, ze sie nie mylisz... :] dziekuje Ci bardzo... za słowa otuchy...ale pozyjemy...zobaczymy... nie moge sobie pozwolic teraz na baby... własnie sie przeniosłam do innego miasta... mam fajna prace... itp... te 21 dni.... to najgorsze w moim zyciu...

Witajcie dziewczyny:)) dzis zrobilam test ,Boze nawet nie wiem czy płakac czy sie cieszyc. Najpierw myslalam ,ze negatywny ,ale za chwilke pojawiła sie bardzi słabo widoczna druga kreseczka. Pierwsze co to pomyslalam ,ze nie jestem ,ale wczytalam sie w test i napisali tam ,ze nawet bardzo słabo widoczna oznacza ciaze:))

nie wierze w to co sie stało,brzuch nadal mnie boli ,achhh dziewczyny czy to prawda/??

Cieszz sie ;) ja tez sie ciesze :D Napewno ta 2 kreseczka jest na tescie i oznacza ciąze :) Zazdroszcze ci :D:D hehehe Pozdrowienia dla ciebie i bobaska :*:*

dzieki Kasiu ,narazie to jeszcze z szoku nie wyszłam . W poniedziałek pobiegnę do gina ,myślę ,ze to jakies dwa tygodnie. echhh miałam przeczucie ,ze uda sie za pierwszym razem.:))

kurcze ... kupilam test ciazowy.... i boje sie ze wyjdzie negatywny :( Ale jest malutkie światełko nadziei :) jutro zrobie rano 1 test i jezeli wyjdzie negatywny to poczekam do dnia kiedy powinnam dostac @ i zrobie 2 test w tym dniu :D Ale mam nadzieje ze nie bede musiala robic drugiego testu bo mysle ze na pierwszym wydzie ciaza ;) Pozdrowionka :*:*

kasienka, nie rób testu przed okresem, bo często jest tak, że dochodzi do samoistnego poronienia, po co ci ten stres?

;(;( zrobilam dzis raniutko test - modlilam sie aby byy 2 kreski ale na darmo ;( wydaje mi sie ze juz nie mam po co czekac do nastepnego testu bo juz sie zalamalam i nie wiem co robic dalej.........

hej laseczki:) Kasiu chyba troszkę za wczesnie zribiłas ten test . Tez sie bałąm zdobic ,czekałam do dnia pojawienia sie miesiączki i zrobiłam . Wyszedł pozytywny ,ale nadal w to nie wierzę ,ciżgle mam wrazenie .,ze za chwilę dostanę okres. W poniedziałek pojde do gina,mam nadziję ,ze bedzie mogł juz stwierdzic ciaze. Kasiu nie stresuj sie i zaczekaj do miesiaczki a jesli nic z tego nie wyjdzie ,nie załamuj sie , uda sie nastepnym:))

czy moze wyjsc mi teraz na tescie ze nie jestem w ciazy a w dniu @ jak zrobie test ze jestem w ciazy????? boje sie i jestes zmartwiona :(

KASIU dlatego na kazdym tescie pisze ,ze najlepiej najwczesniej wykonac go w dniu spodziewanej miesiaczki. Narzie nie masz sie masz sie czym martwic,poczekaj do miesiaczki a pozniej zrob tEST. Nawet jesli bedzie negatywny to nie rozpaczaj tylko sprobuj w kolejnym cyklu,Wejdz sobie na ta stronke ja w ten sposob zaszłam.http://piekielko.info/kalendarzyk/

kurcze dziewczny jak wiecie jeszcze wiecej o ciazy to piszcie ;D Mam problem :( W sumie lepiej dla mnie i dla mojego partnera.... Moj chlopak ma propozycje o dobrze platna prace na poltora miesiaca w norwegii - myslelismy nad tym ze pieniadze sie przydadza na dzidzie jezeli jestem w ciazy ( to sie okaze 16 maja jak zrobie test ).... i potrzebne bylyby nam te pieniadze ... lecz ja nie chce sie z nim rozstawac na tyle ... kiedys sie nie widzielismy przez 2 tyg. i przez ten czas nie moglismy bez siebie juz zyc .. a co dopiero 1,5 miesiaca :( nie wiem co powiedziec....w sumie on jedzie do tej pracy na 10000% lecz nie wie dokladnie kiedy ale na pewno gdzies na wakacjach lub w czerwcu... W sumie ciesze sie ze chce zarobic na dzidzie ale boje sie o niego i nie chce przeteskniec tyle za nim...Boje sie ze moze pozna tam jakas panne i .... poprostu az mi sie chce plakac :( poradzcie mi ... co powinnam zrobic.... :(

