Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

tilli-tilli czy to dotyczy ze twoj Tomek nie ma pracy, nie zalamujcie sie, nigdy nie wiesz co sie wydarzy jutro , fortuna kolem sie toczy, dzisiaj nic a jutro wielkie szczescie, glowa do gory

A u nas wieczór ciężki, bo mała śpiąca. Właśnie mąż ją karmi i zaraz będzie spała, mam nadzieję. Mam problem z teściową, bo ona mi marudzi, że mała nie chce jej spać w łóżeczku. I dzisiaj ją nosiła na rękach w pozycji pionowej aż do zaśnięcia. Niby, że tańczyły i mała odjechała. Wkurza mnie to, bo wyraźnie mówiłam, że ma zasypiać w łóżeczku. A Ula jest bystra i widzi, że babcie da sie wykorzystać. To samo podczas jedzenia. Siedzieliśmy razem przy obiedzie, mała w krzesełku. Wyszłam na chwilę do kuchni, wracam a mała na rękach u babci. i tekst mojej teściowej - babcia jest po to, żeby rozpieszczała. Szlag mnie trafia! Tilli - a macie jakąś alternatywę w zakresie pracy Tomka? Wyobrażam sobie, że to dołujące, ale nie załamuijcie sie. Musi sie w końcu udać! Anted - fajny dzień :) ja mam nadzieję na taki rodzinny miły weekend, bo w zeszły byłysmy same i do tego ta 3 dniówka.

Gość Pan.T.
Witam miłe Panie Jak wam minoł dzionek dzisiaj ? bo mi pracowicie miałem dzisiaj służbe 12 godzinną i dużo raportów sie napisałem ale było oki. Właśnie czekał na Blondi z obiadem tzn kolacja jak już co . Właśnie jedzie już do domku z małym , bo mały był dzisiaj u teściów bo my w parcy cały dzien prawie. lula53 ja tam pierogi napewno smaczne były ? zostawiłaś coś dla mnie tilli-tilli głowa do góry jutro będzie dobrze, jeszcze słonesczko wam zaświeci i będzie dobrze znajdzie mąż prace. ziuuutek masz racje w danonkach jest dużo cukru a Blondi z wyksztalcenia jest chemikiem i wie jakie ma to dziadostwo zawartości. AnnaSzn no dobra rozejm przesadzalem i to mocno , a wiec chce rozejmu i wycofuje wszystkie słowa ktore ci napisałem< lepiej pużmo niż wcale > no ale jak będziesz miala mnie w dupie to oki zrozumie. Aha przeprosiny dla mężusia bo mu sie należą i cureczki no i oczywiście ciebie też przepraszm bo jak że inaczej tobie się najbardziej dostało. A tak na marginesie dzisiaj przywieżli do mnie dziewczynke do szpitala jak miałem slużbe zgwałconą miała 10 lat normalnie straszne przeżycie cała sina zadrapana we krwi , normalnie myślałem że opuszcze posterunek i sam wymieże temu gnojowi sorki adminie musze to napisać kutasowi jednemu sprawiedliwość, taka bezbronna duszyczka a już bedzie mial na psychice do końca życia . No dobra a teraz żeby poprawić sobie humorek to coś przeczytałem w gazecie i pochwale się z wami . Jaki jest skład chemiczny małżeństwa ? Mało zasad, dużo kwasów . oki uciekał robić dalej leczo na jutro bo Blondi wyprawia zaległe urodziny ktore miała 21 .10 ŻYCZE słodkich snów i przespanej nocki, ja na szczęśce mam takiego syna który pozwala spac jak zasypia o 20 to śpi do 5 rano wypije butle i dalej śpi . lula53 pierogów z kapusta i gzrybami ci nie odpuszcze heheheh

Przemiana miła, chociaż baaardzo zaskakująca. Najlepsze życzenia dla Blondii, samych radości i dużo zdrówka! Przerażająca wiadomośc o tej dziewczynce. Aż sie popłakałam.

Przemiana miła, chociaż baaardzo zaskakująca. Najlepsze życzenia dla Blondii, samych radości i dużo zdrówka! Przerażająca wiadomośc o tej dziewczynce. Aż sie popłakałam.

