Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terri

pacjenci murem za lekarzami

Polecane posty

Gość mloda w domu
cos wam opowiem...ostatnio,ktos z mojej rodziny był w szpitalu.Starszy,naprawde chory człowiek..to,co zaobserwowałam podczas czestych odwiedzin,wprawiło mnie w szok! Wiecie jak te ciezko pracujace pielegniarki spedzały czas? piły kawe i chichotały w recepcji...na moich oczach pacjent błagał o podanie kaczki,dzwonił,krzyczał...bez skutku...az w koncu upokorzony i zawstydzony załatwił potrzebe w łozku.Dopiero na stanowcze reakcje odwiedzajacych zjawiła sie naburmuszona paniusia...Takich sytuacji moge podac o wiele wiecej,,,Wiec nie mowcie,jakie to one sa biedne i spracowane...G... im sie nalezy a nie podwyzka....A to co dzisiaj wyprawiały pod sejmem to cyrk i zenada...Przepraszam za ostry ton,ale spojrzmy prawdzie w oczy...

w przeciwieństwie do lekarzy nie musze blokowac ulic aby dostać podwyżkę. mi najbardziej zalezy na pielęgniarkach bo to one sa tu najwazniejsze i liczę że im się uda coś dostać. Nie może byc tak że wszyscy popierają górników , rolników czy kolekjarzy a słabą służbe zdrowia się olewa

Gość medycyna to najciezsze studia
a wy tu pitolcicie a ciagłym szkoleniu sie w innych zawodach.Widocznie nigdy nie mielsicie w rece ksiazki do anatomii ,czy biochemii,nie mowiac o innych,gdzie na widok samych obrazkow byscie rzygali albo mdleli

Haris, tez bys pwnie tak reagowala, gdyby codziennie od 20 lat ktos wchodzil do twojego gabientu, caly w pretensjach, ze masz go natychmiast przyjac, bo on placi skladke i jemu sie nalezy! ci ludzie sa zmeczeni, gdyby byli dobrze oplacani, pracowaliby mniej, byliby bardziej zadowoleni ze swojej pracy i wzroslaby jakosc uslug

młoda w domu a może chciałbyś za 1200 zł mieć 12 godzinne dyżury i odpowiadać za zdrowie pacjentów. Może miałabyć ochotę się tym zajomwać za 1200 zl.?

Gość beeznadziejny.
weterynarie to ciężkjie studia...ale wyście nie mieli książki od....

Gość medycyna to najciezsze studia
ale szkoda w ogole wdawac sie w dyskusje z jasnie oswieconymi,ktorzy wszystko wiedza najlepiej.Ciekawa jestem ilu z was potrafiłoby chociaz udzielic pierwszej pomocy

Gość beznadziejny masz doskonały
nick

Gość beeznadziejny.
kelnerki też mają 12-to godzinne dyżury... z różnymi "pacjentami".

Gość karol gulc
prawda jest taka, że najgorszą sytuację mają ci w prywatnych przedsiębiorstwach (tylko nie patrzcie wyłącznie z perspektywy Wawy czy Poznania) oni nawet nie myślą o strajku, tylko codziennie liżą odbyt właścicielowi na luksus strajku płacowego może sobie pozwolić tylko budżetówka

piellegniarki powinny dostac podwyzki bo one odwalaja najgorszą robote chociaż nie wszedzie to widac. olewaja i dyzuruja a nie pracuja ale nie wszedzie i nie zawsze. temat skupil się na lekarzach a innym sie nie należy.

Gość beeznadziejny.
to może sobie zaczernić:D???

i te biedne kelnerki sa odpowiedzialne za czyjesz zycie?nie pierdol juz,bo sie osmieszasz

