Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terri

pacjenci murem za lekarzami

Polecane posty

Gość beeznadziejny.
dodatkowo---konserwator zabytków też ma odpowiedzialną pracę i nieadekwatne zarobki do potencjału intelektualnego jedno wiem na pewno,życie ludzkie nie ma wartości wymiernej finansowo...

Gość taki ktoś
tele że wtedy lekarze za nimi nie staja murem zeby poprzec strajki.uważaja że tylko lekarzom nalezy sie godziwa zapłata. nie dziwię się więc że ludzie nie szanuja lekarzy,bo nie zasłuzyli sobie na szacunek. nieliczne wyjatki w naszych srodowiskach wcale nie usposabiają przyjaźniej do ogólu lekarzy. czy to narmalne że informatycy lepeij zarabiają nie mówię że normalne ale nienormalne jest tez że lekarze mając prywatne praktyki odsyłaja nas właśnie tam nie lecząc w przychodniach.niemormalne jest że idąc do przychodni nie moge liczyc na wizyte ale dostaje adres prywatnego gabinetu.nienormalne ,więc nie poprę lekarzy w ich poczynaniach bo żeby ratować życie swoje czy rodziny i tak bede musiala zaplacic slone pieniadze. podwyzki dla lekarzy nie zmienia tego zenie beda wyciagać rękę po łapówkę

Gość terri
opierdalam sie w pracy a tak ! jestem włascicielem tej firmy i moge sie opieprzac do woli lekarze tez sie opieprzaja w szpiatlu mimo ze nie sa ich włascicielami nasi informatycy, inzynierowie budownictwa moga zarabiać europejskie pensje a lekarze tez moga --np w irlandii dobrzy fachowcy w kazdym zawodzie wszedzei dobrze zarabiaja

Gość terri
Byle informatorzyna heheheheeh byle felczer tez nie moze zarabiac jak spec

Dlaczego wam cięzko zrozumieć że pewne zawody musza być dobrze opłacane, własnie po to żeby nie było takich akcji z lekarzami ajk teraz. Chciałby ktoś z was prowadzić KGHM albo Orlen za 3 tyś i odpowiadać głową za wyniki firmy i ludzi tam pracujących? Oczywiście że nie tym bardziej że na tym stanowisku zarabia się 20 razy więcej To samo z lekarzami Cięzko im pracować za 3 tyś skoro powinni normalnie zarabiać 15 tyś Nas na to oczywiście nie stać ale mają prawo do wwiększego wynagrodzenia. Tym bardziej że jest tak jak powiedziałem że tylko niewielka części obywateli płaci na składki zdrowotne. gdyby płacili wszyscy to w ogóle nie byłoby tej dyskusji

Gość beeznadziejny.
dodaj jeszcze,że ilość wizyt w prywatnym gabinecie jest tak naciągana by jak najwięcej zarobić na pacjencie..

Gość terri
podwyzki dla lekarzy nie zmienia tego ze nie beda wyciagać rękę po łapówkę POPIERAM nic to nie zmieni dostana palec beda chciec reke bo oni maja "ogromny "potencjał intelektualny skoro tacy madrzy to czemu tacy" biedni" albo inczej czemu tacy" biedni "soro tacy madrzy?

Gość terri
wawiak to przenies sie do orlenu

Gość
wy chyba po prostu nie rozumiecie że stawką jest tu WASZE ŻYCIE! jasne że możecie leczyć sie prywatnie, do czasu. Nikomu nie życzę, ale są choroby na leczenie których nikogo nie byłoby stać i jak NFZ nie da to sie leczyć nie będziecie. zresztą szkoda czasu na jałowe dyskusje

Gość beeznadziejny.
i jeszcze jeden kamyczek z własnej obserwacji: na dyżurze w prywatnej klinice lekarz NIE śPI w państwowym szpitalu pielęgniarka boi się OBUDZIć pana doktora....

no własnie w zyciu bym nie chciał prowadzić firmy za 3 tyś Tyle to ja ma za siedzenie przy biurku i picie kawy Ale sa i tacy któzy za 3 tyś prowadzą firmy i odpowiadają ze jej wyniki. Ja bym się na to nie pisał a już na pewno nie KGHM czy Orlen Tak samo nie chiałbym być lekarzem mając w perspektywie 6 lat naukli i zarobki na poziomie 3 tyś Bo tyle to mają budowlańcy po zawpodówce

Gość terri
Moi i wawiak jestescie lekarzami ?ile zarabiacie?napiszcie ? Ile dostajecie na rekepensji za miesiac? bo moze faktycznie mało ze tak płaczecie

Gość beeznadziejny.
stawką jest nasze życie--ojciec mi zmarł,nie maił szans na przeszczep bo w międzyczasie w szpitalu dołożyli mu żółtaczkę wszczepienną...niedbalstwo i syf..innego tłumaczenia nie ma...

