Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emika

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. VII - SZCZĘSLIWA

Polecane posty

Witam! Sabra, miło Cię czytać :) Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, choć wiadomo - podwójnie padasz na nos, ale za to z uśmiechem na twarzy i to jest najważniejsze :) Paula - bo jeszczem gotowa pomyśleć, ze przykuli cię do biurka :p A co do tematu, który poruszyłaś, to powiem Ci, ze ja akurat w tym cyklu doznaję szoku, bo mam TAK SAMO. wcześniej nie było to widoczne aż tak, owszem pobolewanie brzucha itp. ale własnie ten objaw o którym napisałaś - szok. Też dużo, nigdy tak nie miałam. A może to wina pełni :p Na drugim moim topiku jedna z dziewczyn też wczoraj napsiała ze ma tego dużo. No i muszę się Wam przyznać, łykam już folik :) Tak więcx 3 miechy jeszcze na cenzurowanym, a potem niech natura bierze sprawy w swoje ręce, przy pomocy TEGO na górze :)

hehe, ale napisałam, chodzi o to, ze nie wiem kiedy zacznę, na bank 3 miesiące teraz uważania, a potem to jak wyjdzie ... ale specjalnie nakręcać się nie chcę przynajmniej nie w tym roku jeszcze, bo jak zacznę liczyć cykle starań to pogłupieję i się jeszcze zacznę dołować. Więc będzie bez liczenia :) Po prostu będziemy szaleć, a co wyjdzie - zobaczymy :) Nie będzie liczenia dni (zresztą teraz nie licze i tylko objawy dają znać że to TA pora), mierzenia temperatury, nic z tych rzeczy.

Sabra, nie dziwię się, ze nie masz czasu, przy jednym jest trudno go znaleźć a co dopiero przy dwójce :) Dobrze, że już zdrowieją dzieciaczki :) Pozdrowienia :) Zabajona, o gratuluje decyzji o foliku :) a karmisz małą jeszcze?

Foli - moja mała sama odrzuciła pierś, niestety :-o chciałam pociagnąc karmienie co najmniej do roczku, ale ona z dnia na dzień po prostu odwracała głowę, no i ani we śnie, ani w dzień ... po prostu odrzuciła piers 2 miesiące temu :( a ja od tego myslenia ciagle mam jeszcze pokarm, co prawda zanikać zaczyna, ale jeszcze leci jak nacisnę.

Zabajona, ja też myślę o drugim i pierwotny plan był w czerwcu - in vitro ale musze z teściową pogadać czy ona da radę z dwójką potem zostać bo nie pomyślałam co będzie po macierzńskim a jeśli bysmy sie w czerwcu zdecydowali to potem pół roku teściowa musiałaby się dwójką zajmować

ja jeszcze małą karmię i chciałabym do roczku ale własnie zastanawiam się jak będzie przy odstawianiu, najbardziej martią mnie nocki. A twoja Ola w nocy nie pije nic?

Cześć dziewczyny! Ja jestem ale zapracowana :( Co do moich objawów to cieszę się ze nie jestem sama z tym problemem :) Buziaki dla was

Witajcie :-) Chciałam tylko zameldować, że i ja i Pawełek mamy sie dobrze ( przynajmnije on) ;-), ale ostatnio cierpie na chroniczny brak czasu w ciagu dnia .Paweł chce ciągle biegać albo grać w piłkę i jak widzi, że biorę laptopa na kolana to zaraz chce oglądać bajki albo zdjęcia :-O A ja już krotko mówiąc mam dość Teletubisiów :-D Wieczory są za to dla całej rodzinki i laptop ostatnio mi sie nawet zakurzył od nieużywania. Teraz mu dałam miseczkę chrupek kukurydzianych i mogę coś naskrobać - postaram sie Wam jeszcze wysłac jakies zdjęcia. Całuski 👄 👄 👄

Zabajona z pierwszym to byl stres a teraz możesz podejśc do tego na luzaka i to własnie bedzie fajnie jak ni z ztego ni z owego pewnego dnia zauważysz że jeste tydzień po terminie @ a jej nie ma....

