Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZCZEPIONKI...................

SZCZEPIONKI - czy moga byc niebezpieczne dla niemowlat?????

Polecane posty

Gość SZCZEPIONKI...................

Jak zachowuja sie wasze dzieci po szczepieniach? Moj synek ma 17 tygodni, byl 2 razy szczepiony platnymi szczepionkami 6 w1. Po pierwszym nie mial goraczki, po drugim wystapila taka okolo 28 stopni. Po obu jednak przez kilka dni byl pobudzony i mialalm wrazenie jakby lekko cofnal sie w rozwoju. Zaczal zaciskacpiastki i wyginac do tylu. Po kilku dniach wszystko wracalo do normy. NA jednymtopikow przeczytalam, ze lekarze zwlekaja ze szczepieniem swoich dzieci, tylko nam wciskaja szczepionki. Co o tym sadzicie, czy szczepionki moga byc niebezpieczne???

Gość 28 stopni
i przeżył?

Gość 28 stopni
a tak poważnie - szczepiam moje dziecko na rotawirusy, pneumokoki no i tą podstawowoż szczepionką i nic mu nie było (był szczepiany 2 razy, nie licząc szpitala)

Mój ma rok i na wszystki po szczepieniu nigdy mu nic nie było a szczepię go bezpłatnymi szczepionkami. Dziś miałam iść na szczepionkę przeciwko odrze, śwince i różyczce MMRII i nie poszłam. Naczytałam się o tej szczepionce i teraz jestem w kropce bo nie wiem co zrobić, da się pominąć tą szczepionkę?? Może ktoś wie???

Ja miałam szczepienia 5w1 i mi odrazu wytłumaczyli że dziecko może gorączkować,że może być opuchlizna,że dziecko może być marudne,śpiące,rozdrażnione itd że to normalne objawy które moga trwać rpzez 2 doby.Jeśli się martwisz to pogadaj z położna lub z lekarzem

Pamiętam że u nas była tylko taka 1 sytuacja(pierwsza szvczepionka) gdzie synek był taki śpiący,,,przymulony\"itd .Teraz miał już mnustwo szczepień i nie maamy problemów.To zalerzy od organizmu dziecko.Dzieci koleżanek też znoszą lepiej a niektóre to przerzywają meczarnie

A kto szczepił swoje maleństwo MMRII?? Czy nic dziecku nie było??

Gosia tysiiące ludzi szczepią MMR i nic dzieciom nie jest a nieprawidłowe odczyny poszczepienne i powikłania mogą po każdej szczepionce wystąpić, równie dobrze po pneumokokach czy ospie. Najwięcej chyba jest po DTP...

Tak sobie tłumaczę że skoro nic mu nie było po wszystkich szczepionkach, ani temperatura, ani ospałość, zawsze było ok to teraz też tak powinno być. Tak to jest jak się człowiek naczyta a potem wkręca sobie filmy. To normalne że nie chcemy skrzywdzić sowich pociech. Szkoda, że wszystkie szczepionki nie są dobrowolne :(

W sumie ja też uważam, że powinny być dobrowolne ale z drugiej strony wtedy to bułby dylemat czy szczepić i czym.....a wiele ludzi po prostu olałoby szczepienia...zobacz ile emocjii wzbudzają szczepienia nieobowiązkowe, nie ma chyba tygodnia żeby nie padło pytanie o meningokoki, pneumokoki, itd...