Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pariskaaaaaaaa

Jutro Zaczynamy! start 07-05-2007. do wakacji 15kg mniej!

Polecane posty

roksanea-----zbedne są tutaj Twoje komentarze...za Twoje towarzystwo serdecznie podziękujemy...

cosCii nie pasuje????? takie pseudo, poniewaz lubie bardzo Paryz-tak dla wiadomosci

Pariska, zupełnie nie reaguj na jakieś idiotyczne komentarze w sprawie Twojego nicka. A tak ana marginesie mnie sie podoba :) pozdrawiam

pariskaaaa ja znalazłam tylko to i nietety nic więcej 1 dzień – serwatka; 2 dzień – obfitości; 3 dzień – spalania tłuszczu; 4 dzień – relaks z jogą &ryżem; 5 dzień – niskotłuszczowy; 6 dzień – z zupą kapuścianą; 7 dzień – ZZP, czyli Zjedz Połowę Porcji; 8 dzień – bez łączenia; 9 dzień – z ajurwedą; 10 dzień – z dietą niskowęglowodanową; 11 dzień – jabłkowy; 12 dzień – płynny; 13 dzień – grecki; 14 dzień – przegryzania.

jesli ktos chce wiecej info to ja sprobuje zeskanowac tą gazetke :-) chudnie sie na niej 8 kg tak naprawde jest to dieta Davida Kirscha a nie Joy\'a :-) sa zainteresowani??

napisalam moj plan cwiczen a stosowalam go w pelni tylko 2 dni :-) za duzo tych cwiczonek jak dla mnie a6w odpada, nie lubie tego robic, szyja mnie boli :-( jedynie pozostaje jak dla mnie: bieganie spalanie tluszczu brzuszki a\'la rowerek przysiady rower taniec niestety nie lubie cwiczen tego typu jak a6w, cud ze chce wykonywac brzuszki, zdecydowanie od a6w potancze i pojezdze rowerem :-)

czytalam, ze osoby stosujace te diete schudly ok 6-7kg jedna pani biegajac przez 30 minut schudla 6kg na tej diecie :-) dla mnie by bylo zadowalajace 6kg :-) nie musze 8kg

ha..ale ja widze,że Ty wiesz co i jak:)ja to narazie na SB dalej ciagne.nie bardzo sie w to wszystko wczytałam ale jak dla mnie to ta dieta chyba zbyt obfita...:)

ja mam teraz ten dodatek do joy\'a przed nosem ;-) duzo osob sie zastanawia, czemu ta dieta przynosi efekty skoro tak naprawde jada sie na niej duzo. otoz dieta jest tak ulozona prze Davida aby spalalo sie jak najwiecej i zeby niektore substancje tworzyly miesnie. wiele gwiazd korzysta z jego uslug, poniewaz jak twierdza, jest on niezawodny w tym co robi :-) po dwoch tygodniach widza duze rezultaty a jojo nie ma jesli odzywiaja sie nadal zdrowo i uprawiaja sporcik jakis ;-) mi pasuje :-)

wiecie co nie daje rady 600 kalorii dziennie to nie dla .mnie jednak zostane tak jak sobie wczesniej zalozylam przy 1000 -1200 i nie jem po 18.00.A co do Twojej diety pariskaaa to ciekawe fajnie jak bys dala rade ja zeskanowac mowisz ze az 8kg ale w jakim okresie czasu

no i jednak kolacji nie jem bo jakoś głodna bardzo nie jestem.musze tylko wode nadrobić bo narazie tylko 1,5 l.a odnośnie wody to nie wiem co mnie wczoraj wieczorem napadło,tak mnie suszyło,ale to tak strasznie,ze chyba w godzine z minutam cała butle 1,5 l wydoiłam... jeszcze jedno jeśli o naszą tabelkę chodzi,z mojej strony taka propozycja-każda z nas niech sie wpisze na tą nasza topikową tabelke i po każdym ważeniu zmienia w niej wage,ale też fajnie by było by każda w stopce wpisała z datą rozpoczecia swoją wage a pózniej po każdym ważeniu aktualną wage i oczywiście data ,tak jak jest to u mnie.co wy na to?w końcu każda z nas waży sie w innym terminie i to by było ok tak myśle.

skanuje juz, mam nadzieje, ze wsyzstko pojdzie po mojej mysli:-) Bibi jestes troszke zainteresowana? ? ?? ?

