Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emika

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. VII - SZCZĘSLIWA

Polecane posty

Emiczko Juleczka to moja bratanica i chrześnica kochana uwielbiam ją, robi się coraz fajniejsza, mówi dużo, dzwoni do mnie z telefonu rodziców no jest przekochana:)

Hello :) to dla nadwislanki:):):) Gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowa-nym przez kosmówkę łożyska. Składa się z dwóch podjed- nostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej fazie ciąży (do 8-10 tygodnia). Jeśli dochodzi do implantacji ( „zagnieżdżenia” ) zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Jednak ze względu na możliwość wystąpienia „mikroporonienia” , dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych kobiet > 25 mIU/ml) oznacza ciążę. HCG jest także wykrywalne w moczu i tę właściwość wykorzystują domowe testy ciążowe . Przy produkcji najnowszej generacji testów ciążowych wykorzystuje się technologię opartą na monoklonalnych przeciwciałach beta-HCG, co w rezultacie pozwala otrzymać testy o bardzo wysokiej czułości i skuteczności. W przypadku testów ciążowych (na mocz) znajdujących się obecnie na rynku pozytywne wyniki mogą się pojawić już w 3-4 dni po implantacji zapłodnionej komórki jajowej; po 6-7 dniach (czas spodziewanej miesiączki) już 98% wyników będzie pozytywnych. Jeśli wykonamy test w 1 tydzień po spodziewanej miesiączce i otrzymany wynik będzie pozytywny, kobieta ma gwarancję, że jest w ciąży. nadwislanko ❤️ ❤️ ❤️ Ja jak robilam betę to zawsze po inseminacjach mialam ponizej 1 Emika miala p ottansferze ok 2 wiec jak Ty masz 3,15 to moze jednak coś rosnie:):):):) odczekaj i zrób za 2-3 dni:) Poziom HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie jego poziom obniża się i taki pozostaje do końca ciąży. Normy wartości HCG w zależności od zawansowania ciąży, liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki są bardzo szerokie. Przykładowe normy Tygodnie ciąży -poziom beta hcg 3 - 5-50 mIU/ml 4 - 5-430 mIU/ml 5 - 19-7340 mIU/ml 6 - 1000-56000 mIU/ml Emika ❤️ trzymam kciuasy:):):):) za wizytę Laseczki wielkie senkju za kciukasy:):):):) 👄 👄 👄 Jestem juz w domku:) upał nie dobija:( poza tym czuję sie dobrze:) czasem cmi mnie w brzuszku az pinty:P cieknie luteina ...grrrrr:P:P:P Mam nadzieje ze dzis tez jeszcze jestem w ciązy:):):):) i oby to sie utrzymało długoooo:):):):) Test zrobie 26 lipca czyli po 10dniach:) A poki co czekam cierpliwie:):):) Moze Bozia da ze Ja starucha bedę mamą:):):):) buziaki :) idę sie troszkę połozyc:)

Enigmuś Bozia na pewno da !!!! trzymam kciuki za pozostałe babolki

Emiczko czekam na nowinki ❤️ Enigmaa a Tobie kto w końcu robił ten transferek bo nie doczytałam?