Najbardziej szkoda mi tych, którzy się wypowiadają, nie mają pojęcia o czym mówią. 1.Narzekacie, że i tak musicie chodzic prywatnie bo panstwowo nie ma Was kto leczyc.TO NIE WINA LEKARZY TYLKO SYSTEMU.Zrozumcie wreszcie, ze jak w panstwowce nie ma kasy na zabiegi,albo ze nie ma sprzetu i trzeba czekac TO WINA SYSTEMU A NIE LEKARZY. To, że czekacie długo to też dlatego , że lekarzy jest coraz mniej( przeciez sami każecie im wypierdalac :P ) i bedzie ich coraz mniej. Myslicie ze za granice jada na zmywaka? To sie nic nie znacie. Moga zdawac egzamin jezykowy i NORMALNIE PRACOWAC W SZPITALU ZA GODZIWE WYNAGRODZENIE. 2.Mlodzi lekarze zarabiaja bardzo malo, a te stare wygi, co wg Was maja kase, wlasnie nie pozwalaja strajkowac. Niektorzy dyrektorzy szpitali, wprowadzaja restrykcje dla strajkujacych lekarzy.Dlaczego? Bo to wlasnie im sie dobrze zyje i nie chca zmian. Nie pozwalaja mlodym sie uczyc, nie dopuszczja ich na zabiegi, nie daja szansy rozwoju, tylko przeciazaja robota, bo lekarzy jest coraz mniej. 3. Lekarze slysza w bankach, ze nie dostana kredytu bo nie sa wyplacalni!!! A za dyzur to nie wiem kto dostaje 500 zl. W Warszawie gdzie stawki sa najwyzsze, lekarz na specjalizacji dostaje 100zl, kiedy doliczymy do tego, ich place podstawowa to i tak wyjdzie mniej niz srednia krajowa. 4. Uwazacie pewnie i tak ze 100 to duzo. To prosze niech kazdy zapierdala 24h na dobe, poza tym z reguly i tak jest wiecej niz 24h.Znam lekarke, ktora zaczela prace o 8:30 jednego dnia a skonczyla o 15ej dnia nastepnego:) spala moze 3h.

Gość beeznadziejny.
nie są odpowiedziałne...nie bulwersuj się...jakość argumentów spada po prostu więc to pokazuję...ale nerwowo się zrobiło:P

lekarzon naleza sie te podwyzki jak psu kosc. Od lat haruja za smieszne pieniadze, tak bylo w scojalizmie, tak jest i teraz. Inne sektory sie sprywatyzowaly i na glupim pieczeniu chleba, wstawianiu okien czy nabijaniu gasnic ludzie zbili majatek, a lekarze nadal maja minimum z budzetu. To jest naprawdew wstyd, ze rzad walczy z reliktami postkomunizmu, a nie chce nic zmienic w finnansowaniu sluzby zdrowia.

Lola Lu ------> to nie jest żaden argument nalezy byc zawsze uprzejmym do klienta/petenta/pacjenta w pierwszym kontakcie przynajmniej

to i tak słabo,niektorzy musza ciagnac dyzury po dwie doby,zeby zwiazac koniec z koncem,swieto nie swieto

Gość beeznadziejny.
a zna ktoś powód coraz większej nerwowości lekarzy..ja się domyślam__> paru w kajdankach wyprowadzono,strach brać,dochody zmaleją...:(

Argumenty moglabym mnozyc i mnozyc, ale po co skoro i tak nikt tego nie chce zrozumiec. To przykre, ale jak trwoga to do Boga. Lekarzy jest bardzo malo, wiec moze pewnego dnia Wy uslyszycie idac do lekarza w objawami powaznej choroby, uslyszycie wypierdalac za granice:) bo to nie ma kto leczyc.Moze to i lepiej bo w tamtejszych szpitalach sa lepsze warunki. Malo kto z was ma pojecie, ze oprocz kasy dla siebie,lekarze chca wiekszych nakladow na cala sluze zdrowia. Czyli na lepsze warunki dla Was-pacjentow....

najcięższe studia nie usprawiedliwiają szantażu i igrania z ludzkim zyciem. jestes lekarzem i wiesz najlepei co sie im nalezy prawda? wszystko dla lekarzy ludzie oddajmy swoje pensje lekarzom bedzie sprawiedliwiej! innym ludziom nie nalezy sie zycie w godziwych warunkach bo inni nie odpowiadaja za zycie. kierowca tez wioząc autokar dzieci odpowiada za ich zycie i zdrowie ale to tylko kierowca i kurs trwał jakieś 3 miesiace z egzaminem. porozmawiaj z niższym personelem za co oni odpowiadaja i czym. ale to moze byc upokarzające dla Pani/a doktora rozmawiac ze zwykłym elektrykiem. w niektórych szpitalach pracownicy odpowaiadaja swoim zyciem i majątkiem za naprawiane sprzety a co za tym idzie za ludzkie życie.