ach te 18 kilo i bede w osmym niebie :-) kupie sobie wymarzony zestaw ubran :-)

Pariskaaaa---już Ci mówie jak to u mnie z SB zacznę od początku,start odchudzania 1.05.od 1.05 do 8.05 moja metoda-czyli bardzo skromnie,malutko bez słodyczy i gazownych i oczywiście bez kolacji. od 9,05 SB do tej pory.15 dnia odchudzania się ważyłam było - 5kg tak jak już wcześniej pisałam,ale w moim przypadku konkretny rygor i dyscyplina.3 posiłki dziennie,zdażały sie i dwa jak nie miałam jak zjeść kolacji,albo tak jak dzis kiedy to nie jestem głodna.cały czas naprawde małe porcje i nie ma wymyślania i dogadzania sobie.dodatkowo od czasu jak zaczełam SB zaczełam konkretnie ćwiczyć,tj konkretnie dla mnie:)skakanka i inne ćwiczenia,które wydają mi sie dla mnie słuszne powiedzmy.ćwicze tak ok godz,czasami deko krócej a czasami i dłużej z tym,że skakanie od20-do 35 min a reszta to inne ćwiczonka.

Pariskaaaa co Ty na to?:) jeszcze jedno jeśli o naszą tabelkę chodzi,z mojej strony taka propozycja-każda z nas niech sie wpisze na tą nasza topikową tabelke i po każdym ważeniu zmienia w niej wage,ale też fajnie by było by każda w stopce wpisała z datą rozpoczecia swoją wage a pózniej po każdym ważeniu aktualną wage i oczywiście data ,tak jak jest to u mnie.co wy na to?w końcu każda z nas waży sie w innym terminie i to by było ok tak myśle.

DOBRE!!!! :-) skoro to daje rezultaty to trzymaj sie tego :-) skanowalam lecz slabo strasznie widac :-( ale jest jadlospis na stronie naszej :-) poszukaj linku.

ale z was gaduły extra :classic_cool: :P pariskaaaa ja wlasnie patrze na te diete i zaraz padnie decyzja czy w nia wchodze :) moze zastoj mi sie ruszy jak cos zmienie w zywieniu :D

Nawet fajnie wygląda ta dieta, ale ja jakoś nie mam tak silnej woli żeby trzymać sie sztywno reguł. Słaba jestem :( POMOCY!!!!

słuchajcie dziewczyny czytam ten topic i moze dzis mam zbyt \"roztrzepany\" dzien ale bałgam was skopiujcie mi prosze po koleji z tamtego topicu jadlospic PO KOLEJI...bo poki co to sie dopatrzylam kilku dni w ogol enie pokoleji a ja tego poskaladc sobie nie moge, czesci w ogole nie znalazlam ehhh :( przepraszam... a ja jestem chetna!! na diete oczywiscie :P