Enigma, Foli-no pewnie ze za wczesnie. Ale ja dzis mialam wolne i minelo 9 dni od inseminacji. Gin kazal 10 ni po ins. zrobic. uznalam ze 1 dzien nie ma znaczenia, wiec poazlam rano do labor i zrobilam. Wynik 3,15 to zadna rewelka. tak jak mowi foli to mogl byc pregnyl. To samo powiedzial dr Wozniak bo zadzwonilam na dyzur do N. On powiedzial ze to pregnyl mogl byc. Kazal powtorzyc za 2 dni i zobaczyc czy wzrosnie ze 3 razy. Wiec chcac nie chcac musze cos wymyslec jak to zrobic i pogodzic: praca i wyjazd do nij skoro swit i pobranie krwi. :( tak w ogole to bym nic nie robila, ale chce przestac brac luteine. Ale jesli nie daj boze zrobilabym sobie krzywde ty niebraniem to bym sobie nie wybaczyla. stad chyba powtorze, w czwartek. Bo mam wesele za kilka dni a tu mnie wypryszcza coraz gorzej po tym progesteronie :( W gorsecie bede wygladac fatalnie :( Nie chce sie szpikowac luteona jak nie ma podstaw. dzis minelo 10 dni od podania pregnylu. Ale gin powiedzial jak zadzwonilam ze to faktycznie pregnyl mzoe byc. Wiec g...o wiem. Ot, i wychodzi ze mnie niecierpliwośc. taka jestem. najlepiej bym chciala wiedziec juz w 5 min po zaplodnieniu ze jest ciaza. tak wiec czekam. Ale juz jestem spokojniejsza, niz wczoraj, bo mnie wczoraj schiza lapala. Ale dzis OK. Pojechalam na wiec, posprzatalam domek na wsi. poopalalam sie chwilke. Piwko mialm chec wypic, ale za kolko siadalam:) Enigma-nawet nie wiem kiedy u Ciebie to zlecialo...dopiero sie szykowalas, zastrzyki te sprawy a to juz ciaza:) szkoda ze sie nie spotkalysmy...Ale bedziesz jeszcze w W-wie??? Kiedy?? Gosiaczek :) Estelka-ja postanowilas, niech Ci sie stanie :) ja od poniedzialku urlopek. na weekend jade do meza do inowroclawia.Bede zazywac tezni. Od poniedzialku lub wtorku jade do mielca. Potem wracam na swoje rancho pod moim miastem. Super!!!!

Witam! enigma - super, ze już po, ale z gratulacjami owacyjnymi się wstrzymam jeszcze troszkę, oki? nadwiślanko - trzymam kciuki, zeby to nie był pregnyl a beta pięknie wzrosła. Andzia - jak Ola skończyła 4 miesiące i weszła w 5-ty, to najpierw podałam jej mleczko z odrobina kaszki, tak by mogła to pić, za 2 dni dałam jej już kaszkę półpłynną, podałam jeszcze przez smoka (buteleczka chicco ma fajny do kaszek). A mniej więcej jak skończyła pełne 5 miesięcy, to robię kaszkę gęstszą i podaję jej łyżeczką, ładnie jadła od początku. Zupki ze słoiczka to zaczęłam dopiero niedawno podawać po kontroli i lekarza i po otrzymaniu zaleceń. A deserki to kupuję póki co te po 4 miesiącu, zazwyczaj jest to jabłuszko, jabłuszko plus marchew (po tym musze jej dac coś na rozrzedzenie kupki, bo po marchwi mała ma zaparcia, to samo mam po zupkach, bo w ich składzie marchew to podstawa). Ja też się bałam, ale przełamałam się, w końcu kiedyś i tak trzeba by było. Myślę, że spokojnie mozesz zacząc małej podawać mleczko z odrobinką kaszki, zeby przywykł jej brzuszek do czegoś bardziej sytego i o innym smaczku. Stopniowo możesz zagęszczać. No ale i jednoczesnie podawaj jej więcej płynów, herbatek, albo soczków dla dzieci po 4 miesiącu, bo jednak to już nowość w diecie. U nas jakoś leci, dzisiaj Ola była spokojniejsza, co mnie cieszy. Choc nie ukrywam, tęsknię za nią ogromnie. Do tego stopnia, ze mleko mi zaczyna leciec zawsze w porach kiedy ją karmiłam, gdy jeszcze byłam w domku. No ale takie zycie.

Emiczko - za Ciebie cały czas trzymam kciukaski, przepraszam, ze tak się nie odniosłam do Ciebie, a przecież ty cały czas tu na straży jesteś. Mam nadzieję, ze pogratuluję niedługo i tobie ... ale ciiii :)

