Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cocainee

Studia za granicą - wchodźcie

Polecane posty

Gość Malaam
Dostalam sie wlasnie na studia w Londynie, UWL. Od dwoch lat pacowalam jako kelnerka i powiem szczerze, ze mam juz dosc. Studia sa drogie, ale staram sie o pozyczke studencka!! Zyczd wszystkim powodzenia. Mimo wielu trudnosci mam nadzieje, ze bedzie warto:)

Gość nie wrócilabym
Malaam gratulacje! a co będziesz studiować? czy musiałaś zdawać IELTS?

Gość Maalam
Hej!! International business with marketing!! Dostałam list, ze powinnam zdać właśnie ten test, co strasznie mnie dziwi Bo maturę napisałam bardzo dobrze!(bardziej martwilam sie o moj kiepski wynik z matmy) Od znajomych wiem, ze trzeba wybrać Sie do uni i porozmawiać z kimś z admissions i można to jakoś obejść:) A ty, jakie plany?

Gość nie wrócilabym
ja już na studiach, obecnie na 2 roku. ciężko jest ale powoli do przodu.siedzę właśnie nad kolejnym esejem i już mnie trafia:o

Gość Student@@
Fakt,eseje trzeba tu pisac non stop.Ciagle cos jest zadane- pozdrawiam,ja tez na 2 roku:)

Gość stokrotka121
Tak wiekszosc Uniwersytetow wymaga IELTS albo innego testu z jezyka. Ja rowniez aplikowalam na uczelnie w UK kilka miesiecy temu ale wciaz wymagali bym miala IELTS, nawet jesli na maturze mialam wiecej niz 70% z jezyka angielsiego. Jedna z moich znajomych powiedziala mi o pewnej firmie ktora ma kontrakty z wieloma uczelniami w UK. I jesli bede aplikowac przez nich to nie bede musiala martwic sie o IELTS. Wiec skorzystalam z ich uslug i teraz pomagaja mi rowniez w otrzymaniu o pozyczki i zorganizowaniu zakwaterowania. Jesli jest ktos z Was zainteresowany to tu sa linki http://www.ed-wise.com http://pl.ed-wise.com

Cześć! Czy ktoś się orientuje cenowo jak jest ze studiami między Kolumbią aż po Meksyk w tych krajach? Albo Australia wiem, że jest drogo, ale jak to jest ze stypendiami, trzeba mieć bardzo dobre wyniki w nauce czy każdy dostanie? Ale skłaniałbym się ku pierwszej opcji. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość Ke_Aiwa
Zapraszam na mojego bloga study-work-travel na blogspot, gdzie chętnie udzielę rad dotyczących studiowania bądź pracowania za granicą :) Dania, Chiny, Włochy, Australia, Turcja, Szkocja - w tych krajach żyłam, studiowałam i pracowałam, także troszkę doświadczenia już mam :)

Gość gość
Hej Ja właśnie zdecydowałam się na kurs w jednej z Akademii Sztuki i Design'u we Florencji. (Accademia d'Arte e Design Leonetto Cappiello) Od tego roku ruszyli z kursami dla obcokrajowców po angielsku, oraz z kursami, które również zawierają kurs języka włoskiego. Moim zdaniem ciekawa opcja, szczególnie na wakacje, bo mają kursy, które trwają też np. 1 miesiąc. Już nie mogę się doczekać!

Gość gość
Podpinam się pod temat i proszę o informację od ludzi studiujących za granicą. Ja dopiero za rok zdaję maturę ale chcę już teraz jakoś się przygotować a nie mam pojęcia od czego zacząć ,co studiowac i gdzie studiować. Proszę więc o jakieś podpowiedzi

Gość magraret666
Mój syn też marzy o studiach za granicą. Od zawsze interesował się chemią, chodził na dodatkowe zajęcia, kółka zainteresowań i teraz stwierdził, że na uczelni zagranicznej prawdziwie rozwinie skrzydła. Jest dopiero w 1. klasie LO więc trochę czasu jest, ale już teraz interesujemy się procedurami no i oczywiście kosztami… Znaleźliśmy ciekawy program - Adamed SmartUp. Jest tam masa przydatnych informacji i konkurs, w którym można wygrać stypendium na naukę za granicą więc warto wziąć udział.

Gość gość
nalezy pamietac ze w takim przypadku jak studnia za granica nalezy przetlumaczyc u tlumacza przysieglego dokumenty jak np. matura czy dochody jesli chce sie uzyskac stypendium. Tlumacz przysiegly slaskie http://www.arb-tlumaczenia.pl/ zajmuje sie takimi dokumentami i warto jemu powierzyc tlumaczenie

Gość laura45
Byłam na konferencji w BUWie inaugurującej ten program i moim zdaniem świetna sprawa! Wiadomo że trzeba być niezłym mózgiem, żeby mieć szansę, no ale dzięki temu pomogą naprawdę tym najlepszym. Brawo Adamed, oby więcej takich inicjatyw :)

Gość nastolatka154
Ja też wybieram się na zagraniczne studia, ostatnio jestem na etapie wyboru uczelni. Na stronie https://adamedsmartup.pl/uczelnie są fajne opisane, fajnie też jest opisany proces rekrutacyjny.

Gość fithotbabe
ja koncze bachelor w dublinie hospiotality management, robie tez kurs polroczny trenera fitness. Mysle ze po tym pojde na magistra ze sport nutrition albo cos w tym stylu. Fajnie sie studiuje zagranica, polecam

Gość izabella4
Ja właśnie strasznie chciałabym zobaczyć, jak fajnie studiuje się za granicą! Zapisałam się do programu SmartUp, teraz czekam na grę rekrutacyjną, mam nadzieję, że nie będzie jakiejś masakry ;) Jestem dobra z przedmiotów ścisłych, ale nie wiem jakiego rodzaju zadań się spodziewać!

