Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ośka

Zastrzyki, implanty- ktoś ma doświadczenie z taką antykoncepcją?

Polecane posty

Gość Ośka

Drogie kolezanki... Mam 24 lata i szukam odpowiednej dla siebie metody antykoncepcyjnej. Niestety zaczynam mieć ograniczone możliwości... Po 5 latach brania pigułek moja wątroba jest w stanie fatalnym, spirali nie mogę założyć, bo jeszcze nie rodziłam, zresztą za jakieś 2 lata chciałabym miec dziecko- wiem, że spiralę hormonalną można wyciągnąć, ale wtedy ta inwestycja przestaje być opłacalna... W prezerwatywy, globulki itp. nie bardzo wierzę, to znaczy skuteczność jest dość niska no i komfort ograniczony. Myślałam o zastrzykach lub implantach podskórnych, czy któraś z Was ma doświadczenie z takimi \"gażdetami\"? Za wszelkie uwagi będe wdzieczna...

Implanty nie są dostępne na terenie PL.Spirali ne zakłada się dziewczynom przed pierwszym porodem, istnieje ryzyko uszkodzenia narządów (inna faktura szyjki i macicy niż po porodzie), dodatkowo nie zaleca się spirali w przypadku silnych krwawień i mocnych bóli przedmiesiączkowych.

Widzę,że koleżanka też ma wolne:D Zakładają,ale moim zdaniem konowały a nie porządni lekarze.Bywam u mirenowiczek i spiralek.Tam dziewczyny piszą,że w zasadzie jak się uprzesz to Ci ktoryś założy.

wiem, że zakładają, ale piszę, że nie zakładają mając na myśli normalnych lekarzy a nie łapówkowiczów, którzy za kasę są w stanie wyciąć nawet zdrową nerkę.Ujmę inaczej - ginekolog troszczący się o swoją pacjentkę - spitrai nie założy.Tak, też mam wolne :))

*Ujmę inaczej - ginekolog troszczący się o zdrowie pcjentki, która jeszcze nie rodziła - spirali nie założy.

Dokładnie. A wracając do zastrzykow - to straszne g...Poczatkowo jest oki,ale potem :(porażka,zwłaszcza,że coś tam się robi z endometrium, przestaje narastać,macica się jakby kurczy.Dokładnie nie znam medycznych terminow,ale dość,że na @ czekałam rok,wspomagając się lekami.

Gość Ośka
No to klops:) Pozostaje celibat...:) Żartuję oczywiscie, ale nie wiedziałam, ze zastrzyki to taki shit;/

Gość hewletta
no to moze plastry antykoncepcyjne? nie rozwalaja watroby a chyba dzialaja jak tabletki