oj jak fajnie że Was tu dziś wiele :-D Zabajonku👄 ja już wszystko przejdę, nawet mdłości podwójnej ilości :-D najwyżej mnie wessie jeszcze bardziej do środka, ale brzusio może być duże :-) nawet z bliźniakami :-D całusiam serdeczniutko👄 i czekamy na Twoje staranka👄 Kamcia👄 przyznaję się bez bicia że nie pamiętam Cię ale pewnie dlatego że wyskoczyłaś z maluszkiem dawno temu, kiedy mnie tu jeszcze nie było, gratuluję ciąży👄 Paula👄spokojnie kochana, ja już sie postaram o te bliźniaki, a ty uszka do góry i kup sobie różowe okularki póki wiosny jeszcze nie ma, a potem to maniana będzie w ogródeczku wśród rabatek nie:-D no i nie przepracowuj się tak kochana :-) a który masz dzien cyklu? mnie dziś głowa boli i zaraz zmykam do łózia, dziś wcześniej bo jakaś padnięta jestem i musze pospać.... jutro mam kolacyjkę wystawną, więc pewnie będę siedzieć dłużej... Larus👄śpiochu jeden pisz nam coś wiecej :-) hihihi Sabrus👄 jak miło Cię widzieć:-) strasznie milutko sie czytało co napisałaś, trzymam kciuki za Twoje plany i za maluszki które tak dzielnie sobie radzą :-) i odwiedzaj nas jak tylko będziesz mogła👄 foli👄 i ty kochana zajrzałaś do nas? :-) super a co tam u Ciebie, jak Nadiunia się ma? Aguś👄 jak dobrze że zajrzałas, bo się już martwiłam o Ciebie :-) ach ten Twój mały teletubiś:-) jak on się mamusią podzieli potem z rodzeństwem? hihihihi Sysiu👄 odezwij się co u Ciebie? a my się zastanawiamy nad akupunkturą w novum przed drugim ICSI, bo jest zestaw 10 zabiegów za 600 zł wspomagające in vitro, nie zaszkodzi pewnie a pomóc zawsze może, podobno w novum jakiś odsetek ciąż było po tych zabiegach z dobrym wynikiem niż przed.....hmmm warto spróbować co o tym myślicie? :-) uciekam spaciu, buźka skowroneczki moje👄

Emiczka, jeśli stać Was na to, to może się zdecyduj. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może właśnie pomoże :) Ja na zwolnieniu remontuję mieszkanie, ale mam power. Szkoda, ze tylko ja :( Majster przychodzi jutro ...

Witajcie kochane:) \\Wpadłam się przywitać, nie miałam netu przez tydzień, myślałam że nie dam rady z zaleglościami , a tu tylko 3 strony:( co się dzieje?? U nas katar zagościl, Nadię wczoraj dopadł, biedna męczy się straszne:( Mam nadzieję ze szybko przejdzie. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco.

Emika - ciąża to jedyny sposób, zebyś w końcu odpowiednio przytyła :) I życzę Ci, żebyś zaszła w ciążę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (to takie coś na zasadzie przekorności) :) Aga - super że jednak zajrzałaś, ale nie dziwię się, ze nie masz czasu wieczorami, ja takich wieczorów gdy mama czas i siłe zajrzeć na kafe jest jak na receptę. Dzisiaj jakimś cudem mała zasneła szybko (kwadrans temu M ją uśpił), wiec jeszcze zajrzałam. Foli - ja wstępnie myślę zacząć latem ... hmm w zasadzie co tu mówić o zaczynaniu, teraz bede uwazała, łykam folik i to na rzie tyle w tej kwestii. Od lata po prostu przestanę uwazac, a kiedy wyjdzie wtedy będzie. W zasadzie tez mam ten sam \"problem\", ale własni edlatego już teraz uczymy małą pewnych rzeczy, zeby jak najszybciej sie usamodzielniła. Wówczas moze bedzie mogła isc do przedszkola mając niespełna 3 latka. U nas przyjmuja od 3 latek, wyjątkowo przyjmą dziecko wczesniej jak jest w miare samodzielne. No mamy male sukcesy nocniczkowe, bo od jakiegos czasu Ola woła \"a-a-a\" jak chce siku czy kupe, nieraz nie wytrzyma i popusci w pieluszkę, ale generalnie załatwia sie do nocnika. Wiec ten etap idzie adnie. Z niekapka pije chetnie, próbuje łapac się za łyzeczki, ale ztym damy rade nawet za pol roku. Nauczy sie jeszcze. Wiec mam nadzieje, ze zanim drugi bąbelek przyjdzie na świat, to Ola jak nie pójdzie do przedszkola, to chociaż bedzie w duzej mierze samodzielna i nie bedzie az tak ciezko. Uff, to sie wypociłam. A gdzie nasza enigma i estelka?? hop hop!!! Ana - odezwioj się kochana jak sie miewasz? mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Dobranoc !!