eh...1 dzien z serwatka(1 kg mniej) oczyszczajacy dzien z serwatka ktorz wyplukuje z organizmu toksyny oraz niestrawione resztki pokarmu,przyspiesza przemiane materi. Wypij listr nieslodzonej serwatki dietetycznej(mozesz ja znalesc w sklepach kulturystycznych w wersji w proszQ),mieszajac ja z nieslodzonym sokiem owocowym lub herbatkami ziolowymi,oprocz tefgo wypij okolo 5 lyzek sokow warzywnych(np pomidorowy)Dodsatkowo mozesz skorzystac z proponowanego przez nas jadlospisu jadlospis: sniadanie serwatka truskawkowa(zmiksuj 200g truskawek z 300ml naturalnej serwatki) obiad napoj ogorkowy(maly ogorek zmiksuj ze szklanka rzezuchy i 400ml serwatki)dopraw sokiem z cytryny piepszem sola i curry kolacja koktail z soku z pedow pszenicy(zmiksuj 300ml serwatki z dwiema lyzkami soku warzywnego np burakow albo pomidorow dodaj posiekany czosnek) dobrze wiedziec od dzis zrezygnuj z solui,uzywaj przypraw(bazylua,rozmaryn,tymianek,oregano,) drobne grzeszki cwierc ananasa wspomoze proces oczyszcaania dzieki zawartm w nim enzymom (sertwatka ma nieco kwaskowaty smak,kto go nielubi mozes iegnac po serwatke owocowa,ta ze sklepu kulturystycznego ma nieco wiecej kalorii(ta w proszQ) w nagrode za wytrwalosc przygotuj sobie wieczorem ujedrnajaca kapiel mandarynkowo-serwatkowa)200ml serwatki z lyzeczka miodu zmieszaj z ze starta laska wanilli i 10b kroplami olejku z mandarynki i dodaj do goracej wody dzien 2 dniem obfitosci(1\\2 kg mniej) dzis mozesz nalozyc na talerz ile dusza pragnie ale pod warunkiem ze potrawy powinny skladac sie przedewszystkim z surowek warzyw i duzej ilosci owocow Drobne grzeszki mozesz sobie pozwolic na male porcje jednego lub dwoch produktow z punktu 2 lub 3 (bedzie nizej)podstawqe jednak powinny w tym dniu tworzyc produkty z punktu 1 punkt 1(to produkty o niskiej zawartosci energetycznej-siegaj bez ograniczen) swiezy ogorek,salata,pomidor,truskawki,marchew,odtluszcony jogurt,pomarancza punkt2(produkty o niskiej zawarosci energetycznej-zestawiaj z owocami lub warzywami) gotowany ryz,jogurt owocowy,piers z kurczaka,chudy stek wolowy,swiezy losoc,gotowany makaron punkt 3(to produkty o srednim i wysokiej awrtosci energetycznej-postaraj sie unikac) szynka,chleb pelnoziarnisty,twarog,musli,popcorn.ementaler Dobrze wiedziec haslo na dzis:ta sama waga,ale wieksza ilosc(150g steku to mala porcja ale warzywa o tej objetosci zajmuja caly talerz) Wskazowka motywacyjna nigdy nie idz glodna na zaQpy w przeciwnym razie w twoim koszyku moga sie znalesc rzeczy niezdrowe niz bys tego chciala Napoj energetyczny wycisnij sok z 4 greyfrotow i 4 pomaranczy zmieszaj z sdwoma litrami wody i popijaj caly dzien dzień 3 śniadanie: koktajl z banana i maślanki, cztery kostki lodu, 200 ml maślanki, posyp cynamonem obiad: Filet z łososia zamarynuj z trzema łyżkami soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, usmaż na jednej łyżce oliwy, ułóż na sałacie, szczypta imbiru kolacja: Posiekak 100-150 g piersi z indyka i usmaż na .łyżce oleju sezamowego ( ja usmaże na zwykłym) Dodaj 100g kiełków, jedną drobno pokrojoną paprykę oraz główkę czosnku. Przypraw sosem sojowym i chili. drobne grzeszki- 10 migdałów dzien 4 dniem relaksu z joga i ryzem(1/2kg mniej) Ryz ma wiele zalet,doskonale syci.,ma wiele mineralow_wzmacniaja tkanke i pomagajk usuwac cellulit z ud oraz posladkow) Jadłospis ryz z sokiem jablkowym-100g ryzu,125 ml soku jablkowego,oraz 100ml wody gotuj na malym ogniu,ok 40 minut nastepnie dodaj 200-300g pokrojonych na male kawalki owocow ryz z warzywami-100g ryzu gotuj ok 40 minut w 225 ml wody dopraw do smaku ziolami(niesol) polacz z 450 g warzyw pokrojonych na male kawalki Taki plan dzis zjesz w sumie 200g ryzu naturalnego(wazonego na sucho)na sniadanie albo na przekaske-ryz z sokiem i owocami,na obiad i kolacje-ryz z warzywami,mozesz zdecydowac sie na jedzenie tylko jednego rodzaju ryzu jesli wolisz dobrze wiedziec Ryz jest bardzo sycacy dlugo niebedziesz czula po nim glodu a przy tym jest lekkostrawny,ma sporo witamin i skladnikow mineralnych Droben grzeszki Mala porcje ryzu pelnoziarnistego zalej chudym mlekiem i zjedz z owocami(np truskawki) cos dla ducha czesto podjadasz z nudow albo gdy jestes zestresowana?uprawiaj jogging,wez kapiel,albo czytaj ksiazke (jedz lepiej ryz naturalny brazowy lub pelnoziarnisty ma wiele mineralow a bialy jest prawie calkowicie ich pozbawiony)

