Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ODESSA

problem dziwny moze i to zalosne

Polecane posty

jak to z grubą osobą nie da się poznawać ludzi? :O ja też miałam w podstawówce i w szkole średniej grubą koleżankę\\przyjaciółkę (tzn. mam nadal, tyle że obecnie mieszkamy daleko od siebie) i każdy wypad czy wyjazd z nią był b. udany. problemem nie jest waga tylko charakter!

Gość ODESSA
a i jeszcze jedno nie wmawiajcie sobie ze mnie znacie po paru mpich postach wiecie ze nie mam przyjaciol jestem pusta, jestem idiotka itd i wogole jestem zalosna akurat malo kto moze liczyc na inna osobe jak na mnie bo wszystkim pomagam ale mam wady jak wszyscy a kultury to wy nie macie bo potraficie tylko obrazac

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
czy jestem prawa? no za lewą sie nie uwazam. czy nie mam wad i nie popelniam bledow - popelniam i zdarza mi sie nawalic w stosunku do kogos. ale czy wybieralam kiedykolwiek przyjaciol pod katem tego, jak wygladaja? nie. a jesli kogos z jakiegos (jakiegokolwiek) powodu nie akceptowalam - nie mydlilam mu oczu i nie udawalam falszywie ze lubie z nim/nia spedzac czas. a co widzisz wokol siebie na codzien - no coz, w duzej mierze z pewnoscia otaczasz sie ludzmi podobnymi do siebie - wiec nie sie nie dziw. i dziwie sie ja twojemu zaskoczeniu - uwazalas ze bycie pusta, falszywa i dwulicowa komus sie moze podobac?

skoro nie chcesz z nia jechac, to sie wykrec, powiedz, ze nie masz kasy albo masz skierowania na serie waznych badan itp. Gdyby kolezanka byla szczupla, ale nudna i kiepsko bys sie z nia bawila, to forumowe dewotki pewnie siedzialyby cicho. NIe masz obowiazku spedzac wakacji z kolezanka, ani nikim innym. Jesli chcesz je spedzic inaczej i masz plany, to powiedz kolezance, ze dostalas wspaniala oferte wyjazdu, a z nia spedzilas wakacje rok temu. Z moja bliska przyjaciolka nie spedzamy razem wakacji, bo lubimy roznie spedzac czas i nikt do nikogo nie ma pretensji.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
Lolu, nie o to chodzi, ze kolezanka jest gruba, moglaby miec rude wlosy, byc zydówką, krzywonogą lub bez jednej dloni. Przykro slyszec, ze dla ciebie dewocja jest bycie szczerym i brak zaklamania. I owszem, nikt autorce nie kaze spedzac z nikim wakacji, ale wiesz co, gdybym uslyszala od kogos ze nie chce ze mna jechac bo: mam zbyt czarne wlosy, jestem za niska/wysoka, za gruba/chuda itp itd - zabilabym smiechem i wiecej sobie nie zawracala glowy pustym czlowiekiem. nie oceniam moich przyjaciol pod katem ich wygladu - sa dla mnie zbiorem cech charakteru a nie arcydzielem modellingu.

Gość ODESSA
lola dzieki za normalna wypowiedz a ty hmmmmmm jestes wyjatkowa tepa bo widzisz tylko to co masz widziec czy nie uwazasz kretynko ze gdybym patrzyla na wyglad to bym sue z nue nie zadawala od 3 lat nie chodzila z nia do kina? nie zapraszala do siebie do domu itd? nie mi jej wyglad przeszkadza ale innym ludziom nie jestem w stosunku do niej falszywa nie obgaduje jej wygladu i sie z niej nie smieje

Gość Luluuuuuuuuuuuuu
Odessa-mam Twoją fotkę. Jak z nią nie pojedziesz,to wszyscy zobaczą mega egoistke i jej twarz. Musisz jechać :] Znajoma

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
"tylko nie chce z nia jechac na wakacje i nie wiem, jak sie z tego wykrecic, zeby nie mowic prawdy a jednoczesnie nie pojechac...booo...jest gruba" :D:D:D no błagam, dziewczyno, nie pogrążaj sie jeszcze bardziej. i moge byc wg ciebie tepa - zupelnie nie trafia do mnie twoj system wartosci, wiec nazywaj mnie jak ci sie tylko podoba :) tylko trzymaj sie z dala ode mnie. sama w temacie zauwazylas, ze twoj problem jest zalosny - tego sie trzymaj i zastanow sie, czy twoja znajoma zyczylaby sobie wakacji z toba po przeczytaniu twojego topiku na forum.