Co z tą Emiczką się dzieje??? :( :( :( martwi mnie ta cisza z jej strony. A może jej od razu transferek zrobili :P ale fajnie by było :P Odezwij się cipo jedna :P bo ja tu ciągle zaglądam jak jakaś wariatka :P Nadwiślanko ty się nie smutkaj bo dzidzia będzie smutna ;) na pewno coś wykombinujesz i zrobisz tą piękną rosnącą betę :P ❤️ Enigmaa mamusiu Ty nasza, fajnie że się dobrze czujesz i że wszystko ok, a jak tam mąż? Tatuś już mu się włączył czy jeszcze za szybko? A ja dzisiaj położyłam się z moim synkiem spać w dzień i w ogóle jakaś struta chodzę :( małpiszon coś mi nie przychodzi i się głowię gdzyż wiem że przyjść powinien a go nie ma i nie wiem dlaczego :( A tak w ogóle to przed wczoraj Tomcio był na działce i cos go użarło w czółko i wieczorem miał zaczerwienienie, a rano jak się obudził to kurde miał taką banię w tym miejscu jakby się walnął z rozpędu w kant stołu aż się przeraziłam na szczęście siostra moja miała taką maść po swoim Krzysiu jak tego użarła osa czy tam pszczoła i mu posmarowałam na noc tak jak kazali na ulotce i dzisiaj rano na szczęście nic nie miał już, dzisiaj też mu posmarowałam żeby zniknęło już na 100% widocznie ma jakąs alergię na komary i inne dziadostwa :\\

Enigmo trzymam za ciebie mocno kciuki :) Na pewno się uda !!! Za Emikę też trzymam i za pozostale staraczki !!!

Andziu👄 miejmy nadzieję, że obie, bo z pewnością Enigmuś tak, ja w to wierzę👄 Ana👄 tak też mój móżdżek spróbował sobie przypomnieć o tej Julci o której kiedyś pisałaś już, tak dzieci są przekochane, sama o tym wiem, bo mam chrześniaczka👄 enigmuś👄 jak sie dziś czujemy?ja w novum robiłam tylko HCG, oni nie robią już bety w novum, a apropos kto Ci robił transferek? bo chyba nie napisałaś, dziś panie w recepcji mówiły że dokońca lipca punkcje robi i transferki dr Zamora, więc dziwię się co ty usłyszałaś.... a w ciąży z pewnością jesteś na 9 miesięcy...... nadwislanko👄 ale czy to 3,15 to beta? czy hcg? bo jeśli beta to bardzo dobrze a jeśli hcg to powinnaś odczekać tydzień i powtórzyć hcg, moim zdaniem nie jest źle i może świadczyć o ciąży wczesnej, zaciskam kciuki 👄 Zabajona👄 no co ty aż mi wstydniusio :-P wierzę że i mi się kiedyś uda, tylko muszę poczekać na swoją kolej👄 sysiu👄 mój aniołku, już piszę do ciebie, tylko nie cipo jedna:-P na wizytę czekaliśmy długo, bo jedna para weszła 5 minut przed naszym czasem-wszystko się poprzesuwałao, i siedziała z 50 minut chyba, mężuś śmiał się że pewnie i jej mąż usg ma robione dlatego tak długo, a jak my weszliśmy to trwało z 7 minut, ale i tak dobrze, E2 wyszło oki, robiłam je po co by dr widział jak reaguję na leki, moje endo w 8 dc ma 7 mm, dr powiedział, że nie jest złe a do poniedziałku urośnie wyśmienicie, w poniedziałek ma wizytę i na niej podejmiemy decyzję o rozmrożeniu i pewnie jak dobrze pójdzie w środę za tydzień transferek czyli 25 lipca :-) więc nie puszczajcie kciuki, enigmuś będzie testować a ja transferkować :-D sysiu a może malutkiego braciszka zmajstrowaliście synkowi :-D fajnie co ? by było:-D czasem dzieci reagują nawet na ugryzienie komara, ja nie musze się drapać by po ukąszeniu komara mieć bąbla jak talala, jestem uczulona na jad...... narazie tyle, jeśli mi się coś przypomni co skrobnę więcej :-P buźka Golka👄 miło się z tobą gawędziło przez tel 👄 oby twój optymizm tak długo trwał i mnie zarażał :-)

Malinko👄 dziękuję kochana, miło że sie odezwałaś, co u ciebie?, dawno cie nie było u nas 👄