Kasiu to trudna decyzja,moze poczekaj najpierw na wynik testu ,wtedy bedzie Wam łatwiej podjac jakąs decyzje. Moze faktycznie obcja zarobienia wiekszych pieniedzy jest kuszaca ,musicie sobie sami odpowiedziec czy potrzebujecie takiego zastrzyku finansowego. Pewnie jesli sie pokaze ,ze jestes w ciązy pieniazki sie przydadza ,ale........ Czy forsa zastąpi ci twojego chłopaka?? czy nie bedziesz sie czula samotna?? a moze wytrzymasz i zniesiesz to jakos ,wkoncu nioe wyjjezdza na stale. :))

no tak w sumie nie na stale ale dla mnie 1,5 miesiaca to duzo czasu bez niego.... az za duzo..... Pieniadze na pewno sie przydadzą bo jezeli nie wyjedzie i nie zarobi pieniedzy to bedziemy musieli byc na kosztach rodzicow..... Misiek obiecuje mi że będzie do mnie dzwonił codziennie .... ale jak dla mnie to za mało :( Napewno bede za nim tęskniła a on za mna i za dzidzią :) W sumie lepiej bedzie jak zarobi pieniadze aby dzidzia miala wszystko to co trzeba niż żebyśmy brali kasę od rodziców na dziecko ....

Gość zrozpaczona lolka
bydziubelka albo ngLka... Wy sie na tym napewno znacie... ja nie bardzo :/ jak to sobie obliczyc...czy mogłam faktycznie tego 'nieszczesnego' 1go maja 'wpasc'... od tyg spac nie moge... tak cofajac sie teoche 'w czasie'... 31.01 - 4.02 - miałam okres 4.02 - 24.02 (21 dni) - brałam tabletki (cilest) 27.02 - 3.03 - miałam okres 4.04 - 24.04 - brałam tabletki ok. 27.03 - 31.03 (lub 30.03 lub 1.04)..nie pamietam dokł...bo nie zapisałam - miałam okres 1.04 - 21.04 - brałam tabletki 24.04 - 28.04 - okres 29.04 - teraz (do 19.05) - biore tabletki ...i ten 'nieszczesny' 1go maja :/ :( prosze obliczcie mi wg tego kalendarzyka http://piekielko.info/kalendarzyk/ i napiszcie, czy faktycznie moge byc w ciazy czy nie...? oby nie... :( ps.a propo...jak to sie oblicza...? czas ostatniego cyklu... wpisuje sie 1wszy ??? dzień okresu? długosc cyklu... no własnie nie wiem... to jest stałe czy zmienne? ile? chetnie bym sie nauczyła to obliczac...ale jestem chyba 'za ciemna' :/ i nie mam siły myslec w tej chwili... pozdr.

Gość zrozpaczona lolka
acha... i czy te kalendarzyki płodnosci sa pewne? czy czesto zdarzaja sie 'niezgodnosci'? ktos ma jakies doswiadczenia? z gory bardzo Wam dziekuje!

Gość zrozpaczona lolka
http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=62&idnlek=168&menu=3 Warunkiem w miarę bezpiecznego stosowania leku jest ciągły nadzór lekarski, a także niepalenie papierosów w czasie zażywania leku. ...to mnie przeraza...bo pale...czasem wiecej, czasem mniej... roznie...czsem paczke dziennie, czsem 1/2 na dzien, czasem paczka starczy na kilka dni... no i piwko...moja słabosc... ma to jakies znaczenie? acha... i jeszcze jedno...czy skład wszystkich tabletek CILEST jest taki sam? czy to bez znaczenia czy w srode wezme te z soboty, czy w czwartek te z poniedziałku? moze pytania sa smieszne...ale... mnie nie smiesza... z gory b. dziekuje za odp! :*