Gość taki ktoś
wawiak nie jest cięzko zrozumiec że niektore zawody muszą byz oplacane dobrze.bo uważam że nie tylko niektóre ale ludzie woóle powinni zarabiać godziwie. tylko że lekarze wystawiaja kamienice jeżdza luksusowymi samochodami i mają gabinety w ktorych nie wystawiaja faktur ani paragonów. rozumiem ze mają odpowiedzialnosc za ludzkie zycie ale jak to robią? pytaja czy rodzina jest i juz wszytsko wiadomo.jak rodzina porozmawia i da odpowiednie "argumenty" to nawet beznadziejny przypadek beda trzymać przy zyciu jak njadluzej bo" argumenty" rodziny ciągle wpadają. a jak rodziny nie ma albo nie da "argumentów "to zdrowego okaleczą. zaznaczam znam to środowisko od srodka,wychowałam sie w szpitalu i jego okolicach.urodziła dwoje dzieci i trzymam sie jak najdalej od lekarzy.a jesli musze iśc do lekarza to tylko z polecenia do znajomego bo boje sie o zycie najblizszych.

Gość rt
pod warunkiem ze sama nie spi bo przed chwila byłem w szpitalu i prawie zasypiała.... moze miała cieżką noc

Gość beeznadziejny.
ci co słabo zarabiają faktycznie uczą się 6 lat...budowlańcy całe życie...rynek wymusza:P

Gość taki ktos
znam srosowisko medyczne,bo moja jest salowa,ja sprzataczka w szpitalu,a moj maz konserwatorem dzwigu w szpitalu.i wiem co mowie,wszyscy powinni dostac podwyzki tylo nie te doktory

Gość ucza sie 6 lat
a specjalizacje???a nowosci??ucza sie cale zycie idioto

Gość taki ktoś
podszywaczu szkoda twojego" potencjału intelektualnego"

Gość terri
w prywatnej klinice odzywaja sie wszyscy do pacjentów jak do białych ludzi w panstwowym szpitalu niestety nie wyobrazcie sobie ze w pryw klinice pielegniarka czy lekarz zanim wejdzie do sali chorego najpierw puka i czeka na "prosze" w szpitalu odwrotnie;pacjent puka jak che wejsc do gabinetu a i tak jest wypraszany w prywatnej klinice nie ma po co chodzic do lekarza bo lekarz przychodzi do pacjenta

Gość taki ktos
zdrowego okalecza-mowie wam!!!normalnie widziałma jak zdrowej kobiecie brzuch rozcinali na sali operacyjnej,chcieli ja zabic!!!!!!dla pieniedzy zrobia wszystko,a to takie gupki som

Gość beeznadziejny.
ty z wyzwiskami to też masz potencjał:D może chcesz podwyżkę..

Gość no takwszystko jasne
terri,ksiezniczko,korona by ci z glowy spadła gdybys musiała zapukac do gabinetu lekarza.kultury to ty za grosz nie masz

Gość taki ktoś
a napisz który pracownik nie uczy sie ciągle wszedzie wchodza nowosci wszedzie trzeba sie doszkalać. a lekarze ucza się ktora firma farmaceutyczna daje lepsze profity. podszywacz bardzo się denerwuje widocznie uderzyłam w czuły punkt nie popełniaj błedow bo ja ich nie robiłam ,podszywaj sie lepiej

Gość beeznadziejny.
to nie o to chodzi,że nie powinni zarabiać więcej..powinni...ale nas na to nie stać..ich potencjał intelektualny tego nie obejmuje:(

calym sercem solidaryzuje sie z lekarzami. Maja ciezki i jeden z najbardziej odpowiedzialnych zawodow w kraju, wiele z nich pracuje w systemie 24 godzinnym, nie moga sobie pozwolic na pomylke, bo pomylka jest czesto koncem ich pracy w zawodzie, wybrali studia i prace z powolania, widza codziennie smierc, choroby i bol, zatem ich zawod jest jednym z najbardziej wypalajacych psychicznie. Tym ludizom NALEZY sie podwyzka, tak jak gornikom nalezaly sie gigantyczne odprawy. Jesli uwazacie, ze to banda roszczeniowo nastawionych oszustow, to po prostu zreazygnujcie z uslug sluzby zdrowia. Ci ludzie nie dostaja podwyzki ani premii jak pracownicy prywatnego sektora. Wasza roszczeniowa postawa jest oburzajaca i haniebna.

Gość no takwszystko jasne
jedna z tych ,ktorym sie wszytsko nalezy i to natychmiast.Wspolczuje Twojemu facetowi,choc nie sądzę ,zebyś go miała

nie o to chyba chodzi ja zawsze pukam czy to w panswowej instytucji czy w prywatnej ale szlag mnie trafia jak slysze \"prrrroszzzzzzz\" takie z laski albo najgorzej jak wejdziesz oburzone: \"ale chwileczke!!!! prosze poczekac na korytarzu!!!!\"