Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ikebana

Jeśli opiszesz mi jezioro.....

Polecane posty

mam odrobine czasu więc odpowiem na ostatni post gugagugu, powiesić..? dleczego..? Przeciez twoje jezioro jest piekne, tylko nieco wyobcowane, jakby nie stanowiło czesci twojego świata tylko jakąś odrebną jego częśc... Z jakichś powodów masz problemy ze zintegrowaniem twego życia zewnetrznego i wewnętrznego, to jakby dwie rzne rzeczy... Kompletnie rozdzielone, a przeciez powinny stanowić jedna całosc.... Nie wiesz co kryje sie pod taflą... Czyli tajemnica, a co dalej za tym idzie_ lek i niepewność... I chyba brak odwagi by odkrywac... Jakoś brak w tym wszystkim zycia, wszystko trwa w jakims zamrozonym krajobrazie, chyba nie ma nikogo kto by mógł go ozywić, dodać mu jakiegoś ruchu, jakiejś werwy, żeby sie cos tam w końcu zaczeło dziac... Czekasz troche jak księznicczka zamknięta w wiezy, i nie masz klucza do drzwi... Wybawieniem będzie rycerz na karym koniu..? Trochę w tym wszystkim widze jakby braku wiary, i takiej desperackiej nadziei że los odmieni się sam... Ale nie jest to do konca rzecz pewna.,... Pozdr.

i jeszcze jedno; trudno jest mi interpretowa ć opisy banalne, krótkie, w kórych pojawiaja sie mniej więcej te same elementy co w innych opisach... Spróbujcie znależć w swoim opisie cos charakterystycznego, cos co jak uwazacie jest szczególem tylko waszym i waszego jeziora... I nie bojcie sie długich opisów, czasem mała rzecz z pozoru nieważna jest dla mnie cenną wskazówka... W długim opisie po prostu bardziej was widać.. Piszcie, nawet nie starajcie sie tego ukladać w zdania, może być wszystko po przecinku, przymiotniki, rzeczowniki, tak jak pisanie automatyczne.. bez myslenia, bez analizowania... wszystko co przychodzi do głowy... I wazne tez by opisac swoje uczucia, wrazenia, odczucia....

Jezioro - widze sredniej wielkosci, kolor ciemny granat, na tafli wody widac fale od wiatru, odbijaja sie w nim promyki slonca, jest cicho, spiokojnie, wietrznie. Naokolo jeziora sa trzciny, widac pomostu, dookola zielen. Jezioro kojarzy mi sie z wakacji, wypoczynkiem, z czyms pozytywnym.

Karolcia, zaryzykuje , chociaz sama napislaś ze ten opis jest tylko jakby odtworzeniem tego co kiedyś widzialaś .. Ale to ze jezioro kojarzy sie z czyms pozytywnym no to powiedzmy ze dobrze. Nie jest zbyt duze, czyli nie powala cie ogromem, ani rozmiarami: powiedzmy ze dla ciebie jeden partner- i jest ok. Zresztą wydaje mi sie ze bardzo cenisz sobie wierność i takie solidne zasady ... Jestes więc raczej tradycjonalistka w tej sferze. Ale wszystko tchnie zyciem, wiec twoje zycie seks. bedzie ci przynosic wiele satysfakcji, jesli tylko nie wymknie sie spod kontroli i bedziesz miala kogos komu mozesz zaufac i sie przy nim spokojnie wtej sferze spelniac.

Kolonialna dziwka. Opis zupelnie przeczy twojemu nikowi...:) Romantyczna dusza. Troche coś w stylu Don Kichota, wieczna poszukiwaczka, marzycielka, idealistka.... Troche wyobcowana. Raczej samotnica. Seks dla ciebie to przyjemnosć ale tylko wtedy gdy jest w nim uczucie.... Jesteś tajemnicza, masz seksapil, przyciągasz aura nieokresloności... Nikt do konca nie wie co myslisz i co zamierzasz... swoich kochanków trzymasz w niepewności... Nie zwierzasz sie im, nie szukasz głebszych więzi, przynajmniej nie tak szybko.... Jesli kochasz bardzo - wiesz o tym tylko ty... swoje uczucia uwazasz za wlasną prywatna osobista sprawe i rzadko sie z nich \" spowiadzasz..\" Masz bardzo bogate zycie uczuciowe, chyba bogatsze niz seksualne... Kipisz uczuciami i emocjami, i uwielbiasz to ze taka jesteś.... Jesteś kobieta zadowoloną z faktu Ze nią.... jest:) pozd.

moje jeziorko jest bardzo duze, takie \"pozawijane\", no nieregularne. Glebokie i bardzo czyste. Pogoda bardzo cieplutka, taka bajeczna, hmmm, bardzo sloneczna ale i wietrzna. Wietrzyk hula sobie i porusza roslinnosc rosnaca na brzegu - lasy bardzo ceimne i geste, ale oswietlane sloncem. Nie ma plazy, zwierzat. Niebo lazurowe chociaz moga sobie po nim plynac biale obloczki. Generalnie jezioro jest niedostepne innym ludziom, tylko dla mnie:)

Gość aris_84
moje jeziorko ma czysta niebieską wodę, ale widze tylko polowe jeziorka, na brzegu porośniete jest jakimiś zielonymi roslinami, tatarakiem, przy brzegu lezą kamienie, woda jest cicha, lekko falująca

Gość jezioro
jezioro... na samym srodku wielkiej pustej, suchej polany bardzo ciemno granatowa woda, malenkie fale, niby spokojne ale wciaz zmarszczona tafla odbija lekko slonce czasami az srebrne woda bardzo glebokaaa pusto, wszedzie pusto

A ja widze spokojne jezioro o barwie zblizonej do niebieskiego, ale trochę jasniejszej.Nadchodzi już noc i jest bardzo spokojnie,słychac tylko swierszcze.Naokoło jeziora widać trawy,krzaki.Gdzieś w oddali jest las.Czuć uspokajający,przyjemny zapach powietrza,sosny i lata:).

Gość rasputin25
moje jezioro jest nie za duze, bez zwierzat, spokojne, jasne i czyste, dookola porosniete roslinnocscia. pogoda ciepla i duszna, taka jak przed burza,sloneczna. mala plaza przy brzegu. bardzo prosze o interpretacje

Gość gugagugu
Ikebana, cos niesamowitego! Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem. Połączyłam to, co napisałaś, z tym, co wiem o sobie tylko ja i wyszła mi.... jedność. Dużyszacunek.Serdecznie pozdrawiam.

Gość cutler
moje jest ciemne, zapada zmierzch, dookoła gęste lasy. widze je z góry, nie dostrzegam zadnej sciezki do niego prowadzącej. jest spokojne, woda nie faluje.

Gość She..
Do mojego jesiora trudno trafić. Przez ciemne, nieprzyjemne zarośla. A jednak chce się tam iść. Gdy tam dojdziesz zobaczysz równą taflę wody, migające w niej słoneczko. Plusk skrzydeł ptaka wzbijającego się w powietrze o wodę. Cicho tam jest bardzo. Do jeziora nie prowadzi żadna droga. Jest tylko jedno miejsce które umożliwia zbliżenie się do wody. Kawałek zielonej polanki.

Dziękuje za jeziora. Postaram sie cos napisac jutro, dzis już nie dam rady. Leszkowi za wsparcie wielkie dzieki :) Pa. do zobaczenia.

Gość ciekawaP
ikebano jestes tu jeszcze?