No to super Emiczko :) ja kciukasy trzymać będę na pewno :P a co do \"cipo jedna\" to ja to tak ładnie powiedziałam bo tak bardzo często mówię jak gawędzę z najbliższymi mi kobitkami, nie chciałam Cię w żaden sposób urazić ❤️ Co do drugiego szkraba to jest to niemożliwe bo kurde się zabezpieczamy bo na razie nie planujemy drugiego dziecka choc nie powiem że bym nie chciała mieć w ogóle :P ale teraz nie jest na to odpowiedni moment i dlatego się martwię :( miejmy nadzieję ze ten małpiszon się pojawi. 🌻

sysiu👄 mój aniele, nic się nie stało, rozbawiło mnie twoje\"cipo jedna\" hahahahahahaha👄, zabrzmiało milusińko :-D wiem co miałaś na myśli :-D no tak jest jak chcemy by ta wstręciucha przyszła to nie przychodzi jak nie chcemy to przychodzi :-P a co do zabezpieczania, to kobietko tyle ile ja się nasłuchałam o wielu wpadakch :-D no ale jeśli narazie chcecie odpocząć to trzymajmy kciuki👄 by przylazła..... ...ja spać nie mogę od tego upału :-P

Emika nie strasz nie strasz ty mnie bo zwariuję zaraz ale ja tak mam ze jak o tym ciągle myśle to nie przychodzi, ale za dwa sni zrobie sobie teściora to się dowiem mam nadzieje że do tego momentu przylezie :) A ja to nigdy nie śpie o tej godzinie, jakoś kurde się przyzwyczaiłam że spać się kładę dopiero o 1 i rano pobudka ale gorąco jest strasznie buuuuuuu :(

cześć cipidrynki:):):):) skoro gadacie o cipach:P to ja mowie cipidrynki:P:P:P:P:P oczywiscie pieszczotliwie:):):) nadwislanko ❤️ rozładował mi sie kom dzis a w pracy mialam ładowarkę i dopiero wieczorem naładowałam ale nie odczytalam Twojego smsa bo jakis mi uciekł. Sprawdzę moze jeszcze mam go na kom bo wymienilam kom na inną :) Poczekaj do piątku i rób!!!! kolejne badanie:) sysiu :) emika:) no kurna nie dopisałam:P bo byłam taka zakręcona Jak Dr Sowiska pokazywała mi te moje kwiatuszki to tak sie podniecały ze wkoncu powiedzialam jej no dobra wsadzamy:P:P:P:P:P Jakis poczułam ze ta Dr jest oki i nabrałam zaufania do niej:) A Zamora "wolny " był dopiero po 17 wiec pomyslalam sobie , a niech tam..... co ma byc to będzie:) emiczko!!!! ❤️ no to endo mialas super!!!!!!!!!! popij winka troszkę mi pomogło winko Imiglikos:P Greckie:) czerwone:) Ja endo do transferu mialam 12 mm wiec ponoc tez ładne:) Będzie dobrze!!!!!! musi byc:) Ja dzis zrobilam sobie paznokcie akrylowe z oczojebnymi drobinkami złotego brokatu:) uwielbiam takie świecidełka:P wszak cezko mi pidsac teraz ale wyglądają zajebiście:):):):):) chwalipięta hihihihihi:) ja czuje sie dobrze mam nadzieje ze moje kwiatuszki rozkwitają:) ćmi mnie w jajniku a tak to nic:) Po poludniu byłam w centrum handlowym i kupilam sobie w Zarze buciki - białe sliuczniutkie z przeceny:) Poza tym to przyjechala moja kolezanka serdeczna z Niemiec i chce isc na impreze i tańce...... oczywiscie nikt poza moja najblizasza rodzinką nie wie ze są we mnie kwiatuszki:P wiecpowiedzialam ze oki pojdziemy.... no i mowie do meza ze pojdziemy na jakies balety a no: No co Ty!!!!!! Ty nie mozesz :P bo nie mozesz skakac i tyniać:P hihihihhihihihihihihiii a ja do niego no przeciez az tak szalec nie będę:) no coz : mąz nie pozwala :P hiihihihihihihih gdyby nie pozwalał mi jeszcze myć naczyń i prasowac to byłabym najszczęsliwsza na swiecie:D:D:D:D MAalinko ❤️ wiekie dzięki:) Wiecie co ja jestem niezwykle spokoj na i narazie nie spieszy mi sie do testowania:P ale pewnie za 8-9 dni dupka mi zmięknie:) Ana ❤️ Ty sie nie obijaj:) tylko bara bara:P:P:P:P:P estelko:) nadwislanko w wawie bedę jeszcze nie raz:) polubiłamto miasto:) zarcie zakupy i pełny luzik:) wiec napewno sie spotkamy:) poza tym maz studuije tam wiec no problem:) paula ❤️ Andzia[ serce] zabajonek ❤️sysia ❤️ hahahaha Sysia:P:P:P:P kurna a moze TY bedziesz TA pierwsza która ogłosi lada dzień II :D:D:D:D spokojnej nocki:):):):):)