dzien 5 dniem niskotluszczowym(1/2kg mniej) owoce warzywa makaron i ryz sa dzis najwazniejsze,bedziesz sprawniejsza zdrowsza i na pewno pol kilo szcuplejsza taki plan sprobuj wybierac caly dzien tylko chude produkty,omijaj maslo i kielbase,jedz makaron i jogurt w wersji light(wolno-owoce warzywa niskotluszczowy nabial,kielbaski drobiowe,chuda szynka,drozdzowe ciasto,niewolno ci dzis-kielbasek,boczku,kotletow schabowych,masla oleju pizzy frytek fast foodow, zoltego sera smietany czekolady,paczkow,lodow tortow) Dobrze wiedziec po wstaniu z lozka wypij dwie szklanki wody mineralnej niegazowanej,aby pobudzic prace jelit,(przez caly dziebn wypijaj okolo2 litrow sokow warzywnych,litr nieslodzonych herbatek ziolowych i loitr niskosodowej wiody mineralnej,m,jesli w ciagu dnia poczujesz glod podjadaj surowe warzywa i owoce) Drobne grzeszki misiowe zelki nie maja tluszczu mozesz wiec sobie na nie pozwolic,jednak z umiarem,najwyzej jednA GARSC,LEPSZE zelki z sokiem owocowym,maja mniej cukru) Jadlospis sniadanie salatka owocowa-pokroj na kawalki 100g ananasa,jablka,i pol banana i wymieszaj z lyzka soku pomaranczowego obiad makaron z brokulami-ugotuj 150 g makaron(50 g odloz na kolacje)120g brokulow gotuj ok 4 minuty w bulionie,utrzytj z 2 lyzkami natki selera,20 g kielkow i lyzka soku z limonki wymieszaj z makaronem i garscia rzezuchy kolacja warzywa po chinsku_posiekaj 150g papryki,po 50 g brokul;ow,cukinii,selera i ananasa,krotko podsmaz,dodaj do makaronu,zmieszaj z 4 lyzkami sosu sojowego i soku z limonki pol lyzki miodu garsc rzezuchy sol i dodaj do potrawy no to jedziemy dalej ....dzien 6 dniem z zupa kapuścianą (1kg mniej) Zupa jest smaczna sycaca a praktycznie niezawiera kalorii Taki plan Podstawa dzisiejszego jadlospisu jet zupa beztluszczowa z duza iloscia wody mozesz zjesc tyle ile chcesz.do tego nieograniczona ilosc owocow.,..aby je strawic organizm bedzie musial mocno podkrecic przemine materiiSkutek:zuzyjesz o wiele wiecej kalorii niz sobie dostarczasz Dobrze wiedziec Masz dzis duzo spraw do zalatwienia i bardzo malo czasu?To nieproblem ugotuj zupe wczesniej,mozesz ja wszedzie zabrac w termosie... Rada Wydychaj tluszcz...Marsz oddechowy pobudza przemiane materii,najpierw przez 5 minut maszeruj,oddychajac swobodnie...potem wykonujac pierwsze 4 kroki wdychaj powietrze nosem,a przy nasteponych 4 krokoach wydychaj ustami,maszeruj w ten sposob 3 minuty nie za szybko,nastepnie wroc na 5 minut do normalnego chodu i oddychaj swobodnie,powtorz cykl kilka razy Przepis na zupe kapusciana Skladniki: 6 dymek,dwie puszki pomidorow,2 zielone papryki,1 głowka bialej kapusty,5 marchewek,po peczku naci selera i pietruszki,2 opakowania zupy cebulowej instant,sol piepsz curry chili Przygotowanie: warzywa pokroj w kostke zalej dwomas litrami wody i gotuj 10 minut potem pol godziny gotuj pod przykryciem na malym ogniu na wzdecia kminek albo herbata z kopru wloskiego Dzien 7 dniem ZPP(1/2KG) Tesknisz za pizza,frytkami,dzis mozesz pozwolic sobie na wszystko,pod warunkiem ze bedzeszprzestregac zasady ZPP,czyli Zjedz Polowe Porcji. Za toba juz polowa diety,dlatego dzis mozesz sobie pozwolic na wszystko na co masz ochote,zjadasaz jedynie polowe swojej procji. Taki plan Jedz polowe,skuo sie na jedzeniu,nie ogladaj podczas jedzenia Tv nieczytaj itp,skoncentruj sie calkowicie na jedzeniu, Dobrze wiedziec Lubisz jadac sama?raczej nie,zaplanuj tak