Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobiccorboic

groża mi bija mnie - wlasni rodzice co robic!!

Polecane posty

Gość corobiccorboic
wlasnie mama przyszla do pokju i powiedzial spokojnie " ja wychdoze z domu na dole jest ryz i pomidorowka prosze zjesc ic hiaalm ci poweidziec ze takiej przykrosci mnie nie sprawilas przez 18lat jak teraz. ja powiedzialam ze ty mi mamo tez. powiedziaalm sobie ze jak jeszcze raz uderzy mnie to zrobie ztym porzadek i niestety zrobie. a ona kiedy cie ostanio zbilam powiedzialam jeszcze ze za to ze nie chcialam zejsc na obaid nie powinnam byla dostac kijem itp a ona na to ze bylo zejsc. i powiedzialm ze siostra najstarsza powinan dostac nie ja a ona nie mam slow do ciebie i poszla powiedziala tez ze jestem zakapiorem

ja nie mowie o systematycznym biciu.. Mowie o normalnych rodzinach.. Z problemami.. a nie o jakiejs patologii..

Gość w twarz
w normalnych rodzinach sie nie bije dzieci,są bardziej cywilizowane metody:o

Gość corobiccorboic
jak chcialam z nimi rano pogadac - powiedziala matka zamknij morde

Gość pamietaj
teraz to sie probuje wybielic troche przed toba. poza tym argumenty twojej mamy sa zalosne. "bylo zejsc, to bys kijem nie oberwala" no halo:( niektorzy nie powinni miec dzieci... co do pokory, to owszem, dla rodzicow powienien byc szacunek i pokora... ale jak ta dziewczyna miala sie tego nauczyc? nie kazdy potrafi podkulic ogon i isc dalej jakby nigdy nic. takie rzeczy zostaj w psychice gleboko do konca zycia i dlatego powinnas te sprawe wyjasnic jak najszybciej dziewczyno.

Gość pamietaj
no wlasnie - zamknij morde - nie dopuszcza do siebie mysli, ze mozesz miec racje, bo stracilaby autorytet (?)

Gość corobiccorboic
nigdy mnie nei doceniali, zawsze bylam wyzywana przez mame glownie, ojciez rozumial to kiedys mnie docenial jak pwoiedzialam to w domu, pobil mnie kiedys ojciec ze pacierza nie zmowilam przed jedzeniem

Gość w twarz
Jezzzuuuu,modlą sie przed jedzeniem,pewnie do kosciola chodza i tak traktują bliźniego!!!!!!!!!!!Boże widzisz i nie grzmisz!!!!!!!!

Gość pamietaj
nigdzie cie nie zabiora, do tego jeszcze dluga droga. najpierw musza ocenic sytuacje, dac jakies rady itp mhh, widac, ze twoi rdzice to tacy hipokryci troche - modlitwa przed edzeniem i takie tam a krzyzem by zabili...

Gość corobiccorboic
chodza do koscioola, swieci wrecz. a mnie bija i chodza do komuni.

Gość jak we fraszce
krasickiego o dewotyzmie idz do pedagoda, na nic nie czekaj, nie upijasz sie nie cpasz, jakie oni maja z toba problemy? wagaruje sugeruje pokore, bedziesz pokorna i co dalej? bedziesz miala zjechana psychike, wiem to bo to przerabialam, bylam pokorna, dostawalm wpierdol za byle glupstwo, nie taki jak ty ale dostawalm pasem, do tej pory mam uraz do rodzicow, dlugo bylam zamknieta w sobie, agresja i przemoc wobec slabszego to jest sadyzm

Gość Iguniaaa
Ile masz lat?

Gość zabij się...
to jest najlepsze wyjście. Takie życie to nic nie warte. też tak miałem! I jak sie zabilam to teraz widzę jak im źle bez córki. Ale za późno!

