Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarinka 21

Warszawiacy to buraki

Polecane posty

Gość Mieciooooo
coż to jest naprawde powód do wstydu, że ktoś tak mówi:O No i jak tu nie mówić ze z Warszawiaków czasamki bucowatość wychodzi. W innym miescie nikt na to nie zwraca uwagi:O

Gość ale chyba autor topiku
chyba nie chciał dyskutowac o wyglądzie tego miasta - wydawalo mi się, ze wyraził swą opinię o ludziach... co do infrastruktury to fakt - jesteśmy w tyle nawet za krajami afrykańskimi - przykład lotnisko międzynarodowe hihi Okęcie a lotnisko w Agadirze (miasto w Maroku) natomiast ulica Zwirki i Wigury cala obsadzona Lipami jest wg mnie jedną z ładniejszych ulic w Warszawie także otoczenie Urzędu Rady Ministrów - vis a vis Parku Łazienkowskiego i o krok od Belwederu jest bardzo urokliwe... generalnie cały Trakt Królewski - od Zamku do Wilanowa poprzez 'dzielnicę' ambasad umiejscowionych w odbudowanych pałacykach otoczonych ślicznymi ogrodami jest warta uwagi... fakt - Warszawa oglądana z poziomu Dworca Centralnego czy tez samo centrum miasta robi wrażenie chaosu i nieładu... ale Warszawa to nie tylko te miejsca.... a ludzie jak to ludzie - raz trafi się na normalnych innym razem na cwaniaków i nie ma reguły na takich bo w kazdym mieście i miasteczku można takowych spotkać....

Gość cała prawda
I na tym proponuje zamknać dyskusję.

Gość
do cala prawda-ktos napisal ze nagonka na Krakow(w zwiazku z moja wypowiedzia o sposobie uratowania go przed zniszczeniem),ktos inny napisal,ze Warszawa zostala zniszczona po przejsciu frontu(tak z grubsza mowiac).Stad moj post.

Gość a ja jeszcze
zapraszam wszystkich do Muzeum Powstania Warszawskiego - tylko proszę się nastawić na to, ze to nie jest zwykłe muzeum z ekspozycjami w szklanych gablotkach... to jest przedsięwzięcie ogromne, które pozwala przenieść się w czasie i przez jeden dzień (po czas na zwiedzanie tego miejsca to co najmniej 4 do 6 godzin) wejść w skórę tych którzy o wolną od nazistów i komunistów Warszawę walczyli... jeśli będziecie w Warszawie i tylko zechcecie poznać historię tego miasta a nie tylko najbliższe otoczenie centrum to zajrzyjcie na ulicę Przyokopową przy Grzybowskiej - 10 minut jazdy tramwajem od Dworca Centralnego....

Gość
gdy widze rejestracje warszawska (lub krakowska)-natychmiast prawie sie zatrzymuje,bo oto jedzie pan z miasta i teraz pokaze burakom z wiochy miasta Poznan jak sie jezdzi po miastowemu.To nie zlosliwosc,ani zadna przesada.Jestescie najgorszymi kierowcami chyba nie tylko w Polsce...ze wzgledu wlasnie na to nie liczenie sie z innymi...Kilka razy cudem uniknalem wypadku,np.wjechania na przystanek tramwajowy,po tym jak mnie jasnie pan z miasta(w-wy)wyprzedzal na luku skrzyzowania wciskajac sie miedzy dwa samochody.Mnie zepchnal z mojego pasa poza jezdnie dla samochodow na torowisko dla tramwajow,prosto w tlum ludzi stojacych na przystanku..Musialem zahamowac zeby nie doszlo do tragedii.