Enigmuś :D hahaha jak przeczytałam te cipindrynki to wybuchłam śmiechem :D jesteś zajebista po prostu :D i weź się tu nie nabijaj krejzolko bo ja tu panikuję już :D hahaha no tego by mi jeszcze brakowało jakbym was wszystkie wyprzedziła tfu tfu, cycki to mnie bolą ale to mogą boleć też na ciążę oj musze przestać o tym myśleć bo zwariuję zaraz! 🌻 A Ty nie na żadne potańcówki tylko na wyro i się wylegiwać :P

Emiczko mam się dobrze:) Odpoczęłam po ostatnim poronieniu, wyciszyłam się , właśnie czekam na @ i zaczynam swoją drogę od nowa... choć po cichu liczę, że może coś z tego ostatniego nie starania będzie :) W niedzielę obroniłam magistra, kolejny problem z głowy :) Kończę budowę domku, we wrześniu przeprowadzka... No i na ten nowy domek przydałby sie lokator :) Wierzę że się uda... Mocno wierzę...

Emiczko-no na badaniu napisane jest HSG, ale na cenniku w labor. bylo, b-HCG. Ale liczy sie to co na kartce, czyli HCG. Nie miala baba klopotu to sobie HCG zrobila za wczesnie. Ale nic. Przynajmniejjestem spokojniejsza. Dziwne, bo w koncu ejstem w niepewnosci, ale to prawda. Ja juz jak wczoraj odebralam wynik to zazdwonilam do niego, ze nic z tego. Szkoda mo go, bo od poniedzialku zwalilo mu sie na glowe mnostwo klopotow w pracy. W dodatku odpowiada za kilka zakladow w Polsce wiec jedego dnia cos sie dzieje w jednym a po poludniu juz w drugim na drugim koncu Polski. Wiec biedulka siada za klko i jazda :( Nie dosypia..... Wczoraj Tesciowa powiedziala mi ze to niedobrze zby malzenstwo bylo w takiej rozsyce. Wiem ze ma racje. moj maz odkad zmienil prace zyje w ciaglym stresie. Ale tesciowa go zna i wie ze moja obecnosc niewiele da, bo on w sobie tlamsi i niec nie powie. Poza tym ja moge sie do niego przeprowadzis, ale to nic nie da, bo ona ciagle w hotelach i wyjazdach miedzy tymi zakladami. Tak mi sie jakos zmutnow zrobilo z tego powodu, moze jednak bym cos poradzila, jakosc go wsparla...A tu jeszzce taka wiadomosc mu przywailam..... Ale im wczesniej wiemy, tym lepiej. najwyzej sie milo rozczarujemy. Enigmus-akrylowe cudenka???:) No kochana to korzystaj z ycia jak maz obieca ze bedzie z odkurzaczem po chalupie pomykal to nie oszczedzaj go tylko manikiury i pedikiury sobie rob, nogi nalawe, kawka, gazetka w reke i relax. Nie, kawka nie. Peczek marchwek i mleczko. My baby pzrez cale zycie zap...my na 2 etaty: praca zawodowa i dom, wiec nic sie nie stanie jak na 9 m-cy Cie wyreczy. A ty sie raduj akrylowymi paznokietkami :) Szczesliwa Mama to szczesliwe dziecko :) Niech ta mantra Przyswieca Ci przez co najmniej 9 miechow :)

Witajcie:) Zabajonku dziękuję za odpowiedź:) wczoraj Naduni podałam pierwszą kaszkę:) nie była zbyt gęsta ale podałam jej ją łyżeczką żeby się już uczyła:) wsuwała że hej:D chyba nie będzie problemów z jedzeniem.Herbatkę jej daję rumiankową taką od 1 miesiąca, dostałam ostatnio próbkę herbatki Hipp jabłko - melisa ale Naduni nie smakowało. W paczuszce była też zupka z dyni i ziemniaczka ale na to jeszcze poczekamy, nie ma co za szybko męczyć żołądeczka:) Pozdrawiam gorąco i nieustannie trzymam kciuki za wszystkie🌻🌻🌻