Sylwia...tak jest alternatywa o ktora blagalam meza ale on czeka do przyszlego tyg. Chodzi o powrot do pracy z ktorej odszedl. Tam byly dobre pieniadze tylko pracowal czasem po 16h.... ale On odszedl by zaczac swoj biznes i teraz nie wiem...czy duma czy wstyd...boi sie tam pojsc... a ja bardzo bym chciala zeby tam poszedl..... dzisiaj byl na rozmowie wstepnej....mloda agencja mieszkaniowa, sami brytyjczycy po studiach...szukaja kogos do \'maintenancu\' to takie pogotowie budowlane:) wymiana wanny, naprawa swiatla, wymiana kafelek w lazience itp. z wielu kandydatow zostalo 3...w poniedzialek ma isc na kolejna rozmowe tam...hmm...fajna praca ale strasznie malo platna...starczy ledwo na mieszkanie i rachunki... tyle ze mi sie podoba fakt ze by zaczynal razem z ta firma...w sensie ja wiem ze jak jestes z kims od poczatku, poznasz jego system to potem na pewno cie nie zwolnia.... ale zeby przyjal te robote musimy dostac zasilki...inaczej nie da rady dzisiaj tez dzwonil koles...pare razy nawet i chcial zatrudnic Tomka...ale jakies takie to wszystko podejrzane bylo... a mnie nie stac na podejrzane roboty... porypane to wszystko... no zobaczymy smiejemy sie ze od przyszlego tygodnia zasypia nas oferty pracy...oby oby

tilli-tilli wiec sa jakies nadzieje, wiec teraz nic jak na weekend zawiescic temat, odsunac problemy i cieszczie sie soba, napewno sie ulozy, powodzenia Sylwia co do przemiany "T", to jakos czuje w ym podstep i niewierze w te czarujace slowka, skoro taki dobry sie zrobil to dlaczego Blondi do nas nie zaglada,przeciez kafaeteria to byla jedna z jej wielkich przyjaciolek, gdyby mogla to by byla,ehhh, tesknie za nia, i jak widze jego wpisy to mi sie niedobrze robi

Napisałam kiedyś cosik,ale zostałam nie zauważona :( wiem,że dawno nie pisałam,ale przy trójeczce jest co robic i jakos czasu mało, ale czytam ,bo jestem lutówką i wszystkie jesteście mi bliskie... Co do pana T jestem nieufna i dziwne dla mnie jest jego zachowanie....facet pisze tu o babskich sprawach,ale jesgo kobieta nie zagląda :( dziwne...zgadzam sie z Anted tu tkwi drugie dno i pan T albo sobie kpi z dziewczyn albo się mylę i mogę to nawet odszczekac...jednak czuje,że mam racje...uważajcie babki...

Dlaczego Blondi nie zagląda???/zniknełą jak kamfora a pojawił sie pan T ....baaaardzo dziwna sprawa... :(

Anted ja sie nie dziwię, że Blondi ma dosyć kafe. Mam tylko nadzieję, że nie na zawsze, bo Jej tu brakuje. Ja czuję się z tym głupio, że tak strasznie i takimi słowami najeżdżałyśmy na T, chociaż właściwie na to zasłużył, obrażając nas wszystkie, łącznie z rodzinami. Ale z drugiej strony to jest facet Blondii, z którym jest, z którym ma dziecko i na pewno w jakiś sposób jest jej przykro, że tak został potraktowany. Nie zrozumcie mnie źle, nie zamierzam nadstawiać drugiego policzka. Staram sie wczuć w sytuację Blondii. W "realu" gdy sie zdarza, że któraś z moich koleżanek jest wścieka na swojego faceta, to ja nie przyłączam się do fali krytyki, nie wytykam jaki to on beznadziejny, bo wiem, że wkrótce się pogodzą a jej będzie przykro, że tak mówiłam o jej facecie. Dlatego ja wolę pewne rzeczy przemilczeć :)

Paty - witaj! Ja pamiętam, że zajrzałaś, ale zaraz znowu zniknęłaś. Co słychać u Twojej Oleńki?

Sylwia - Rośnie jak na drożdżach :) ma dwa żabki,ale nie raczkuje choc przejawia zainteresowanie...lada moment... Mam to samo z tesciową, psuła mi wszystko,ale jakoś moj M jej wyperswadował jej przestarzałe metody...Ola zasypia sama od dawna ,śpi o 9.30-12 potem o 15-16.30 no i je kolacje kaszkę o 19.30 i o 20 zasypia sama w łóżeczku do rana śpi 5-6 zje i jeszcze śpi do 7-8 różnie, jest bardzo grzeczna i boooooska!!!