Witam wszystkich serdecznie! Jestem nowa na forum. Odnosnie tematu o studia za granica to chcialabym sie was zapytac jak bylo u was ze znajomoscia jezyka? Rok temu zaraz po ukonczeniu szkoly wyjechalam do niemiec (Monachium) niestety mam bardzo ciezki start pomimo ukonczonej szkoly medycznej z wyroznieniem. Na chwile obecna ukonczylam kurs jezyka i posiadam certyfikat B1 i dalej sie ucze. Chcialabym studiowac germanistyke w Monachium ale boje sie ze nie dam rady pomimo ze zdam wszystkie obowiazkowe testy ze znajomosci jezyka bo to i tak nie bedzie perfekt zawsze bedzie cos czego nie zrozumiem. Napewno na studiach naucze sie jeszcze bardziej jezyka ale jestem ciekawa jakie podejscie maja wykladowcy w stosunku do obcokracjowco. Czy moglby mi ktos powiedziec i doradzic cos ze swojego doswiadczenia? U mnie checi do dalszej nauki sa ale przeraza mnie bariera jezykowa i to czy w ogole dam rade.... Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich ;-)

Witam wszystkich serdecznie! Jestem nowa na forum. Odnosnie tematu o studia za granica to chcialabym sie was zapytac jak bylo u was ze znajomoscia jezyka? Rok temu zaraz po ukonczeniu szkoly wyjechalam do niemiec (Monachium) niestety mam bardzo ciezki start pomimo ukonczonej szkoly medycznej z wyroznieniem. Na chwile obecna ukonczylam kurs jezyka i posiadam certyfikat B1 i dalej sie ucze. Chcialabym studiowac germanistyke w Monachium ale boje sie ze nie dam rady pomimo ze zdam wszystkie obowiazkowe testy ze znajomosci jezyka bo to i tak nie bedzie perfekt zawsze bedzie cos czego nie zrozumiem. Napewno na studiach naucze sie jeszcze bardziej jezyka ale jestem ciekawa jakie podejscie maja wykladowcy w stosunku do obcokracjowco. Czy moglby mi ktos powiedziec i doradzic cos ze swojego doswiadczenia? U mnie checi do dalszej nauki sa ale przeraza mnie bariera jezykowa i to czy w ogole dam rade.... Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich ;-)

Gość gość
jesli ktoras z dziewczyn bedziesz potrzebowala dobrego tlumacza przysieglego niemieckiego z warszawy to ja polecam http://www.mawil.pl/ Mi tam tlumaczyli dokumenty na uniwersytet w berlinie. Poszlo szybko i sprawnie:)

Gość gość
ja od przyszlego roku wyjezdzam do uk na studia. Wiekszosc dokumentow juz mam przetlumaczone dzieki www.btcentrum.pl/offer/PL Musze jeszcze pozalatwiac pare rzeczy, uzbierac troche pieniedzy i ruszam po podboj swiata;)

Gość jucgigiresp1972orsxh
Jestem w Holandii juz 3 lata. I powiem tak szczerze, ze nie raz mialam momenty, ze chcialam sie spakowac i wracac do Polski i rzucic to wszystko w cholere. Nie raz maialam momenty, ze przychodzilam do domu i plakalam w poduszke (nie tylko z tesknoty...). Ale w zasadzie trwam i mysl, ze pracuje na kolejne 40 lat mojego zycia trzyma mnie w przekonaniu, ze musze byc silna..z praca jest roznie... w zasadzie w Holandii robilam juz prawie wszystko (bylam babysitter, barmanka, kelnerka, sprzataczka w hotelu, sekretarka). Czasem jest ciezko pogodzic prace ze studiami, bo czasem (jak bylam barmanka lub kelnerka) konczylam prace o 2 w nocy, w domu bylam o 3 a rano musialam wstac o 6 zeby byc na uczelni na 8. Ja tez nie moge liczyc na pomoc rodzicow...niestety... Jasne http://isthat.info/21

Gość Misko12345
Cześć wszystkim, znalazłem bardzo dobrą platformę o zakwaterowaniu w Europie. Zajmują się także znajdywaniem staży, udzielaniem informacji o większych miastach europejskich, a najlepsze jest to, że możecie znaleźć studentów ze swojego miejsca. Koniecznie zobaczcie, są super. http://www.eurasmus.com

Gość Anna454
erasmus to raczej program wymiany studentów niż taki, gdzie całe studia spędza się za granicą. W sieci można znaleźć kilka stron, które pomagają zacząć studia, gdzie indziej np. http://swift.edu.pl/studia/warunki-przyjecia/ w Anglii, tylko finansujesz edukacje z pożyczki studenckiej.

Gość gucia4
Korzystał ktoś może z pomocy The Swan School, aby dostać się na studia za granicą? Na ich stronie http://theswanschool.edu.pl widzę, że oferta jest naprawdę ciekawa. Zdawał ktoś może egzamin SAT?

Gość kamila98
Ja korzystałam z usług studiazagranica.info. Dzięki nim wyjechała na studia do Danii :)

Gość lilka991
Studia zagranicą sa dla osób ambitnych, stawiających na rozwój. ostatnio odkryłam, że fundacja http://theswanfoundation.pl/ pomaga w dostaniu się na studia zagraniczne. Wymagania są spore ale z tym chyba liczy się każdy kandydat. Czy ktoś z was studiuje np w UK dzięki tej fundacji?Ja zastanawiam się nad zgłoszeniem się do niej.