Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaaa

Czy w solarium, można opalać sie bez okularów?

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaaa

wybieram sie do solarium, zastanawiam sie czy ubieranie tych okularów jest konieczne, nie chcialabym opalić sbie kółek na oczach, czy wystarczy jeżeli zamknę oczy?

Gość merkonia
nie polecam, skóra na powiekach jest najcieńsza na całym ciele i bardzo łatwo ja poparzyć, a to przyjemne nie jest - przeżyłam :) też sie bałam tych kółek, ale nigdy ich nie miałam, nakładając okulary musisz uważać, żeby jak najmniej skóry (poza powiekami) sie pod nimi znalazło, pozdrawiam

Gość ciekawskaaaaaa
up

Gość ciekawskaaaaaa
podnosze, bo czekam na wiecej

Gość yhy
ja się opalam bez tych okularków i jeszcze nigdy mi się nic nie stało...kiedyś się opalałam w okularkach i zostały mi kółka i od tego czasu ich nie używam....

Gość ghjaja
NIE!!!!! Nawet nie probuj bez, to sie naprawdę może źle skonczyć. Mnie tam się nigdy nic nie odbija.

Gość //
jesli sie chce trwale uszkodzic wzrok to mozna... male dzieci wiedza, ze nie powinno sie patrzec w slonce i inne zrodla swiatla i jak moze sie to skonczyc. zalozycielko topiku, czy jestes pewna, ze doroslas do solarium?

Gość to nie chodzi o patrzenie
przecież oczy zamknie i nic się nie stanie ale przestrzegam: bardzo, ale to bardzo niszczy się skóra wokół oczu

Gość co z tego
obserwowalas czyjes oczy podczas drzemki? widzialas jak drza? to nie wystarczy. poza tym skora powiek jest cienka i promieniowanie przenika. ale jak ktos chce ryzykowac np. zacme to go zadne argumenty nie przekonaja. informacja o okularach powinna byc w kazdym solarium. skora wokol oczu jest delikatna i dlatego tam zniszczenia widac najbardziej. w innych miejscach tez sie niszczy.

Gość co wy pieprzycie
Jeszcze nigdy nie opalalem sie w okularach, malo tego - czesto otwieram oczy i sobie patrze jak wygladam w UV i do tej pory zyje, widze (calkiem dobrze) i nigdy nic sobie ni oparzylem poza plecami jesli przegialem z czasem

Gość solarium to syf

Gość bez wyobraźni
Zbieraj pieniądze na okulary mądralo, bo pewnie niedlugo beda ci juz potrzebne. Jesli wkrotce oczy beda cie bolec, szybko sie meczyc, zaczna sie pojawiac mroczki, kolorowe punkciki, pojawi sie zapalenie spojowek, suchosc oka to bedziesz wiedzial od czego. Przeciez sa nawet zalecenia, ze jesli personel ma kontakt wzrokowy ze swiatlem lamp, powinien chronic wzrok.

Gość oj znam to
a nie mozna takich podobnych okularkow gdzies kupic? bo mi to chodzi jedynie o wzgledy higieniczne

Gość upupuup

Gość ja nie opalam twarzy
więc nie zakładam ;)

Gość gfhfh
no teraz zyjesz ale zobaczysz w wieku np 40 lat tak samo skora :/ czy warto jest sie poswiecac

Gość do ja nie opalam twarzy
w kabinie promieniowanie jest rozproszone. nie warto tak sie narazac...

Gość upuupu

Gość nie ma sensu pracować na zmary
pod oczami.;) i wzroku też szkoda. załóż okularki a potem najwyżej trochę wyrówna się samo na słońcu. żeby wyrównać opaleniznę można też przecież użyć samoopalacza.

Gość QQQÓÓÓ
w moim miescie byl taki przypdek ze baba miala otwarte oczy przez cale 10 min - bo tyle bla w solarium ... Cyba domyslasz sie gdzie musieli ja wywiesc zaraz po "wypoczynku"

Gość króliczek pysia
o kurcze ja tez zawsze opalam sie bez tych okularków, w soczekwach ( ponoc chronią przed uv) i nie otwieram oczów. ale teraz zaczne zakładac te okularki nie ma co.

Gość Muuuza
Byłam pierwszy raz w solarium i nie wiedziałam że musze mieć zamknięte oczy i nie miałam okularków, więc byłam bez okularów i miałam przez dłuższy czas otwarte oczy... czy coś mi może się stać?

Gość ja zawsze opalam sie bez
i nic mi sie nie stalo

oprócz tych okularkow z gumeczką są tez takie nakladki, ktore dajesz tylko na powieki. dzieki temu nie zostaja takie białe kreseczki od gumki w okularach a rozmiar tych nakladek jest idealny z kształtem oka wiec nie widac obwodek.

Gość kosmetyczka21
chroń oczy !! UV niszczy wzrok, ja tam od okularków nie mam białych plam

Gość Maddalenna
Hej! Ja też używam okularków i nie mam żadnych białych obwódek. Kiedys okularki były większe i na gumkach, teraz są lepsze - rozmiar dopasowany mniej więcej d gałki ocznej i bez żadnych mocowań w postaci gumki czy czegoś takiego - po prostu się je nakłada. Śladu nie ma :).

Pewnie że można bez tylko po co się narażać? Nawet jak się robi jakaś obwódka, to znika po kilku godzinach. A skórka powiek jest cieniutka, chyba nie jest to najlepsze. Choć z drugiej strony na słońcu też leżymy bez okularów.

Dziwie sie w ogóle ze ludzie z taką checią korzystają z solarium...słyszac jakie to ma konsekwencje w przyszłosci...a nie oszukujmy sie , ze idzie na to pełno kasy i tzreba chodzić naprawde często aby było widac rezultaty..nie lepiej użyć kremów brążujacych...wolicie poświecac swoje zdrowie dla opalenizny...pomyślcie jak w Hiszpani wzrósł odsetek czerniaka po wprowadzenia solariów. wg mnie solaria nie sa warte zdrowia a nawet życia.

Gość Przezorna zawsze ubezpieczona
Pamiętaj o okularkach!!! Jeśli ich nie założysz i nic się nie stanie.To często ich zapomnisz. A później będziesz ślepa. A tak w ogóle to nie polecam solarium. Zamiast tego wolę tradycyjne metody. Dobre są też samoopalacze.

Gość blę27
ja chodzę regularnie na solarium i nigdy nie zakładam tych okularków...kiedyś zakładałam i mimo że było to te łezki to i tak miałam białe powieki i pod nimi...jak koala wyglądałam :P....a balsamów brązujących nienawidzę :O...nie dość że skóra jest po nich tłustawa to jak się wejdzie do wanny to woda staje się tłusta i brązowa :O:O...a używałam naprawdę dobrych balsamów...