Sylwia masz racje tez uważam,że można jakoś dojśc do porozumienia, Blondoi ma dziecko z nim pisała,że kocha je choc nie zawsze sie nim zajmował,ale to jego dziecko i pewnie mu zależy...niech sobie bedą razem!!!Tylko,że ja jakoś nie wierze w jego słodycz, no może sie zmienił,ale czy aż tak???Oby..zyczę im powodzenia!!!

Pewnie Blondi jest przykro to fakt...a Tomek może chce naprawic błedy jakie popełnił i to sie liczy,że CHCE!!! Szczerze życzę im ,żeby się poukładało, w końcu tworzą rodzinę!!!! :)

Paty - no to pięknie Ci sie Ola sprawuje :) Skoro czytasz nas w miare na bieżąco to pewnie wiesz, że u nas ze spaniem nie jest najlepiej. Młoda też na razie nie raczkuje, ale też przejawia ochotę do przemieszczania się. Tylko okazji ma mało, bo woli na rączkach :)

Gość Pan.T.
anted22 jeśli chce ci sie żygać to weż sobie avio marin to pomaga. Obiecałem Blondi że jak brzydko się do was zwracałem to teraz odrobie to pewną sympatią i mam to gdzieś czy tobie sie będzie chciało żygać zresztą masz prawo ale najwieksz co jak ma do tego prawo Annasz tobą sie nie przejmuje. Jeśli Annasz mi wybaczy to Blondi Bedzie pisac tutaj dalej jeśli nie to sie nad tym zastanowi Wiem że to moja wina bo niepowinienem wchoodzić na tą strone i czytać tego wszystkiego to wasza strona i macie prao pisać o czy chcecie ale na marginesie coś mnie zabolało bo do konca Blondi nie pisala prawdy, tylko nie wiem dlategi i dlatego byłem taki zły i bezpodstawinei dostało siię AnnaSzn . Jestem czowiekiem ktory nie lubi sie tłu,aczyc kilka razy jedyne slowa prepraszam należa sie Annszz A TY JAKOŚ MNIE NIE OBCHODZISZ . COŚ wam napisze nigdy kobiet nie udeżyłęm i nie zrobie tego nigby choć fakt faktem kopłem Blondi w piszczel ale to był odruch bo mnie udezyla bezpodsawie w twarz. DUZO Pisania i tłu,maczenia a tego nie lubie BYlo minelo i nie wruci więcej . BONDI będzie z wami pisać jak wyraże zgode to dziwne ze ja mam wyrazić zgode ale to prawda wiem ze oa lepie sie czuje ale nie poddoscie pochopnych komentary ci di swoich facetow oni śa naprawde oki JA MOŻE POPEŁNIŁEM BŁENDY ALE JE NAPRAWIE I STAĆ MNIE NA TO ŻEBYŚCIE MNIE WY SAMEMNIE SZANOWALY I NIEKIEDY JAKO Z PIERWSZYCH FACETOW POGADALY TUTAJ .CZEGO JA SAM SOBIE ŻYZCE I WAM TEŻ DOBRANIC

Paty witaj !!! swietnie ze Twoja Olenka jest taka cudowna, tym bardziej ze masz trojeczke to taka grzeczna coreczka to jak gwiazdka z nieba . odnosnie pana T, to ja akurat nigdy nie wdawalam sie z nim w pyskowki, nie zamienialm z nim ani slowa i nie zamierzam bezznaczenia czy to bedzie grzecznie czy niegrzecznie, poprostu powietrze, jakby niebylo wpisu, i wcale nie jestem pewna czy Blondi jest szczesliwa z tego powodu, ze ona nie moze tutaj z nami porozmawiac a my z nim prowadzimy pogaduzki jakby nigdy nic.eh, szkoda slow, to juz ostanie zdanie na temat tego kogos

witam! mamy 5 i 6 zabek:) gorne dwojeczki! wreszcie wyszly.MOze chociaz troszke lepiej pospi bo ostatnio ciezko jest. Nie bylo mnie bo mi myszka nie dzialala i dopiro dzisja ja uruchomilam a ja klawiatura nie potrafie wszystkiego zrobic nieisety:( Wogole to meza nie ma wiec zadzwonilam do sasiada i mowie mu ze mam problem z myszka a on w smiech:) haha czlowiek pomocy potrzebuje a jemu sie na zarty ma:) No ale udalo sie. Ide poczytac co u Was bo jescze nie mialam okazji.

