Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terri

pacjenci murem za lekarzami

Polecane posty

Gość tak to juz bywa
nie podnoscie glosu, skonczcie z ta dyskusja, bo to i tak nie ma sensu. Biedny nasz kraj!!

zawsze jak jakas dyskusja ma sie ku koncowi znajdzie sie osob ktora mowi \"eee, tam zazdrościcie i już\" :O niczego nikomu nie zazdroszcze ani długich dyżurów, ani mizernych wpłat z budżetu, ani kasy nabijanej prywatnie

Gość terri
NORMALNIE PRACOWAC W SZPITALU lekrze nie potrafia za zadne pieniadze Lekarzom wydaje sie ze sa z lepszej gliny ulepieni a sa tak samo ludzmi jak inni P religa (zycze mu zdrowia) nie musiał czekac zbyt długo na łozko i operacje w Panstwowym szpitalu Ciekawe dlaczego ??Zaden lekarz nie czeka a inni tak No chyba ze JAKOS przekonają doktorka :D czyli nie do konca jest to chory system choc chory jest bez watpienia

Oczywiscie, ze obowiazkiem jest pomoc. Ale zrozumcie, ze lekarz sie nie rozdwoi. Jak bedzie ich malo, to nawet jak beda chcieli, to fizycznie nie dadza rady. Co do wysylania do prywatnych gabinetow. Nie wszyscy tam pracuja nie wszyscy tam wysylaja, jak i nie wszyscy biora.

lolalu nie życz nikomu co Tobie nie miłe. wszystkim się nalezy ale lekarze uważaja że im z urzedu się nalezy a czytac ze zrozumieniem się nie umie to jak zostałas lekarzem???? już pisałam że nieliczne wyjatki w środowisku lekarskim nie nastawiaja nas przychylniej do ogólu.

Gość terri
Ja nie wybrałam w wyborach PISu ale teraz jestem zadowolona ze jednak PO nie dostało sie do sterów Tak jak pisałam Nie jestem zwolenniczka Kaczynskich generalnie, ale w kwstii płac lekarzy popieram premiera NIE i basta

do terii. RELIGA JEST MINISTREM. Tak jakbys narzekala,z e premier albo prezydent, nie czekaja z umerkiem w przychodni :D religa pelni wazne funkcje publiczne, wiec ma do tego prawo. Mozesz miec pretencje to calego rzadu, sejmu i senatu, za to , ze sa przyjmnowanie bez kolejek w najlepszych szpitalach :)

haris, mialam na mysli polska malostkowosc, nie widzisz tego w tej dyskusji?

Gość terri
ciekawe dlaczego akurat to teraz taka wrzawa sie zrobiła w srodowisku lekarskim czyzby strach przed kajdankami ? Do pewnego czsu robili co chcieli a teraz gdy sie za nich biora nagle strajk?Do tej pory pensyjki wystarczały bo łapowy wyrownały potrzeby a odkad jednego skuli za to zaczeły sie krzyki Moze mi jakis lekarz napisac ile zarabia? Moja kolezanka jako lekarz rodzinny zarabia 7 000zł Za mało?

Gość
Nie znacie tematu, nie wiecie ile jest absurdów w polskiej służbie zdrowia, lekarskie pensje to tylko czubek góry lodowej, ktoś się pytał czy grożę? A czymże ja mogę zagrozić? Sama się boje że jak zachoruje to nie będzie miał mnie kto leczyć i za co. Lekarze to też pacjenci! Każdy póki zdrowy to mordę drze, a jak chory to zrobi wszystko żeby się wyleczyć, tyle że czasem choćby ozłocił lekarza to i tak mu nie pomoże, bo nie ma jak i za co. Serce mi się krajało jak widziałam młoda lekarkę chorą na agresywną białaczkę, mającą kilka tyg. życia, która czeka aż NFZ łaskawie sprowadzi lek który może jej przedłużyć życie. Każdy z nas może być w takiej sytuacji i stracić życie bo system jest chory!!! Zresztą nie będe juz tu pisac bo szkoda nerwów, życze wam zdrowia i więcej oleju w głowie.

Gość terri
a jak ktos nie pełni waznych funkcji to moze umrzec tak?

\"Nie jestem zwolenniczka Kaczynskich generalnie, ale w kwstii płac lekarzy popieram premiera NIE i basta\" to jest wlasnie polska malostkowosc. Maja leczyc za pol darmo, a w domu padac na twarz po 24 h dyzurach, bo taka jest wola \"narodu\"?? Polactwo wychodzi w calej okazalosci. Nie ma obaw, lekarze dlugo tu miejsca nie zagrzeja, wyemigruja, a w Polsce nastapi naturalna selekcja.

tak ja pisze Moi.jest mnóswo absurdów w Polskiej służbie zdrowia w ogole, dodałabym, cały nasz kraj jest pełen absurdów dletego wcele nie dziwi mnie zacietrzewienie i nienawistne opinie na tym topicku, Lola Lu :) każdemu pewnie, czy to lekarz, czy piekarz, co jakiś czas puszczaja nerwy jak patrzy na to wszytko

Terii, to juz napewno nie jest wina lekarzy. Z tym to z pretencja do rzadu, ze sobie umieja zalatwic a innym nie.