Hejka dziewczyny1 Ja tylko na chwilkę bo narazie mam mały zapierdolik. Sysia - możesz mi podac nazwe tej maści na komary. Mój bąbelek jest też pogryziony :( I się nie nakręcaj na ciążę może poprostu ci się wszystko rozregulowało. Mi dopiero teraz zaczyna się stabilizować @ i to tylko przez tabsy a tak po potrafilam dostac nawet po 70 dniach!!!!!!!!! Enigmaa, Nadwislanka - trzymam mocno kciukasy i czekam za teściorami i dwoma tłustymi krechami :D Emika ❤️ bydzie good ;) Malina... - przykro mi z powodu poronienia, ale będziesz jeszcze sie cieszyć uśmiechnięta buźką dzieciątka :) trzymaj się cieplutko.

witam już w chłodniejszy dzionek, całkiem przyjemnie dziś :-D sysiu👄 nie martw się z pewnością @ przylezie, ten upał wszystko miesza.... kiedyś też sie tak kładłam późno, ale od kiedy staram sie o dzidzię to staram się by mi prolaktyna nie skakała i czasem na siłę kładę się oglądając tv by usnąć :-P ale ogólnie ja lubię noce, urodziłam się w nocy :-D enigmuś👄 ty to masz nazwy wywalone w kosmos :-D hahahahahahaha, myślę że to nie ma znaczenia kto tak naprawdę robi transferek, zobaczysz że już ciąża jest u ciebie i będziesz wychwalać dr Sowińską pod niebiosa :) dobrze zrobiłaś, nie powinno sie sugerować tym że innym sie nie udało, bo jesteśmy zupełnie innymi przypadkami, a nie pisałaś czy dostałaś jakieś laki po transferku? które musisz brać.... sroczka z Ciebie, błyskotki ci w głowie :-D jak niewiele potrzeba kobiecie by cieszyła sie jak szczebiotka :-D wiesz enigmuś, może ty nie choć na zakupki narazie, mi dr Taszycka powiedziała bym nie szalała na zakupach po transferku tylko parę dni poleżała, ty z pewnością już w ciąży jesteś, ale lepiej dmuchać na zimne👄 i mężuś ma racje nie wolno ci iść na imprezę, ty kochana masz leżeć, ciebie chyba trzeba przywiązać do łóżka, bo cię rozpierają te kwiatuszki twoje :-P powiedz mu że prasować i myć naczyń tez tobie nie wolno przez 10 dni najbliższych :-P trzymaj sie kochana, będzie dobrze to już niedługo.... Malinko👄 jesteś dzielna, kochana dziewczyna, tak trzymaj, nie wolno się poddawać, choć dopadają nas wszystkie czasem straszne doły, ale jak to się mówi po burzy zawsze świeci słońce więc i zaświeci dla nas 👄 a może na nóż widelec już sie postarałaś :-D gratuluję mgr 🌻 ale ci fajnie masz domek, ja też mieszkam w domku ale z teściami narazie, może za dwa lata jak się wyprowadzą to sami zostaniemy a może za 5 my się będziemy budować :-) i wierz nadal że się uda - bo się uda :-D nadwislanko👄nic jeszcze straconego, choć ten wynik jak na ten dzień jest wyjątkowo niski, ale nie trać nadziei będzie dobrze i w końcu dla wszystkich zaświeci słoneczko 👄 współczuję że twój mężuś ma taką pracę, ja chyba bym psychicznie nie wytrzymała i mieć taką pracę i by mężuś tak pracował, podziwiam👄 Andziu👄 a gdzie porcyjka wirusków mamusiowych? :-D ale fajnie zę Wasze maluszki już z łyżeczek jedzą :-) Paula👄 skoro tak wszystkie mówicie to chyba muszę zacząć w to wierzyć 👄 miłego dnia życzę ja też wracam do pracy bo chcę od 25 lipca na urlop iść :-)