hej Paty witaj :) Moja niunia już padła :) A ja odnośnie Pana T mam podobne zdanie do Sylwi, myślę, że skoro to facet Bloondi to napewno było jej przykro jak czytała takie wpisy na jego temat. I jaki by on nie był, Bloondi z jakiegoś powodu z nim jest. Mi byłoby bardzo przykro gdyby ktoś oczerniał mojego męża, nawet gdyby się nie popisał tu na forum. Może Panu T jest rzeczywiście, przykro, że tak nas traktował. Nie wiem, ja uważam, że każdemu należy się druga szansa... to tyle. uciekam do męża bo właśnie pijemy sobie winko :) buziaczki

wiecie dziewczyny pisze to jako ciekawostke iprzestroge przed niekompetentnymi lekarzami. Bylam kiedys w niedziele na dyzurze w przychodni z 2,5 letnia dziewczynka,jej mamy nie bylo, babcia, pod opieka ktorej byla nie miala sil aby z nia jechac do lekarza, wiec ja ja wsadzilam do samochodu i pojechalam, mala goraczkowala i wymiotowala , nawet na terenie przychodni, lekarz niechcial mnie przyjac poniewaz nie bylam jej prawnym opiekunem, troche z nim podyskutowalam, poprostu biurokrata i kiedy spytalam chociaz o porade lekarska, to kazal jej podac aviomarin, poprostu niemoglam uslyszec swoim uszom i wyszlam bezkomentarza. ten lek nie podaje sie na wymioty , on dziala na osrodek nerwowy, gleboko uspokaja i np podaje sie go przy chorobie lokomocyjnej, ktora objawia sie wymiotami, ale absolutnie ten lek nie moze byc stosowany na wymioty a szczegolnie u malego dziecka, b. mocny lek.

mamba gratuluje nowych zabkow, to szykuj sie teraz na dolne dwojeczki, no to my juz mamy dzieciaczki z pieknym bialym usmiechem :), moj Mati ma juz 8 zebow, czyli wiecej o dwie dolne dwojeczki. Fajnie ze masz takiego sasiada ktory mogl ci pomoc, hehe, dobrze ze ci niepodeslal kota, jak z niego taki zartownis.

Mamba - gratulacje! A jak ze spaniem w nocy - poprawiło sie? Ja myślę Anted, że sąsiad miał na myśli coś innego :P

Sylwia :), az sie cofnelam do wpisu mamby aby odczytac ten drugi podtekst, hihi, ale uwierz mi ze mie to nie wpadlo do glowy, dopiero podwplywem twojej sugesti, no nic, widocznie poziom zartu cofna mi sie i dostosowuje do poziomu Matiego, hehe

tilli-tilli niom świetna ta Twoja Kruszynka :0 naprawde jestem pod wrażeniam Jej szybkich postępów hihi mój Olek naprawdę się z tym wszystkim ociąga, ale pocieszam się, że chłopaki tak mają hihihi anted22 co do tego fotelika do wanny na przylepce to ja cos takiego mam i muszę powiedziec, że jestem zachwycona :) ale nigdy nie zostawiam Olka samego w łazience. Olkowi tez chyba to przypadło do gustu bo jak tylko jest w wanience i siedzi w foteliku to chlapie wodą na całego hihi tak że później wszystko pływa nadrabiam zaległości w czytaniu :)

dzieki fruskawka za opinie, moze sie skusze, a myslicie na jak dlugo to posluzy, do poltora roku, aby bylo jeszcze sens kupowac, widzialm takie fajne za 79 zl, z zabka z przodu z elementami do manipulowania. tylko tam chyba sa same siedziska bez maty

