Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatajemnicza

OCHHOTA NA SEX A ZAKAZ WSPÓŁŻYCIA ....... masturbacja?

Polecane posty

Gość zatajemnicza

Może ten wątek wzburzy niektorych ale co mi tam myślę, że to normalne a ja poprostu mam odwagę zapytać. Lekarz zabronił nam wspolżyć, a ja mam jak na złość straszna ochotę, czy masturbacja jest rownoznaczna ze wspólżyciem (czyt. szkodliwa, zakazana)?

Gość gośkaaaaaaaaaaaa
Lekarz pewnie zakazał współzycia bo jesteś chora i przyjmujesz leki dopochwowo. Masturbacja nie ma wpływu, tu chodzi o penetrację a nie o sex ogólnie. Możesz sie masturbować do woli:)

a masturbuj sie dowoli ,tylko uwazaj zeby ci paluchy nie popuchly,,,,,hehehe,zart

Gość zatajemnicza
Heh.. A tak na powaznie nie biore żadnych leków dopochwowo. Jedynie witaminy i kwas foliowy. Nie mogę też siedzieć w wannie, dźwigać i mam dużo odpoczywac. Nie powiedział dlaczego. Mi to podchodzi pod przodujące łożysko (wyczytałam w gazecie) ale nie mogę być pewna. Jest to 7/8tydzień.

to dziwne ze ci nie powiedzial????ale rozne przyczyny moga tego byc.zapytaj nastepnym razem.

Gość Ladacznica
żadnych zasad, ale walnięta baba i taka bedzie matką kiedyś - ręce opadają

Gość zatajemnicza
Do tej powyżej - najwidoczniej nawet nie wiesz co znaczy ladacznica :o ehhh... niektóre to potrafia być wredne na maxa

Gość dla dziecka
chyba warto pocierpieć i zrezygnować z własnej przyjemności? Tylu ludzi żyje w związkach na odległość i muszą sobie radzić nie tylko bez seksu ale i z samotnością na codzień. No chyba , że ci nie zależy na dziecku...ale to już inny temat.

Gość 4r23
a moze lekarzowi chodzilo o orgazm??? nam pozwolil wspolzyc, ale bez orgazmu z mojej strony. bo skurcze w trakcie moglyby zaszkodzic.

nie zwracaj uwagi na te mocherowe berety ,one to nie wiedza co to masturbacja ,a ze swoim mezem to przy zgaszonym swietle i z koszula nocna podciagnieta do gory lekko zeby za duzo maz nie zobaczyl to robia.......co zrobisz jak co niektorzy zacofani sa.

Gość 4r23
wlasnie cos mi sie tak wydaje, ze o orgazm chodzi. choc powiem, ze nie potrafilam trzymac sie zakazu. poza tym uwazalm rto za niesprawiedliwe. a seks bez orgazmu/ nieee...aha, wszystko z dzidzia bylo ok.a nawet musili mi potem porod wywolywac.

Gość zatajemnicza
Miło poczytać wypowiedzi miłych osób ❤️ wstyd sieprzyznać ale już ze 2-3 razy sie nie mogłam opamiętać, wystarczy lekkie dotkanie przez bielizne i orgazm gotowy !! Przemieniło mi się o 360 stopni !

Gość zatajemnicza
W każdy mrazie zapytam lekarza. Szkoda, że wizyta dopiero 9 lipca :o ... Pozdrawiam!!!

Gość tez jestem w ciązy
w 9 tygodniu i tez nie mogę współzyc, też mam wielką ochotę, ale masturbacja też nie wchodzi w rachubę bo chodzi tutaj o zakaz skurczy macicy, dltaego niektóre z nas nie mogą współżyc w czasie ciąży,

Gość absolutnie zadna masturbacja
boze baby ile wy macie lat??? zachodzicie w ciaze a nie znacie podstawowych zasad. wspolżyc nie mozna bo wystepuja skurcze macicy przy orgazmie to samo dzieje sie podczas masturbacji

Gość no co za głaby
skoro gi zakazał wspołzycia to jest tylko jeden powid zagrozenie poronieniem!!!!! a w wiekszosci przypadkow sa to przedwczesne skurcze macicy...i takie same skurcze występuja podczas orgazmu! poniałas juz???

spytaj lekarza czy masz unikac penetracji czy orgazmu.byc moze zakaze i tego i tego,wtedy bedziesz musiala sie pomeczyc:-(

Ja jestem 37 tygodniu... i od jakiegoś 30 tygodnia nie moge się powstrzymać ....Z mężem kochamy się normalnie, sprawia mi to ogromną przyjemność i nie stawiam masturbacji ponad współżycie z nim ... ale od czasu do czasu .... po prostu czuję taką wewnętrzną potrzebę... Czasami zastanawiam się czy robię coż złego czy faktycznie świadczy to o tym ze ze mną jest coś nie tak ...ale takie myśli szybko mijają... bo wiem że to normalna rzecz , wszystko jest dla ludzi, tylko w rozsądnych ilościach... a podobno zadowolona mama to zadowolony dzidziuś:)

ja radziłabym nie.Zapytaj lekarza dlaczego Tobie zabronił.Jeżeli występują u Ciebie skurcze to zarówno seks jak i masturbacja mogą zaszkodzić.

Gość yjyujt
Oj, dobrze ze to juz zostalo napisane wyzej... Wlasnie mialam ostrzegac ze masturbacja tez powoduje takie skurcze, ktore moga wywolac poronienie!!

Gość to zalezy