Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarinka 21

Warszawiacy to buraki

Polecane posty

She >>>> ;) dziekuje nie ma sprawy :) polecam sie nie przyszlosc zycze ci wspanalej udanej wycieczki koniecznie zobacz pomnik psa dzoka stoi tuz przy moscie Grunwaldzkim :) a i jest piekna legenda o dwoch mariackich wiezach zapoznaj sie z nia a takze o krakowskich golebiach o kolatkach o krukach bo o Wandzie i smoku wawelskim oraz o przerwanym hejnale na pewno znasz :)

Gość Franka kobitymąż
O jakiś beret z wawy wypowiedział się po warszawsku.

Gość fsdnkdgnkjnnnsgs
W Warszawie Pałac im Stalina, w Krakowie Huta im Lenina. Możecie sobie ręce podać :P .

Gość ale o co chodz
A MOJE MIASTO TO Białystok ......

Poznań stolicą..? Ludzie, tam nic nie ma, to najbrzydsze miasto świata. Tylko szare budynki i szarzy ludzie którzy nie mają co ze sobą zrobić. Warszawa żyje, tu nie da rady się nudzić :)

Vronka >>>> pamietasz rklame w Krakowie nie ma czasu na sen??? To miasto ngdy nie spi :) a imprezy tu sa zajefajne :)

Gość Franka kobitymąż
Vronka pozbieraj krowie placki .

Kraków też bardzo lubię, i podoba mi się bardziej niż Wwa pod względem turystycznym. I dobrze że stolica nie jest w Krakowie, bo by wam miasto zrujnowali trasami, obwodnicami, wieżowcami i blokowiskami... Wwa ma swój niepowtarzalny klimat, i Kraków też :) Ale Poznań jest do d... :P

Gość do vronka
a gdzie bylas w Poznaniu skoro twierdzisz ze tam nic nie ma?

Gość Do Vronki
W Krakowie TEŻ SĄ BLOKOWISKA.

Gość myszkaa.
Ja lubię Warszawę, moż edlaytego, że wpadam tam kilka razyt w roku tylko i mam wielu znajomych. Dla mnie, osoby z niewielkiego miasta, ten zgiełk, fakt, że jestem w centrum Polski - że mijam Ministerstwa, Ambasady, główne siedziby firm, moge pojeździć metrem - jest niezwykłe. Ale Warszawiacy to..hm... znam jednego, niby takiego od pokoleń. Ale wkurza mnie jego sposób prowadzenia samochodu (prędkość, na zasadzie 'wszystko mi wolno') i krytykowanie innych miast 'bo u nas w Warszawie'. No ale buraki wszędzie sieją:)

Gość olekcymbołek
Widać że większość z was nie posiada przyzwoitego wykształcenia. To widać po waszych wypowiedziach. Ignoranctwo na każdym kroku. Szkoda gadac. Pozdrawiam

Gość do vronka
ajbrzydszym miastem swiata jest warszawa.Ladne miasta to:Krakow,Poznan,Gdansk,Wroclaw,,jeszcze kilka mniejszych,ale napewno nie warszawa.To miasto budowane bez jakiegos spojnego planu,z megalomania (wielkie place itp.).Pomieszanie roznych stylow.Obok secesji bloki i obok tego wszystkiego chalupki...To jest obraz ktory widzi sie przyjezdzajac tam.

Zaprosiła mnie kiedyś znajoma grupka studentów na długi weekend- jeden dzień próbowaliśmy pozwiedzać- długo to nie trwało: rynek nienadzwyczajny, jak w każdym mieście... zamek itp. - no po prostu nic nie zachwycało. No i knajpy- SQ, jakiś Corner, Studnia, dużo tego było... Niby tłok ale ludzie jacyś totalnie nieprzyjaźni, zero zabawy i klimatu

>Do Vronki >W Krakowie TEŻ SĄ BLOKOWISKA W każdym mieście są :P Chodziło mi o to że w Wwie jest tego ogromna masa... więcej niż w jakimkolwiek mieście w Polsce. To wcale nie działa na + Wiecie, Wwa jako całokształt jest brzydka, ale są piękne miejsca: starówka, Wilanów, Powsin, Łazienki... No i są wypasione centra handlowe ;)

Gość do olekcymbolek
idz dokonczyc swoja prace doktorska i nie zadawaj sie z tlumokami.Przepraszamy cie ze nie wszyscy jestesmy profesorami i ze musisz obcowac z nieukami.Nie pozdrawiam.

