Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aneczka1979

ile zwolnienia z tyt. opieki przysluguje ojcu na dziecko?

Polecane posty

za 2 tygodnie mam termin cesarki w szpitalu oddalonym 150km od domu, nasz maluszek bedzie mial operacje natychmiast po porodzie i w zwiazku z tym ze zostaje z synkiem bedzie problem co zrobic z Mala bo w lipcu nasze przedszkole jest nieczynne. Moze ktoras z was sie orientuje Ile przysluguje ojcu L4 z tytulu opieki nad dzieckiem??? nie bedzie komu zostac z mala a z urlopem u meza w firmie jest ciezko. dajcie znac jak cos wiecie

60 dni w roku... mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku..

dzieki wielkie dziewcyzny!!! rozumiem ze jak wezme papierek z centrum zdrowia dziecka ze tam jestem z malenstwem to maz nie bedzie mial problemow z dostaniem zwolnienia? czy moze jesli to lekarz rodzinny to wystarczy jak maz wytlumaczy sytuacje? mala w przedszkolu bedzie do konca czerwca no ale ja nie mam co marzyc nawet ze uda sie mi wrocic przed polowa lipca. Mam nadzieje ze dotrzemy jednak z malym do domku na nasze imieninki

Aneczko tam pod linkeim na końcu masz jakie dokumenty potrzebne. Po pierwsze oświadczenie musi mąż napisać że przedszkole zamknęłi i zaświadczenie lekarkie. Tylko nie wiem jak będzie z tym zaświadczeniem lekarskim, bo mi na Alkę nie dali zwolnienia, w szpitalu stwierdzili, że dziecko ma zapewnioną opiekę i zwolnienia nie dali, musiałam brać urlop, nie wiem jak tu będzie.....ale 14 dni na Ciebie po porodzie zawsze wziąć może bez proszenia się, choć mam nadzieję, że w centrum zdrowia dziecka problemu robić nikt nie będzie...

Slonko owszem dziecko moze i miec opieke zapewniona w CZdz ale u nas wchodzi w rachube karmienie, lekarka powiedziala ze karmienie dopiero gdzies w 3 tygodniu zycia bedzie wiec bede niezbedna. no i szpital jest za daleko od domu. mysle ze nasz rodzinny nie bedzie robil problemu ze zwolnieniem dla meza a jakby co to wtedy bedziemy kombinowali z zaswiadczeniami

Hmm, co do zamknięcia przedszkola, to wydaje mi się, że to nie jest podstawą. Tam jest wyraźnie napisane, ze chodzi o niespodziewane zamknięcie przedszkola a nie o planowe. Czy myślałaś o posłaniu córeczki do przedszkola mającego akurat dyżur?

Millagros myslalam ale nie wiem czy to zda egzamin. Corka i tak bedzie bardzo przezywala rozstanie ze mna bo nie wiem kiedy sie zobaczymy bo nie cche jej narazac na widok malenstwa podlaczonego do rurek :( nie chce jej narazac na dodatkowy stres zwiazany ze zmiana przedszkola i dzieciakow. poza tym mowiac szczerze w sytuacji kiedy ja bede musiala sobie wynajac lokum przy centrum zdrowia dziecka (koszt to najmniej 38zl za dobe!!!) to i te 250zl przedszkolne dla nas bedzie ogromna suma

Aneczka a musisz sobie akie lokum wynajmować, nie ma możliwości noclegu w szpitalu?

Slonko nocleg w szpitalu owszem moze byc na plastikowym krzesle ogrodowym ktore sie nawet na plasko nie rozklada tylko jest na polsiedzaco. tydzien dwa moze by czlwoiek tak wytrzymal ale nie tyle co przed nami. Poza tym rozmawialam z zsefowa chirurgii powiedziala ze im zalezy na dorbej psychice mam a beda 24na dobe z dzieckiem nie da rady. poza tym powiedziala ze po cesarce organizm tez optrzebuje regeneracji i normalnego lozka czy prysznica... obawiam sie ze po cc byloby mi zbyt ciezko tam koczowac dzien i noc. na oddziale z zasady mamy sa miedzy6 a 22. przychodza przed 6 na karmienie i po ostatnim o 22 wychodza zostawiajac odciagniety pokarm. w naszym przypadku dla malego moj pokarm jest na wage zlota...

hotel dla matek przy centrum zdrowia dziecka - koszt noclegu 38zl za dobe za lozko w pokoju 3 osobowym. dla porownania przy kwaterach prywatnych w pokoju 1 osobowym z lazienka w oddalonym o 300m domku cena 40zl jesli sie deklaruje pobyt powyzej 2tygodni...