Gość terri
to nie jest tak dlatego ze religa jest ministrem zwyczajnie w kazdym szpitalu jest miejsce dla swoich albo dla tych ktorzy DADZĄ byłam w szpitalu i wiem jak to sie tam odbywa chamstwo chamstwo i chamstwo a system jest niewatpliwie do dupy

terii, to moze w ramach prostesyu przeciwko cwanym, zachlannym lekarzon, przestaniesz korzystac z ich uslug? Bardzo prosze

Gość terri
nie korzystam z panstwowej słuzby zdrowia wcale a wcale juz pisałam leczyc za pol darmo napisałas a ile wynosi to pol darmo? prosze i prosze aby ktos napisała ile to jest i nic

terii, a miejsca rektorskie na uczelniach?? slyszalas o czyms takim?? w wielu branzach tak jest i CO Z TEGO? lekarze maja zagwarantowane leczenie u innych specjalistow bez kolejki i dobrze, bo lekarz jest w kazdym panstwie zawodem priorytetowym. Mowiac prosto, lekarz wyleczy w ciagu zycia 10 000 pacjentow, wiec warto o niego zadbac, bo jak sie przekreci, to i spora grupa z tych przyszlych pacjetnow bedzie miala mneijsze sznase. Czaisz?

Gość
Sorry terri ale chyba jesteś nieco ograniczona na umyśle, jakbyś miała jakies klapki na oczach i widziała tylko w jedna stronę. To co napisałam ma uświadomić że wszyscy jedziemy na jednym wózku! Szkoda słow...

Gość terri
ostatnio byłam zaszczepic dziecko w przychodni --to fakt przepraszam w takim razie bo chadzam tam ale tylko na szczepienie pani w gabinecie nie potrafi odróznic zapalenia oskrzeli od zapalenie pluc u dziecka wiec chce czy nie chce musze isc do LEKARZA ktory wie o co chodzi ale on nie przyjmuje w mojej przychodni

terii, ale ci lekarze, u ktorych leczysz sie prywatnie, to ci sami ludzie, ktorzy rano pracuja w przychodniach panstwowych. Skoro to naciagacze i cwaniaki, to w ogole przestan korzystac z ich uslug, chyba ze jestes hipokrytka, ktora krzyczy, ze lekarze to oszusci, a jak zakluje w prawym uchu, to migusiem zasuwa do przychodni, zeby lekarz cos poradzil? a placa lekarza wynosi 1600 brutto. Duzo, jak na miesiac harowy, maxymalnego skupienia, ciaglego znoszenia cierpien, utyskiwania, bolu, wysluchiwania zali i atakow roznych osob, ktore oskarzaja o lakowkarstwo i wyludzanie pieniedzy?

Gość terri
LOLa Lu i Moi. jestescie lekarzami?

No ba miejsc w szpitalach jest mnostwo, a lekarze nie maja co robic:/ Oj Terri, Tobie nie mozna nic wytlumaczyc.

terri, ciekawa jestem, kim ty jestes? jestes strasznie ograniczona, kobieto.

Gość terri
rozumiem czyli do tej pory jak mozna było brac bez obaw łapowy nie burzyłi sie i starczało ?

Gość terri
ciekawe jakim cudem w takim razie rozbijaja sie luksusowymi autami jak zarabiaja 1600

Gość
in spe A co myślisz że lekarz ma rentgen w oczach żeby wiedział dokładnie co się w płucach dzieje? A zrobić nie może bo za drogo, w przychodni na jednego pacjenta masz 5 zł i lecz go za to. Możesz jednemu nazlecać badań a następnych 30 prześwietlić wzrokiem...Za granica lekarz nie bada nawet pacjenta tylko zleca co chce i potem diagnozuje, u nas trzeba sie sporo nagłowić jak to wszystko pogodzić, ale nie zrozumiesz tego i tak, trzeba tkwic w tym od środka żeby wiedzieć. I jeszcze raz ci mówię możesz kiedyś potrzebowac państwowej słuzby zdrowia, bo pewnych chorób prywatnie nie wyleczysz, więc może jednak postaraj się być bardziej obiektywna.

terri, masz wyprany mozg, niestety. Nie wiem, o jakich lapowach mowisz. Wskaznik korupcji byl zblizony w tym srodowisku do innych zawodow, bo to sie wszedzie zdarza. A lekarze prostestowali regularnie od 1990, nie wiesz o tym? i zaden rzad nie zrobil nieczego z tym fantem, a teraz po prostu miarka sie przebrala. 17 rok kapitalizmu, a lekarze sa nadal niedoceniani i zle oplacani, podczas gdy prywaciarze, cinkciarze i inni drobni cwaniaczkowie wybili sie na swoich ynteresach. Wszystko fajnie, tylko dlaczego ludzie wyksztalceni nie moga rownize godziwie zyc?

terii--> kontrargument w Twoim stylu: ciekawe dlaczego tylu ludzi udalo sie wyleczyc,skoro lekarze to konowaly i nieroby i sie opierdalaja:P