Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarinka 21

Warszawiacy to buraki

Polecane posty

Gość PODSUMOWANIE
Do brawa. Nie badź śmieszna. Przed woją to warszawa była brzydką wiochą.

Gość brawa.....
masz racje, w ogole ludzie w naszm kraju powinni sie nauczyc szcunku.

Gość Ireneusz D.
Z mojej rodziny nikt nie uciekł - ojciec walczył w Powstaniu Warszawskim, matka była sanitariuszką. Niosąc mnie na ramieniu przenosiła meldunki i rozkazy w moich pieluchach (wiem, śmieszne). Szacunek owszem, ale obopólny a nie tylko jednostronny. Wszędzie są chamy, ale nie generalizujmy, że chamstwo mieszka TYLKO w Warszawie.

Gość Ireneusz D.
PODSUMOWANIE, ucisz się. Te twoje teksty nie wnoszą NIC mądrego.

Gość Eugeniusz trampek
Masz rację - najłatwiejsze. Do brawo obejrzałem zdjecia starej warszawy była faktycznie paskudna. terez wyglada lepiej.

Gość brawa.....
bo zdjecia sa czrnobiale tak??:O

Gość Eugeniusz trampek
Nie chodzi tu o kolor.

Gość Styxxx
No cóż, niektórzy lubią książeczki z kolorowymi obrazkami.

Gość PODSUMOWANIE
Nie wnoszą nic mądrego ? To jest cała prawda. Z Wrocławia i innych zabytkowych miast przywożono cegły. To próba historycznego oszustwa.

Warszawa jest po burzliwych wydarzeniach historii moze i brzydka ale... dla mnie i mam nadzieje ze nie tylko dla mnie NAJPIEKNIEJSZA. kocham Warszawę. i tu umrę bom sie tu urodzil.

Zazdroszcze. Ja moge tu tylko przyjezdzac, niestety nie mieszkam w Polsce, ale moze na starosc... ;) 🖐️

Gość aby odbudować
zamek (krzyżacki) w Malborku postąpiono podobnie - w Radzyniu Chełmińskim widac tylko obrys 8-o kątnej niepowtarzalnej wieży, która zachowała się praktycznie w całości... do czasu kiedy ją rozebrano po to aby miec budulec do odbudowy Malborka...

Gość PODSUMOWANIE
Mieciu o której wojnie mówisz?

ludzie spokojnie klotnia obrzucanie sie inwektywami po co to???? I nagonka na Krakow ze zaplacili ruskom to nie zburzyli. :( Wiele miast ucierpialo on wojny nie tylko warszawa i na litosc boska nie robcie z tego miasta osmego cudu swiata :(

Gość brawa.....
a z krakowa mozna??:O

Gość brawa.....
poza tym nikt tu nie robi z niczego cudu, ale szacunek sie nalezy i juz.

Gość PODSUMOWANIE
Z Krakowa to akurat można.

Gość i nie przyklejać
bezsensownych etykietek są ludzie i taborety niestety i w Warszawie, i w Krakowie, i w Pcimiu Dolnym też

Gość Jerzy Gabiga
Nie mozna. Nawet na sile.

Gość o gustach się nie dyskutuje
mnie tam Kraków na kolana nie rzucił.... znacznie bardziej podoba mi się Bielsko-Biała, Tykocin, Kołobrzeg - lubię też Lublin i Trójmiasto - Gdańska Starówka ma swój klimat... no i jeszcze miasto Kopernika - tu także jest na co popatrzeć!

Gość
kacia-jaka nagonka na Krakow?toz to FAKT historyczny.Bardzo mi sie podoba Krakow.To prawdziwie piekne miasto.Ale nie zaprzeczajmy historii.Przeciez to jest tragiczne i smutne zarazem,ze niektorzy nie wiedza nic o historii wlasnego kraju,nazywajac fakty-nagonka.No ludzie litosci!!!LItosci!!!

Gość kinol
Dla mnie warszawa to stolica jak z koziej dupy trąba.

Mnie też nie, takie napuszone miasto jak i ludzie...co widać na załączonym topiku :D

Gość cała prawda
Może skończcie ten temat bo zaraz jakiś palant powie że warszawa jest ładniejsza od Rzymu. Prawda jest taka jako stolica wyglada jak zadupie Europy.

Gość
Moge jeszcze zrozumiec,ze ktos nie wie o tym jakim cudem zostal uratowany od zniszczenia Krakow,bo to przeciez ruski general wzial zloto.Wszyscy wiemy ze oficjalna wersja jest taka ze to \" wrodzona dobroc przedstawiciela bratniego narodu\",chec ocalenia miasta spowodowaly ze Krakow ocalal.\"Czlowiek radziecki\"to przeciez wzor uczciwosci i w ogole wszystkiego...A tu wykup z szantazem...Prawda o Krakowie byla oczywiscie utrzymywana w glebokiej tajemnicy z oczywistych wzgledow i dlatego moge zrozumiec ze ktos nie wie... Natomiast zeby nie wiedziec iz po stlumieniu Powstania Warszawskiego Hitler osobiscie wydal rozkaz zrownania Warszawy z ziemia...?Ze wysadzano dom po domu...?Tego juz nie rozumiem.Jak mozna nie wiedziec takich rzeczy?

o ile mi wiadomo to stwierdzenie w srodkach komunikacji miejskiej w stylu: a łoj siedzim! nie jest charakteryustyczne dla gwary czy regionalizmu warszawskiego. więc o kim mowa ze jest burakiem?kim są ci co tak dzwiecznie sie wyslawiają i gdzie sie ulungli?

Gość cała prawda
Tylko nikt przecież nie neguje tego wiec o co ci chodzi?

Gość cała prawda
To pytanie do yagon nie do Mietka. Miecio niech idzie przespać się do stodoły bo bredzi.