Enigma-now lasnie. Dostalas jakies leki?? Emiczka-enigma wspomniala ze po transferze robilaś HCG (lub b-HCG). W ile dni po transferze??? Czy jak kobieta ma transer to u niej tak samo jak w naturals ta gonadotropina kosmkowkowa (czy jak ja zwal) wytwarza sie po kilku dniach?? Czy juz np. jest wysoka zaraz po transferze. Bo o ile wiem, to w momencie pzrytwierdzenia zarodka do scianki wew. macicy sie to wytwarza. A transfer to wlasnie to przytwierzdenie, wiec na logike powinna ona byc juz sporawa w momencie transferu, bo inzacej zarodek by sie nie utrzymal. On nie mzoe czekac 8, czy 10 dni na te gonadotropine!! Czy ja cos pokrecilam, czy to zupelnie innymi prawami sie rządzi??? Po ilu dniach od inseminacji robilyscie pierwsza HCG (lub b-HCG), i ile wynosila.?? Nie daje mi spokoju ze w prawie 10 dni po pregnylu jest ponad 3.

Czesc dziewczyny !!! Emika mam do Ciebie pytanie jaki masz stosunek LH/FSH ktory wskazuje na PCO bo u mnie 0,65 ???? Enigma trzymaj sie bedzie dobrze zyczę szczescia I ozdrowionka dla wszystkich dziewczynek :)

Hej, sysiu dzięki za pocieszenie :) Najgorsze są początki, potem myślę przywyknę :) Andzia, ja małej nie dokarmiam wcale narazie. co do dokarmiania to jestem na etapie czytanie jak najlepiej to rozwiązać. Ja się będę kierowała najnowszymi badaniami, które mówią że najlepiej dokarmiać od 5 miesiąca nie jak kiedyś od 6. mój pediatra też tak uwaza, no więc tego się trzymam. Pokarmu mi starcza więc mi to pasuje a w 5tym miesiącu wracam do pracy więc akurat. Zacznę od zagęszczania mleka kleikiem ryżowym. Ja już tak mam że zanim coś zrobię to czytam i sprawdzam po 5 razy :) a potem podejmuję decyzje. Choć dużo osób dokarmia od 4 i to pewnie też jest ok. Co do upałów to my wczoraj wykąpaliśmy Nadię i poszliśmy o 21.00 na spacer wróciliśmy ok 22.30 i tylko ją przełożyłam do łóżeczka. b. dobrze jej się spało na powietrzu bo dzień wcześniej wieczorkiem ciągle jej się pić chciało. Moja mnie gryzie przy karmieniu i też się ślini :) więc to ten etap :) Enigmuś :)no to teraz byle do szczęśliwego testu :) Zabajona a jak ty przeżyłaś powrót do pracy? i jak tam mała z babcią?

Nadwiślanka, transfer to nie przytwierdzenie to umieszczenie zarodka w macicy a potem musi się i tak zagnieździć. o transferze 10 dni robi się z krwi ale nie ma pregnylu. Sorry że odp. za emikę :)

enigma, mi profesor powiedział ze mam się oszczędzać i nie przemęczać ale w granicach rozsądku. Ja byłam 9 dni po transferze na weselu ale nie szalałam, tańczyłam tylko wolne delikatnie :) a na drugi dzień robiłam betę. 3 dni miałam wolne a potem do pracy. jak się ma zajęcie to mniej się o tym mysli i czas leci

a syn prof na ytanie czy moge isc na wesele powieział, ze on robił transfer koleżance a wieczorem spotkał ją w nocnym klubie na dyskotece szalała do rana a za 9 miesięcy urodziła bliźniaki oczywiście podał mi to jako przykład przesady :) lepiej uwazać na siebie niż potem żałować ze cos się zaniedbało

Dzięki Foli, a powiedź mi jeszcze co ile Twoja Nadunia pije?? Bo moja chce cycka co 2 godziny a wiem że dzieci w tym wieki już rzadziej piją. Martwi mnie trochę jej waga, lekarz kazał nam trochę przystopować z jedzeniem, bo może mieć później kłopoty z chodzeniem, powiedział że ma za duży przyrost wagi:( Próbowałam jej dawać pic co 3 godziny ale ona jest wtedy niespokojna i płacze, a nie będę przecież głodzić dziecka.