Andziu - masc majerankowa pod nosek, sprawdzone i działa. Ulga duża w oddychaniu dla maluszka. I dla dorosłych także. Buziaki. A Emiczko - jezeli to moze pomóc, to ja bym spróbowała, fakt - wydatek, ale tutaj cel uświeca srodki.

Emika moja córcia ma juz 3 latka takze mozesz mnie nie pamietac :) własnie zauwazylam ze blad popełniłam w tabelce zamiast 09 wpisalam 10 ehh TABELA I NICK............MIASTO............TERMIN................ ......IMIĘ Gosiaczek26...Szczecin.........26.07.05....Urodziła..... ..Wiktorię Domi24..........Warszawa.......22.05.05...Urodziła...Wik torię i Zuzannę Ania79...........Kielce............08.09.05......Urodził a .........Igę Dorota28.......Zielona Góra....30.10.05...Urodziła.........Bartusia Mia26...........Wrocław.........01.11.05....Urodziła.... ...Mateusza Aga*.............Wrocław.........03.11.05....Urodziła... .....Pawełka Soul..............Warszawa......10.11.05......Urodziła.. ...Alę i Maję Ewka 77........Leszno...........28.11.05......Urodziła........... ..Olę Monika80.......Wrocław.........01.12.05.....Urodziła.... ....Patrycja Anna. Jagoda1977....Rzeszów........17.12.05.......Urodziła.... ... Olę i Wiki Suzinka.........Tarn.Góry.......22.12.05.......Urodziła. ......Mateuszka Sysia1912......Malbork..........03.01.06.......Urodziła. .......Tomusia Lulka79.........Bytom............03.01.06.......Urodziła .......Majeczkę Tu Kasia........Warszawa.......07.01.06.......Urodziła.......Ba rtusia Bozina .........Tarn.Góry ......10.01.06.......Urodziła.......Martynkę DIDO76 .....Piekary Śl. .........06.03.06.......Urodziła......Mateuszka li_de ...........Toruń.............03.03.06.......Urodziła........ .Filipa olala..........ok Bydgoszczy..21.02.06.......Urodziła ...Magdalena Iga Guśka..........Rzeszów..........17.02.06......Urodziła.. .......Julię Roza_..........Olsztyn...........17.04.06.......Urodziła ....Maję Elff - ...........Łódź...............08.05.06......Urodziła.....Dom inika Gonia78........Poznań...........02.05.06......Urodzila.. ..Oscar.. Paula24........Poznań............01.06.06 ......Urodziła .........Patryk Aśka74 .......Trójmiasto.......13.08.06 .....Urodziła...Sandra, Monika Iskierka.........Siedlce...... ...08.11.06.......Urodziła.. ..synuś Eryczek Zabajona........Olsztyn......... 26.01.07 ....Urodziła ..Oleńkę Foli.............Ostrów Wlkp.........08.03.07Urodziła ...Nadię Silve26........Biała Podl........09.03.07..... Urodziła Igorka Andzia77.....Wodzisław Sl........14.03.07.....Urodziła ...córcia Nadia Anna Myszka1975....Katowice...........06.07.. Urodziła Kubusia Sabra.............trójmiasto.........03.06.07....Amelka i maciuś Gosiaczek76.....Morąg..............09.02.08..........chł opczyk Granini.....Gdynia................14.09.O7.............. .Szymonek enigmaa.....Katowice.............08.04.08............... będzie Marysia Iwona 77...Zambrów.............13.05.2008...................?????? ????? ??? maklady......zach-pomorskie......??????????????????????? ?? Estella13.......Warszawa........05.07.2008............ 2 maluszki Kamcia1985....Warszawa........24.09.2008................ ??.............

