Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmm

pychota , a jakie zdrowe

Polecane posty

Gość mmmmmmmmmmm

dziewczyny ale przysmak jem mniam sprubojcie mleko 0,5 % banany kiwi truskawki jabluszko pokroic troche otreb ze sliwkami dodac mniam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ale chyba
nie masz na myśli tego mleka w kartonie bo to trucizna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojojoj jaka purystka
:0 trucizna.. :D:D Masz krówkę karmioną ekologiczną trawą rosnącą w nieskażonych rejonach parku narodowego, pijącą źródlaną wodę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Krówka jak krówka
ale napewno jej mleko nie jest poddane pasteryzacji i dodatkowym srodkom konserwujacym,a zsiadzie sie to Twoje mleczko z kartonika???czy żywe kultury bakteri beda w tymśrodowisku chciały żyć????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co jest konkretnie zdrowego
w tej miksturze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojojoj jaka purystka
mleko w kartonie to mleko UHT nie ma konserwantów, a to łyk zdrowej - bez konserwantów, łatwoprzyswajalnej wiedzy. Przyda się, przed wydawnaiem następnych opinii :p Mleko UHT nie tylko dla zapracowanych artykuł Barbary Michalik Gdy mamy mało czasu na zakupy, możemy korzystać z mleka o przedłużonej trwałości, utrwalanego metodą UHT. Skrót UHT pochodzi od angielskich słów Ultra High Temperature (ultra wysoka temperatura). Metoda ta polega na bardzo szybkim podgrzaniu mleka do temp. 135-150o C przez 1-5 s i natychmiastowym schłodzeniu do około 20 oC. Do produkcji mleka UHT nadaje się tylko surowiec najwyższej jakości, pozyskiwany w sposób higieniczny, szybko schłodzony po udoju i możliwie szybko poddany przetwarzaniu. W trakcie podgrzewania niszczy się wszelkie zanieczyszczenia mikroorganizmami, drobnoustrojami chorobotwórczymi i przetrwalnikami bakterii, które są obecne w surowym mleku. Dzięki procesowi UHT można przechowywać mleko w zamkniętym kartonie do 6 miesięcy w temperaturze pokojowej. Po otworzeniu opakowania mleko należy wstawić do lodówki. Tak przechowywane nadaje się do spożycia przez co najmniej 48 godzin. Jaki jest wpływ metody UHT na wartości odżywcze? Białka występujące w mleku to w 80% kazeina, która jest odporna na temperaturę, i białka serwatkowe, które podczas podgrzewania ulegają częściowej denaturacji. Denaturacja nie powoduje jednak zniszczenia białka ani zmniejszenia jego wartości odżywczych, lecz jedynie rozluźnienie jego struktury, co ułatwia trawienie mleka. Podczas procesu UHT straty witamin sięgają 5-10% i pokrywają się z występującą w naturze zmiennością składu witamin w mleku (jednorazowe zagotowanie mleka w domu powoduje straty witamin wynoszące 10-40%). UHT ma również pewien wpływ na kolejny składnik mleka - laktozę, która zamienia się w laktulozę. Niewielkie ilości tej substancji służą jako pożywka dla bakterii niezbędnych w czasie trawienia. Podczas utrwalania mleka tą metodą w substancjach mineralnych i tłuszczach zawartych w mleku nie zachodzą żadne niekorzystne zmiany. Dzięki temu mleko UHT jest pełnowartościowym produktem, który z powodzeniem może zastąpić świeże mleko, tym bardziej że można je spożywać bez przegotowania. "Żyjmy dłużej" 7 (lipiec) 1999

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość No jasne
i wiesz jak sie takie mleczko nazywa???zupką bakteryjna,przeciez zabitych mikrobów nikt z niego nie wyjmuje a poza Tym czy wiesz że poddanie białka takiej obróbce niszczy go zupełnie do takiej postaci że jest bezwartościowe??przy jakiej temperaturze ścina sie białko???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szkoda gadać czytać też nie
umiesz, a przynajmniej nie rozumiesz co się do Ciebie pisze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poza tym
po ok 4 roku życia człowieka enzym trawiacy mleko zanika wiec,mleko dla dorosłego człowieka jest zwykła toksyna,wszystko rozumie,ale Ty nie bardzo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szkoda gadać czytać też nie
ale tylko mleko w kartonie - zapomniałaś dodać :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszelkie mleko
jeżeli juz o tym mówimy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szkoda gadać czytać też nie
nie, mówimy o tym, że rzekomo mleko w kartonie jest trucizną dla wszystkich taki jest sens pierwszysch wypowiedzi, niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A juz w kartonach
pasteryzowane to tragedia niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamiast mleka lepsza wódka
jasne, jasne, ludzie od setek lat piją mleko i żyją a wy tu.. :o idźcie spać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamiast melka lepsze PIWO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja w ogóle nie pije mleka
:-PJak wypiję to od razu mam biegunkę,bóle brzucha,nieodbrze mi i mnie muli:-oDlatego dałamm sobie spokój z mlekiem,piłam jako dziecko,teraz mam 25 lat i mleko mi niepotrzebne;-)Nawet kawe piję czarną(jedynie z cukrem),bez mleka czy śmietanki:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żyć pewnie bedziesz
ale co to za życie,piją nieco lepsze bo krowie,kiedys w butelkach pod sklepem stało mleko i czasami skwaśniało,jak sklep był zamkniety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmmmmm
czyli jakie mleko najlepsze.. z uht ? bo niezrozumialam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmmmmm
bo ja mam uht 0;5% laciate

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×