Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarinka 21

Warszawiacy to buraki

Polecane posty

Gość Katarinka 21

Z nimi nie mozna normalnie pogadac

Gość bo to stolyca przecież
bufony wszedzie i na drodze i w zyciu

Gość buraki
prosze nie obrazac nas,wypraszamy sobie:(

Gość Katarinka 21
Przeniesc stolice do Poznania lub Wroclawia.

Gość to sie zmińcie
stolyczanie buachahaaaa

Gość zgadzam się w
100% !! Warszawka to straszne buraki !!!!

Gość PRZECIEŻ TO WSIE.
jAK STOLICĄ POLSKI MOŻE BYĆ WIEŚ ? TY CHYBA MUSISZ BYĆ GŁUPIM TŁUMOKIEM ZE WSI.

Gość Zeebeedeee
Prawdziwych Warszawiaków praktycznie już nie ma:) Typowa warszafka to niestety przyjezdne buraki z prowincji. Przyjechali ze wsi do dużego miasta i ich wsiowe mózgi nie są w stanie ogarnąć awansu społecznego jakiego doznali. U nich PKS do miasta odjeżdżał tylko raz dziennie, a tutaj metro kursuje co 3 minuty.

Gość Katarinka 21
Warszawiacy to wsiory. To Warszawiacy wybrali Giertycha. To taka wielka wiocha

popieram stolica we Wrocławiu lub poznaniu bo warszawa to frajerstwo

A ja proponuję pisać pod czarnym nickem, to pokażesz pomarańczko że masz klase zakładając topik obrażający ponad 1.700.000 ludzi.

Gość anty w-wa
mama 27 lat i nigdy nie bylam w Warszawie, i tak szczerze mowiąc nie mam zamiaru tam jechac, tez uwazam ze to wiocha!

Gość a ty nie
awans społeczny? Metro co 3 minuty? chyba żartujesz...Te spaliny i smród ty nazywasz awansem społecznym.

Gość DO MATOŁÓW
STOLICA POLSKI POWINNA WRÓCIĆ DO KRAKOWA . TO JEDYNE MIATO ROZPOZNAWALNE NA ŚWIECIE A WY TU O WSIACH DYSKUTUJECIE.

Gość warszawski burak
No to sobie wezcie ten status stolycy Poznaniacy, Wroclawianie, czy kto tam jeszcze to wtedy po Was bedą jeździć.

Zeebeedeee zgadzam się z Tobą. Wystarczy zobaczyć tablice rejestracyjne przy nowo wybudowanych osiedlach. Oczywiście tych tablic na w-wskie nie zmianiają, bo tam skąd pochodzą mają tańsze OC :)

nigdy w Warszawie nie bylam,więc nie wiem czy są to buraki czy nie,ale z tego co słyszałam od znajomych to nie jest to zbyt ładne miasto (mówią,że szare,smutne i snobistyczne-takie opinie słyszałam).Uważam,że stolicą powinien być Wrocław:)

Gość WACEK Z KŁAJA
WROCŁAW I POZNAŃ TO MIEŚCINY. tYLKO KRETYNOWI MOGŁO WPAŚĆ DO GŁOWY ZROBIENIE Z NIE DUŻYCH MIASTECZEK STOLICE.

o co Wam chodzi z tym przenoszeniem stolicy?? przeniosą do waszego miasta wszystkie główne urzędy, ambasady i co?? wtedy będzie fajnie?? wytłumaczcie głupiej warszawskiej gęsi

z tym,że Wrocław to mieścina to nie przesadzaj....mi żal dupy nie ściska,jak dla mnie to Warszawa może sobie być stolicą(choć są ładniejsze miasta-Gdańsk,Wrocław,Kraków)a wypowiadam swoje zdanie bo właśnie o Warszawie jest te topic:) pozdrawiam

Gość KRAKOWIANIN
Kiedyś jakiemuś durniowi wpadł pomysł przeniesienia stolicy do Krakowa. Na szczęście nic z tego nie wyszło. Kraków i tak jest najważniejszym miastem w Polsce pod względem turystycznym, głównie tu przyjeżdża najwiecej gości zagranicy a nie do Warszawy, Wrocławia czy Poznania (do tych dwóch ostanich to chyba tylko niemcy aby powspominać). Warszawa to brzydkie miasto nie da się ukryć ale stolica powinna tam pozostać. Nie chcemy ogladać na codzień żadnych gietrychów, tusków, kwaśniewskich czy lepera. Kraków dla krakowian.

Warszawa mi sie nigdy nie podobala i raczej nie spodoba. Miasto faktycznie szare, nijakie, malo rozwiniete.Aspiruje do miana stolicy europy, a jest bardziej rozwinieta wsia. Tam sie urodzilam i stamtad swiadomie sie wyprowadzilam. Taka moim zdaniem jest Warszawa. Nie zmienia to jednak faktu,ze jest to najbardziej rozwiniete polskie miasto. Najwiecej firm, najwiecej uczelni, najlepsza(?) komunikacja. Inne polskie miasta nawet nie sa w stanie sie rownac. Krakow jako jedyne jest na porownywalnym poziomie...ale Wroclaw? Przeciez to wielka dziura. Poznan? cale miasto jak Warszawskie przedmiescia. Dlatego krytykujcie sobie dowoli, ale nie osmieszajcie sie mowiac ze stolice nalezy przeniesc. Gdzie? z deszczu pod rynne? Mianowicie w sprawie samych warszawiakow- to jakim kto jest czlowiekiem nie zalezy od tego w jakim miescie mieszka. Mozna spotkac milych usmiechnietych ludzi, a takze sfrustrowanych,zgorzknialych...jak wszedzie. Wiara w stereotypy jest tylko dowodem na brak krytycznego myslenia.

sama sie tak nazwałam bo od dawna nie jestem w stanie pojąć o co biega z tym ciaglym krytykowaniem warszawy. moze nie powinno mnie to dotykac, a jednak :(

Co prawda to prawda. Ostatnio turyści upodobali sobie Kraków. Szczególnie ci z wysp, którzy zachęceni przez polskich imigrantów perspektywą taniego chlania na umór i wyrywania ładnych i zawsze chętnych panienek, robią z pięknego miasta największą spelunę Europy Środkowej.

Gość KRAKOWIANIN
tWOJE PYTANIE SUGERUJE ŻE NIGDY NIE BYŁAŚ W kRAKOWIE.

stolica znow do Krakowa! popieram - chociaz w sumie i tak wszedzie znaja wlasnie Krakow....