dzien by chodz jeden posilek bylk z rodzina lub orzyjaciolmi,bedfzie weselej Drobne grzeszki] Omijaj z daleka slodycze w miniopakowaniach sa bogatsze w tluszc niz duze wersje Zdrowa skora jesli masz ochote rozkoszuj sie dzis winem(KIELISZKIEM)koniecznie czerwoen,ulatwia trawienie dobrze wplyw na skore Rada Jezli lubisz sluchac muzyki podczas jedzenia,wybieraj odprezajaca klasyke Treningowa rada mozesz jesc dzis polowe mniej to zafunduj sobie dzis podwojna dawke ruchu Jadlospis Sniadanie Pol bulki z drzemem,serem albo kielbaska,pol kubeczka jogurtu,100ml soku z pomaranczy pol porcji jajecznicy i mala kawa z mlekiem,polowa kiwi Obiad Maala salata,pol talerza spaghetti z sosem pomidorowym,polowa budyniu czekoladowego kolacja polowa pizzy z pomidarami i rukola,pol kieliszka czerwonego winna dzien 8 dniem bez łaczenia(1/2kg) Dzisiaj bedziesz dzielic potrawy .Jedz weglowodany i białak osobno-to pomaga schudnac Taki plan Zalozenie tej diety to jedzenie bialek i weglowodanow podczas roznych posilkow.Natomiasdt produkty neutralne,takie jak set,,jogurty,moga byc dowolnie dodawane do obydwu grup.Dzieki temu uklad pokarmowy nie jest przeciazony Drobne Grzeszki Dzis wolno Ci WLASCIWIE JESC WSZYSTKO,na co tylko masz ochote i w duzych ilosciach,Uwazaj tylko nielacz weglowdanow z bialkiem()np do musli niedodawaj mleka) Produkty bogate w bialko: Duszona wolowiona,drob,ryby,owoce morza,kielbasa,szynka gotowana,jajka,mleko,soki owocowe Produkty bogate w weglowodany Ciemnepieczywo,ciasto,makaron,ryz,kartofle,musli,chleb,chrupki,banany,slo dkie jablka,porzeczki,sliwki,gruszki,suszone owoce,cukier trzcinowy,miod,geste soki owocowe,piwo Produkty neutralne warzywa i soki warzywne,ziola,grzyby,kielki,jogurty,kefir,kozi ser,mozarella,smietana,oliwki,orzechy,tluszcze,wedzone mieso oraz ryby Biegaj! To najlepszy sposob na utrate wagi.Po joggingu niepowinnas juz jesc_wtedy spalanie tluszczu odbywa sie na najwyzszych obrotach,postaraj sie przelozyc kolacje na godzine 17.00,po niej troche odpocznij i idz na godzine pobiegac,organizm wytworzy wtedy duza ilosc hormonu HGH,ktory podczas snu wspomaga trawienie. Jadlospis Sniadanie Mozesz wybierac miedzy weglowodanami a bia;lkami,najwazniejsze abys niemieszala ich na talerzu,Sniadanie z wqeglowodanow sklaa sie z kromki lub dwoch chleba pelnoziarnistego z serem lub np twarogiem z miodem.Wolisz cos bogatszego w bialko?Zjedz jajecznice z warzywami-alke bez pieczywa!Jesli lubisz zaczynac dzien od owocow,mozesz zjesc ich dowolna ilosc obiad W poludnie zjedz posilek bogaty w bialko.Moze to byc okolo 150g miesa,200g ryby,najlepiej pieczonej,lub dwa jajka.Do tego dodaj 400g warzyw,rowniez w formie surowki.Mozesz wzbogacic posilek produktami z grupy neutralnej(np jogurt na deser)ktore dostarczaja organizmowi energii_pobudzaja i poprawiaja humor Kolacja Wieczorem znawcy diety nielaczenia polecaja posilek zlozony z weglowodanow.Oznacza to ze wybierasz produkty tylko z 2 grupy .Przykladowo 125g makaronu,125g ryzu,albo 200g ziemnoiakow zmieszaj z warzywami i zjedz jako salatyke.Weglowodany sa dobre na noc,bo nie bedziesz po nich glodna Przekaski Jesli godzine przed glownym posilkiem albo godzine po nim masz ochote cos przegryz,najlepiej bedzie jesli wybierzesz produkty z tej samej grupy,co danie glowne,lub z grupy neutralnej,np,mleko,maslanke,chudy twarog,cirenki plaster zoltego sera,mieszanke bakalii,warzywa albo oliwki