WItam:) Jeszcze jedna kwestia, zapomniałam wczoraj odpowiedzieć, a jak se przypmniałam, to juz kompa nei chciało mi sie włączać znowu :) Foli - Ola już dawno w nocy nic nie pije, w zasadzie razem z odstawieniem sie od piersi noc jest nocą, po prostu śpi :)

heloł:) i znowu pusteczki. Zabajona dzięki:) teściową już wysłałam do apteki:D Napisz czy Ola zanim zrezygnowała z piersi piła w nocy czy zawsze całą przesypiala ?? Bo Nadia jak była maleńka, do końca 7 miesiąca-spała całą noc od 19 do 7 rano, piła mleczko i spała dalej do 9, a jak weszła w 8 miesiąc zaczęła się budzić, na początku co chwilę i z wielkim płaczem, a teraz budzi się ok 1 w nocy i ok 5 nad ranem i chce cycka. Ja od dwóch dni nie daję piersi w dzień bo ona tylko trochę sobie pociągnęła i zasypiała, a nie chcę żeby pierś służyła do usypiania. Pozdrawiam ❤️

heloł!! ja tylko na chwilke Emika - dni płodne miałam dokładnie 15-16 dc. Czyli jak to się mówi - jak w pysk strzelił!!!!!!! Oby tak pozostało do czasu staranek o nastepnego bobaska :)

o kurcze co to pusty pościk mi się wysłał :-D hihihihihi Witam skowroneczki🌻 Iwonko👄 też tak pomyślałam o tej akupunkturze, ale zobaczymy jeszcze jak pójdę do gina pogadamy sobie i o tym i owym i zastanowimy się :-) cieszę się , że masz tyle energii, widać ciąża służy ci bardzo i wykorzystuj to kochana i remontuj sobie na spokojnie mieszkanko👄 a my czekamy na efekty remonciku, pochwalisz sie nam zdjęciami? Andziu👄 no widzisz, nie było Ciebie i dziewczyny się rozleniwiły w pisaniu, bata potrzebujemy od Ciebie:-D no i współczuję katarku, kurujcie się obie👄 bo ja tu w marcu chcę Cię pomęczyć w szyciu troszkę :-Dhihiihi Zabajonku👄hahahahhahahahahha:-D to ja tu dbam o siebie, odżywiam sie zdrowo, ćwiczę by ładnie wyglądać a Ty chcesz bym przytyła :-Dhahahahhaha no ładnie, ja wiem wiem że każda marzy o brzusiu a jednocześnie by kolejna zaciązyła i sie roztyła :-D Wasze niedoczekanie z tym moim tyciem hahahahhahah:-D brzusio jak najbardziej niech sobie pięknie rośnie z dwoma pociechami nawet ale kilogramki :-)hmm, zastanowię się :-D hhihihihihi ucałowania dla Oleńki🌻 Kamcia👄 Lara👄 a Tobie to chyba sie po prostu nie chce pisać, ze same buźki do nas wysyłasz, to pchwal sie z czego tak zadowolona jestes - pewnie z sukni ślubnej co? no wiem ładna jest, oj ładniutka :-) Paula👄 no to może coś naskrobiecie w te dni płodne co? jakiegoś juniora drugiego co? hihihiih:-) całusiam uciekam popracować👄 miłego dzionka zajrzę tu pewnie jutro bo wieczór mam zajęty, chyba że uda mi się późnym wieczorkiem, ale to naprawdę późnym.....

Emika :) to taka forma zaznaczenia, że \"wpadłam\" na chwilę i że w ogóle jestem :) A tak dodatkowo uśmiech oznaczał, że jestem właśnie po wcinaniu czekoladowych ciasteczek. Teraz zresztą też :/ za tydzień mam mierzenie mojego CUDOWNEGO ciałka ( :D ) i muszę schudnąć do tego czasu 4 cm w pasie... no muszę :( ...eh :/ :) poza tym podliczałam pieniążki i wyszło że nawet oszczędzając to na slub wydam ok 20 tyś. :( ale mniej będzie bolało (tak myślę) jak powolutku dokonywać będę zakupów...oczywiście na rzecz ślubu. I tak dzisiaj wpadłam do sklepu obuwniczego i wyszłam z niego zadowolona. Nie ma co oszczędzać na butach. Buty są bardzo ważne, przynajmniej dla mnie i mojego kręgosłupa. Same widzicie, że nie pasuję do Naszego ciążowego topiku. Zamiast rozmawiać o ciąży to ja o .... butach :D :D :D Paula gdzieś przeczytałam, że jak ma się taki śluz (niemal jak galareta, biały albo przezroczysty czy coś :) ) to on oznacza, że jest w tych dniach płodną :) :) :) och pozdrawiam koleżanki w stanie błogosławionym i te, które mają mieć zamiar być w takim stanie :) :) :) i obym gdzieś bykola nie zrobiła :D śluż płodności