Gość WAWELSKI SMOK
PUSZCZAM BĄKA NA WASZĄ WA-WE

Gość powiem tak
warszawa pasożyt Polski.

Gość Pasożyt Polski
Dzięki wsiarzom, którzy przywożą ze sobą wieś do miasta. Nie raz mozna usłyszeć, jak taka tleniona panna z Wysokiego Mazowieckiego mówi w sklepie: Ja weznę ten cień do powiek. A ta perfuma nieładnie pachnie.

Gość do vronka
mysle ze te zapraszajace cie osoby nie byly jednak z Poznania.Na samym Starym Rynku zatrzymalbym cie pol dnia.Jest tam Ratusz-ten z koziolkami-zabytek klasy zerowej.Wokol samego Rynku:po wschodniej stronie stoi Palac Mielzynskich.Po polnocnej Palac Gorkow i Wgorze Przemysla.Jest tam tez Palac Dzialynskich.Dalej Stary zabytkowy Odwach,Waga Poznanska.Obok Ratusza na srodku Starego Rynku zabytkowe kamieniczki.Wokol Starego Rynku mnostwo zabytkowych kamieniczek a miedzy nimi wspomniane palace.To wszystko to sam Stary Rynek.Blisko znajduje sie Muzeum Narodowe(naroznik ul.Paderewskiego i Al.Marcinkowskiego.PO drugiej stronie ul.Paderewskiego zabytkowy i historyczny hotel Bazar.(w nim przemawial przed Powstaniem Wlkp.I.Paderewski).Idac od ul Wronieckiej w strone od Rynku:Brama Miejska Wroniecka.Na Wzgorzu Przemysla Muzeum Ceramiki oraz kosciol Franciszkanski.Z tylu za Ratuszem Arsenal: Muzeum Broni.W strone ul Garbary na ul.Klasztornej przepiekny barokowy Kosciol Farny a obok niego caly wielki kompleks pojezuicki . Widzialas to wszystko?A to tylko Stary Rynek i jego najblizsze okolice...Zaprowadzili cie tam?

Gość What does it mean

Gość dobre sobie
o tym Arsenale to trzeba bylo przemilczeć

Gość ja znam trochę
warszawiaków, nawet niektórych blisko, i moje wrazenie jest negatywne, nie chciałabym z nimi przystawać na co dzień :-O

Gość A dlaczego Warszawa
jest taka, jaka jest? Bo w przeciwieństwie do innych miast, została DOSZCZĘTNIE zburzona podczas wojny! Przed wojną była pięknym miastem - i nie dla wszystkich. Ludziom ze wsi NIE WOLNO BYŁO osiedlać się w tym mieście. Po wojnie wszystko się zmieniło, architekturą stolicy zajęli się partacze, ruskie matoły. Kraków piękny? Tylko dlatego, że nie spadła na niego ani jedna bomba takiego kalibru, jakie spadały na Warszawę. Nie chwalcie się, Krakusy, bo macie swoje miasto w takim stanie TYLKO PRZEZ PRZYPADEK i tchórzostwo swoich obywateli!

Gość dobre sobie
Do wronka __ mam poważne podejrzenie, że nie jesteś z Poznania :D Ja się tu urodzilam i nigdy bym nie zabrala gości w taką "turystyczną" trase, jak z przewodnika kiepskiego wydawcy. A te kamieniczki przy Ratuszu to domki budnicze

Jestes pewna, ze poznalas PRAWDZIWYCH warszawiakow a nie tych, ktorzy warszawiakami sa od dwoch lat do kilku miesiecy?

Gość brawa.....
A dlaczego Warszawa--> w tym rzecz

A dlaczego Warszawa - DOBRE i prawdziwe 🌼. Ja pochodze z Krakowa, ale lubie Warszawe i warszawiakow - tych prawdziwych, nie przefarbowanych.

Gość cala prawda niestety
warszawa moze sie podobac jaks ei nei widzialo innego swiata sory ale to wioska w porownaniu z innymi stolicami Europy :( a nawet innymi miastami Polski, chocby Wrocek lub Krakow 😍