hmmmmmm, to co mowisz, to teoria. Czlowiek nie dzieli sie scisle na some i psyche. gdyby kolezanka byla gruba, a odessa mimo to swietnie sie z nia bawila, to pewnie nie byloby problemu. Skoro jednak nie ma ochoty spedzac z nia wakacji, to widocznie nie tylko o tusze chodzi. Zreszta, Odessa ma prawo decydowac o tym, z kim spedzi wakacje i zalosne jest stawianie siebie w roli stroza moralnosci.

Gość żałosne jest zakłamanie tej
dziewczyny. Tak mi sie wydaje. Owszem, przyjaciół może dobierać sobie według własnego uznania, nawet na podstawie wyglądu, ale niech nie UDAJE.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
alez nikt nie odbiera jej prawa do decydowania o wlasnych wakacjach. jej swiete prawo do podejmowania suwerennych decyzji o wlasnym zyciu, nie tylko o wakacjach. i dla mnie moje slowa nie sa teoria - widzisz, przyjaciol czy znajomych mam roznych - przystojnych, nieprzystojnych, piekne zgrabne kobiety i kobiety z nadwaga, nieladna cera, itd itp - ostatnim kryterium ktore by decydowalo o moim stosunku do nich bylby ich wyglad. i nie zastanawialabym sie jak im powiedziec - w zyciu na codzien cie akceptuje (powiedzmy) ale na wakacje nie pojade z toba, bo tluszczem odstraszasz mi potencjalnych facetow. no blagam. nooo i nie lubie falszu - albo kogos lubie i lubie spedzac z nim czas albo nie, a jesli nie, to nie usmiecham sie falszywie, po to, zeby na forum pozniej pisac - jak sie wykrecic z wakacji z gruba kolezanka?

Gość ODESSA
hmmm ja sie ttzrymam z dala od ciebie to ty sie ciagle wtracasz swoje 3 grosze a jak jestes na wakacjach to z pewnoscia ogladasz sue za grubymi i pryszcatymi okularnikami a na przystojnych facetow nia raczysz spojrzec? nie dociera do ciebie ze zyjemy w swiecie gdzie ludzie patrza na wyglad? zwlaszcza jesli chodzi o 1 wrazenie bo potem to moze nie i nie mowie tu o sobie bo dla mnie wyglad nigdy nie byl problelem w poznanawaniu kogos no chyba ze chodzi o faceta

Gość iga.
ODessa, w takim razie brzydcy mają się zabić i zakopać? płytka kobieto.

Gość iga.
Ty taka piękna jesteś? Rety jak nie cierpie pięknych kobiet. Pustaczka.

Gość ODESSA
naoisalam chyba z 1000 razy ze mi wyglad ludzi nie przeszkadza a wy ciagle jedno i to samo szkoda gadac zegnam

Gość iga.
Chyba jednak przeszkadza. Pusta kobieto. Żegnam. Rudy gruby okularnik też facet i być może bardziej warty zainteresowania niż przystojniak, to samo z grubymi kobitami. Szkoda tylko że tak mało osób to dostrzega. Jedź sobie sama na te wakacje i się seksuj ze swoimi przystojniakami, równie pustymi co Ty. Piękni/ładni ludzi są beznadziejni. tyle.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
i tego sie trzymajmy odesso - z dala ode mnie, byle dalej. nie jezdze na wakacje, zeby poznawac grubych i pryszczatych, ani tez szczuplych niepryszczatych, bo jestem w zwiazku - ale to nie istotne. gdybys pisala o facecie ktory chce z toba byc, moglabym zrozumiec - taki cie nie pociaga, pociagalby cie inny. oczywiscie ze zdaje sobie sprawe z tego, ze patrzy sie na wyglad, ja rowniez na niego patrze, lecz jest ostatnim (zeby nei powiedziec zadnym) kryterium na podstawie ktorego dobieram przyjaciol. pocieszna jestes :) zadajesz pytanie, odpowiedzi są beee, nie takie chcialas uslyszec, wiec obrazona uciekasz w poplochu, bo niewygodnie sluchac krytyki pod swoim adresem. i nie pisz ze wyglad ci nie przeszkadza, wyglad kolezanki ci przeszkadza wiec nie zaprzaczaj juz sobie. jesli masz resztki przyzwoitosci, powiesz kolezance prawde i niech ona sama decyduje, czy pustaka chce miec za znajoma, czy nie. jesli nie szanujesz nic i nikogo, wymyslisz falszywy powod i wykrecisz sie z wakacji klamstewkami, bo na szczerosc cie nie stac.