daję znak, że żyję:) u mnie styczeń zapracowany, ale już niedługo koniec miesiąca:) a poza tym ostatnie tygodnie pod znakiem ciągłej migreny, i mnie to dobija, nie miałam ani jednego dnia bez bólu głowy.... poza tym reszta ok, jakoś się trzymam, brzuszek zaczyna powoli wystawać, ale jeszcze niewiele:) dla wszystkich ❤️ ❤️ ❤️

i ja tez zyję :) i slę buziaki:) i odezwe się wkrótce) bom w pracy jeszcze:(

Hej Zabajona, to fajnie, że Ola taka samodzielna się robi powolutku :) ja też muszę nad tym pracować :) Narazie opanowała chodzenie, 34 kroczki to jej rekord, jest strasznie ostrożna nie upada wcale - jak traci równowagę to opiera się na rączkach, bardzo uważa żeby się nie przewrócić więc ja nie muszę :) z niekapka natomiast nie pije, za to z normalnego kubeczka chce ale wiadomo jak otem wygląda. Ja ją jeszcze dużo karmię i ciekawe jak to będzie rzy odstawianiu. Andzia, moja też spała całe noce na początku a od jakiegoś czasu się budzi, po zaśnięciu godzinkę i potem w nocy jeszcze raz czy dwa na momencik. Jak była mniejsza to spała bez pobudki, zobaczymy jak będzie po odstawieniu od piersi. Emika, nie słyszałam o tej akupunkturze przy in vitro, nic o tym, nie wiem dlatego trudno coś radzić ale będę mocno trzymać kciukasy Maklady, pozdrowionka:)

aha, Aguś dzięki za zdjęcia, pawełek jak zwykle śliczny, ale muszę stwierdzić że teraz wygląda już na małego mężczyznę, przystojnego mężczyznę. szok jaki on jest już duży

Hej! Mnie złapało jakieś przeziębienie.Boli mnie gardło i jedno ucho. Tzryma mnie już jakieś 3 dni.Najgorsze jest to że nawet nie weim kiedy to dziadostwo złapałam bo praktycznie nie wychodzę z domu. Jem czosnek ale mały chyba go nie lubi bo zawsze po tym mnie strasznie kpie:) Enigma coś Ty taka zapracowana? Maklady ciesz się ze nie tyjesz jeszcze zdążysz.Ja pamietam na początku też wydawało mi się że mógłby ten brzuszek już być większy a teraz spójrz tylko na mnie 122 cm w pasie!!! POzdrówka!!!

hej! Foli - to super, ze Nadia już chodzi :) ale sama czy jeszcze przy pomocy waszych rączek ? CO do piersi to moja mała i jak była na piersi i jak juz zrezygnowała to nocki są takie same. Bardzo szybko zaczeła przesypiac mi cale noce niemal od 20 - 5 rano ciurkiem (nawet juz jak posżłam do pracy, to cyca dawłam jej o 5 rano). A potem jak juz nie chciała cyca i odkręcała główkę to spała do 6-7 ciurkiem. No teraz to różnie bywa, ale jest w dośc trudnym okresie ząbkowania, więc ze spaniem różnie bywa. A pić to w nocy niegdy nie piła.

Gosiaczek, współczuję :( teraz dużo osób choruje, taka pogoda. polecam wapno z wit c. kuruj się Zabajona, my jej za rączki wcale nie prowadziliśmy, po prostu sama zaczęła wstawać i w 9 m-cu zaczęła robić pierwze samodzielne kroczki - 2 góra 3, a ostatni rekord to 34 kroki samodzielne bez pomocy a najbardziej mi się podoba, że ona na końcu się nie przewraca tylko siada lub podpiera się rękami, jest b. ostrożna, może dlatego że nigdy jej nie asekurowaliśmy i zostawialiśmy jej dużo swobody, a jak się wywaliła to udawaliśmy, że nic się nie stało i chyba wyrobiła sobie instynkt samozachowawczy. Fajnie masz z tymi nockami, ciekawe jak to będzie u nas w nocy bez mleczka. No i jeszcze niekapek musimy opanować bo narazie go gryzie