Gość beeznadziejny.
był socjalizm-było darmowe nauczanie..socjalizmu nie ma i co??? trzeba zacząć płacić za naukę,pomnażać budżet i będzie na podwyżki...jakie to proste...

Gość mloda w domu
Wawiak-odpowiadwjac na twoje pytanie-nie,nie miałabym takiej ochoty...ale własnie dlatego nie zostałam pielegniarka,takze dlatego,ze nie mam powołania do takie pracy.Ktos,kto decyduje sie na prace w słuzbie zdrowia,szczegolnie w Polsce,gdzie realia wszystkim znane sa nie od dzis,powinien przynajmniej teoretycznie wiedziec,co robi.Jezeli zdecydowała sie byc pielegniarka w tym kraju,to chyba nie dla pieniedzy do licha? a powołanie? mowi ci to cos? a dla twojej wiadomosci,mam takze odpowiedzialna prce,za mnie niz 1200 zł i nie jecze...moja decyzja była dobrze przemyslana,i dzis nie załuje tego co robie,bo to kocham,jasne?

Gość beeznadziejny.
taki ktoć--brawo temu panu/pani

A i jeszcze co do lapowek. Niektorzy lekarze wrecz krzycza na pacjentow , ktorzy im wciskaja koperty.Zrozumcie lekarze nie biora az tak jak Wam sie wydaje. Nie chca kopert, lewych pieniedzy, chcia ucziciwe zarabiac. A pacjenci dumnie z siebie potrafia wlozyc kase do bombonierki ,a pozniej taki lekarz musi scigac tego czlowieka, zeby mu oddac kase.Nie wierzycie? A jednak ja znam calkiem sporo takich przypadkow. Ilu znam lekarzy, ktorzy pomagaja biednym pacjentom.Zalatwiaja darmowe leki, pomagaja zalatwiac miejsca w lepszych szpitalach etc. mnostwo tego jest.

Sexy Cosa -----> jak trwoga to do Boga, no tak, jak jestem chora to ide do lekarza, a jego zawodowym obowiazkiem jest mi pomoc, do kogo mam isc - do kominiarza?

sexy cosa ale nawet jak nie ma pieniędzy z Funduszu mozna zaplacić w okienku i za pieniądze zrobia wszystko to co trzeba. potem okazuje się że ząb jest juz kilka razy leczony i fundusz nie zaplaci za to a Ty idziesz z tym własnie zębem pierwszy raz. lekarzom nie opłaca się odzylać do okienka w celu zaplacenia w przychodni bo z tego nic nie mają.jak odeśle do prywatnego gabinety ma czysty zysk. o to tutaj chodzi, o nieuczciwe branie pieniędzy i pianie że mało się zarabia.

Przemawia przez was zawisc (typowo polskie), zacietrzewienie i brak zrozumienia, \"Bo niby dlaczego oni maja dostac? a ja nie dostane? nie daj Boze, zeby ktos mial lepiej ode mnie, moja praca wazniejsza, ma pracowac glupi lekarz, od tego jest\" Wiekszosc z was wybrala rzad ktory mysli i dziala w ten sam sposob. Tylko, ze ten rzad jest glupi i sam piluje galaz na ktorej siedzi. Ludzie, jesli uwazacie, ze inne zawody sa wazniejsze, ze elektrykowi sie nalezy, ze lekarze to bogacze z ukladu, a pielegniarki sa nieuprzejme wobec \"klienta\" to zycze wam, abyscie kiedys mocno potrzebowali pomocy lekarskiej i mieli okazje zmienic swoje chamskie opinie.

Gość beeznadziejny.
dziękuję za miła polemikę dedykuję wszystkim Wszyscy dla wszystkich Julian Tuwim Murarz domy buduje, Krawiec szyje ubrania, Ale gdzieżby co uszył, Gdyby nie miał mieszkania? A i murarz by przecie Na robotę nie ruszył, Gdyby krawiec mu spodni I fartucha nie uszył. Piekarz musi mieć buty, Więc do szewca iść trzeba, No, a gdyby nie piekarz, Toby szewc nie miał chleba. Tak dla wspólnej korzyści I dla dobra wspólnego Wszyscy muszą pracować, Mój maleńki kolego.