Gość ODESSA
PO 1 IDIOtko to nie ucieklam z topiku z powodu odpowiedzi gdynym miala to zrobic to zniknelabym jzu dawno ale nie musze siedziec tu do nocy i czytac tego co wszyscy napisali po nastepne nie rozumiem zcemu mam jej mowic o swoich odczuciach? nie mam takiego obowiazku i nie znaczy ze jestem przez to falszywa kazdy ma prawo takie rzeczy zostawic dla siebie gdybysmy byli dla siebie w 100% i zawsze szczerzy to nikomu by to na dobre nue wyszlo i tak przemyslalam sprawe i z nia pojade ale nie z powodu waszych wypowiedzi tlumaczyc sue juz niue zamierzam

Gość bez obrazy ale
gdybys miala w sobie "to cos" to mniej atrakcyjna kolezanka wrecz pomagala by Ci w przyciaganiu do siebie potencjalnych kandydatow a nie odstraszala , wiec zastanow sie czy aby napewno problem jest w kolezance.

Gość ODESSA
jakos jak jestem bez kolezanki albo z innymi to nie mam problemu z nawiazywaniem kontaktow

Gość ODESSA
pozatym bylam wlasnie zaczepiana nie raz w zeszlym roku jak z nia bylam a ona wogole co tez nie jest dla mnie wcale przyjemne bo chcialam zebysmy obie kogos poznaly, nie mowie ze 2 facetow ale cala grupe ludzi nie satysfakcjionuje mnie ze ktos mnie bedzie podrywal a ona bedzie sama jak kolek czy jak 5 kolo u wozu chcialam zebysmy tak samo sie bawily w grupie ludzi

Gość bez obrazy ale
jesli chodzi tylko o dobra zabawe to tymbardziej nierozumiem jaki jej wyglad ma tutaj znaczenie., ja mam takie przyjaciolki przy kosci 2 i to sa dusze towarzystwa, ale moze to tez sprawa wieku?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
twoje epitety w moim kierunku, przy twoim systemie wartosci sa pochlebstwem - nie chcialabym wg twoich kryteriow byc oceniona, jako rowna babka - tobie podobna :D wiec wymyslaj mi smialo dalej :) idiotka jestem poniewaz jasno i SZCZERZE napisalam czym dla mnie (i jak widac wielu innych) jest twoje zachowanie :) jedyne co przykre, to ze kolezanka spedzi, nieswiadoma twoich 'watpliwosci' wakacje w twoim towarzystwie - jej z calego serca szczerze wspolczuje. nie oczekuje przyznania mi racji, nie spodziewam sie przyznania racji pozostalym ktorzy odpisali ci podobnie - bajecznie jednak by bylo, gdybys poswiecila 5 minut swojego zycia na zastanowienie sie nad swoim stosunkiem do osoby, ktora najwyrazniej uwaza cie za sobie bliska.

Gość iga.
Skoro jest gruba i brzydka to zawsze będzie kołem u wozu. Skoro ja tak lubisz to może pusta pipko też się utucz i będziecie obie. To może wtedy zobaczysz jakie to uczucie być wyśmiewaną, odrzucaną i niewidoczną z powodu brzydoty. Ciekawe jak by ona się poczuła gdyby to przeczytała. Nie zazdroszczę jej tak pięknej, pustej i atrakcyjnej koleżanki jak Ty. Żal.

Jednak z nia pojade, bo nie chce by jej bylo przykro ze niby ja olewam czy takie inne. Trudno dwa tygodnie zmarnowane, ale jak kogos spotkamy to pojde bez niej i juz. Sugerowalam jej, zeby troche schludla to nie bedzie wyzywana, ale ona mowi ze nie chce jej sie przechodzic na diete bo kocha jesc. :/

Gość real odessa
akurat to nie ja napisalam hehe hmm jestes idiotka nie dlatgeo ze masz inne zdanie niz ja ale dlatgeo ze gadasz w kolko to samo jak nacpana i wogole nie dociera do ciebie co pisze

Jak mam jej dac spokoj jak ona chce ze mna jechac! Jak odmowie to sie obrazi :/