przeczytalam:) Anted, Sylwia-no wlasnie sasiad nie mial na mysli kota hehe:)No niestety ze spaniem dalej kiepsko. Juz duzo lepiej ale z 4 razy w nocy to zawsze sie obudzi. Nie wiem moze to te zeby:( Wrocilam do zwyklego mleka ktore Viki lubi wiec glodna nie moze byc. Tak wogole to je juz prawie tydzien i nic;) taka wlasnie ta nibyskaza jest:) niby jest ale nie ma. A teraz sparwdze pamiec heh: (moze byc nie w kolenosci) Ziuuutek-Viki tez za brzuchu spi. Tylko na brzuchu od 3 mieisaca. A smierc...sadze ze jak cos jezt nie tak z dzieckiem ale mamy silne dzieciaczki i jakby cos to zarwaz sie przekreca albo beda wolac pomocy:) odnosnie danonkow tez mam takie zdanie i nie pdaje Viktorii. Soczkow tez nie tylko sama wyciskam. Fakt ze wyglada zcasmi jakby bloto pila ale to co:)(sok z jakblka bez cytrynytak czernieje :) ) A viki ostatnio zrbila sie tak ruchliwa ze przechodzi ludzkie pojecie. Juz nawet na podlodze nei moge samej zostawic.(kiedys np zywalam naczynia albo wychodzilam do lazienki jak sie bawila) Teraz nie ma mowy. wspina sie na krzesla, kanapy, gryzie kable, klapki, kwiatki. no masakra:) Z przerzazeniem mysle o tym jak zacznie chodzic:) Wiercupieta jest niesamowita no i niby tylko pelza ale w takim tempie ze biegam tuylko z ania:) Jak przychodzedo pokoju na necie poczytacto kladalam mala na podlodze ale teraz wylacza mi kompa, otwiera nagrywarke, odrazu pedem do listwy tam gdze kale wszytskie:) no i wsiodelku ja sadzam bo inaczej nie ma mowy. Dzsija myslam lazienke, polozyamn apodlodzenna dywanikacgh ale nie bylo mozliwosci. Odrazu pociagnela za worek od smietnika, smietnik wywalila sobie na glowe(lekki takze ok). posadzilam obok ale dojrzala moja kosmetyczke z pilniczkami itp:) No i wyladowala w krzeselku. Nie byla zachwycona ale musialam ja w jakis sposob unieruchomic :) OK de pozmywac gary i powiesic pranie bo wszytsko czeka:) jutrorano jade po meza na lotnisko i jedziemy na zakupy:) Juz nieduzo zcasu zostalo a jescze chce troche zrezczy kupic przed wyjazdem. Aha oddalam kombinezon do sklepu. Ten w jablka ktory kupowalam. Moze jutro dostane cos inego:)MIlego wieczoru! Tilli-fajan ta mata, wlasnie sie nad nia zstanawialam:) Anted,AnnaSzn-moja Viki tez kablami wprost uwielbia sie bawic:) a jak mowie nie wolno to sie smieje przystanie na chwile, po czym przyspiesza:) wie cwaniara o co chodzi ale nei slucha:) Sylwia-Viki tez mi zaplula telefon, dzila ale parwie nic nie slysze :) a z ksiazeczka to robi tak jak Ulcia. Ja jescze pyatam :jak robi swinka? a ona patrzy na mnei is sie smieje bo wie ze bede robic hrum hrum i tak z innymi zwierzatkami:) ale nadal lubi mimo wszystko poobgryzac rozki:) Narazie w dakszym ciagu jedynie pelza. Tzn nogi podnosi, prostuje, pupe wypina i daje kroki ale sie slizga no bo u nas panele sa. I tak sobie mysle czy nie jest to tez powodem dla ktorego nie raczkuje. Taka jak ktoras z Was pislaa o kafelkach-Ziuuutek! przypomnialam sobie:) Neska-trzymam kciuki z adrowie Mikolaja! Gosiaczek-super ze wyniki sa ok! Mam nadzieje ze wszystko zapamietalam. Jak nie to zaraz dopisze:)

anted22 my ten nasz fotelik do kąpieli kupiliśmy w askocie za 10 zł, ale np w tesco było coś takiego za 20 zł trochę większe od naszego wiec pewnie dla tego :) to się nazywa leżaczek do kąpieli, a wygląda mniej więcej tak tylko nasz ma 2 przylepce :) http://www.twenga.pl/cena/13459931.html ja polecam :) ale nigdy nie zostawiam Olka samego w wodzie :)