Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiss1979

papierowe malzenstwo

Polecane posty

Gość kiss1979

Hejka. Znalazlam ogloszenie ze jeden koles szuka zony zeby dostac wize. wstepnie sie zgodzilam tylko nie wiem jakie dokumenty musze przedstawic i czy faktycznie home office moze nas ciagle sprawdzac czy zyjemy razem. Wiem napewno ze tak sie dzieje w przypadku slubu z obywatelem Wielkiej Brytanii ale jesli chodzi o polakow lub Polki sprawa jest nieco bardziej latwiejsza. Bardzo prosze o rady- moze ktos z was wzial taki slub lub ma takich znajomych

a sprawdzilas wczesniej kim jest facet, za ktorego wychodzisz? poznalas za i przeciw takiego slubu?

Ja bym nie ryzykowala. Jak Ci facet zniknie to nawet sie z nim nie rozwiedziesz :( Moja znajoma jest w takiej sytuacji, choc pobrala sie z milosci, a facet dostal wize i ja olal, nawet nie wie gdzie mu wyslac papiery rozwodowe, prawnik jest bezradny.

Gość buziakkk
to racja.... ja tez slyszalam o takich przypadkach ,malzenstwo dla wizy a potem nie mozna dostac rozwodu... np.koles zniknie,albo mu sie zachce wszystkich twoich pieniedzy wzamian za zgode na rozwod..... ale bynajmiej sprawami zawarcia malzenstwa zajmuje sie register office . a tak przy okazji to ile oferuje za slub?

no i niestety bedziecie sprawdzani...przynajmniej przez rok...potem bedzie masa pytan z ich strony na temat waszego zycia...nie wiem czy zdecydowalabym sie na takie cos...raczej nie:O

Gość do kiss
dziewczyno co ci walneło na mózg ?? az tak ci brakuje pieniedzy bo przypuszczam ze on ci zaplaci za to papierowe malzenstwo ja bym nie ryzykowała bo nie wiadomo co to za facet i jeszcze zniknie i tyle go bedziesz widziec i ani sie nie rozwiedziesz

Gość lusterkow
albo wezmie wielka pozyczke i bedziesz musiala splacac jego dlugi...

Gość albo ukradnie twój dowód
i narobi machlojek posługujac sie twoim nazwiskiem dziewczyno masz naprawde maly rozumek ze nie przewidujesz konsekwecji jakie moga nastapic po czyms takim

Gość kiss1979
nie zalezy mi na rozwodzie bo nie jestem zwolenniczka instytucji malzenstwa. wiadomo ze intercyza bedzie i to na pierwszym miejscu. wszystkim zajmuje sie moj prawnik wiec w zadne dlugi i inne zobowiazania nie dam sie wciagnac. jakos zawsze spadam na cztery lapy. a co do ceny( bo i takie pytanie padlo) to dostane przed 4 a po dostaniu przez niego wizy 2. to dla mnie wielka suma

Gość __blanca__
powiem ci tak kochana - ja w irlandi dostałam 50 tys za to (facetowi zalezało :classic_cool: ) wez ty lepiej poszukaj jeszcze, bo mozna na tym naprawde niezla kase wyciagnac ;) chociaz musze przyznac, ze mialam pare "klopotow' z tym gosciem potem, ale tez spadam zawsze na 4 lapy :) wiec wiesz...ryzyko jest zawsze, ale jak widzisz zyje, pisze i mam sie dobrze :D wiec nie sluchaj tego gadanie, ze masz sie w glowe puknac, bo to dobry interes naprawde ;) pozdr :)

Gość jestescie beznadziejne

Gość kiss1979
blanca! a jakie papiery przestawialas? on chce zebym mu dala paszport bo podobno ma wyslac do home office o marriage aggrenment ale ja mam wahania.... tak komus obcemu od razu paszport?

Gość __blanca__
Mi we wszystkim pomogl znajomy, ktory juz pare razy organizował takie mazenstwa (bo tak sie sklada, ze ze wzgledu na prace zna sporo osob ktore wlasnie potrzebuja obywatelstwa). W ogóle to on mnie skontaktował z tym moim mezem. Przedstawiałam dowód, akt urodzenia i paszport. Cos podejrzane to dla mnie z wsyłaniem do HO. On mi nie zabierał dokumentow. Oboje składalismy zaświadczenie o zdolności prawnej do zawarcia małżeństwa. Ogólnie wszystko w miare gladko poszło, tez dlatego ze wlasciwie ten moj znajomy wszystko wiedzial co i jak, ja tylko sie musialam w odpowiednim miejscu stawic z dokumentami. Troche tak srednio z tym wysylaniem paszportu... :O Sprawdz tego goscia troche, wypytaj dokladnie ;)

Gość sprawa bardziej łatwiejsza
He he:o

hej blanca, Czy moglabys wyslac mi krotki e-mail, chcialabym pogadac na temat \'malzenstwa\', ktore mi zaproponowano...bardzo prosze odpisz. pozdrawiam kasia

Gość __blanca__
tu jest mój mail :) blanca7@op.pl napisz mi jakie masz pytania, moze bede mogla pomoc ;) pozdrawiam

Gość gość
Witam. Czy ktoś z was orientuje się może, czy obywatel Pakistanu może z wizą Family lecieć sam bez małżonki do Anglii? Szukam w sieci takiej informacji, ale jakoś ciężko to znaleźć (ślub brał z Polką, a kiedy dostanie wizę chce lecieć do Anglii)