Gość pamietaj
ech rozumiem cie. mnie tez bili. jak plakalam, to bylo zamknij morde (podczas bicia!!!) a mam tak zwana porzadna rodzine... bili mnie za nic, za glupoty, za przyslowiowa slona zupe. jak mowilam, ze komus to powiem, to krzyczeli; a kurwa mow sobie... tak wiec krylam ich. zostalo to gleboko w mojej psychice. jak im czasem wypominam , ze bylam bita, to sie smieja i mowia: wiesz kurwa co to jest bicie , nie obrazaj Boga... a pamietam ajk ojciec kiedys tlukl moja siostre paskiem z takimi metalowymi ozdobami. rozwali ten pasek na niej:( dlaczego ja bil? bo nie chciala jechac do babci na wakacje. to nie jest normalne a jeszcze jedno - nigdy nie sprawialam klopotow wychowawczych. nie pijam , nie palilam, nigdzie nie łazilam. od razu po szkole wracalam do domu i robilam obiad i sprzatalam. jak sie nie wyrobilam przed ich przyjsciem z pracy to mialam opierdol i lecialy na mnie kurwy itd. nie mialam zadnych przyjemnosci tylko obowiazki. nawet na glupi spacer wyjsc nie moglam, bo to w ich mniemaniu bylo kurwienie sie:(

Gość pamietaj
co mi zostalo? zjechana samoocena. przekonanie, ze jestem gorsza od innych, ze nic nie osiagne, chociaz zawsze bylam w czolowce klasowej, dostawalam stypendia naukowe na studiach itd. to zawsze mialam wrazenie, ze mi sie nie nalezalo, ze udalo mi sie (choc z drugiej strony wiem, ze zapracowalam na to - takie podwojne myslenie)

Gość źle masz idź do spowiedzi
@ pamietaj tam sie wyżalisz i zmadrzejesz! Pamietaj nigdy nie miej własnych dzieci bo tez taką matką bedziesz.

Gość pamietaj
wiec chociaz ty nie daj soba pomiatac. przelam to i to jak najszybciej, bo to co sie dzieje w twojej rodzinie wymaga leczenia

Gość corobiccorboic
nie pije nie pale nie cpam nie chodze po barach nie mam kolezanek przyjaciol bo nie moge nigdzie wychodzic a jak wyjde to mam to nastepnego dnia wypomniane 18 lat mam i zaluejsz ze nie zglosilas to policji? ialas gorzej niz ja

Gość smutna niunia
do pamietaj masz rację! Tylko czemu siedzisz u nich w domu?

Gość pamietaj
nie pisze tego, zeby sie wyzalic, ale zeby nakreslic skale problemu. niestety w naszej rzeczywistosci plskiej takie rzeczy sa ukrywane niepotrzebnie

Gość corobiccorboic
bo sie ucze i nie mam 18lat za miesiac bede miaal! mnie nie doceniali nie mam uczuc nie umei mkochac

Gość pamietaj
a skad wiesz, ze siedze w domu u nich? :)wiem na czym polega transmisja pokoleniowa postaw rodzicielskich, ale zapewniam cie, ze bedac swiadoma osoba, mozna wiele rzeczy usunac ze swego zachowania

Gość Oj dzieci
żal mi was... ale gdzieś musicie sie wyżalić... Jutro znowu jak dostaniecie kieszonkowe to wam przejdzie.

Gość pamietaj
o wiele latwiej byloby, gdyby to byly obce osoby - mowisz im zegnam i po sprawie. gorzej jest jak w gre wchodzi rodzina... nie radze ci , zebys odeszla z domu, bo to jest trudne. poza tym nie rozwiazesz w ten sposob problemu.

Gość corobiccorboic
ja nie chce odejsc z domu, nie mam tyle pieniedzy gdzie ja bym sie podziala poza tym odwagi nie mam ale do pedagoga obowiazkowo?

Gość pamietaj
szkoda, ze niektore osoby na tym forum nie rozumieja problemu a moze dobrze - bo to znaczy, ze tego nie przezyly nie mozna sie ot tak odciac od rodziny, tylko ja naprawic

Gość corobiccorboic
ale radzisz mi isc do tego pedagoga?

Gość pamietaj
to zalezy od pedagoga. niektorzy sa beznadziejni i tylko moga pogorszyc sprawe. sprwdz, ktory cieszy sie najwiekszym zaufaniem. nie zostawaj z tym sama, bo sie zameczysz

Gość corobiccorboic
zapomnialabym dzisiaj uslyszalam ze po co ja jestem, po co sie urodzilam co prawda nie matka to powiedziala tylko siostra ale mama nic nie powiedziala, nawet sie na nia nie wydarla